Bastu Med En Yta På 6x6 M Med Vind: Layout Av Ett Hus Från En Bar Med En Terrass Och En Toalett, Ett Ramhus Av Stockar Med Balkong

Innehållsförteckning:

Video: Bastu Med En Yta På 6x6 M Med Vind: Layout Av Ett Hus Från En Bar Med En Terrass Och En Toalett, Ett Ramhus Av Stockar Med Balkong

Video: Bastu Med En Yta På 6x6 M Med Vind: Layout Av Ett Hus Från En Bar Med En Terrass Och En Toalett, Ett Ramhus Av Stockar Med Balkong
Video: KÖPT HUS MITT I SKOGEN 2024, April
Bastu Med En Yta På 6x6 M Med Vind: Layout Av Ett Hus Från En Bar Med En Terrass Och En Toalett, Ett Ramhus Av Stockar Med Balkong
Bastu Med En Yta På 6x6 M Med Vind: Layout Av Ett Hus Från En Bar Med En Terrass Och En Toalett, Ett Ramhus Av Stockar Med Balkong
Anonim

En av fördelarna med ett lanthus är närvaron av ett bad. I den kan du koppla av och förbättra din hälsa. Men för en bekväm vistelse behöver du en kompetent layout. Ett utmärkt exempel är en 6x6 meter bastu med vind.

Bild
Bild

Funktioner: fördelar och nackdelar

En av de mest betydande fördelarna med en sådan byggnad är det optimala priset. Vinden kan vara ett bra ställe för hela familjen att koppla av. Oavsett om det är en hemmabio, ett biljardrum, en verkstad eller ett pensionat - vinden kan användas för olika ändamål, och terrassen med balkong är en utmärkt plats för avskildhet. Badhuset 6x6 meter kräver inte mycket utrymme, lokalerna är lakoniska och bekväma. Dessutom är en sådan byggnad original och passar bra in i omgivningen.

Nackdelarna inkluderar den höga kostnaden för vindkonstruktioner, svåra takreparationer, obekväm vindstädning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att korrekt planera ett vatten- och ångspärrsystem . Annars kommer luften inte att cirkulera korrekt. På bottenvåningen kommer det att vara mycket luftfuktighet, medan övervåningen, tvärtom, kommer luften att vara torr. Sådana förändringar kommer oundvikligen att leda till att badets bas ruttnar. För att undvika denna situation måste du fixa folien i taket innan du fäster bindemedlet i ångrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja material för väggarna

Ett av de viktiga besluten under konstruktionen är valet av material för väggarna i det framtida badet. Oftast används timmer, skumblock eller tegel vid uppförande av väggar. Varje byggmaterial har sina egna egenskaper.

Baren låter luft passera igenom, den tål ånga bra . Detta är ett miljövänligt material, därför används det oftast vid konstruktion av ett bad.

Men det är värt att komma ihåg att det inte är frostbeständigt, och en sådan byggnad måste isoleras.

Skumblocket har ett lågt pris . Det är mycket lättare att bygga av det än av trä, och det har också en låg värmeledningsförmåga. Materialet är miljövänligt, fuktbeständigt och hållbart. Det enda negativa är att grå block inte ser lika attraktiva ut som träplankor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelväggar kommer att vara starka och hållbara. Ett sådant bad kan användas när som helst på året. Men tegel är ett kallt material.

I detta fall måste väggarna vara klädda både inuti och utanför byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett byggmaterial är det också nödvändigt att ta hänsyn till exakt hur badet kommer att byggas. De vanligaste metoderna är ram och ram.

Ett timmerhus är en av de tidigaste byggmetoderna . Detta är ett "torn" av stockar eller balkar som passar och viks ihop. Ytterligare efterbehandling krävs inte, eftersom ett sådant hus ser snyggt ut. Väggarna har låg värmeledningsförmåga, strukturen är lätt, men kräver ytterligare arbete för att täta sprickorna och sömmarna mellan balkarna.

Ramkonstruktionsteknik är mer modern. Det är en stödstruktur som består av en kombination av linjära element. Denna konstruktionsmetod är snabbare, och den ger inte stark krympning, till skillnad från ett timmerhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

En idealisk plats för att bygga ett bad kommer att vara en höjd på platsen. Konstruktion nära vägar bör undvikas för att inte locka nyfikna ögon.

När du väljer en plats bör minimiavstånden beaktas:

  • från andra byggnader - 12 meter;
  • från gränserna till angränsande områden - 3 meter;
  • från brunnar och brunnar - 22 meter;
Bild
Bild

Efter att ha valt en plats för det framtida badet måste du skapa en ritning. För att göra detta kan du anlita en arkitekt. Du kan också slutföra ritningen själv om du är tillräckligt kvalificerad inom detta område. Den måste ha layouten på första våningen med alla dörr- och fönsteröppningar, vinden på vinden och taket.

På bottenvåningen är det bättre att placera ett badrum, en trappa och alla lokaler som utgör badet (omklädningsrum, ångbad och tvättrum). I omklädningsrummet är det värt att göra en toalett, en plats för ved och en eldstuga för spisen. För enkelhets skull är det värt att installera galgar här.

Precis bakom detta rum kan du skapa ett tvättrum med dusch.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill kan du ersätta den med en liten pool eller jacuzzi. Det vore lämpligt att placera portalen för ugnen här. Ångrummet har två- eller trelagiga hyllor och en spis. I detta fall bör den övre hyllan vara minst 1 meter från taket.

Viktig uppmärksamhet bör ägnas åt trappan . Den stegade modellen är den säkraste. Det är lättare att röra sig längs en sådan trappa, men det tar mycket mer plats än en spiral. Om det finns barn eller äldre i huset är det första alternativet det bästa valet. Boltsev -trappan är också ett bra val. Den har alla fördelar med en stegad modell men tar mindre plats. Denna typ kräver emellertid en stark bärande vägg till vilken stödpinnarna i strukturen är fästa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layouten på andra våningen är mer fri . Det viktigaste är att bestämma storleken på fönstren och närvaron av en balkong (det är inte nödvändigt att göra det). Det är också nödvändigt att organisera möjligheten till en säker utgång till taket. För enkelhets skull kan du ordna ett badrum och ett kök på denna våning. Det är också värt att noga överväga avloppssystemet, med hänsyn till sanitära standarder.

Bild
Bild

Resten av vinden är ett rekreationsområde . Vindsgolvet har vanligtvis många brutna och raka linjer i sin layout. Denna funktion bör användas för intressant inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du utformar ett tak är det nödvändigt att ta hänsyn till blygsamheten i vindens inre utrymme. Ett utmärkt val skulle vara ett trasigt gaveltak eller användningen av hälften av utrymmet på övervåningen. Dessutom rekommenderas att använda värmeisolerande material för att skydda mot överhettning på sommaren och nedkylning på vintern.

Det finns en annan möjlighet att planera, där rekreationsrummet ligger på bottenvåningen och vinden ges till exempel för ett sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall blir omklädningsrummet mindre. Från omklädningsrummet kan du ta dig till vilorummet eller tvättstugan, där det finns dusch och varmvattentank. Bakom tvättrummet finns ett ångrum med trägolv och en sluttning för vattendränering. En spis är installerad i den, som värms upp från vilrummet. Dörrar ska göras små (upp till 1,8 meter höga).

När det gäller fönstren är det bättre att föredra plastalternativ med ett dubbelglasfönster. I tvättrummet, omklädningsrummet och ångrummet är det bättre att göra små fönster, men i andra rum är det tvärtom värt att ta mer plats för penetrering av solljus inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan fundament läggs måste platsen rengöras från smuts, skräp, växter och alla oegentligheter måste avlägsnas. Därefter måste du göra grunden för badet. Lämpliga alternativ skulle vara pelar-, hög- eller tejpfundament. En välplacerad grund är nyckeln till ett starkt bad som inte kommer att sjunka med tiden. Basen för ugnen är byggd separat från basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De två layoutalternativen som presenteras är de vanligaste och bekvämaste att använda . Men tillsammans med arkitekten kan du fundera över andra alternativ för layouten av lokalerna. Efter alla steg som beskrivs ovan kan du börja bygga själva badet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Sammanfattningsvis är det värt att ge mer några rekommendationer för att hjälpa dig med design och konstruktion:

  • Det är bättre att anförtro planeringen och arbetet med att skapa byggnaden till ett kompetent företag. När du väljer proffs bör du vara uppmärksam på personalens kvalifikationer, portfölj, recensioner och specialutrustning. Innan du ingår ett kontrakt är det också lämpligt att kommunicera med anställda personligen.
  • Efterbehandlingsmaterialet ska vara funktionellt och tilltalande för ögat. Var uppmärksam på kvalitet och tillförlitlighet, glöm inte den estetiska sidan. Det finns många efterbehandlingsmaterial som kombinerar alla dessa egenskaper.
  • Om konstruktionen av ett bad görs för hand är det nödvändigt att noggrant följa arbetstekniken och alla rekommendationer, annars kan resultatet bli katastrofalt (i bästa fall blir det slöseri med pengar och byggmaterial).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Idéer från Internet hjälper till att skapa mys och värme på andra våningen. I det stora "world wide web" finns det många bra tips för att utforma vinden, från väggarnas färg till valet av tillbehör. Det viktigaste är att inte vara rädd för att experimentera.
  • Badhuset ska harmoniskt passa in i den omgivande miljön. Det som finns runt badhuset skapar en viss smak. Det förädlade området runt byggnaden kommer att spela i händerna på ägaren av ett lanthus. Det är mycket trevligare att observera bilder av vacker natur från fönstren på övervåningen, snarare än den deprimerande utsikten över den grå jorden.
  • Överbelasta inte utrymmet. Badet ska vara rymligt och bekvämt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Badhuset med en yta på 6x6 meter med vind kommer att vara ett bra komplement till ett lanthus och ett bra ställe att koppla av för familj och vänner. Genom att välja material av hög kvalitet och följa alla regler som beskrivs i den här artikeln kan du skapa en riktigt mysig plats som kommer att hålla i många år och inte kommer att förlora sitt ursprungliga utseende. Nedan finns exempel på utformningen av bad med vind.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av mörkt och ljust trä i utformningen av ett skumblockbad ser intressant och ovanligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan komplettera designen med kolumner, plattor, snidade frontar och gesimser.

Om badet är av stockar behöver du inte maskera dem. Denna design passar perfekt in i miljön.

Med ett vackert tak och naturliga färger kan du skapa en unik design som kommer att glädja ögat.

Rekommenderad: