Kvast I Plast: Egenskaper Hos Polypropylensyntetisk Utomhusmodell. Egenskaper Hos Platta Kvastar Med Sticklingar. Beskrivning Av Fläktmodellen

Innehållsförteckning:

Video: Kvast I Plast: Egenskaper Hos Polypropylensyntetisk Utomhusmodell. Egenskaper Hos Platta Kvastar Med Sticklingar. Beskrivning Av Fläktmodellen

Video: Kvast I Plast: Egenskaper Hos Polypropylensyntetisk Utomhusmodell. Egenskaper Hos Platta Kvastar Med Sticklingar. Beskrivning Av Fläktmodellen
Video: Sticklingar av BASILIKA🌿 Enkelt och super snabb ~ Går inte att misslyckas 2024, April
Kvast I Plast: Egenskaper Hos Polypropylensyntetisk Utomhusmodell. Egenskaper Hos Platta Kvastar Med Sticklingar. Beskrivning Av Fläktmodellen
Kvast I Plast: Egenskaper Hos Polypropylensyntetisk Utomhusmodell. Egenskaper Hos Platta Kvastar Med Sticklingar. Beskrivning Av Fläktmodellen
Anonim

Kvasten är ett oumbärligt attribut vid rengöring av gatan. Numera ser man sällan de vanliga kvistkvastarna hos vaktmästarna. Alltmer i händerna på hushållerska kan man se plastverktyg med en ljus tupplur i botten.

Verktyget gör ett utmärkt jobb inte bara med skräp och torrt lövverk, utan också med snö.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kvasten av polypropen är avsedd för rengöring av stora ytor. Den klarar sig bra med asfalt och betongytor. Gatukvastar är idealiska assistenter vid rengöring av parker och torg, sommarstugor, områden med personliga tomter.

Verktyget är ett av de mest hållbara och hållbara. Detta resultat uppnåddes tack vare plasten som borsten är tillverkade av.

Livslängden för en plastkvast är 5 år.

Verktygshandtaget är av trä. Plastspetsar läggs till som gör att du kan hålla kvasten i händerna eller med handskar.

Bild
Bild

Högen förblir oförändrad och böjer sig inte som en hockeyklubba.

Till skillnad från en kvast, som förlorar sina grenar under rengöringen, håller sig högen på plats och går inte sönder.

Den enda nackdelen med en fläktkvast anses vara omöjligheten att använda den i lägenheter och hus . Den hårda högen kan repa golven kraftigt. Men det gör ett bra jobb med att hantera smuts och skräp i produktionsområden.

Bild
Bild

Kvasten tillhör kategorin helårsverktyg

I järnaffärer kan du hitta ett sortiment av kvastar i ljusa och neutrala färger. När utrustningen är till din smak kommer arbetet att gå snabbare.

Bild
Bild

Produktens lönsamhet kan också hänföras till de fördelaktiga egenskaperna.

Det beräknas att en kvast kan ersätta flera hundra björkkvastar.

Livslängden för en kvast är ungefär en vecka. Ekologer noterar att tack vare detta har ett stort antal träd sparats.

Bild
Bild

Verktygsparametrar

Paniklarna har standardstorlekar. Det finns förkortade och långsträckta alternativ

Höglängd - från 29 mm till 35 cm

Handtagets diameter är 25 mm

Handtagets längd - från 120 till 150 cm

  • Diametern på en stång är 3 mm.
  • Vikt - från 450 till 500 gr.
  • Tål temperaturer ner till –55 ° C.
Bild
Bild

Borsthögen kan ha ett annat snitt . Enligt tekniska egenskaper anses 20 grader vara optimalt. Detta görs för tät vidhäftning av borsten till asfalt eller betong, samt skräp. Om vi jämför denna lösning med en enkel kvast, som har vanliga raka stavar, måste du vända handleden för varje rörelse när du arbetar med den. Därför känner händerna obehag och domningar efter 15–20 minuter. Så verktygstillverkarna har fulländat det och skapat en bekväm miljö för användaren.

Bild
Bild

Visningar

Följande instrumentmodeller finns tillgängliga.

  • Platt . Kvasten är förstärkt med stålfjädrar. Detta förhindrar brott när man planterar sticklingar. Det är en högskärning i en vinkel på 20 grader.
  • Runda . Har en distansring som håller högens styvhet under kontroll.
  • Platt lag . Består av två prefabricerade delar och fästs med skruvar. Handtaget är också fäst vid den allmänna strukturen med samma fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionen av inventariet består av ett handtag, ringar och borst . Ju fler ringar det finns, desto mer högvolym används. Ett dekorativt lock täcker instrumentets ovansida. Skon, liksom andra delar av panikeln, är gjorda av polypropen. Den feta delen är fixerad inuti basen. Paneler kan levereras med eller utan sticklingar. Det finns komponenter som gör att du kan förlänga livslängden på din hushållsutrustning.

Bild
Bild

I järnaffärer kan du hitta syntetiska kvastar från den vitryska tillverkaren "The Dream of a Janitor", "EcoCollection" - från Kina; "Gnome" tillverkad i Ryska federationen, liksom produkterna från det tyska företaget Gardena.

Kostnaden för instrumentet, att döma av marknadens erbjudanden, kan variera från 50 rubel (utan handtag) till 180 rubel. Billigare med ett tiotal.

Bild
Bild

Hur man väljer

Innan du köper måste du bestämma för vilka ändamål verktyget ska användas.

Till exempel är en runda bäst lämpad för arbete på svåråtkomliga platser. Oftast köps det för arbete i verkstäder och fabriker. Hanterar rejält tungt skräp perfekt.

Förresten, höjden längd och styvhet matchas med typen av sopor

Bild
Bild

Ett platt verktyg med handtag köps för rengöring av gator och torg, stugor och parker. Det kallas också ibland trädgård. Borstens form ökar det effektiva handlingsområdet. Det tar snabbt bort löv, snö, små skräp.

Vissa instrument är utrustade med en fördelningsplatta . Denna del låter dig påverka kvastens styvhet. För att göra detta är det tillräckligt att flytta den runt kroppen.

Kvasthandtag kan vara antingen av trä eller plast. Denna fråga har också sina fördelar och nackdelar. Trähandtaget är hållbart och plasten gör verktyget lättare. Det senare är lättare att arbeta med, men plast är opraktiskt.

Du bör alltid försöka hålla handtaget i handen och prova längden. Verktyget ska inte skapa obehag.

Bild
Bild

Hur man bryr sig

Det finns inga särskilda regler för användning av en kvast i plast. Detta betyder naturligtvis inte att ett slitstarkt verktyg kan lämnas utanför för att bli blöt i regnet. Trähandtag gillar särskilt inte fukt.

Förvara därför kvasten på en torr plats och placera den horisontellt eller med kvistarna uppåt.

Detta är viktigt för högen. Det måste rätas ut och fluffas upp. Så det kommer att kunna behålla sin prestanda längre.

Rekommenderad: