Släpvagn För En Bakomliggande Traktor: Dimensioner På En Tippmodell. Det Finesser I Att Fästa Släpvagnen På Den Bakomliggande Traktorn. Funktioner I Valet Av Dragkrok Och Hjul

Innehållsförteckning:

Video: Släpvagn För En Bakomliggande Traktor: Dimensioner På En Tippmodell. Det Finesser I Att Fästa Släpvagnen På Den Bakomliggande Traktorn. Funktioner I Valet Av Dragkrok Och Hjul

Video: Släpvagn För En Bakomliggande Traktor: Dimensioner På En Tippmodell. Det Finesser I Att Fästa Släpvagnen På Den Bakomliggande Traktorn. Funktioner I Valet Av Dragkrok Och Hjul
Video: Hur du byter drivmatta på din Lynx eller Ski-Doo! Vi tipsar och visar! 2024, Maj
Släpvagn För En Bakomliggande Traktor: Dimensioner På En Tippmodell. Det Finesser I Att Fästa Släpvagnen På Den Bakomliggande Traktorn. Funktioner I Valet Av Dragkrok Och Hjul
Släpvagn För En Bakomliggande Traktor: Dimensioner På En Tippmodell. Det Finesser I Att Fästa Släpvagnen På Den Bakomliggande Traktorn. Funktioner I Valet Av Dragkrok Och Hjul
Anonim

Att använda en bakomliggande traktor i ett hushåll är nästan omöjligt utan släpvagn. En sådan vagn låter dig avsevärt utöka tillämpningsområdet för enheten. I grunden tillåter det dig att transportera ett stort antal varor.

Bild
Bild

Egenskaper

Släpvagnen, som ofta kallas en vagn, används för att transportera gods, samt komplett med en bakomliggande traktor som ett fordon. Vagnens rörelsehastighet kopplad till den bakomliggande traktorn är 10 kilometer i timmen. Denna enhet låter dig inte bara transportera last över svår terräng, utan förbättrar också stabiliteten hos den bakomliggande traktorn. I allmänhet är boggiekropparnas standardmått följande: 1,5 m i längd, 1 m och 15 cm i bredd, samt en höjd på 27-28 cm. för vilka det finns fyra huvudmodellmodeller.

  • Det kan vara en enaxlig tippbil kan bära upp till 250 kilo last. Släpvagnen väger 56 kilo, längden motsvarar 110 centimeter och bredden är 90 centimeter. Höjden på sidorna på en sådan vagn når 35 centimeter.
  • En tvåaxlad chassiboggie finns bär 500 kilo last. Själv väger hon 40 kilo. Höjden på vagnens sidor är densamma som den på en enaxlig, men som alla andra parametrar.
  • TMP -vagnen är lämplig för "Neva ", som kommer att lyckas ta bort 250 kilo. Själva strukturen väger mest - så mycket som 150 kilo. Vagnen är 133 centimeter lång, 110 centimeter bred och sidorna är trettio centimeter höga.
  • Det finns en TMP-M-vagn . Hon väger själv 85 kilo, och hennes bärighet är 150 kilo. Sidorna når i detta fall en höjd av 25 centimeter, en längd på 140 centimeter och en bredd på 82,5 centimeter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att det finns fyra modeller, kommer det att vara möjligt att fästa andra vagnar på den bakomliggande traktorn för "Neva" om du först väljer en universell dragkrok.

Design egenskaper

Släpvagnar består vanligtvis av en specifik uppsättning delar, som inkluderar karosseri, skärmar, bromsar, säten, dragstänger och navhjul. De mest lämpliga karosserna är tillverkade av galvaniserat stål, vilket inte kommer att försämras vid ogynnsamma väderförhållanden. Det är också viktigt att ha vikbara sidor för stuvning och hämtning av transporterat gods. I princip är kropparna ganska voluminösa, för att transportera 500 kilo räcker det med en struktur vars bredd inte överstiger 1,2 meter. Det är viktigt att förstå att det beror på kroppens egenskaper hur mycket last och i vilken mängd som kan transporteras.

Bild
Bild

Optimala hjulstorlekar är 4 x 10 tum - sådana kommer att kunna röra sig genom svår terräng, även med tung belastning. Om släpvagnen aktivt ska användas för jordbruksarbete är det nödvändigt att välja förstärkta hjul som kan röra sig även på klibbig mark. Dragstången är en del på grund av vilken släpvagnen är fäst vid själva den bakomliggande traktorn. Det är viktigt att nämna att dragstångsfästen inte är lämplig för varje släpvagn, så när du köper är det viktigt att rådgöra med en specialist eller först välja en universell modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Släpskärmar är monterade ovanför hjulen och skyddar dem från småsten och stora smuts. Närvaron av ett säte med en låda gör att du kan lagra alla föremål i släpet permanent. När det gäller bromsarna är deras närvaro i vagnen obligatorisk i fallet när det är planerat att bära en stor mängd tung last. Denna detalj ger inte bara bekvämlighet, utan också säkerheten för transport för föraren och andra. Vanligtvis kräver en släpvagn två typer av bromsar: en stående handbroms och en bandbroms. Avlastning sker som regel vid användning av den första typen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att en adapter för en bakomliggande traktor ofta används som släp, till vilken vagnen redan är fäst. Den kan användas för att utföra jordbruksarbete, inklusive att transportera varor utan att gå ner från sätet.

Olika sorter

Vagnar för en bakomliggande traktor skiljer sig åt i storlek och design

  • Det kan vara en enaxlad och tvåaxlad släpvagn, med två eller fyra hjul.
  • Vagnen levereras med en hopfällbar kropp eller fällbara sidor. Mer sofistikerade modeller är utrustade med automatisk karosslyft.
  • Idag finns det oförstörbara strukturer och hopfällbara strukturer i ett stycke, vilket är mycket bekvämt för ägare av små jordbruksmarker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som nämnts ovan är släpet tillverkat av olika material, där ett galvaniserat prov anses vara det bästa . Vagnarna skiljer sig åt efter syfte: det kan vara en tippvagn, där det är tillåtet att transportera absolut vilken last som helst, eller en enhet utan fast botten, som endast kan hantera icke-lösa föremål. Dumpern finns i olika storlekar, det finns till och med en minitrailer. På vintern kan du verkligen inte klara dig utan en släpvagn som kan åka skidor. Specialister pekar också ut trailern.

Bild
Bild

Märkesbetyg

När du väljer en släpvagn är det först och främst viktigt att ta hänsyn till kraften hos den befintliga bakomliggande traktorn. Då är det värt att bedöma bromsarna och bärighet, om det finns fällbara sidor. Vagnar är vanligtvis gjorda av plast, vanligt stål eller galvaniserad metall, den senare anses vara den mest robusta. Alla är inte avsedda att användas på trafikerade motorvägar och naturligtvis motorvägar. För att undvika farliga situationer bör släpvagnar användas utanför de vägar som personbilar kör på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Forza -vagnarna, lämpliga för Neva motoblock, är mycket populära . Bärförmågan når 300 kilo, och själva utrustningens vikt varierar från cirka 45 till 93 kilo. Mer komplexa modeller är utrustade med ett enda säte och kostar cirka 10 tusen rubel. Experter rekommenderar också varumärket MTZ Vitryssland, som producerar små tillförlitliga och mångsidiga mönster. Släpvagnar av märket "Centaur" rör sig som regel på pneumatiska hjul och har tre fällbara sidor, vilket förenklar lastning och lossning avsevärt. Dessutom inkluderar fördelarna med detta märke mekaniska trumbromsar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Släpvagnen för den bakomliggande traktorn Salyut-100, Kraz- och Zubr-vagnarna och Patriot Boston 6D fungerar också bra.

Hur fixar man det?

För att enkelt kunna ansluta släpvagnen till alla rörliga bakomgående traktorer måste tillbehöret till den senare vara universellt. Dessutom bör man komma ihåg att om en motreaktion inträffar kan fästningen av den bakomliggande traktorn förstärkas genom att svetsa ytterligare ett metallskikt eller byta ut en del av dragstången. Experter rekommenderar att man föredrar mer komplexa kopplingar framför en konventionell stift. Det finns olika typer av fästelement, vissa passar inte bara för att fästa själva vagnen utan även för annan utrustning.

Bild
Bild

Om den gående traktorn är tung måste släpvagnen fästas med en förstärkt dragkrok. Om dragkroken i en svår situation inte passar på plats måste en adapter med krok installeras. Bilvagnen till den bakomliggande traktorn ska fästas med en liknande dragkrok.

Tips för användning

Innan du använder en släpvagn som redan är ansluten till en bakomliggande traktor är det viktigt att studera instruktionerna för båda utrustningarna för att undvika skador. Det är absolut nödvändigt att kontrollera hur bromsarna fungerar och vid behov justera dem. Detta görs enligt följande: släpet körs utan last och det bedöms om bromsarna fungerar. Dessutom är det nödvändigt att ta reda på hur väl vagnen är fäst vid den bakomliggande traktorn, och själva släpvagnens delar är anslutna till varandra. Det är värt att bedöma graden av däcktryck, förekomsten av fett i lagren och om enheten överhuvudtaget fungerar.

Bild
Bild

När du arbetar med en släpvagn, kom ihåg att det är förbjudet att transportera personer eller för mycket last i kroppen . Som nämnts ovan är det oacceptabelt att köra på allmänna vägar, samt att röra sig i ökad hastighet. Barn under fjorton år får inte arbeta med släpvagnen, och ingen kan ordna en teknisk inspektion när enhetens kropp är i upphöjt tillstånd. Slutligen är det viktigt att nämna att drift av en släpvagn tillsammans med en bakomliggande traktor när sikten är begränsad är strängt förbjuden.

Bild
Bild

Lasten kan sättas in i släpet och tas ut endast när vagnen är säkrad med en broms . Karossens hytt är fylld så att alla fyra hjulen har samma belastning och tyngdpunkten är placerad på de geometriska axlarna. Lossningen ska ske enligt ett visst mönster: först avlägsnas eller öppnas brädet och hållarstången tas bort från klämmorna. Därefter lutar kroppen och vid behov fixeras den i ett bekvämt tillstånd. Efter avslutad utvinning av varorna utförs monteringen i omvänd ordning. I slutet är släpvagnen rensad för smuts och skräp som kvarstår från själva lasten.

Bild
Bild

En gång om året måste navet demonteras och lagren smörjs med ett speciellt fett . Bromsarna justeras med en speciell mutter som ändrar längden på länken. Då och då kommer det att vara nödvändigt att bedöma fästelementens skick, och detta bör göras både före och under drift. Om det behövs stramas allt omedelbart. När du tar bort vagnen för långtidsförvaring (till exempel vinter), är det nödvändigt att rengöra alla delar, byta ut de som är ur funktion och färga enheten. Däcken tömmer något och släpet flyttas antingen under taket eller inomhus. För fixering måste du använda speciella stativ eller installera vagnen på baksidan medan du sänker ramen.

Bild
Bild

Således har du blivit bekant med de allmänna egenskaperna hos gående traktorer. Du lärde dig också finesser och hemligheter med att fästa en släpvagn på en bakomliggande traktor. För att köpa och installera enheten korrekt bör du följa specialiserade råd och ta hänsyn till alla rekommendationer. Var också uppmärksam på märket och tillverkaren när du köper.

Rekommenderad: