Blad För En Bakomliggande Traktor: Konstruktioner För Att Fästa En Snöspade På En Bakomliggande Traktor. Hur Väljer Man En Trottoarkniv?

Innehållsförteckning:

Video: Blad För En Bakomliggande Traktor: Konstruktioner För Att Fästa En Snöspade På En Bakomliggande Traktor. Hur Väljer Man En Trottoarkniv?

Video: Blad För En Bakomliggande Traktor: Konstruktioner För Att Fästa En Snöspade På En Bakomliggande Traktor. Hur Väljer Man En Trottoarkniv?
Video: Ljungby L12 hjullastare plogar snö. 2024, Maj
Blad För En Bakomliggande Traktor: Konstruktioner För Att Fästa En Snöspade På En Bakomliggande Traktor. Hur Väljer Man En Trottoarkniv?
Blad För En Bakomliggande Traktor: Konstruktioner För Att Fästa En Snöspade På En Bakomliggande Traktor. Hur Väljer Man En Trottoarkniv?
Anonim

Vintrarna i vårt land är ganska snöiga, så ägarna till herrgårdar och privata hus i Ryssland står ofta inför ett allvarligt problem med att städa upp spillror, rensa stigar och utgångar. Under många år löstes detta problem med den vanligaste spaden. Detta är ett bra alternativ när det gäller ett litet område i närområdet. Men om du behöver bearbeta ett stort område bör du tänka på att köpa en bakomliggande traktor med soptippar.

Särdrag

Bladet är en typ av fäste för alla motoblock, som är utformad för att utföra följande funktioner:

  • rensa snöskräp nära motorvägar och vägar;
  • rengöring av gården;
  • utjämning av jorden;
  • rengöring av trottoarer;
  • kratta-kratta av sopor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om dumpningen görs i form av en hink, utför den förutom allt ovanstående lastningsoperationer.

Bladen är enkla i design och lätta i vikt . Beroende på egenskaperna hos den bakomliggande traktorn kan bladet fästas på mekanismens framsida eller bakifrån om rattstången på den bakomliggande traktorn har möjlighet att rotera 180 grader.

Blad kan vara justerbara eller icke-justerbara. De förra anses vara universella. De låter dig ställa in vilken angreppsvinkel som helst: luta åt höger, luta åt vänster. Direkt installation är också möjlig. I det andra fallet kan markisen fixeras i endast ett läge. Det kan inte ändras ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är soptippen utrustade med en mängd olika redskap och tillbehör:

  • knivar, tillbehör, som är utformade för att jämna ut jorden;
  • gummidelar som används för effektiv snöröjning.

Tänk på att båda kanske inte är lämpliga för varje bakomliggande traktor, så fråga i förväg om den tekniska möjligheten att använda sådan extra utrustning.

Inga fjädrar eller svänghjul används för tillverkning av soptippar, så kostnaden för utrustningen är överkomlig för de flesta husägare. I områden där snö vanligtvis faller i ett tjockt lager kan klackar användas istället för konventionella hjul. I det här fallet blir det lättare och mer gratis att röra sig genom det snötäckta området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Den moderna industrin erbjuder ett stort urval av körmodeller av soptippar, som skiljer sig åt i vissa tekniska och operativa funktioner och kostnader. Låt oss överväga de mest populära typerna av produkter.

  • Grunfeld DB360 Är en snöplog av spade typ tillverkad i Kina. Enhetens vikt är 30 kg, den tillåtna rotationsvinkeln är 30 grader. Fångningsbredden är 900 mm.
  • " Neva " - ett litet blad som bara väger 13 kg och en arbetsbredd på 100 cm. Det används endast för motoblock av typen Salyut och Neva.
  • Bertolini 80 cm - en universell spade, aggregerad till enheterna BT 401 och BT 403. Fångningsbredden är 80 cm.
  • LP-1 - universellt spadeblad. Installationens vikt motsvarar 16 kg, parametrarna för infångningens bredd och höjd är 100 respektive 40 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ZIRKA DB360 - installation som väger 16 kg. Längd - 85 cm, bredd - 28 cm, höjd - 37 cm. Den tillåtna förskjutningsvinkeln är 30 grader, arbetsbredden är 80 cm.
  • " Centaur " - ett spadeblad som väger 28 kg. Enhetens höjd är 45 cm, medan förskjutningsvinkeln inte överstiger 30 grader är arbetsbredden 100 cm.
  • Texas 92000160100 Är en dansk snöplog. Den är fäst på den bakomliggande traktorn framifrån, den är optimal för snöröjning på de smalaste stigarna och små intilliggande områden, eftersom arbetsbredden bara är 75 cm. Satsen innehåller ett fäste.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Många hantverkare föredrar att göra redskap för sina traktorer på egen hand. Du kan fokusera på absolut alla butiksändringar. Samtidigt behöver snöröjningsutrustning inte ha samma tekniska egenskaper som fabriksmodeller. För ett hemgjord blad är det tillräckligt att helt enkelt klara av sin huvuduppgift - röjning av snö. Senare, under drift, kan du gradvis modernisera den, utrusta den med olika ytterligare användbara enheter.

Det mest populära materialet för att göra en sådan struktur är ett gammalt stålrör med en kapacitet på 200 liter . Dessutom bör du förbereda en stålremsa med en storlek på 85x10x2 cm. Du behöver också en meter lång bit av ett fyrkantigt stålrör med en sektion på 4x4 cm, bultar med en bricka, borrar för arbete på metall, en uppsättning av skiftnycklar, en slipmaskin, en platta av tjockt gummi, samt en borr och en anordning för svetsning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En 200-liters behållare matchar idealiskt målen och syftena med arbetet, eftersom den redan har den nödvändiga rundheten från början. Om du bara tar metallplåtar måste de förvärmas väl för att ge den önskade böjningen.

Så du bör ta en onödig fat, klipp av botten och locket. Därefter skärs behållaren på längden i 3 lika stora segment. Två delar svetsas samman längs kanten, och den tredje skärs med en elektrisk slipmaskin i tunna små bitar, som används för att skapa optimal styvhet. En sådan remsa är fäst på sidorna av en improviserad spade, medan andra är fördelade över enhetens område.

För att öka enhetens effektivitet bör en kniv göras i botten av det hemlagade bladet . Detta kräver en stålplåt. Flera hål med en diameter på cirka 6 mm borras i den med en borr var 10 mm. Sedan fäster de en gummikudde på den, annars kan bladet skada vägytan när det är dags att rengöra trottoarerna. Hinken är fäst vid kanten och fixerar den med bultar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När spaden är klar bör du skapa fästelement för den bakomliggande traktorn . För detta ändamål, mitt i röret, fästs en halvcirkel av tät metallplåt genom svetsning. Flera hål måste borras i den, de kommer att användas för att justera lutningsvinklarna på bladet. Sedan tar de ytterligare ett rör och gör en L-formad hållare. Dess kortsida är fixerad i en svängande halvcirkel, och den återstående långa delen, genom bultarna, klamrar sig fast vid den bakomliggande traktorns ram.

Du kan dock klara dig med en enklare lösning-att inte göra en hink utan ett vanligt spadeformat munstycksblad. För detta används stålplåtar med en tjocklek av cirka 3 mm. En sådan anordning klarar sig bra inte bara med nyfallet snö, utan också med ganska täckta snölager.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en sådan dumpning bör du förbereda de grundläggande verktygen och förbrukningsvarorna:

  • 1 stålplåt 85x70 mm;
  • 4 metallplattor med L / W / T -parametrar - 45x23x4 mm;
  • ett par klackar för fixering av huvudstavarna;
  • bultar samt brickor och muttrar;
  • uppsättning borrar;
  • tång;
  • skiftnycklar;
  • tjock gummiplatta;
  • kvarn;
  • svetsmaskin;
  • borra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Först görs en spade av lämplig storlek och form av en järnplåt. För att göra detta värms det upp med en gasbrännare och böjs försiktigt i en halvcirkel. Förstyvningar av metallplattor är fästa på baksidan. En gummilist sitter fast på framsidan. Det är lämpligt att svetsa på sidorna på en tunn stålplåt, annars kommer enheten inte att kunna hålla snö. Små hål borras i de centrala delarna av sidoväggarna och en axel med en skruvanordning sätts in i dem.

Efter den sista monteringen av bladet görs ett munstycke . Genom den kommer den insamlade snön att ledas till sidan. Detta kräver ett brett rör. Du kan ta en vanlig kran och svetsa den till toppen av det tillverkade bladet. Se till att göra ett brett hål så att snö kan rinna in i rännan. I slutet av arbetet är den färdiga snöslungan täckt med ett lager färg, vilket skyddar materialet från rost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den oberoende tillverkningen av snöröjningsutrustning från improviserade medel är tillgänglig för alla som har kompetensen att arbeta med elektriska svetsverktyg. Det finns inget komplicerat här, du behöver bara ha nödvändiga ritningar och material till hands. Samtidigt behövs en uppsättning verktyg den mest standard, som finns tillgänglig i hemmets verkstad för alla familjer. Tillverkningen av en sådan baldakin låter dig avsevärt spara pengar, medan kvaliteten på rengöring av territoriet kommer att vara ganska hög.

Blad för motoblock är en universell utrustning . Den kan användas på en kraftenhet av vilken modell som helst utan hänvisning till dess effektegenskaper. Det bör också noteras att både spaden själv och skopan kan ha en mängd olika dimensioner. Med deras hjälp kan du rensa både små stigar och breda gator från snö, samt snabbt och effektivt ta bort skräp från lokalområdet eller jämna ut marken utan krångel.

Rekommenderad: