Hur Väljer Jag En Bakomliggande Traktor Med Släpvagn? 15 Foton Är En Bakomliggande Traktor Ett Fordon? Hur Väljer Man Bilagor? Hur Kör Man Med En Släpvagn?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Jag En Bakomliggande Traktor Med Släpvagn? 15 Foton Är En Bakomliggande Traktor Ett Fordon? Hur Väljer Man Bilagor? Hur Kör Man Med En Släpvagn?

Video: Hur Väljer Jag En Bakomliggande Traktor Med Släpvagn? 15 Foton Är En Bakomliggande Traktor Ett Fordon? Hur Väljer Man Bilagor? Hur Kör Man Med En Släpvagn?
Video: "Jag tror traktorn har runt 700 hk" 2024, April
Hur Väljer Jag En Bakomliggande Traktor Med Släpvagn? 15 Foton Är En Bakomliggande Traktor Ett Fordon? Hur Väljer Man Bilagor? Hur Kör Man Med En Släpvagn?
Hur Väljer Jag En Bakomliggande Traktor Med Släpvagn? 15 Foton Är En Bakomliggande Traktor Ett Fordon? Hur Väljer Man Bilagor? Hur Kör Man Med En Släpvagn?
Anonim

Att välja en bakomliggande traktor med släpvagn är en mycket viktig fråga, men det räcker inte. Det är lika viktigt att förstå de juridiska krångligheterna och nyanserna i att använda en sådan teknik. Den sällsynta ägaren av ett "rent jordbruks" fordon är trots allt inte intresserad av att använda det på huvudvägar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För att ta reda på om du behöver ett körkort för en gående traktor eller inte, måste du svara på den viktigaste, grundläggande frågan - om det är ett fordon eller inte. Motoblock skapades i Schweiz, och i vårt land började de användas sedan 1980 -talet. år. De viktigaste uppgifterna som de löser är:

  • sådd av fältarbete;
  • lossa jorden;
  • skörd av spannmål och några andra manipulationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

En egenskap hos den bakomliggande traktorn är långsam rörelse, så den kan bara hantera små områden. Sådan utrustning är inte avsedd för körning på asfalt och betongade, asfalterade allmänna vägar. Enligt rysk lag är en motoriserad enhet (oavsett om den kompletteras med släp eller inte) inte ett legitimt fordon. Förutom att registrera sig hos trafikpolisen saknar han:

  • tal;
  • ljus- och signalstrålkastare;
  • ljusindikator för svängar.
Bild
Bild

Men även förbättringen av designen betyder inte att du kan köra på vägen - eftersom hemlagade fordon inte kan användas i vårt land. För att spela säkert, även när du kör på sidan av vägen, måste du ha en kategori A-licens som låter dig köra ett lågeffektivt fordon som en motorcykel, samt tillstånd för jordbrukshantering (proceduren för utfärdande det är mycket mer komplicerat än att få en licens). Då blir det möjligt att resa längs fria kommunikationsvägar, till exempel till jobbet, eller från ett fält till ett annat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer rätt walk-behind traktor med redskap

Den snabbaste apparaten är inte alltid den bästa för en by eller ett sommarboende, eftersom andra egenskaper är mer värdefulla för arbete. Makt är nyckeln eftersom den avgör om en viss mark kan odlas eller inte. Denna parameter överensstämmer med området för odlad mark, med dess hårdhet. Det är långt ifrån alltid lämpligt att köpa den mest kraftfulla enheten - den kommer ju att spendera mer bränsle i samma hastighet än den optimala enheten. Den typ av bränsle som används är lika viktig.

Bensinmotorer:

  • relativt tyst;
  • optimal för bearbetning av små tomter;
  • kör utan onödiga problem och är stabila i drift.
Bild
Bild

Men ju större område som måste bearbetas, desto mer praktiskt visar sig dieselmotorn vara. Det är mycket mer pålitligt och slits mindre. Massan på den bakomliggande traktorn väljs utifrån markens komplexitet. Om det är mycket svårt att odla är extremt lätta maskiner inte lämpliga, de kommer att lägga mer ansträngning på att flytta än på odling. Det finns en klar universell regel: ju tyngre den bakomliggande traktorn desto bättre grepp.

Mycket uppmärksamhet bör ägnas åt skärarens bredd. Det måste strikt motsvara gångarna som delar de avsedda raderna. Annars kommer antingen saknade områden att finnas kvar, eller så kommer enskilda växter att drabbas. För plöjning av marken och andra typer av bearbetning kan följande användas:

  • normal och hillingplog;
  • potatisgrävare;
  • harv;
  • potatisplanterare;
  • gräsklippare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket bra om satsen inte innehåller en vanlig plog, utan en svängbar plog. Det låter dig vägra att återgå till början av avsnittet efter att ha passerat varje rad. Efter plöjning är det absolut nödvändigt att odla marken med en harv för att förbättra jordens kvalitet. Skivharven är mycket bättre än tiptypen. Enradiga kullar med fast bredd installeras på lätta motoblock.

Standardleveransuppsättningen innehåller oftast fräsar i universalformat. Men om marken är fast och täckt med täta tjocklekar behöver du en helt annan skärare, som har fått det vanliga namnet "kråkfötter". Det hjälper också till att bekämpa skadedjur från marken. Det är mycket bra om den bakomliggande traktorn har en släpvagnskoppling.

Det gör det lättare att transportera:

  • djur mat;
  • gödningsmedel för växter;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • frömaterial;
  • skörda;
  • pesticid;
  • grundning;
  • ved och kol.

Många bönder föredrar motoblock med en traileradapter. Denna tillsats ger trädgårdsutrustning funktionen hos en miniatyrtraktor. Adapter utrustade med en ratt är märkbart dyrare, men möjligheterna motiverar fullt ut en sådan extra betalning. Trots allt visar det sig faktiskt också en dumper och en väghyvel. För sommarboende som bor på platsen året runt är snöröjningstillbehör ett användbart tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder en walk-behind traktor

Det finns tydliga regler för användning av denna typ av utrustning, som inte rekommenderas att brytas. Innan du startar enheten måste du varje gång kontrollera att allt är säkert anslutet och inte hoppar åt sidan. Erfarna bönder övervakar ständigt olje-, bränsle- och köldmediumhalter. Det rekommenderas inte att klämma på kopplingen plötsligt.

Var extremt försiktig när du arbetar i sluttningar . När du kör med släpvagn är det nödvändigt att bara bromsa med hjälp av släpvagnens inbyggda mekanismer. När du vänder eller börjar röra dig bakåt när du arbetar på fältet, höj eventuellt tillbehör. Om den bakomliggande traktorn drar åt sidan är det nödvändigt att kontrollera och pumpa upp hjulen. När detta inte fungerar är det nödvändigt att utföra en fullständig reparation.

Rekommenderad: