Projekt Av Hus Med Vind Och Terrass (68 Foton): Vackra Alternativ För En Förort Eller Bostadshus, Rambyggnader På En Sluttning, Layout Med Balkong Och öppen Spis

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Hus Med Vind Och Terrass (68 Foton): Vackra Alternativ För En Förort Eller Bostadshus, Rambyggnader På En Sluttning, Layout Med Balkong Och öppen Spis

Video: Projekt Av Hus Med Vind Och Terrass (68 Foton): Vackra Alternativ För En Förort Eller Bostadshus, Rambyggnader På En Sluttning, Layout Med Balkong Och öppen Spis
Video: Luxury Modern Small Home Built In Suburban Backyard 2024, April
Projekt Av Hus Med Vind Och Terrass (68 Foton): Vackra Alternativ För En Förort Eller Bostadshus, Rambyggnader På En Sluttning, Layout Med Balkong Och öppen Spis
Projekt Av Hus Med Vind Och Terrass (68 Foton): Vackra Alternativ För En Förort Eller Bostadshus, Rambyggnader På En Sluttning, Layout Med Balkong Och öppen Spis
Anonim

Hus med vind och terrass är ett utmärkt val för ett huvudstad och hus på landet. På vinden kan du organisera ytterligare utrymme för att bo eller förvara saker, den täckta terrassen kommer att vara en plats för lugn avkoppling, läsa böcker, spela spel eller ha en fest. Beroende på arrangemanget kommer dessa två rum att göra det möjligt att frigöra husets huvudsakliga område, för att lossa det funktionellt.

Bild
Bild

Särdrag

Att bygga ett hus med vind och terrass innebär att man löser vissa problem. En vind är ett rum direkt under taket på ett hus, därför är det värt att överväga ventilation, värme och vattentätning för en bekväm organisering av bostadsutrymme.

Detta kommer att eliminera behovet av att eliminera konsekvenserna av överdriven kondens inuti, installation av ytterligare batterier, drag.

Eftersom takets vikt, interiörartiklar och möbler kommer att sätta press på husets grund, måste du ta hänsyn till detta även i planeringsstadiet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tanken på en bostadsloft uppstod senare är det bättre att föredra lättviktsmaterial. I det fall där vinden måste delas är gips lämplig för skiljeväggar: det är lätt och lätt att använda. Ett vardagsrum, sovrum eller kontor på vindsgolvet kräver installation av fönster inte bara i takets ändar utan också på lutande ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takets höjd och dess form är en annan egenskap hos vindhuset. Detta beror på det faktum att för ett bekvämt boende måste taket vara högt, cirka 2 meter i minst hälften av rummet. Ett tak som hänger över ditt huvud, gjord i en spetsig vinkel, kommer att skapa obehag när du är i rummet, dessutom kommer det att bli svårigheter med dess ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha föredragit vinden, i stället för en fullvärdig andra våning, måste man komma ihåg att den har en mindre yta, det kompliceras av konstruktionen av ett tak med en komplex konfiguration. Men huset kommer definitivt att se mer ovanligt, originellt och till och med mysigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionens finesser

Material (redigera)

Material är en viktig komponent i konstruktionen. Det viktigaste är att välja bland vad man ska bygga huset själv. De viktigaste faktorerna som valet beror på är:

  • Konstruktions kostnader. Det är värt att göra en detaljerad uppskattning för att förstå vad du kan spara på eller vilka system som ska användas för att minska kostnaderna.
  • Planerad arbetshastighet.
  • Extern efterbehandling. Att bygga ett hus, till exempel av skumblock, kommer säkert att göra det mer attraktivt.
  • Platsen för byggplatsen och själva byggnaden. Ojämn terräng, ett hus eller en del av det på en sluttning, närvaron av närliggande vattenkällor och andra faktorer begränsar materialvalet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest populära byggmaterialet är trä. Trähus Är ett utmärkt val för kallare regioner. Naturlighet är dess främsta fördel. Ett sådant hus är bekvämt och mysigt. Det byggs ganska snabbt, men man måste följa träbearbetningstekniken och konstruktionstekniken.

En betydande nackdel är behovet av att vänta på timmerhusets krympning, minst sex månader, beroende på klimat, träinnehåll. Under denna period är det oönskat att ägna sig åt efterbehandling och annat arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ersatt av sten tegelhus - mycket hållbart, varmt, brandsäkert, ändrar inte utseende under påverkan av yttre faktorer.

Du kan bygga från det när som helst på året, samt ändra projektet under byggtiden.

Tegelsten håller i upp till 150 år utan att kräva ytterligare underhåll. Ett keramiskt block har liknande egenskaper - ett modernt och billigare alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramteknik konstruktion - ett alternativ för dem som är otåliga. Perfekt för ett lanthus. Tillverkare erbjuder ramar av trä och metall, för självmontering och färdiga. Väggarna är gjorda av sandwichpaneler (PVC eller spånskiva och isolering).

Du kan snabbt bygga ett hus av porösa block - skumbetong och luftbetong. Med en tjocklek på cirka 40 cm behåller de värmen väl, de är enkla att använda och skära. Blockens storlek gör det snabbare att bygga även ett stort hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projektval

Husets layout är en garanti för full användning av varje kvadratmeter i den framtida byggnaden. Det finns olika husdesigner, olika i område, typ av fundament, vilket tyder på olika yttre vyer av vindar och terrasser. Du kan utveckla ett projekt själv eller använda färdiga alternativ. Oftast erbjuder de hus med ett område:

6x6 kvm m . Ett litet hus på landet, som rymmer ett sovrum, ett badrum, ett kök och ett vardagsrum, de får mer utrymme. Antalet korridorer är minimalt. Vinden är vanligtvis avsedd för en plantskola eller en viloplats, har ett eller två rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9x9 kvm. m . Det finns fler möjligheter att organisera första våningen. Stort kök och matsal, bredvid ett vardagsrum. Liten korridor till sovrum och badrum. En trappa med en hall för mer bekvämlighet. Andra våningen kan delas in i rum: en plantskola och ett kontor, ett litet badrum. Eller ett lekrum för barn och ett rekreationsrum med biljard för vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild

8x10 kvm m … För ett vindhus med en sådan avlång form är placeringen av lokaler längs en lång korridor eller runt en hall karakteristisk. På båda våningarna är det möjligt att organisera två sovrum, på det första för att placera ett kombinerat kök och vardagsrum. Ett badrum i full storlek kan göras ensamt.

Bild
Bild

10x10 kvm m . Vanligtvis är sådana hus byggda för stora familjer, så det skulle vara rationellt att göra ett rymligt kök och matsal, flera badrum. Placera sovrummet och omklädningsrummet på bottenvåningen, gör en plantskola (ett eller två) eller ett gästrum på vinden. I ett sådant område beror valet av syftet med rummen på hyresgästerna, deras behov i ett visst rum.

Bild
Bild

Terrassen kan antingen vara på en gemensam grund eller uppföras separat, beroende på dess avsedda funktionalitet. Dess stängsel, närvaron av ett tak och området beror på detta. Om det är tänkt att organisera en plats för matlagning och mat, är det värt att göra en grund gemensam med huset under terrassen så att det tål en tung belastning.

Om detta öppna utrymme kommer att vara för spel, koppla av med en bok eller bara gjort för skönhet, är det tillräckligt att bygga en lätt struktur av trä baserat på pelare eller högar. Vinden kan göras under ett gavel eller sluttande tak. Valet av det senare ger ett stort område av rummet inuti, men det här alternativet kommer att kosta mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Efter att ha byggt ett hus med vind och terrass, återstår att tänka på lokalernas inredning. För en terrass är det optimala valet av möbler lämpligt för gatan: av plast eller trä. Färgerna ska matchas med husets utsida, med ljusa accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vinden är det bättre att välja möbler som matchar rummets yta. Det ska vara lågt för att inte minska utrymmet. Det är bättre att ordna skåp längs väggarna, dela dem i zoner med öppna hyllor. Ljusa nyanser av väggar och tak kommer att utöka rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bättre att inte slängas med prydnader och mönster och lämna dem för en blygsam inredning. Ju mer påfallande och luftig fyllningen är, desto rymligare blir den. Lantlig stil, stuga, Provence är utmärkta alternativ för inredning av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna designidéer

För närvarande erbjuder många designers icke-standardalternativ för husens utseende och deras arrangemang. Till exempel kan du ofta hitta hus med balkong.

Närvaron av en balkong låter dig njuta av naturen runt, gör det möjligt att andas frisk luft utan att lämna hemmet.

Bild
Bild

Du kan utrusta den som en förlängning, tillhandahålla den under byggandet av andra våningen, lägga längre golvbjälkar eller använda taket på huvudterrassen som bas. Den kan vara glasad eller öppen.

Balkongområdet kan också variera. I lantgårdar ges företräde till öppna balkonger med baluster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innovationen i husets moderna design med terrass och vind är en dubbelsidig härd. Den är installerad på ett sådant sätt att den ena sidan ligger på utsidan av huset - terrassen, den andra - inuti. Ett bra alternativ för dem som gör en huvudveranda. Eldstaden kan förvandlas till en spis, samtidigt som den ger en mysig känsla i vardagsrummet eller sovrummet i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

En extraordinär lösning för ägarna till en liten tomt, där det inte finns tillräckligt med utrymme för ett fullvärdigt bad, kommer att vara enheten för ett ångbad i själva huset. Rummet för det bör göras minst 2x2 kvadratmeter stort och nära badrummet. Du kan ta det finska husprojektet som grund, det var de skandinaviska formgivarna som var bland de första som använde idén med en bastu i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemangstips

Ett vindsrum kan ha olika former och storlekar, för att göra ett trevligt och bekvämt bostadsutrymme ur det är det först och främst nödvändigt att utvärdera alla dess fördelar och nackdelar. Först måste du beräkna det användbara området, förstå hur du använder varje mätare. Om området är litet är det bättre att inte dela det i separata rum med blinda skiljeväggar. Det är bättre att markera funktionella områden visuellt. Förekomsten av takbjälkar kommer att underlätta denna process mycket: de kan användas som grund för hyllor eller mezzaniner som delar utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Windows har ingen liten betydelse. Om de redan har installerats, kan du, beroende på deras plats, förstå var till exempel ett arbetsområde eller ett lekrum kommer att vara - de behöver mer ljus och var finns ett badrum eller ett sovrum. Om taket är döv är handlingsutrymmet öppet och fönstren monteras på nödvändiga platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinden kan ordnas som du vill, oftast används den som:

  • vardagsrum;
  • sovrum;
  • barnrum;
  • garderob.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att det finns tillräckligt med utrymme för idén. Lågt i tak och lite utrymme - det är bättre att göra ett omklädningsrum eller ett extra badrum. Med högre tak är det redan möjligt att utrusta ett lekrum för barn eller ett rekreationsområde för vuxna. Det är viktigt att komma ihåg att även platsen under själva backen kan användas klokt och organisera förvaringsplatser där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel för inspiration

Vackra hus med loft och terrass kan varieras, men de ser verkligen alla snygga ut.

Bilden visar ett litet hus med en mysig terrass och vinden under ett gaveltak.

Bild
Bild

Projektet med ett lanthus av trä med balkong och en öppen terrass med ett sommarkök - det här alternativet kräver inte ytterligare efterbehandling, det passar perfekt in i en tomt omgiven av natur. Efter att ha bytt dekoration kommer ett sådant hus att se imponerande ut i en bostadsstad.

Bild
Bild

Landhus kan byggas av olika material, de kommer att se lika imponerande ut. Utåt kan inte färdiga ramhus skiljas från mer grundläggande hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ovanliga utformningen av vinden med balkong och två terrasser är vacker och extraordinär.

Rekommenderad: