Projekt Av Bad Med Vind (60 Bilder): Ett Badhus Med En Veranda Eller Terrass I Storlekarna 6x6 Och 6x8, Alternativ Från En Bar Och En Stock 6 X 4 Och 5 X 8

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Bad Med Vind (60 Bilder): Ett Badhus Med En Veranda Eller Terrass I Storlekarna 6x6 Och 6x8, Alternativ Från En Bar Och En Stock 6 X 4 Och 5 X 8

Video: Projekt Av Bad Med Vind (60 Bilder): Ett Badhus Med En Veranda Eller Terrass I Storlekarna 6x6 Och 6x8, Alternativ Från En Bar Och En Stock 6 X 4 Och 5 X 8
Video: Oppussing av badet 2024, Maj
Projekt Av Bad Med Vind (60 Bilder): Ett Badhus Med En Veranda Eller Terrass I Storlekarna 6x6 Och 6x8, Alternativ Från En Bar Och En Stock 6 X 4 Och 5 X 8
Projekt Av Bad Med Vind (60 Bilder): Ett Badhus Med En Veranda Eller Terrass I Storlekarna 6x6 Och 6x8, Alternativ Från En Bar Och En Stock 6 X 4 Och 5 X 8
Anonim

Ett badhus på en personlig tomt är en hemlig önskan för varje ägare av mark och hushåll. Byggnaden är av stort värde. Det ligger i hälsofördelar och konstnärlig skönhet. I ett försök att förvärva en exklusiv, funderar många på ett sådant alternativ som ett bad med vind. Den har en obestridlig majestät, utrustad med många designnyanser. Tänk på det invecklade med att utforma en sådan struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Exklusiviteten i mansardbad innebär en fullständig implementering av en mängd olika designlösningar. Välj alternativet för ett badhus, med hänsyn till de karakteristiska egenskaperna. För älskare av att designa olika varianter av strukturer kommer ett bad med vind att vara ett utmärkt sätt att genomföra sina egna idéer. En av vindens huvudsakliga överbyggnader är trappan. Uppstigningen till vinden i badet kommer att kräva dess närvaro.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avvägningspunkter bör övervägas noga med hänsyn till fördelar och nackdelar . Först efter att ha tagit hänsyn till huvudkarakteristiken hos ett personligt badhus är det tillåtet att överväga designfrågor. En annan strukturell egenskap hos vindbadet är takkonstruktionen. Det är viktigt att tänka på vindens begränsningar. För att göra detta golv användbart används ofta taket på en trasig gavelkonstruktion.

Bild
Bild

Ett tak med en lutning är oönskat, typen av en traditionell gavelversion kan inte heller kallas den mest praktiska. Höfttakstrukturer används ofta. De geometriska parametrarna är mer eller mindre tydliga. Välj alternativet att lyfta till vinden, med hänsyn till ett eller annat takalternativ. Till exempel anses marschalternativ vara de mest effektiva, men de är svåra att montera i små områden. Marcheringsanordningar är särskilt dåligt anpassade för utformningen av 4x4 m bad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boltsevstegar är utrustade med fördelarna med marschanordningar. Sådana system kan inte appliceras på ramkonstruktioner, eftersom de kräver ett starkt bärande stöd. Steg är fästa på väggen. Om badet är tillverkat av andra material är enheten helt acceptabel för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter av skruvtyp är inte praktiska, men de är effektiva när det gäller att spara utrymme. Ofta blir de en livräddare i projektet med ett 4x4 eller 5x5 m vindbad.

Det bästa alternativet för ett projekt med en veranda, en terrass och en vind förutsätter placering av rum i följande ordning:

  • bottenvåning;
  • ångbastu;
  • dusch eller tvättrum;
  • vestibul;
  • liten veranda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Verandan används ofta som matplats, fylld med bänkar, stolar, bord. Detta utrymme är vanligtvis öppet, så en atmosfär av enkel naturlig skönhet skapas. Emellertid offras ibland verandan för att öka badets inre yta. På vinden är det tillåtet att ordna en sovplats, ett lekrum (till exempel ett biljardrum) och ett skafferi. Om vinden är ett förråd är det mer lämpligt att utrusta viloplatsen nedan. För komfort på vinden bör den totala höjden på rummet vara från 2,5 meter.

Bild
Bild

Byggmaterial

På den moderna marknaden finns det många typer av byggmaterial som kan användas för alla bad. Till exempel är de byggda från:

  • timmer;
  • stockar;
  • skumblock;
  • trä och träklossar;
  • luftbetong;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • rundade stockar;
  • ramblock;
  • limmat laminerat virke;
  • färdigt timmerhus;
  • tegelstenar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om projektet innehåller tegel, skumbetong och luftbetong förutsätter väggarna obligatorisk beklädnad, både inuti och utvändigt. Denna funktion är relaterad till materialets tekniska kvaliteter. Till exempel kommer ett tegelbad utan isolering att vara kallt. Kvaliteterna av luftbetong och luftbetong är nästan desamma. De strukturella porerna i dessa material kan kollapsa under påverkan av hög luftfuktighet och temperaturskillnader. I det här fallet är det viktigt att utföra fundamentets framsida med konstruktionen av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest lämpliga materialet för att bygga ett bad är trä. Träet är miljövänligt, pålitligt och hållbart, praktiskt och hållbart. Ramteknik används också i sådan konstruktion. I detta fall är ramen tillåten både trä och metall. En beklädnad är monterad ovanpå ramen. Var noga med att välja en högkvalitativ isolering för en sådan struktur, som kommer att utföra funktionen att isolera hela strukturen.

Rambyggnadens efterbehandling kan göras från:

  • trä;
  • blockpaneler;
  • foder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen kan vara gjord av plast. Den mest ekonomiska och lönsamma tekniken för konstruktion av bad är ram. Ramen behöver inte en massiv grund. Byggmaterial i det här fallet är inte det dyraste. Och byggnadens vikt kommer inte att ha någon ytterligare effekt på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att bestämma materialet för att bygga ett bad är ett viktigt skede. I järnaffärer finns det standardkonstruktörer från färdiga element. På grundval av standardutvecklingen köps ett monteringssats. Delar av konstruktören kan tillverkas med egna händer. För konstruktion av bad används ofta trämaterial (till exempel timmer, stockar, rundat trä), blockpaneler övervägs ofta. Efter att ha behandlat råvarorna för konstruktion fortsätter de att designa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Projekt av ett bad med vind skiljer sig åt i storlek och layout. Den mest populära av dem inkluderar strukturer 6x6, 6 x 4 m. Trots att byggnaderna är kompakta och vanligtvis enkla, ger de en bra vila. Detta alternativ är lämpligt för ett litet antal personer, liksom för dem som inte har extra utrymme på webbplatsen.

Projektplanen 6x4 m förutsätter placering:

  • ångrum;
  • duschrum;
  • vestibul;
  • verandor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa små projekt kräver ingen veranda. Ibland blir området i entréområdet till ett vilorum. I detta fall placeras ett gästrum på vindsvåningen. Ibland innebär vinden en placering av ett skafferi.

Stegen är placerad för att inte störa badhuset. Strukturer 6x6 eller 4x6 m kommer inte heller att uppta webbplatsens territorium. En utrustad vind kommer att göra byggnadsområdet mer användbart. Samtidigt kan badrummens inre dimensioner variera på begäran av ägaren under konstruktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projektet med ett badhus med en vind på 6x8 m innehåller vanligtvis allt som behövs för att ett stort företag ska kunna koppla av. Denna layout av byggnaden har till och med ett badrum. Oftare finns en stor terrass här, det finns ett relaxrum på 20 kvadratmeter. Rummet rymmer standardmöbler och till och med ett stort bord. Ett företag med flera personer kommer att passa vid bordet, medan de lämnar en plats för fri användning.

Byggnaden har ett klassiskt duschrum, ett relaxrum. Ett extra sovrum kommer att placeras på vinden. Det kan vara ett biljardrum, tennisrum eller gym. Materialet för tillverkning av strukturen kommer att vara en profilerad balk.

Bild
Bild

Badrummen 5x5 5x6, 5 x 9 m är en bra kompromiss. Det är viktigt att ordna lokalens läge med beaktande av en genomtänkt plan. Till exempel, i ett litet badhus 5x5 m kommer det att finnas en entré, ett tvättrum, ett ångrum, ett relaxrum eller ett förråd på vindsgolvet.

Att välja ett lämpligt timmerhusprojekt är alltid en sökning efter en kompromiss. Badet ska passa alla dimensioner. Om du väljer ett 6x9 eller 7x8 m bad är det viktigt att ta ett seriöst förhållningssätt till platsens layout. Tänk över placeringen av badet korrekt (särskilt om marken är bara 6 tunnland).

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig parameter är byggkostnaden . Ett stort timmerhus kommer att kräva en större yta på platsen. Till exempel kommer ett timmerhus med 4x6 m parametrar att kosta 10 000-15 000 rubel mer än ett 4x5 m badhus. För ett större badområde tar det mer tid och bränsle för uppvärmning. Temperaturen i ångrummet bör vara tillräcklig för värmen.

En viktig parameter för att välja badets storlek är antalet personer som kommer att besöka det. Om antalet ångälskare inte överstiger två personer är det tillräckligt att bygga en liten och låg struktur. En stor familj och vanliga gäster behöver en stor struktur. Rita ritningarna för att definiera layouten korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoner

Låt oss säga att det är beslutat att bygga ett 5x5 meter stort badhus.

Om vi överväger standardplanerna för funktionsområden är de huvudsakliga tre:

  • omklädningsrum;
  • tvättrum;
  • ångbastu.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativet för ett 5x5 m badhus innebär att eldstaden inte placeras i omklädningsrummet, utan i ett separat hörn, åtskilt av en vägg. Samma vägg skiljer omklädningsrummet från ångrummet. Förbadrummet blir rymligt. Det är bekvämt att placera ett bord och bänkar i det, liksom galgar. Detta rum kan vara ett vardagsrum.

Bad 5x5 m gör att du kan placera ett företag på 5-6 personer. Vindsgolvet i ett sådant bad används ofta som ett litet vilrum. Vinden kan utrustas med toalett och duschrum. Du bör definitivt tänka över kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badhuset 5x5 m är det viktigt att installera dörrarna korrekt . Till exempel är det viktigt att komma direkt från gästrummet till tvättrummet. Detta arrangemang förhindrar värmeförlust från ångrummet. Duschrummet kan tilldelas något mindre utrymme än ångrummet. Planera ditt ångbad noggrant. Det är viktigt att noga överväga hyllornas former och storlekar.

Glöm inte att en del av området kommer att användas till spis och spis. Placeringen ska inte vara tät mot väggen, annars finns det risk för brand för manteln och träväggarna. De utökar området med små bad genom att förse byggnaden med en terrass. En liten terrass kan fungera som ett sommarkök. Byggandet av terrassen kommer att öka mängden byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kommunikation

Reglerna innebär att ett byggprojekt förbereds samtidigt som alla nödvändiga kommunikationer kopplas in. Du kommer definitivt att behöva vatten, ljus (ibland gas). Läggningen av vattenledningar sker under konstruktionen av strukturen. Glöm inte installationen av ett högkvalitativt ventilationssystem i alla rum (inklusive vilorum), annars kommer luftfuktigheten att öka. Fuktig luft kommer att få svamp att dyka upp på väggarna. Vissa typer av byggmaterial kommer att börja försämras snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att upprätthålla optimal värme på vintern är det viktigt att tillhandahålla en uppvärmningsstruktur. Endast med extra uppvärmning kan en optimal temperaturregim uppnås i kallt väder. Förutom ventilation i badrummet är det viktigt att tillhandahålla högkvalitativ vattentätning och värmeisolering. Installation av kommunikationssystem i en tvåvåningshus är lättare att genomföra än i en envåningshus med bilagor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Planeringsarbete är ett avgörande skede i konstruktionen av ett bad. Det måste bemötas med allt ansvar.

Efter att ha beslutat om planeringsfrågan, identifiera följande viktiga organisatoriska steg:

  • Ta ombord de populära storlekarna: 6x4, 6x6, 6x8 m.
  • Tänk på materialet från vilket badet kommer att byggas.
  • Du kan ladda ner programmet på din PC "3D -modellering". Detta kommer att förenkla planeringsfasen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardrummet är vanligtvis enligt följande:

  • ingång från terrassen till en liten hall;
  • vidare finns det ett vilorum eller omklädningsrum;
  • bakom det finns två utgångar: till badrummet och ångrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är duschrummet och ångrummet utrustade med en extra ingång mellan varandra. Allt detta ligger på bottenvåningen. Andra våningen används ofta för underhållning, rekreation eller hushållsbehov. Ibland installeras ett solarium på andra våningen. Detta ger komfort för resten av ett stort företag.

Köp en färdig standardkonstruktör. Skapa ett standardbad från monteringssatsen. Att komma med egna alternativ för detaljerna i arrangemanget är svårare. Om markens egenskaper på platsen är instabila, använd ramkonstruktörer för konstruktionen av vindkomplexet. Kolumn- och skruvkonstruktioner i fundamentet kommer att bidra till att stärka badets grund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I alla fall kommer mjuk mark att kräva kraftfulla högar eller speciella armlents. I en byggnad som är nära formen på en kub (med takrum) är det mindre värmeförlust. Det kommer att ta mindre ved och mindre tid att värma upp ett sådant bad. En byggnad i en våning med samma parametrar och hjälprum nedan kommer att kräva mer ved och mer tid för uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom jordens egenskaper är det viktigt att ta hänsyn till estetiken för badets placering på platsen. Projektet med vind och terrass innebär närvaro av övervakade landskap. De kommer att bli en viktig del av resten. Glöm inte att skydda taket från extrema temperaturer. Detta är svårt, eftersom värme och fuktighet kommer att tränga ner till golvet underifrån och sommarsolen kommer att värma upp taket. På vintern blir det särskilt kallt på vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på vattentätning i mellangolv och undertak. Moderna byggmaterial gör det möjligt att kombinera ett ryskt ångbad med en spis med ett hus under ett gemensamt tak och vindsgolv. Ett sådant husbadprojekt saknar fördelar, men det har också nackdelar. Huvudskillnaden mellan sådana projekt från vanliga hus och bad är takets form, som inte kan påverka stödkonstruktionerna. Tänk på väggtjocklek och grunddjup. Tänk noga på husets funktionella egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Tänk på vackra exempel på ett vindbad. Några exempel på projekt innebär att kombinera ett ångbad med ett relaxrum på bottenvåningen. Sedan är vilarummet utrustat på vinden. Ett framgångsrikt projekt rymmer ett ångbad, ett duschrum, ett omklädningsrum, ett badrum och ett rekreationsrum. Andra våningen (vinden) kan användas som sovrum, hall, och inte glömma balkongen.

Bild
Bild

Rymliga mansardbad är särskilt populära idag: det är opraktiskt att utrusta ett vindsgolv i en liten struktur. Modest timmerstugor på 3x4 eller 4x4 m utökas genom att öka volymen på första våningen. Det kan finnas ett fullvärdigt spelrum eller bio här. Mansardbadet kompletteras ofta med en veranda. Det är mer bekvämt att sitta med ett företag vid ett stort bord på en ny semester.

Rekommenderad: