Grillmått (35 Bilder): Standard Konstruktionshöjd För Grill, Optimala Grillmått, Vad Ska Bredd Vara

Innehållsförteckning:

Video: Grillmått (35 Bilder): Standard Konstruktionshöjd För Grill, Optimala Grillmått, Vad Ska Bredd Vara

Video: Grillmått (35 Bilder): Standard Konstruktionshöjd För Grill, Optimala Grillmått, Vad Ska Bredd Vara
Video: En dag på jobbet som liftvärd del1 🚡 2024, Maj
Grillmått (35 Bilder): Standard Konstruktionshöjd För Grill, Optimala Grillmått, Vad Ska Bredd Vara
Grillmått (35 Bilder): Standard Konstruktionshöjd För Grill, Optimala Grillmått, Vad Ska Bredd Vara
Anonim

Sommaren är en av favoritsäsongerna för många människor. En av anledningarna till detta är möjligheten att koppla av utomhus: på landet, på campingen, vid floden eller bara i skogen. En integrerad del av sådana utflykter är en picknick, vars huvudrätt är traditionellt grill.

För att laga gott, saftigt, välgjord kött behöver du en grillpanna . Få trodde att kvaliteten på det kokta köttet direkt beror på korrekt tillverkning av denna struktur. Tillgängligheten och variationen av byggmaterial gör att även de mest fantastiska idéerna kan gå i uppfyllelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad beror grillens parametrar på?

Parametrarna för grillen kan betraktas som dess längd, bredd, djup och höjd. Dessa värden beror på flera faktorer.

När du väljer en grill är det första steget att bestämma på vilket sätt köttet ska stekas på det: på spett eller på en grill. Spett är för det mesta standardstorlekar, så brännarens brännare måste matcha dem. Du kan välja vilken längd som helst. Med grillgaller är allt enklare. De har ofta olika storlekar, så det blir lättare att välja en grill i enlighet med grillens storlek. Även om ett galler med måtten 18x28 cm anses vara standard

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det andra viktiga kriteriet är valet av den plats där köttet oftast tillagas. Om detta är ett privat hus eller sommarstuga, är en stationär grill bäst lämpad här, som kommer att ha en permanent plats och städas endast för vintern. Det är bättre att göra det av tjock metall eller gjutjärn under många års drift. Om det är underförstått att härden måste transporteras ofta, är det bättre att göra den lätt, vikbar och kompakt.
  • Grilldjupet beror direkt på vilket material köttet ska tillagas. När det gäller kol är ytan idealisk. Om ved används för matlagning är det bättre att välja en djup grill, eftersom du måste lägga en stor mängd trä för att få den önskade volymen kol för stekning.
Bild
Bild

Hur många människor - så många åsikter, önskningar och behov. Därför finns det två huvudtyper av apparater för stekning av kött - mobila och stationära.

Många av dem som inte bor i den privata sektorn och inte har ett förortsområde föredrar att gå ut och grilla i naturen . De behöver inte en massiv grill, som innehåller ytterligare element. Kompakta strukturer gjorda av tjockt material är idealiska för dem. De är lättare, har tunna väggar, låga vikbara ben och ett minimum av dekorativa element. De passar enkelt in i vilken bil som helst och tar inte mycket plats när de förvaras i en lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som vill utrusta ett riktigt grillhörn på sin plats är stora stationära grillar av metall eller till och med stenhärdar lämpliga. De är stora, gjorda av tjock metall, ofta utrustade med extra ytor och lagringsutrymme för tillbehör. Därför blir matlagning av kött inte bara trevligt, utan också mycket bekvämt.

Standardstorlekar

Professionella säger att vid tillverkning av grillar är det nödvändigt att styras av den optimala storleken. Nedan visas de korrekta parametrarna för den idealiska grillpannan, som bara kommer att producera utsökta, saftiga och smakrika kebab då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bredd . Detta värde beror direkt på spettens längd. Klassiska spett har en total längd på 45-50 cm och en fungerande-30-35 cm. Därför bör grillens bredd inte vara mer än 40 cm. Om det är större, kommer köttet att uppta ett mindre område och värmen från kolen går förlorad …
  • Djup . När du gör en grill är det bättre att fokusera på ett djup av 20 cm. Vid stekning bör kollagret vara 5-10 cm, och avståndet från grillbitarna till kolen ska vara cirka 8 cm. Baserat på detta kan vi dra slutsatsen att det idealiska djupet är från 15 till 20 se. Om köttet oftast tillagas inte på färdiga kol, utan på trä, kan grillen göras djupare så att mer trä kan läggas i det. Men med denna metod är det nödvändigt att ta hänsyn till att lagret av kol ska vara större, eftersom avståndet till kebaben ökar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Längd . Storleken på denna parameter beror främst på antalet kebab som vanligtvis tillagas. Vid stekning bör avståndet mellan spetten vara minst 5 cm för att vända var och en utan hinder. För ett litet företag räcker en längd på 60 cm för att laga 6 köttspett åt gången. Om vi pratar om stora picknick, anses den optimala längden vara 100 cm. Samtidigt kommer det att vara möjligt att laga 10 kebabspett. När det gäller grillarna är en liten grill upp till 40 cm lång perfekt för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd . Detta är den enda parametern som väljs rent individuellt. Designen bör inte vara för låg, eftersom du måste böja dig under tillagningen, eller för högt, detta kommer också att skapa onödigt obehag. Därför är det bättre att omedelbart bestämma vem som oftast är engagerad i beredningen av denna läckra maträtt och, baserat på dess höjd, välja höjden på grillen. Den idealiska höjden anses vara upp till kockens midja, så att armarna är böjda. Beroende på personens höjd kan den vara från 75 till 125 cm stor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tjocklek . Grillens väggtjocklek är också en viktig parameter. Ju tjockare de är, desto mer hållbar blir strukturen. Dessutom håller en tjockväggig brännare värmen bättre. När du gör en stationär grill på landet kan du använda metall upp till 8 mm tjock. Om strukturen är mobil är en mindre tjocklek också lämplig - upp till 4 mm. En sådan grill kommer att väga mycket mindre.

Hur räknar man ut?

För att beräkna parametrarna för grillen är det bättre att styras av personliga önskemål i samband med tillverkningsstandarder. I det här fallet kommer designen att vara hållbar, bekväm och visuellt attraktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden på den vertikala grillen bör väljas i enlighet med din höjd. Detta gör att du bekvämt kan laga kött. Djupet är oftast klassiskt - upp till 20 cm. Denna storlek gör att köttet kan steka bra och snabbt, få en krispig skorpa och en unik doft.

Längden beror främst på mängden kött som tillagas . För stora företag anses den idealiska längden vara 100 cm. 10 spett kan lätt passa på en sådan grill, och det kommer inte att behöva steka köttet i två pass. Dessutom, med en sådan längd, är det möjligt att utrusta en plats för att koka en vattenkokare eller förbereda ett tillbehör. Skålens bredd beror oftast på grillverktyget. För spett är det standard - upp till 35 cm. Grillgrillen kommer förresten också att placeras bekvämt på en sådan grill.

Bild
Bild

Det är intressant att behovet av hål i grillens sidoväggar har både supportrar och motståndare. Vissa människor tror att deras närvaro stör temperaturkontrollen i eldstaden. Andra anser att förekomsten av hål minskar risken för kolantändning och främjar enhetlig uppvärmning.

Om du korrekt tar hänsyn till alla de klassiska parametrarna och justerar dem själv, blir resultatet en idealisk grill, på vilken det kommer att vara bekvämt att laga din favoriträtt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mer hållbar struktur är en tegel härd. De är oftast anlagda i sommarstugor eller på tomtarna i privata hus. Brännarens interna design har klassiska dimensioner. Endast yttre dimensioner förstoras, skorstenar byggs, arbetsytor och handfat är dessutom utrustade. Allt detta ökar komforten vid matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att utrusta speciella platser för stenhärdar . Deras storlek kan vara vilken som helst, beroende på storleken på själva härden, platsens område och ägarens personliga önskan. Det är bättre att lägga ut dessa områden med beläggningsplattor, grus, dekorativ sten eller helt enkelt täcka dem med sand. Detta kommer inte bara att ge området ett estetiskt utseende, utan också skydda mot risken för brand. Du kan också drömma upp utformningen av härden. Den kan dekoreras med dekorativ sten, putsas och appliceras med ritningar och mönster, dekorerad med dekorativa plattor. En sådan finish kommer inte bara att ge en tegelstenare en individuell design och visuell överklagande, utan också göra den mer hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Förutom de vanliga beräkningarna för tillverkning av en grill kan du använda de ytterligare tipsen nedan för att designa ett riktigt rekreationsområde i landet eller hemområdet.

  • Om grillens längd är planerad att vara mer än 100 cm, rekommenderas i detta fall att utrusta strukturen med ytterligare ben. Detta ger mer stabilitet.
  • Metallbrännaren kan också utrustas med hjul. Detta gör det möjligt att vid behov enkelt ändra sin plats på webbplatsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En baldakin kan byggas över grillar och härdar. I det här fallet kan beredningen av kebab göras även i dåligt väder. Om du dessutom utrustar bänkar, planterar blommor och buskar, kommer denna plats att bli det verkliga hjärtat av infielden, där du på kvällarna bara kan sitta vid elden, lyssna på fågelsång, titta på stjärnhimlen.
  • Strukturen på en konventionell metallgrill kan dessutom utrustas med förvaringsplatser för ved, spett, vatten och poker. Detta kommer att ge ytterligare charm och lite charm.
  • Det bästa materialet för att göra en grill är gjutjärn. Det är mycket starkt, hållbart och håller dig varm. Detta kommer att spara på kol. Dessutom kan den dekoreras med smidda element.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du väljer platsen för grillen eller härden är det nödvändigt att främst vägledas av säkerhetsregler och inte placera strukturen nära byggnader (avståndet bör vara mer än tre meter), bredvid brandfarliga föremål, under träd, nära staket, häckar, lusthus.
  • En stenhärd är bäst gjord av naturliga element. Men för att bygga det i enlighet med alla byggkoder, förordningar, standarder och teknik är det bättre att ta hjälp av kvalificerade murare.
  • Det är bättre att täcka en metallpanna gjord med egna händer med eldfast färg. Detta kommer att göra utseendet mer estetiskt och förlänga livslängden avsevärt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är bättre att göra spåren för spettarna på brännaren på ett avstånd av 5 till 8 cm. Detta avstånd gör att du enkelt kan vända var och en av dem utan att vidröra de närliggande.
  • Innan du använder grillen för första gången måste den antändas, det vill säga tända eld i den för att bli av med alla skadliga ämnen som samlats upp under byggandet.
  • Nära härden kan du utrusta en liten reservoar, en damm eller en alpin rutschkana. Detta kommer att skapa en komplett ensemble av ett förorts rekreationsområde.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att rätt brazier alltid ska tillverkas enligt allmänt accepterade standarder, som måste justeras något för att passa individuella krav.

I det här fallet tillagas köttet omedelbart i tillräcklig mängd, det brinner inte och torkar oavsett tillagningsverktyget, värmematerialet kommer att användas effektivt och ekonomiskt och värmen kommer inte att gå ut i luften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det för närvarande ett brett urval av byggmaterial som kommer att vara lämpliga för tillverkning, vare sig det är metall, stål, gjutjärn, värmebeständigt tegel eller natursten. När du dekorerar en grill kan du förkroppsliga alla idéer och projekt, oavsett om det är en liten mobil härd, en stationär brännare eller till och med en tegelugn på din personliga tomt. Med förbehåll för överensstämmelse med byggnormer och brandsäkerhet blir resultatet bara glädjande för ögat. Ett riktigt hörn för matlagning och avkoppling med familj och vänner kommer att bli en favoritplats för att äta och spendera tid, koppla av och ladda med positiv energi.

Rekommenderad: