Sprutpistol Bosch: En översikt över Elektriska Sprutpistoler, Munstycken För Dem Och Packningar, Siktar Och Pistoler, Andra Reservdelar Och Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Sprutpistol Bosch: En översikt över Elektriska Sprutpistoler, Munstycken För Dem Och Packningar, Siktar Och Pistoler, Andra Reservdelar Och Bruksanvisning

Video: Sprutpistol Bosch: En översikt över Elektriska Sprutpistoler, Munstycken För Dem Och Packningar, Siktar Och Pistoler, Andra Reservdelar Och Bruksanvisning
Video: BOSCH SPRAYPAINT PFS3000 2 2024, April
Sprutpistol Bosch: En översikt över Elektriska Sprutpistoler, Munstycken För Dem Och Packningar, Siktar Och Pistoler, Andra Reservdelar Och Bruksanvisning
Sprutpistol Bosch: En översikt över Elektriska Sprutpistoler, Munstycken För Dem Och Packningar, Siktar Och Pistoler, Andra Reservdelar Och Bruksanvisning
Anonim

Färgmaterial är en välbekant process för människors liv. Således kan du ge ett snyggt utseende till saker som tidigare såg mindre vackra ut. Tack vare den teknik som finns tillgänglig idag, till exempel sprutpistoler, är det inte svårt att måla. En av tillverkarna av ett sådant verktyg är Bosch.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bosch sprutpistoler kan klassas som medelstora universella produkter på grund av deras tekniska utrustning. Dessa färgsprutpistoler har ett antal funktioner som gör dem till det föredragna köpet.

  • Utrustning . Ett brett utbud av olika tillbehör som hjälper dig att använda verktyget mer effektivt finns tillgängligt för varje modell. Tillverkaren såg till att handlingen var så enkel som möjligt och att konsumenten inte behövde köpa något separat.
  • Design . Funktionerna och mångsidigheten hos strukturen ger Bosch sprutpistoler möjlighet att vara efterfrågade för olika typer av arbeten, från de enklaste och mest vardagliga till att måla ovanliga material i en svår position för verktyget. Det är denna fördel som konsumenterna verkligen gillar, som kan använda dessa enheter för att utföra ett brett utbud av arbeten.
  • Kvalitet . Bosch -produkter är mycket populära i Ryssland på grund av deras valuta för pengarna. Som en produkt i kategorin medelvärde uppfyller sprutpistoler alla nödvändiga prestanda- och tillförlitlighetskrav, vilket inte bara bekräftas av företagets personliga observationer utan också av olika kvalitetscertifikat. Konsumentrecensioner bekräftar denna synvinkel, på grund av vilken sådana färgsprutor kan tillskrivas ett beprövat verktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Trots det lilla sortimentet har varje Bosch sprutpistol sina egna egenskaper och omfattning, på grund av vilken denna eller den modellen kan hänföras till en annan klass av teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch PFS 5000 E

Den mest kraftfulla elektriska modellen som finns i serien, men den har goda prestanda och är utformad för att fungera med ett brett spektrum av svårighetsgrader. En viktig del av designen är den 4 meter långa slangen, tack vare vilken användaren kan öka sin verkningsradie och ge den nödvändiga flexibiliteten och bekvämligheten. Det är värt att notera närvaron av en 1200 W motor, som är ansvarig för genomförandet av en hög förskjutning . Inbyggda hjul finns tillgängliga för att flytta sprutpistolen och öka rörligheten.

Grunden för arbetet är ALLPaint -systemet, vars huvudsakliga essens är spridningens mångsidighet, eller snarare möjligheten att använda någon form av färg utan utspädning . Denna funktion gör det möjligt för den anställde att minska tiden för att förbereda utrustningen. Det finns ett speciellt fack för förvaring av slang och kabel.

Tankens kapacitet på 1 liter gör det möjligt att arbeta länge och inte fylla på tanken, vilket tillsammans med den tillgängliga kapaciteten gör att du kan utföra en stor mängd arbete på kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör sägas om arbetsflödets särart, som ligger i variationen i användningen av verktyget . Konsumenten kan ställa in en av tre munstyckspositioner, var och en avsedd för olika typer av målningar - horisontellt, vertikalt och i en cirkel. Och även ett inbyggt system för att justera förbrukningen av färg och luft, så att användaren kan justera verktyget själv. Produktiviteten är 500 ml / min, det finns en fotomkopplare på instrumentet. Paketet innehåller munstycken för glasyr, vattenbaserad färg, emalj, samt ett färgfilter, en rengöringsborste och 2 behållare med färg, vikt 4, 8 kg.

Konsumenternas feedback gör det klart att denna halvprofessionella modell är bäst lämpad för medelstora hushålls- och industrijobb . Lämpliga egenskaper, enkelhet och bekvämlighet sticker ut bland fördelarna. Kombinerat med priset får du ett bra verktyg som kan betala sig själv på kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch PFS 3000-2

En populär modell, vars huvudsakliga syfte är att arbeta i en hemmiljö med genomsnittlig komplexitet och variation. Samtidigt finns det en strikt begränsad typ av färger som kan användas med denna sprutpistol - dispersion, latex, samt vattenlöslig, emalj med innehållet av lösningsmedel, glasyr och andra ytterligare medel. Med HDS -systemet kan du snabbt fylla behållaren och enkelt rengöra verktyget efter användning . 650W 2-stegs justerbar motor gör att denna pistol kan få jobbet gjort på kort tid.

Tillverkaren indikerade att det är omöjligt att använda alkaliska lösningar, syrainnehållande material samt fasadfärg, eftersom detta inte föreskrivs av verktygets användning . Som med den tidigare modellen finns det en stor 1 liters tank, men på grund av den lägre produktiviteten kan din arbetsprocess ta ännu längre tid.

Munstycket är tillverkat på ett sådant sätt att användaren kan välja ett av tre lägen. Det finns ett system för smidig justering av utbudet av färgämnen.

Bild
Bild

Slangens längd är 2 meter, kapaciteten är 300 ml / min och vikten är 2,8 kg . En designfunktion kan kallas en kompakt kropp som en axelrem är fäst vid. Således kan även detta lätta instrument bäras med maximal komfort. Inte alla modeller kan skryta med en sådan fördel. Den kompletta uppsättningen består av munstycken för vattenbaserade färger och glasyr med emalj, samt ett färgfilter, en rengöringsborste och en behållare för färg med en volym på 1000 ml.

Denna sprutpistol är mycket populär bland konsumenter på grund av dess valuta för pengarna . Den robusta designen, breda funktionaliteten och flexibiliteten i arbetsflödet bedöms av användarna som de viktigaste fördelarna. Och även användarvänlighet och låg vikt noteras, vilket är mest användbart för långsiktig användning av utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch PFS 2000

Den enklaste färgsprutan från tillverkaren. Det huvudsakliga tillämpningsområdet kan kallas levnadsvillkor . Bland designfunktionerna är det värt att notera enkelhet och tillförlitlighet. Tillverkaren ville skapa ett litet, kompakt och användarvänligt verktyg, så PFS 2000 är lätt att montera och demontera. Enhetlig färgspray säkerställs av Easy Select -kontrollmekanismen som sitter på enhetens kropp. Liten i storlek, 440 W -motorn är lätt, vilket gör att huvuddelen av verktyget bara väger 2 kg.

PFS 2000 kan bokstavligen kallas en manuell modell på grund av dess användarvänlighet . Tanken har en kapacitet på 800 ml, vilket är optimalt med tanke på instrumentets storlek. En munstycksdiameter på 2,4 mm gör att du kan applicera färg med ett stort och jämnt lager. Produktiviteten är 200 ml / min, färgapplikationen är 1,5 m2 / min, slanglängden är 1,3 meter. Tillgänglig ALLPaint -teknik är utformad för att enkelt spraya alla typer av färg.

Det fungerar bäst på väggar och träytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nätspänningen är 230 V, greppområdet är utrustat med gummerade grepp för bättre grepp . Det finns ett transporthandtag på kroppen, och det finns också ett bärrem. Hylsans form är gjord på ett sådant sätt att den mest enhetliga appliceringen säkerställs. Den kompletta uppsättningen består av 2 munstycken för emalj, glasyr och vattendispersionsmaterial, samt en tratt med ett färgfilter och en behållare på 800 ml.

När det gäller kundrecensioner, alltså en av de främsta fördelarna är det relativt låga pris som du får en pålitlig och högkvalitativ färgspruta för . När de används i vardagen är de viktigaste egenskaperna hos denna modell användbara - lätthet, enkelhet och små dimensioner. Vi kan säga att PFS 2000 är den enda modellen av detta slag från tillverkaren Bosch.

Bild
Bild

Övrig

Andra modeller i Bosch -serien inkluderar PFS 65, PFS 105 E, PPR 250 och andra ., de mest olika i sin funktionalitet - luft och luftlös, stor och kompakt, för medelstora och stora arbetsvolymer.

Dessa sprutpistoler är mindre populära, på grund av att deras produktion inte är så massiv, därför är det svårare att skaffa dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Delar och tillbehör

För att kunna använda utrustningen mest framgångsrikt är det nödvändigt att ta hand om dess skick, och tillgången på tillbehör och andra utbytbara delar hjälper till i detta. Dessa inkluderar packningar, en sil, enskilda pistoldelar, slangar i olika längder . Utrustningen som finns tillgänglig för varje modell innehåller redan alla nödvändiga element, men dessa artiklar hjälper inte bara med att bibehålla driften, utan också till mindre utrustningsfel.

Du kan köpa reservdelar i specialaffärer . Det är värt att notera att installationen av olika redskap kan diversifiera arbetsflödet, varför ett stort antal konsumenter köper sådan utrustning omedelbart med tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Varje teknik kräver kompetent användning, och sprutpistoler är inget undantag. Förberedelserna för denna process är lika viktiga som själva målningen. Arbetsplatsen ska täckas med en skyddsfilm så att föremål i närheten inte målas av misstag . Detta gäller även användarens kläder, så en speciell kostym passar bäst för detta. Glöm inte att inandning av färg är skadligt, därför få andningsskydd.

Efter att ha förberett dig för att använda verktyget, kontrollera dess integritet och funktionalitet. Inspektera alla slangar, anslutningar, de mest sårbara punkterna i konstruktionen för att identifiera fel innan arbetet påbörjas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att ha med en förbrukningsvara som du kan applicera färg på för att jämföra inställningarna för sprutpistolen. Det hjälper också när du byter munstycksläge.

Manualen innehåller viktig information inte bara om hur verktyget fungerar, utan också om dess funktioner, möjliga felsökningsalternativ och andra användbara saker . Närvaron av en elektrisk motor kräver vissa användningsvillkor, till exempel, förvara inte utrustning på en fuktig plats och se också till att inget vatten kommer in i den.

Rekommenderad: