Brazier Från Skivor (40 Bilder): Att Göra En Brazier Av Bilhjul Med Egna Händer, Hur Man Gör En Brazier Av Hjulskivor Från En Bil

Innehållsförteckning:

Video: Brazier Från Skivor (40 Bilder): Att Göra En Brazier Av Bilhjul Med Egna Händer, Hur Man Gör En Brazier Av Hjulskivor Från En Bil

Video: Brazier Från Skivor (40 Bilder): Att Göra En Brazier Av Bilhjul Med Egna Händer, Hur Man Gör En Brazier Av Hjulskivor Från En Bil
Video: Tvätta däcken och fälgarna med Wheel & Tyre Cleaner 2024, Maj
Brazier Från Skivor (40 Bilder): Att Göra En Brazier Av Bilhjul Med Egna Händer, Hur Man Gör En Brazier Av Hjulskivor Från En Bil
Brazier Från Skivor (40 Bilder): Att Göra En Brazier Av Bilhjul Med Egna Händer, Hur Man Gör En Brazier Av Hjulskivor Från En Bil
Anonim

Det är svårt för bilägare att skilja sig från gamla fälgar. Tänk om de kommer till nytta! Och de ligger i garage och dachas och väntar på sin finaste timme. Och nu har den kommit! Det finns en bra idé att använda fälgar under grillen. En specialist med gyllene händer kommer lätt att samla en användbar sak för sig själv och kommer att njuta av lugna sommarkvällar med doften av stekt kebab eller pilaf. Familjen är glad, pengar har sparats i familjebudgeten. Och om befälhavaren också har en bra fantasi, hämtas fantastiska mästerverk från hjulen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För att göra en hemlagad grill av skivor behöver du inte gå någonstans till marknaden och köpa dyra material. Alla bilägare har hjulskivor. Du kan gå till vilken bilverkstad som helst, hantverkarna kommer gärna att förse dig med ett par tidigare hjul. Det är värt att notera materialets hållbarhet och styrka. Det är osannolikt att du kommer att hitta en buckla eller repa på skivan på grund av metallens tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skivornas form är idealisk för att bli en brännare . Det tar bara ett par timmar att göra det. Endast material till hands används. Produkten är kompakt och kan enkelt flyttas. Designen håller perfekt värmen i elden, inte sämre än produkterna från kända märken. Denna brazier kan också användas för andra ändamål. Det kommer lätt att passa in i förhållandena för jakt eller fiske och blir ett campingkök ett tag. Och här finns det redan ett annorlunda sortiment av rätter - fisksoppa, pilaf, stuvad potatis och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldboxens konstruktion ger ett intag av luftflöde, som håller den önskade värmetemperaturen. En hemlagad grill är lätt att rengöra efter tillagning. Det brinner inte ut, tål brand i flera timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Även ett barn kan ta reda på hur grillen fungerar. Kol läggs på den lägre nivån. Ett traditionellt grillgaller och rätter läggs ovanpå. Du kan klara dig utan detta, stek traditionellt kött på spett.

Värmen kommer underifrån, tillagningsförhållandena är desamma som på den vanliga grillen . Vid rökning måste det övre utloppet vara stängt. Detta kommer att tillåta veden att ulma och röka. Varje ägare gör en brazier för sig själv, men huvudarbetet vid tillverkningen är fortfarande vanligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med alla proffsen finns det också nackdelar. En av dem är låg höjd. Matlagningen är för låg. Dragkraft är kanske inte tillräckligt, och brännaren kan helt enkelt blekna. En annan nackdel är den lilla volymen i eldstaden. Många användare jämför designmöjligheterna med campingstenar, som används som spettställ. Men detta är naturligtvis inte helt sant.

Bild
Bild

Visningar

Världen av hemlagade grillar är mångsidig. Hantverkare gör fat och cylindrar till braziers.

Grillen från autodiscs erbjuder följande funktioner:

  • matlagning av kebab på spett eller galler;
  • B-B-Q;
  • matlagning i rätter. En kittel brukar användas;
  • rökeri.

För ett sommarresidens är en sådan grill ett idealiskt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Det finns flera alternativ för att göra braziers. Den enklaste modellen kallas en enkel grill. Inget komplicerat här. Kol läggs i hjulet, och ovanpå allt är valfritt: grillspett eller kött på galler.

Den dubbla designen har fler möjligheter . På grund av användning av två hjul blir produkten högre. En kittel placeras ovanpå. Enhetlig uppvärmning pågår, vilket säkerställer släckning. Du kan röka mat i en stängd ugn. Röken förblir inuti strukturen och släpps ut genom en speciell ventil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns universella modeller . Du kan göra allt på dem: kebab, rätter i en gryta, rökning. En sådan grill kan vara med eller utan ben. För en grill med en skiva krävs ett stativ. Dubbla och trippelgrillar kan mycket väl klara sig utan det. Den nedre skivan blir samma stativ. Det finns begränsningar när du använder en sådan grill. Om jorden är efter regn eller snö kommer det att störa värmebildningen. Grillen ska inte placeras på ett trägolv.

Innan du gör en grill måste du tänka över dess schema, vilka funktioner du behöver för att få den. Efter att ha bestämt antalet skivor måste du förbereda verktygen. Du behöver kunskaper i att äga en slipmaskin och en svetsmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Trots enkelheten att göra grillen finns det frågor om valet av skivor. Vilken bil är bäst att använda? Att hitta hjul är inget problem. Alla däckserviceföretag delar gärna med sig av sina överskott av autodiskar. Erfarna förare tycker att lastbilsfälgar är bäst. Det bästa alternativet anses vara skivor från ett KAMAZ -hjul. De är gjorda av tjock metall och kommer inte att brinna ut förrän 40 år. Detsamma kan sägas om skivor från valfri lastbil. Men en disk, till exempel, från en minibuss kommer att hålla upp till 20 år.

Bild
Bild

I princip är alla bilars hjul lämpliga för grillens roll. Den är tillverkad av stämplade bilskivor. De är tillverkade av högkvalitativt stål. Grillens livslängd beror på bränslet. Produkten brinner ut snabbare från kol.

Idén om en grill gjord av bildiskar spred sig snabbt över hela landet och många började tänka på dess genomförande

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Innan du börjar svetsa är det nödvändigt att se över allt du behöver.

Förbered följande utrustning och verktyg:

  • fälgar;
  • järnborste för rengöring av rost;
  • Bulgarisk såg;
  • svetsmaskin;
  • borra;
  • en hammare;
  • bultar;
  • fil;
  • skärmunstycke av metall;
  • stålstång (profilrör är möjliga).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den senare kommer att gå på ben under grillen. Fyra ben rekommenderas för stabilitet. Stativet kan kollapsa på en ojämn yta. Rost måste tas bort från skivorna. Ytan ska bearbetas med en bulgarisk såg. Installationen utförs genom svetsning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur monterar man själv?

Allt arbete utförs i enlighet med säkerhetsföreskrifterna. Var noga med att använda personlig skyddsutrustning. Vid svetsning bör ögonen täckas med glasögon eller en mask, arbete bör endast utföras i speciella handskar. När du arbetar med en kvarn måste dess skiva hållas i rät vinkel mot föremålet. Annars kan skivan bita och dess fragment flyger. Arbeta endast i speciella glasögon.

Bild
Bild

Det är värt att börja med den enklaste modellen - en enda cirkel på ett stativ.

För att skapa en sådan produkt måste du utföra följande steg:

  • den inre partitionen skärs ut. Varefter arbetsstycket liknar ett fat;
  • det finns skivor med ett stort antal hål, då måste de stängas;
  • svetsa plattan, men lämna luckor för att blåsa ut kolen;
  • på sidorna av botten med hjälp av svetsning är det nödvändigt att fixa benen. Deras optimala längd är upp till 45 cm;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • då är det nödvändigt att rengöra sektionerna. I sidodelen gör du ett fönster för att titta på elden och rengöra innehållet i strukturen;
  • steknätet lämnas bäst borttagbart;
  • det återstår bara att svetsa handtagen. Detta kommer att öka komforten när du använder grillen.
Bild
Bild

Ett annat alternativ för en gör-det-själv-grill är ett rökhus. Två diskar krävs. Detta alternativ kan anses vara universellt. På den kan du laga inte bara kebab, utan också grilla, gryta mat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetet är enkelt och innehåller följande steg:

  • det är nödvändigt att kombinera två delar till en;
  • för att rök ska kvarstå krävs ett lock och ett dräneringssystem, därför måste en skiljevägg lämnas i den övre skivan;
  • den nedre skivan ska tas bort från partitionen med en svetsmaskin för att docka båda skivorna till varandra;
  • du måste svetsa benen;
  • i mitten av den nedre skivan måste du göra en dörr;
  • efter avslutat arbete är det absolut nödvändigt att glöda strukturen. Detta kommer att rensa det från bensin och olja;
  • för att göra produkten presentabel måste du täcka den med en hållbar termisk färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan det måste du ta bort resterna av rost. Detta kan göras med en stel borste eller med en speciell borrfäste. Det kommer inte att vara överflödigt att gå igen på sidorna av grillen med smör, sedan avfetta och du kan börja måla.

Du kan hitta många alternativ med grillar, särskilt när det gäller design . Alla är original och väcker alltid intresse. Men hur mycket uppriktig glädje till andra när de får reda på att grillen är gjord med egna händer av vanliga skivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa alternativen

Gamla bildelar kan vara en bra lösning för att skapa nya, unika produkter. Idén med grillar är väldigt original, mänskligt tänkande utvecklar den hela tiden. Det kan vara en struktur på en upphängning, en mobil grill, en grill med ett grilllyft med en domkraft, en struktur med en spett. Dessa är alla bärbara modeller.

Det finns en öppen spis på den täckta verandan . Brännaren är installerad på ett tegelställ i mitten av rummet. För att ge lufttillförsel lämnas ett tomt utrymme under härdkroppen. Brännaren är fodrad med tegel. Ett runt bord har ställts upp runt det och bänkar har ställts upp. Resultatet är en härd runt vilken du kan sitta och värma dig. En mysig atmosfär har skapats för att njuta av utsökt mat. På vintern kan du dricka te här och andas in doften av stekt mat.

Bild
Bild

Du kan täcka grillen med valfritt material . Ett sådant lusthus kommer att bli en favoritplats för familjemöten eller sammankomster med vänner.

Det är värt att notera att efter att autodiskarna testats av brännaren började de leta efter andra applikationer. Till exempel som en spis för ett bad eller en spis för huset. Formgivarna gick längre och föreslog att dekorera lägenheterna med plattor gjorda av skivor. Det finns till och med en snygg lösning att använda skivor som barstolar och tvättställ. Du ska inte slänga ut det föråldrade, utan titta på gamla saker på ett nytt sätt. Det är dags att ställa in dina gamla bilfälgar!

Rekommenderad: