Kultivator "Countryman": Skillnader Mellan Den Elektriska Modellen KE-1300 Och Bensin, Bruksanvisning Och Val Av Reservdelar

Innehållsförteckning:

Video: Kultivator "Countryman": Skillnader Mellan Den Elektriska Modellen KE-1300 Och Bensin, Bruksanvisning Och Val Av Reservdelar

Video: Kultivator
Video: Взял и Сделал!/Виталик Брызгалов и его CoolOn 2024, April
Kultivator "Countryman": Skillnader Mellan Den Elektriska Modellen KE-1300 Och Bensin, Bruksanvisning Och Val Av Reservdelar
Kultivator "Countryman": Skillnader Mellan Den Elektriska Modellen KE-1300 Och Bensin, Bruksanvisning Och Val Av Reservdelar
Anonim

Idag finns det ett stort antal multifunktionella och produktiva utrustningar som kan användas för jordbruksarbete på stora och små tomter och gårdar. Denna kategori av enheter inkluderar odlare "Countryman", som kan klara ett stort antal uppgifter relaterade till markodling, vård av planterade grödor samt underhåll av lokalområdet.

Särdrag

Motorkultivatorer "Countryman" tillhör klassen jordbruksmaskiner, som på grund av dess funktionalitet kan underlätta underhållet av en trädgård, grönsaksodling eller stor mark. Som praktiken visar är denna teknik kapabel att bearbeta tomter på upp till 30 hektar. Enheterna sticker ut för sina små dimensioner. Montering och produktion av enheter utförs av varumärket KALIBR i Kina, som har ett omfattande återförsäljarnätverk över hela världen, inklusive länderna i det post-sovjetiska rymden.

Bild
Bild

Bland egenskaperna hos jordbruksanordningar av detta märke är hög manövrerbarhet och låg vikt, tack vare vilka odlarna klarar uppgifter relaterade till jordodling i svåråtkomliga områden. Dessutom kan enheten drivas och transporteras av en operatör.

Moderna elektriska och bensinutrustningar kan dessutom utrustas med olika typer av redskap. Mot bakgrund av detta används odlare aktivt inte bara i förberedelsearbetet för sådd, utan också under odling av grödor och efterföljande skörd. Tillbehör kan väljas med olika greppbredder och penetrationsdjup.

Konfigurationen av odlarna "Zemlyak" låter dig utföra jordbearbetning med den , exklusive deformation av jordlager, som är ansvariga för halten av humus och mineraler. Utan tvekan har detta en positiv effekt på avkastningen. Efter att ha utfört arbete relaterat till inkörning enligt instruktionerna kan kultivatorer säkert användas för att lösa de tilldelade uppgifterna med eller utan ett extra verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag finns det ett femton modeller av kultivatorer "Countryman" till salu. Enheterna är lätta enheter som kan väga upp till 20 kilo, liksom högpresterande enheter med en motoreffekt på mer än 7 hästkrafter.

Du kan också klassificera enheter efter motortyp . Odlare kan utrustas med bensin eller elmotor. Som regel rekommenderas det första alternativet för gårdar med stort område. Elektriska modifieringar av utrustning används oftast i små växthus, växthus och växthus, eftersom de avger minimala avgasutsläpp samt ett litet bullertröskelvärde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Tillverkaren installerar fyrtakts encylindriga motorer av märket Briggs eller Lifan på modellen av kultivatorer "Countryman" av den senaste generationen. Dessa enheter fungerar på A-92 bensin. Ett särdrag hos enheterna är en ganska ekonomisk bränsleförbrukning under jordbruksarbete . Alla kultivatormodeller är dessutom utrustade med en luftkyld motor. Många enheter har en backväxel, tack vare vilken utrustningen vrids på platser där det inte går att svänga hela maskinen. Utrustning "Countryman" startas manuellt med en starter. Således kan enheten startas under alla förhållanden och vid alla temperaturer.

I grundkonfigurationen är utrustningen utrustad med uppsättningar av originalskärare, som tenderar att skärpa sig självständigt under drift. Detta underlättar efterföljande underhåll av utrustningen. Även kultivatorer har transporthjul.

Utrustningen är utrustad med justerbara styrpinnar som kan justeras till föraren i höjd och vinkel när en viss uppgift utförs. Efter avslutat arbete kan handtaget fällas, vilket underlättar transport och förvaring av utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drift, underhåll och eventuella problem

Innan du använder "Countryman" -kultivatorn bör du först bekanta dig med instruktionerna som bifogas enheten. Enheten är konstruerad för en specifik lastnivå baserad på konfiguration och designfunktioner. Därför rekommenderas det inte att överbelasta utrustningen. Under arbetet får den påslagna kultivatorn inte lyftas från marken. I annat fall finns det risk för att enheten för tidigt misslyckas.

Vid användning av motorkultivatorer bör alla fabriksinställningar på maskinnoder hållas oförändrade . Du bör också vägra att starta motorn vid höga hastigheter. Allt arbete som rör underhåll av utrustning bör endast utföras med en kyld motor. Alla reservdelar och tillbehör som används för kultivatorn måste tillverkas av tillverkaren med samma namn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen för service av utrustning innehåller en viss lista över åtgärder

  • Kontrollera regelbundet rörliga delar och enheter i enheten med avseende på deformation eller feljustering. Ovanligt buller och överdriven vibration av maskinen under drift kan indikera förekomsten av sådana fel.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt motorns skick och ljuddämparen på enheten, som måste rengöras från smuts, kolavlagringar, löv eller gräs för att undvika brand i enheten. Underlåtenhet att följa denna punkt kan leda till minskad motoreffekt.
  • Alla vassa verktyg bör också hållas rena eftersom detta kommer att öka odlarens produktivitet och också göra dem enklare att montera och demontera.
  • Innan du förvarar kultivatorn, ställ gasreglaget i STOPP -läge och koppla bort alla pluggar och plintar.
  • När det gäller elektriska enheter, i detta fall, under underhåll, förtjänar alla strömförsörjningskablar, kontakter och kontakter särskild uppmärksamhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Bland det tillgängliga sortimentet av jordbruksutrustning "Zemlyak" är flera modifieringar av enheter särskilt efterfrågade. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

KE-1300

Denna enhet tillhör klassen elektriska ljusodlare. Det rekommenderas för arbete som rör plöjning och lossning av jorden. Dessutom är enheten ganska bekväm att använda under stängda förhållanden, till exempel i växthus. Som erfarenheten av att använda enheten visar, under arbetets gång behagar maskinen manövrerbarhet och bekvämlighet på grund av närvaron av ett teleskophandtag. Dessutom är utrustningen känd för sin vikt, som inte är mer än 14 kilo i grundkonfigurationen.

Djupet av jordbearbetning med den lätta kultivatorn "Zemlyak" är 20 centimeter med en diameter på standardskärare på 23 centimeter. Motoreffekten är 1300 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

Countryman-35

Denna enhet körs på bensin. Motorkraften hos denna motorodlare är 3,5 liter. med. Djupet av jordbearbetning med en grundläggande uppsättning skär är 33 centimeter. Enligt ägarna sticker bilen ut med sin goda längdåkning och stabilitet. Dessutom är enheten ekonomisk när det gäller bränsleförbrukning, på grund av vilken den kan drivas under ganska lång tid utan tankning. Enhetens vikt i grundkonfigurationen överstiger inte 32 kilo med en bränsletankvolym på 0,9 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Countryman-45

Denna modifiering av jordbruksutrustning har god effekt, på grund av vilken maskinens produktivitet ökar under drift. Tillverkaren erbjuder en sådan odlare med en extra bred skärare. Detta verktyg gör det möjligt att plöja marken med en yta på 60 centimeter i ett pass med enheten.

Trots sin höga prestanda väger enheten 35 kilo . I detta fall är motoreffekten 4,5 liter. med. Kultivatorn arbetar i samma hastighet. Bränsletanken är avsedd för 1 liter bränslen och smörjmedel. Fräsens rotationshastighet är 120 varv / min.

Bild
Bild
Bild
Bild

MK-3.5

Enheten drivs av en Briggs encylindrig motor med en kapacitet på 3,5 liter. med. Maskinen är självgående i en hastighet. Enhetens massa är 30 kg, bränsletankens volym är 0,9 liter. Fräsarna roterar med en hastighet av 120 varv / min, djupet av jordodlingen är 25 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

MK-7.0

Denna modell är kraftfullare och större i jämförelse med ovanstående enheter. Utrustningen rekommenderas för användning på stora tomter. Enheten väger 55 kilo med en motoreffekt på 7 liter. med. På grund av den stora bränsletanken, vars volym är 3,6 liter, fungerar utrustningen utan tankning under en ganska lång period. Men på grund av sin vikt kan utrustningen sjunka i för lös jord, vilket bör beaktas av enhetens ägare.

I sådana fall har tillverkaren tillhandahållit en omvänd funktion som gör att du kan dra ut fasta jordbruksmaskiner . Jorddjupets djup varierar i intervallet 18-35 centimeter. Jordbearbetaren är dessutom utrustad med ett transporthjul, vilket underlättar driften mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

3G-1200

Enheten väger 40 kilo och fungerar på en fyrtaktsmotor i KROT-serien. Motoreffekten är 3,5 liter. med. Dessutom ingår ett transporthjul i grundpaketet. Enheten kännetecknas av det minsta ljudet från motorn som går. Jordbearbetaren är också utrustad med två par självslipande rotationsfräsar. När den är hopfälld transporteras enheten i bagageutrymmet på en bil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Enligt recensionerna från ägarna av bensin- och elektriska serierna "Countryman" -motorer, noteras ergonomin i enhetens kropp, liksom komforten i drift på grund av det justerbara handtaget. Under drift kan jordbearbetaren kräva ytterligare styrinsatser, särskilt i tung jord. Bland de vanliga störningarna finns det ett frekvent behov av att byta remmen på drivenheterna, vilket snabbt blir oanvändbart.

Det är värt att lägga till listan över fördelar med Zemlyak -kultivatorns sortiment av kultivatorer närvaron av ett extra hjul, vilket underlättar transporten av enheten över territoriet och till lagringsplatsen vid driftens slut.

Rekommenderad: