Brazier Smokehouse (52 Bilder): Gör-det-själv Utomhusalternativ Med Grill, Tre-i-ett-metallkonstruktioner, Hemmagrillar Och Ugnar

Innehållsförteckning:

Video: Brazier Smokehouse (52 Bilder): Gör-det-själv Utomhusalternativ Med Grill, Tre-i-ett-metallkonstruktioner, Hemmagrillar Och Ugnar

Video: Brazier Smokehouse (52 Bilder): Gör-det-själv Utomhusalternativ Med Grill, Tre-i-ett-metallkonstruktioner, Hemmagrillar Och Ugnar
Video: Bernt och Gun snickrar ihop ett härligt utekök | Möt Byggmax kunder 2013 2024, Maj
Brazier Smokehouse (52 Bilder): Gör-det-själv Utomhusalternativ Med Grill, Tre-i-ett-metallkonstruktioner, Hemmagrillar Och Ugnar
Brazier Smokehouse (52 Bilder): Gör-det-själv Utomhusalternativ Med Grill, Tre-i-ett-metallkonstruktioner, Hemmagrillar Och Ugnar
Anonim

I vårt land har nästan alla ägare av en sommarstuga eller personlig tomt en brännare tillgänglig. Förutom fysiskt arbete i naturens famn vill du också koppla av medan du smakar utsökt stekt kött. Vad mer kan vara bättre? Det visar sig att det kan! Tillsammans med grillen finns det möjlighet att förbereda utmärkta rökta delikatesser.

Bild
Bild

Funktioner hos braziers

Vad är ett grillrökhus? Med ett ord är detta en design som gör att du kan laga utsökt grill, saftig biff och framför allt röka fisk. På grund av det faktum att röken inte bara försvinner, utan skickas till rökningskammaren, är driften av en sådan enhet mer funktionell.

Utseendemässigt är en vanlig kebabtillverkare känd för alla människor.

Alternativet att kombinera med ett rökhus eller en grill gör att du kan ge varje produkt en unik smak och arom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa typer av strukturer kan ge både kall och varm rökning i sin funktionalitet. Denna nyans rekommenderas att beaktas vid utformning av ett rökhus. Dessutom kan braziers vara både bärbara och stationära.

Rökhus är också indelade efter vilken typ av bränsle som används:

  • fast brännbart material - ved, briketter, kol;
  • gaständning - troligtvis kommer detta redan att vara ett slags airfryer, och inte en brazier;
  • elektricitet är ett populärt alternativ för hemmagrillar, men kött tillagat på sådana enheter kallas av någon anledning "konstgjort".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Företräde ges oftast av metallkonstruktioner. Det är mycket lättare att göra en sådan enhet. I drift är en grillpanna av metall mycket mer kompakt och billigare. Om projektet innebär närvaro av hjul, kommer det inte att vara något krångel med att flytta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Ur designmässig syn har rökta metallgrillar ett mycket enklare utseende än huvudprov. Dessutom tar en sådan grill inte mycket plats. Även om designen redan är klar finns det alltid möjlighet att lägga till eller ändra något.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med ett metallrökrökhus kan sammanfattas enligt följande:

  • bekväm drift;
  • ökad funktionalitet;
  • designen är ganska kompakt;
  • färdiga fabriksalternativ finns tillgängliga, liksom material för tillverkning;
  • enkelhet och enkel montering, ett stort antal utseendealternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I själva verket har sådana konstruktioner inga nackdelar, med undantag för ytterligare extern behandling .när allt är monterat med egna händer. Ibland kan du höra anmärkningar om att hemlagade grillar har ett klumpigt utseende, men så är inte fallet för alla modeller. Det är också nödvändigt att komma ihåg att metallen värms upp snabbt och genom slarv kan du bli bränd.

Invånare i privata hus eller sommarboende som föredrar att spendera större delen av sin tid på sin webbplats, börjar med tiden fundera på att bygga en mångsidig struktur för matlagning. Utomhusugnar, gjorda enligt "tre i en" -versionen, som kombinerar en brasugn, ett rökhus och en grill i en stationär version kan bli en favorit tidsfördriv för värdar och gäster under fester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under konstruktionen av sådana strukturer kan du få ovärderlig erfarenhet av konstruktion av spisar och eldstäder.

Den insamlade kunskapen kan vara användbar i framtiden vid utrustning av en öppen spis eller spis som redan finns inne i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett egenbyggt tegelprojekt blir snart ett slags gatukök på en personlig tomt . Därefter, om tid och ansträngning tillåter det, är det möjligt att tillsammans fästa en asiatisk tandoorugn, ett skärbord med ett handfat, en plats för förvaring av ved och en liten hushållskamin. För att ytterligare skydda dig själv från dåligt väder och kaminen från fuktens destruktiva effekt rekommenderas att du installerar din spis i ett lusthus under tak eller under tak. Du bör också överväga brandsäkerhetsåtgärder och olägenheter för grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det många modeller av stationära rökgrillar. Men å andra sidan kommer det att vara användbart att visa fantasi och skapa ett eget projekt som uppfyller alla dina behov.

Bild
Bild

Men vissa faktorer måste fortfarande vara närvarande:

  • optimal kostnad och kvalitet på material och arbete;
  • så lång livslängd som möjligt;
  • närvaron av flera funktioner i arbetet;
  • kompetent projekt och plats;
  • skydd mot effekterna av atmosfäriska fenomen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tja, nu lite om fördelarna med en tegelgrill:

  • En tegelstenare kommer att hålla länge, eftersom detta material, till skillnad från metall, inte korroderar.
  • Murverket behåller värmen mycket bra, vilket sparar bränsle och lagar en välgjord måltid.
  • Tegel kommer naturligtvis också för pengar, men det är billigare och lättare att köpa. Dessutom är det mer bekvämt att arbeta med det utan specialverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna kan man peka ut omöjligheten att flytta till en annan plats och stora storlekar.

Men om det inte är möjligt att arbeta med metall, kommer ett tegelrökhus att vara ett av de bästa alternativen för att ordna en personlig tomt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material för tillverkning

Traditionellt lagar naturälskare som föredrar sommarstugor kött och andra produkter i frisk luft. Du kan köpa en brazier i en butik eller göra den själv. I alla fall kommer det alltid att finnas en fråga om materialvalet från vilken denna enhet är gjord.

Vanligtvis används för tillverkning av grillar:

  • metall;
  • sten eller tegel;
  • betong.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För mobila grillar används oftast en metallkonstruktion, medan tegel oftast används för stationära strukturer, även om blandade alternativ också är tillåtna.

Brazier-rökhus av metall kan gjutas av gjutjärnlegering eller svetsas av stålelement.

Bild
Bild

Ofta finns smidda mönster, som kännetecknas av ganska vackra dekorativa element. Smidd brazier är mindre utsatt för höga temperaturer.

Det finns dock vissa nackdelar med metallstrukturer . Om du inte överväger dyra modeller i konstnärlig prestanda, så ser metallgrillmakare på egen hand mycket värre ut mot sommarstugans allmänna bakgrund. Dessutom är metalldelar mer benägna att korrodera, därför rekommenderas att använda rostfritt stål (rostfritt stål) under tillverkningen, eller att bearbeta alla delar av grillen med en brandbeständig beläggning.

Bild
Bild

Mangal-rökhus, byggda av sten, har ett mer presentabelt utseende och passar naturligtvis perfekt in i sommarstugans design. Men man måste komma ihåg att alltför frekvent användning av en sådan enhet avsevärt minskar driftstiden. Experter rekommenderar att man använder speciella bindningsmurbruk och metallinsatser i de inledande stadierna av att bygga en grill av tegel för att göra strukturen stabil. För murverk är det nödvändigt att använda eldfasta tegelstenar och i inget fall silikatstenar.

Dessutom erbjuder hantverkare en annan intressant design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom hushållstomter har olika storlekar är det ibland svårt att bestämma storleken för att passa in i dachaens totala interiör. Därför visade sig, tillsammans med hopfällbara metallstrukturer, ett alternativ för ett grillrökhus från en gascylinder. Denna version av grillen är enkel och kostnadseffektiv.

Varje material som används för tillverkning av grillar har sina egna fördelar:

  • sten kännetecknas av sin hållbarhet;
  • tegel behåller värme under lång tid;
  • metallpannan-rökhuset värms upp väldigt snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför, när du väljer ett material, är det bäst att styras av dina egna preferenser.

Bild
Bild

Hur man gör ett brazier rökhus med egna händer?

Principen när man skapar en struktur anses alltid vara kompetent upparbetade ritningar. På omfattningen av det globala nätverket kan du hitta många alternativ. Varje ritning bör dock noggrant kontrolleras för noggrannhet, annars blir det svårt att korrigera fel senare.

De särdrag hos de olika proverna gör det möjligt att använda stekpannan inte bara för stekning, utan även för rökprodukter. Den multifunktionella designen har fördelen att spara plats, tid och pengar. Alla dessa faktorer bör dock beaktas vid konstruktionsstadiet.

I de flesta fall är metall att föredra när man bygger en brännare eller rökhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det inledande skedet bör diagrammet innehålla alla dimensioner och toleranser, så att det inte blir någon förvirring senare under monteringen.

Efter att du har köpt materialet måste du bestämma om brännaren ska vara bärbar eller hopfällbar. I det första fallet kommer en svetsares tjänster att krävas, i det andra kan man undvika gängade anslutningar.

Förutom standardprover av rökeriet kan du använda alternativet att bygga från två metallfat. Två gamla gasflaskor är idealiska för detta. Den här versionen är mer massiv och kommer sannolikt att tillhöra kategorin stationära strukturer, för att flytta en sådan brazier kräver hjälp av flera personer.

Bild
Bild

Byggandet av ett rökhus av tegel börjar med att hälla basen. Efter att stiftelsen fått styrka kan du börja lägga tegel som tidigare blötläggts i vatten. Blötläggning krävs för att teglet inte ska ta upp fukt från lösningen i framtiden. Det är nödvändigt att använda typer av ugnstegstenar som är resistenta mot stark värme.

Innan bygget påbörjas utvecklas nödvändigtvis ett särskilt läggningsschema - beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna hantverkare rekommenderas att följa de beprövade standardscheman, som inkluderar alla funktioner. Om det finns ett sug efter experiment är det bättre att prova på enklare alternativ.

Hur som helst, den normala driften av rökhuset beror på att alla nödvändiga krav uppfylls, oavsett vilket material som användes i det här fallet.

Bild
Bild

Tips för användning

För att brännaren ska kunna tjäna så länge som möjligt måste vissa regler följas:

  • Efter varje tillagning är det absolut nödvändigt att rengöra grillen, annars är det möjligt att bilda korrosion upp till hål. Och detta är senare på smaklösa rätter och köp av en ny grill.
  • Rengöring måste vara korrekt. Det räcker inte att bara skaka ur askan, det är absolut nödvändigt att ta bort matrester, tvätta strukturen och torka av den.
  • Förvaringsförhållanden måste iakttas. Hög luftfuktighet är inte tillåtet.
  • Frityrgrytan måste också rengöras före användning.
  • Snabb nedkylning av konstruktionen rekommenderas inte för att undvika förstörelse.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är användbart att komma ihåg brandsäkerhetsåtgärderna när du använder ett rökhus.

Till exempel är det oacceptabelt att placera strukturen nära brandfarliga föremål, användning av långa fladdrande kläder. Det är önskvärt att inte ha ett trägolv, utan ett mark- eller klinkergolv. Installationen måste ta hänsyn till en konstant vindriktning.

Efter tidens gång kommer grillplatsen säkert att bli det mest bekväma hörnet på den personliga tomten.

Rekommenderad: