Prorab Kultivatorer: Funktioner I Modellerna GT 65 BT (K), GT 70 BE, GT 40 T M.fl. Användarmanual. Valet Av Bilagor

Innehållsförteckning:

Video: Prorab Kultivatorer: Funktioner I Modellerna GT 65 BT (K), GT 70 BE, GT 40 T M.fl. Användarmanual. Valet Av Bilagor

Video: Prorab Kultivatorer: Funktioner I Modellerna GT 65 BT (K), GT 70 BE, GT 40 T M.fl. Användarmanual. Valet Av Bilagor
Video: Как правильно выбрать кухню? | Советы по выбору материалов и фурнитуры для кухни 2024, Maj
Prorab Kultivatorer: Funktioner I Modellerna GT 65 BT (K), GT 70 BE, GT 40 T M.fl. Användarmanual. Valet Av Bilagor
Prorab Kultivatorer: Funktioner I Modellerna GT 65 BT (K), GT 70 BE, GT 40 T M.fl. Användarmanual. Valet Av Bilagor
Anonim

Motorkultivatorn Prorab är en populär typ av lantbruksmaskiner och är en seriös konkurrent till dyra gående traktorer. Modellernas popularitet beror på deras höga prestanda, mångsidighet och låga pris.

Bild
Bild

Särdrag

Prorab motorodlare tillverkas av ett kinesiskt företag som specialiserat sig på tillverkning av småskaliga mekaniseringsprodukter för jordbruksbehov. Företagets produkter är av hög kvalitet montering, användning av utmärkta material och certifierade komponenter. Detta gör att företaget kan konkurrera på lika villkor med många europeiska tillverkare och leverera högkvalitativ och hållbar utrustning till den internationella marknaden. Till skillnad från produkter från världsberömda företag är Prorab-modellerna billiga.

Detta beror på extremt billig arbetskraft, men inte på något sätt den låga kvaliteten på de producerade enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområdet för odlare är ganska brett: enheterna används aktivt för att odla tomter , koka potatis och bönor, bilda sängar, skära fåror, pumpa vätskor och transportera små laster. Kultivatorn är kompatibel med de flesta typer av moderna redskap, så det finns som regel inga problem med dess utrustning. Dessutom har nästan alla tillverkade modeller en vikbar design, vilket underlättar lagring och transport. Motorkultivatorn Prorab beter sig perfekt på lera och tung jord och kan användas för bearbetning av områden med svår terräng. De optimala förutsättningarna för att använda enheten är dock områden på upp till 15 tunnland med mjuk jord och inga stenar.

Fördelar och nackdelar

Precis som alla jordbruksmaskiner har Prorab -kultivatorn både styrkor och svagheter. Fördelarna inkluderar ekonomisk bränsleförbrukning, som har en positiv effekt på budgeten, och mycket enkel kontroll av enheten. Enheten kännetecknas av hög manövrerbarhet och smidig körning, och de höjdjusterbara handtagen gör att du kan justera den till din höjd. Dessutom ger tillverkaren en garanti för skydd mot oavsiktlig antändning av enheten, vilket gör dess användning helt säker.

Bild
Bild
Bild
Bild

För enkel användning är kultivatorn utrustad med ett belysningssystem som gör att du inte kan sluta arbeta på natten . Många konsumenter noterar också den praktiska placeringen av huvudnycklarna och manöverspakarna på handtaget, vilket gör det möjligt att enkelt växla hastigheter, styra gasen och bromsa. Fördelarna inkluderar odlarens förmåga att arbeta under höga och låga temperaturer - detta gör att den kan användas i intervallet från -10 till 40 grader.

Uppmärksamhet uppmärksammas också på enhetens förmåga att arbeta med lågoktanig bensin, utmärkt manövrerbarhet och tillgång till reservdelar.

Sådana enheter har emellertid sina nackdelar. Dessa inkluderar den låga uthålligheten av mekanismer vid arbete med jungfrulig jord, liksom snabb överhettning av motorn vid transport av gods som väger över 500 kg. För rättvisans skull bör det noteras att modeller av denna klass inte är avsedda för särskilt tunga laster, och i sådana fall är det bättre att använda en bakomliggande traktor.

Bild
Bild

Bilagor

Företaget Prorab har lanserat tillbehör för motorodlare, som presenteras i ett stort sortiment. Hiller. Denna enhet är särskilt populär bland potatisägare. Med dess hjälp kan du ta bort ogräs och krama potatisrader, samtidigt som du bildar höga och snygga åsar. Potatisgrävaren och potatisplanteringen används också ofta av sommarboende när de planterar och skördar potatis. Enheterna underlättar kraftigt det hårda fysiska arbetet som vanligtvis är förknippat med odling av denna gröda.

Klackarna är metallhjul med ett djupt snett mönster, som ger tillförlitlig dragkraft av jordbearbetaren med marken och förhindrar att maskinerna fastnar.

Bild
Bild

Fräsarna är utformade för att lossa jorden, ta bort ogräs och odla oskuld . För motorodlare används sabelformade modeller främst, men för kraftfulla prover är det tillåtet att använda "kråkfötter". Adaptern är en metallram med säte och är utformad för att föraren ska kunna använda kultivatorn medan den sitter. Denna funktion är mycket användbar vid transport av varor och vid bearbetning av stora områden. Gräsklipparen är avsedd för skörd av foder för nötkreatur, avlägsnande av ogräs och gräsklippning.

En släpvagn eller vagn används för att transportera gods som väger mindre än 500 kg och fästs på kultivatorn med hjälp av en universell dragkrok.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En plog med en rad låter dig plöja jungfruliga marker och kan tränga in 25-30 cm djupt i jorden. Pumpen är nödvändig för pumpning eller pumpning av vätskor och används ofta i kombination med sprinkler för bevattning av plantager.

När du väljer en kultivator bör du dock komma ihåg att de flesta av ovanstående redskap kan användas med modeller med en kapacitet på över 6 liter. med. Detta gäller plogen, adaptern och vagnen. Därför är det nödvändigt att bestämma mängden och typen av arbete innan du köper en motorodlare, och först efter det väljer du själva enheten och tillbehören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Klassificeringen av Prorab motorkultivatorer utförs enligt flera kriterier, vars grundläggande är enhetens typ av motor. Enligt detta kriterium utmärks två typer av enheter: bensin och elektrisk.

Motordrivna kultivatorer med elmotor finns i två modeller: Prorab ET 1256 och ET 754 . Enheterna är små i storlek, låg effekt - 1, 25 respektive 0,75 kW, och har en liten arbetsbredd, högst 40 cm. Sådana enheter är utrustade med en framväxel och är avsedda att användas i växthus, växthus och andra små utrymmen. Dessutom gör Prorab ET 754 det enkelt att hantera små rabatter och trädgårdar. Prorab ET 1256 är väl lämpad för att lossa lätt jord i tidigare bearbetade små områden.

Bensinmodeller presenteras mycket bredare och är indelade i tre typer: lätt, medel och tung.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätta kultivatorer är utrustade med motorer med en kapacitet på 2, 2-4 liter. med. och väger i genomsnitt 15-20 kg . Den mest sålda modellen av lätta enheter är Prorab GT 40 T. Denna enhet är utrustad med en fyrtaktsmotor på 4 hk. med., har en växel framåt och bakåt, kan fördjupa med 20 cm och fånga upp till 38 cm bredd. Enheten är endast avsedd för arbete i mjuk mark. 140cc -motorn har en cylinder och startas manuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanklassiga motorodlare representerar den mest många kategorin av modeller och har en kapacitet på 5 till 7 liter. med. En av de köpta är Prorab GT 70 BE -motorodlare med en kapacitet på 7 liter. med. Enheten har en kedjereducering, remkoppling, är utrustad med växlar framåt och bakåt och väger 50 kg.

Diametern på arbetsfräsarna är 30 cm, bränsletankens volym är 3,6 liter, typ av motorstart är manuell. Arbetshinken har en bredd på 68 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dieselproffsmodellen Prorab GT 601 VDK är inte mindre populär . Enheten har en reduktionsreducering, kraftuttagsaxeln ger en pumpanslutning, pneumatiska hjul är utrustade med ett fiskbensskydd och vridknappen kan rotera 360 grader. Enhetens effekt är 6 liter. med., och motorns volym når 296 cm3. Växellådan har två hastigheter framåt och en bakåt, utrustningens vikt är 125 kg. Anmärkningsvärt är också 7 hk Prorab GT 65 BT (K). med. och en motorvolym på 208 cm3. Enheten kan ploga marken till ett djup av 35 cm och har en arbetsbredd på 85 cm. Prorab GT 65 HBW har liknande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tunga alternativ representeras av kraftfulla enheter som kan bearbeta 1-2 hektar och fungerar med alla typer av bilagor. De mest populära i denna klass är Prorab GT 732 SK och Prorab GT 742 SK . Kapaciteten är 9 och 13 liter. med. vilket gör att de kan användas i likhet med kraftfulla walk-behind-traktorer. Enheternas arbetsbredd är 105 och 135 cm och nedsänkningsdjupet i marken är 10 respektive 30 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Prorab rotokultivator måste köras in direkt efter köpet. Som regel säljs utrustningen helt färdig att använda, men det finns tillfällen då du behöver justera ventilerna, kontrollera remspänningen och dra i de gängade anslutningarna. Enheten kan användas direkt efter köpet. Innan den första starten måste du fylla i motor- och växellådsolja och fylla bensintanken med bensin.

Sedan bör du starta motorn och låta den vara i drift med reducerad hastighet i 15-20 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under inkörningen släpps delarna och arbetsgapet kalibreras. Det rekommenderas att stänga av motorn i 15 minuter varannan timme, och efter att den svalnat lite startar du om den. När motorn är igång måste du se till att det inte finns onödiga ljud och skramlande - motorn ska inte”trippla”, vibrera eller stanna. Efter inkörning måste den använda motoroljan tappas och fyllas på med ny. I framtiden måste den ändras var 100: e drifttimme.

Från de allmänna rekommendationerna kan följande positioner särskiljas:

  • när du arbetar med en jordbearbetare på tung jord är det nödvändigt att stänga av motorn regelbundet och låta maskinen vila;
  • i händelse av att enheten kommer att begravas i marken måste vikter användas;
  • för mjuk jord bör en andra, snabbare redskap användas.

Det är nödvändigt att bara fylla motorn och växellådan med oljor avsedda för detta och använda SAE 10W30 som maskinolja och TAD-17 eller "Litol" som växellådsolja.

Rekommenderad: