Hantverk Från Stockar (61 Bilder): Vilka Produkter Kan Du Göra Med Egna Händer För Ett Sommarresidens? Ett Lok Och En Uggla Från Gamla Stockar, En Ljuskrona Och En Lampa, Ett Rådju

Innehållsförteckning:

Video: Hantverk Från Stockar (61 Bilder): Vilka Produkter Kan Du Göra Med Egna Händer För Ett Sommarresidens? Ett Lok Och En Uggla Från Gamla Stockar, En Ljuskrona Och En Lampa, Ett Rådju

Video: Hantverk Från Stockar (61 Bilder): Vilka Produkter Kan Du Göra Med Egna Händer För Ett Sommarresidens? Ett Lok Och En Uggla Från Gamla Stockar, En Ljuskrona Och En Lampa, Ett Rådju
Video: Smakprov från filmen 891 Östergötland (LEG video) 2024, April
Hantverk Från Stockar (61 Bilder): Vilka Produkter Kan Du Göra Med Egna Händer För Ett Sommarresidens? Ett Lok Och En Uggla Från Gamla Stockar, En Ljuskrona Och En Lampa, Ett Rådju
Hantverk Från Stockar (61 Bilder): Vilka Produkter Kan Du Göra Med Egna Händer För Ett Sommarresidens? Ett Lok Och En Uggla Från Gamla Stockar, En Ljuskrona Och En Lampa, Ett Rådju
Anonim

När man hugger ett gammalt träd vet många inte vad de ska göra med det. Det används oftast som bränsle. Och samtidigt är trä ett utmärkt prydnadsmaterial. I närvaro av stockar eller stubbar från träd kan du bygga originalmöbler i landet eller i ett förortsområde, använda dem för att dekorera landskapet, konstruera dekorativa kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av möbler kan du göra?

Att befria en trädgård eller annat område från stubbar eller gamla träd är värt att hitta en mer värdig användning för dem än återvinning. Användningen av stockar och rötter gör att du kan göra intressanta hantverk, möbler, byggnader.

Hela kompositioner är byggda av dem, används för att utrusta en lekplats, skapa variationer i form av rabatter . Gamla stockar används också för att göra möbler.

Att flytta sådana tunga strukturer till den avsedda installationsplatsen är ingen lätt uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd stockar för konstruktionen:

  • solida bänkar;
  • stolar och bänkar gjorda av hampa;
  • matbord;
  • möbeluppsättning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med erfarenhet av att arbeta med trä kan du självständigt skapa bekväma och funktionella möbler för ett sommarboende . Även den enklaste konstruktionen tar tid, lust och tillgänglighet för rätt professionellt verktyg. För tillverkning av möbler är en stock med en anständig tvärsnittsdiameter mer lämplig. I processen bearbetas den med en yxa, sedan används en elektrisk såg eller motorsåg för att skapa grundformen. I slutskedet utförs rengöring med mejsel och slipning.

Möbler gjorda av gamla stockar kommer att tjäna i mer än ett dussin år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra rabatter

För att dekorera en personlig tomt är en utmärkt lösning att använda gamla stockar eller stubbar. Närvaron av en rabatt gör att du på ett fördelaktigt sätt kan markera blomsterhörnet, samt gömma några svåra att ta bort element.

Om en stubbe som inte har tagits bort från marken finns kvar i sommarstugan, kommer det inte att vara svårt att göra en rabatt av den . Det räcker med att ta bort kärnan inuti den och sedan fylla den med jord och plantera blommor. Du kan inte plantera prydnadsgrödor, utan bara sätta krukor med inomhusblommor. I sådana stubbar kan du plantera ettåriga eller fleråriga blommor, plantera succulenter eller klätterväxter.

För att förhindra att växterna ruttnar är det lämpligt att lägga ett lager expanderad lera innan du somnar i fördjupningen av jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Improviserade timmerbäddar kan vara den perfekta platsen att plantera klätter-, lök- och marktäckande växter . Detta är ett bra alternativ för att plantera penséer, petunier, pelargoner eller sura skogar. Det är lämpligt att välja växter enligt knopparnas färg, såväl som stjälkens höjd, bladens dekorativitet och blomningstiden.

En dekorativ rabatt kommer att se mer intressant ut med växter med sin kontinuerliga eller alternativa blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa en original rabatt även i en mycket gammal och sprucken stock . I det här fallet är det lämpligt att plantera blommor i alla hål. Ljus, konstant blomning låter dig dölja bristerna i stocken, vilket gör en sådan rabatt till ett uttrycksfullt designobjekt i trädgården.

Nackdelen i detta fall är att en sådan rabatt inte kan överföras till en annan plats.

Om en sådan komposition är utrustad på en plats som imiterar ett hörn med vilda djur, kan trädstammen inte bearbetas och poleras . När du installerar det i mitten av platsen, på den mest synliga platsen, är det lämpligt att rengöra och slipa barken. En sådan rabatt kommer att vara ett idealiskt val för en trädgård och kommer att se bra ut nära lusthus, rekreationsområden och matplatser. Bredvid det kan du lägga andra dekorativa föremål av trä i form av bänkar, träskulpturer, lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY spårdekoration

Resterna av balkarna kan användas för att skapa bekväma och ursprungliga trädgårdsvägar. Rundvirkesvägar kommer att vara ett bra inslag i landskapsdesign. Sådana vägar har många fördelar:

  • de är tillgängliga;
  • säker;
  • tillverkad av miljövänliga naturmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av en sådan väg kräver inte speciella färdigheter och närvaro av specialverktyg. Vem som helst kan utföra sådant arbete, även en nybörjare som har förmågan att arbeta med en såg.

Skrotspår kommer att se bra ut på områden gjorda i rustik stil, lantlig, ekostil . Nackdelen med produkter är att de skadas av insekter, de kan spricka. När du väljer detta material måste du använda torkolja eller ett annat medel som skyddar det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana träbanor är i god harmoni med metallkonstruktioner, keramik och träprodukter, smide. Vanligtvis placeras nedskärningarna i en specifik ordning. De kan läggas ut i en linje, på ett kaotiskt eller förskjutet sätt, medan snittets diameter kan vara samma eller olika storlekar.

När du anordnar spåren används högkvalitativt beprövat material, utan skador och defekter . För banans bas kan du välja sand genom att lägga snitt i olika former och diametrar. Det är bättre att använda stenar och klätterväxter som dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Siffror för lekplatsen

Du kan göra enkla hantverk för en lekplats från ett gammalt träd. Med intressanta idéer kan du bygga en sandlåda eller ett hus för tomtar.

Trädjur av rundat trä kommer att dekorera trädgården och kommer också att bli en lekplats för barn. Sådan inredning kommer att vara en underbar dekoration för en trädgård, lekplats, husets fasad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst bör du bestämma storleken på det framtida hantverket.

För detta behöver du:

  • mäta ut en del av stammen;
  • gå på en stock med en motorsåg;
  • rengör det från knutar och bark;
  • rengör fatet, vilket ger det jämnhet.

Figurer för barnens lekområde är samlade från de mottagna delarna. Fäst dem med spik, lim eller en borr med ytterligare slagning av delen i den formade urtagningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den beredda basen bör beläggas med ett speciellt svampmedel, öppnas sedan med lack eller färg och får torka.

Sådant hantverk kan tillverkas av björk eller tall, eller använda alla träd som växer på platsen och kräver bortskaffande . De utvalda stockarna kommer att tjäna som grund för barnens gunga, sandlåda, labyrinter samt trappor och stigar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lokomotiv

Genom att använda gamla loggar kan du bygga intressanta modeller av dem som gör att du kan transformera webbplatsen. Ett ljust litet tåg kommer att se väldigt intressant ut på lekplatsen. Det är ganska enkelt att göra det, med rätt material tillgängligt.

  • Det är nödvändigt att ta bitar av stockar, helst samma längd.
  • Ta bort barken från dem.
  • Var noga med att ta bort knutar. Om det inte finns något sätt att bli av med knutarna stängs de eller vänds däcket.

De resulterande ämnena i form av vagnar visas på en plats som förberetts i förväg i form av en kedja. Stockar delade i hälften kan användas som improviserade hjul. En stock i form av ett rör installeras ovanpå den första bilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färdiga "trailers" är målade med ljusa färger, mönster ritas på dem eller dekoreras efter personliga preferenser.

Uggla

Figurer av djur eller fåglar av trä är mycket vackra. Oftast på personliga tomter kan du se en uggla, som är en symbol för visdom. Ett sådant hantverk från en stock ser särskilt imponerande ut, eftersom trämönstret perfekt kommer att imitera fjädrarna på en uggla . Det mest intressanta är figuren av en uggla med runda ögon, som sitter i en kolumn eller med utsträckta vingar. Men sådant hantverk kräver mer erfarenhet av trä. Som en extra dekoration är produkten belagd med lack eller färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rådjur

En handgjord trähjort blir en underbar trädgårdsdekoration. En sådan figur är lämplig som inredning för nyåret.

För att skapa kropp och huvud är barrträd eller lövträd lämpliga. Stora grenar används för ben och nacke, medan små och gafflade grenar är lämpliga för horn.

Vid konstruktion av hantverk används vissa material och verktyg:

  • för kroppen väljs en stock med en diameter på 20 cm;
  • för huvudet tar de en stock med en diameter på cirka 10-12 cm, liksom gaffelgrenar för hornen;
  • grenar med en diameter på 5 cm tas för benen och nacken.

Du måste också förbereda en motorsåg, en vanlig såg, lim, en hammare, tång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För konstruktion av hantverk:

  • klipp ut kroppen av ett rådjur från en tjock bit av arbetsstycket;
  • hål borras i kroppen;
  • gör ben och nacke;
  • montering av rådjurets bål;
  • klipp ut en del av stocken för huvudet;
  • borra hål för huvudet;
  • göra och installera horn.
Bild
Bild

Övrig

Trä är ett utmärkt prydnadsmaterial; du kan göra enkla figurer av djur och fåglar och mer komplexa hantverk av det själv. Det kan vara en björn, giraff, örnuggla eller ekorre.

För att göra en liten figur av en björn används stockar med liten diameter eller stora grenar . Det är viktigt att de inte visar tecken på sönderfall, skador eller sprickor. För omfattande stora hantverk är tjocka stockar mer lämpliga. Rektangulära stänger är lämpliga för att göra skulpturella hantverk. Det är mer bekvämt att överföra bilden till ett sådant block. När du väljer träslag för landskapshantverk bör du vara uppmärksam på lind, al, asp eller björk samt valnöt och ek.

Träet som används för carving måste vara väl torkat så att dess fukthalt inte överstiger 15%, annars kan hantverket spricka och skeva efter torkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra staket och staket

Med färdigheterna att arbeta med trä kan du bygga ett vackert staket av detta material, eller till och med ett helt staket.

I närvaro av stockar av olika tjocklek och höjd installeras ofta dekorativa staket inuti platsen . I det här fallet är det lämpligt att använda icke-standardiserade detaljer, vilket gör byggnaden mer original. Vid användning av stockar för den främre delen väljs platta enhetliga modeller med ytterligare materialbearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja rundade stockar för staketet . Deras fördel är deras långa livslängd. Sådana strukturer är lätta att installera på grund av sin jämna rundade form, vilket leder till en tät, pålitlig anslutning. När du bygger ett staket är det bättre att välja stammar med en diameter på upp till 230 mm. För mindre massiva staket används arbetsstycken med en diameter på upp till 15 cm. Längden bör vara cirka 2 meter, beräknas med hänsyn till höjden på en vuxen. Inom platsen har ett sådant staket vanligtvis en höjd av cirka 1,5 meter.

Galvaniserade trästaket är vanligtvis gjorda med vassa toppar i form av en penna. Denna slipning kan göras med en yxa.

Bild
Bild

Broar och stödväggar för sommarstugor

En annan populär timmerstruktur i trädgården är broar. Dessa inkluderar både klassiska modeller som tjänar till att passera genom en liten reservoar, och dekorativa övergångar genom rabatter eller en grön ö. Det är mycket viktigt att uppnå stabiliteten hos en sådan struktur, därför kontrolleras den efter installationen för hållfasthet.

När man bygger en fullfjädrad bro används ofta även högar, grunden läggs. För tunga konstruktioner är det lämpligt att använda en metallram som fungerar som grund för strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Börjar med små, enkla hantverk kan du senare börja bygga inte bara rabatter, broar eller staket, utan också gå vidare till att bygga ett fullvärdigt trähus. Ett sådant lanthus kommer att hålla värmen på vintern och hålla sig sval på sommaren.

Många sommarboende kan bygga ett minihus, vars stödväggar är gjorda av stockar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra produkter

Trä är ett utmärkt material för många produkter. Materialet används också som dekoration. Det kan användas för att göra produkter som är mycket ovanliga i sin form och funktionalitet.

Det kan vara:

  • hängande träkrona på kedjor;
  • taklampa;
  • sconce;
  • servis;
  • stå;
  • dricksskål för husdjur;
  • kennel för en hund.

Från en gammal björkstock eller meterlånga tallgrenar kvar efter nyårshelgen kan du bygga många användbara föremål som kommer att vara användbara för att dekorera en plats.

Rekommenderad: