Technics Skivspelare: SL-1200G, SL-1900 Och Andra Skivspelare, Vintage Tangentiella Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Technics Skivspelare: SL-1200G, SL-1900 Och Andra Skivspelare, Vintage Tangentiella Modeller

Video: Technics Skivspelare: SL-1200G, SL-1900 Och Andra Skivspelare, Vintage Tangentiella Modeller
Video: Technics SL-1900 профилактика и ремонт 2024, Maj
Technics Skivspelare: SL-1200G, SL-1900 Och Andra Skivspelare, Vintage Tangentiella Modeller
Technics Skivspelare: SL-1200G, SL-1900 Och Andra Skivspelare, Vintage Tangentiella Modeller
Anonim

Numera blir retrostilen allt mer populär. Dess inflytande påverkar både enkla, vardagliga saker och konst- och kulturobjekt. Retrostil har inte heller kringgått musiken. Lyckligtvis för musikälskare och estetikälskare gör skivspelarna en comeback från förr.

Denna artikel kommer att fokusera på utbudet av Technics skivspelare, deras egenskaper och rätt val.

Särdrag

Låt oss först tala om funktionerna hos Technics skivspelare. Enheternas främsta kännetecken är montering och komponenter av hög kvalitet . Ljudmotorer har livstidsgaranti.

Höljet på skivspelaren är tillverkat av överdimensionerade aluminiumdelar med en gummikudde och en IUD -förening för förbättrad dämpning. Aluminium och koppar används vid tillverkning av skivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Införandet av ny teknik för produktion av ljudutrustning var därför inte förgäves tillverkaren har förbättrat kvaliteten på kontakterna för utgångarna . Skivspelarmotorn behövde också lite arbete. Technics modeller går nu tystare och genererar mindre vibrationer.

Av enheternas minus är det värt att notera bristen på ett inbyggt phono-scen. Trots detta är Technics -enheter mycket efterfrågade.

Vinylspelare i detta företag tillhör kategorin medelpris, vilket också ökar deras popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt modellerna i SL -serien. De mest populära är SL-1200G, SL-1500 och SL-1900.

Modell SL-1200G har inte genomgått några förändringar sedan 70 -talet, så den här enheten är klassad som en vintage ljudutrustning. Karossens delar och skivan är aluminium. Kroppsfärgen är silver. Skivspelaren har en elektronisk hastighetsomkopplare. Musikuppspelningshastighet - 33/45 rpm. Tangentialarmens längd är 23 cm, dess vikt är 12 g. Skivans vikt är 1, 8 kg. Hela skivspelaren väger cirka 13 kg.

Bild
Bild

SL-1200G har inte sådana avancerade funktioner som fonokorrigering och ljudstyrka. De är värdelösa i den här modellen. Modellens huvudkarakteristik anses vara högkvalitativt ljud. Enheten fungerar smidigt och utan höga, hårda ljud. Det "varma" ljudet av musik kommer att glädja både audiofiler och amatörmusikälskare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billig modell SL-1500 är den första återupplivade skivspelaren som tar lyssnare tillbaka i tiden och framkallar det "varma" rörljudet från Technics -märket. Karossen är tillverkad av aluminium. Skivan är också tillverkad av aluminium och gummierad av hög kvalitet. Modellen är så bekväm som möjligt.

Bild
Bild

Värt att notera patron Ortofon 2M Röd . Den är monterad med ett avtagbart huvud, vilket gör det lättare att ta loss och fästa patronen från den S-formade tonarmen. Uppspelningshastigheten är 78 rpm. Modellen kommer att vara en utmärkt present till äkta vinylkännare.

Bild
Bild
Bild
Bild

SL-1900 apparat . Vintage -skivspelaren är utrustad med en motor som inte lockar uppmärksamhet. Av modellens huvudsakliga egenskaper är det värt att notera en direktdrift, autostopp och autostartfunktioner, automatisk upprepning, automatisk återgång av tonarmen. Hela modellen är 8 kg. Ljudet är mjukt och vibrationsfritt.

Skivspelaren kommer att tilltala alla älskare av klassikerna och kommer att vara en bra present till en musikälskare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När man väljer en skivspelare står vinylälskare inför frågan om vilken enhet man ska välja - begagnad eller ny. Naturligtvis är huvudaspekten i denna fråga priset. Begagnade enheter kostar från 7 till 9 tusen rubel. En ny och högkvalitativ enhet kostar cirka 30 tusen rubel. Prisjämförelser är mycket godtyckliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för ljudutrustning varierar beroende på region. Därför bör du följa följande regler när du väljer en skivspelare.

  1. När du köper bör du inspektera enhetens kropp noggrant för mindre repor och fläckar . Mekanisk skada på en begagnad enhet kan vara början på problem. Det är värt att överväga detta.
  2. När du väljer ljudutrustning, ta tag i det tangentiella armhandtaget vid den punkt där det fäster vid stammen . Om designen är motreaktion, ska en sådan spelare inte tas.
  3. När du väljer begagnade enheter uppmärksamhet bör läggas på lagrets kvalitet och tillförlitlighet, motorn och tonarmens funktion . Många begagnade enheter i gott skick kan hålla i många fler år.
  4. Det är bättre att undvika kinesiska modeller . När du väljer en ny spelare är det nödvändigt att välja pålitliga tillverkare av ljudutrustning.
  5. Valet av kvalitetsenhet beror på huvudets kvalitet . Moderna modeller är ofta utrustade med billiga delar. Därför kommer enhetens ägare med tiden att vilja ändra hämtningen. I det här fallet bör du vända blicken till modeller utan patron. Detta kommer att minska användarkostnaderna.
  6. Phono -utjämnare . Denna detalj är den viktigaste länken i enhetens ljud. Vissa modeller har ett alternativ att inaktivera den inbyggda korrigeraren. Sådana modeller skiljer sig dock avsevärt åt i kostnad.
  7. Kabel . När du köper en skivspelare i vinyl, var uppmärksam på att köpa specialkablar. Huvuddragen i kabeln är tät kontakt med kontakterna. Dessa alternativ finns i utbudet av dedikerade mikrofonkablar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att köpa en skivspelare är en stor sak . Först och främst måste du uppskatta hela kostnaden. Mycket av pengarna går till vinylskivor. Om vinylkostnaden inte skrämmer dig kan du säkert köpa vintage ljudutrustning.

Huvudkriteriet för att välja spelare är tillförlitlighet. Technics enheter uppfyller de höga kvalitetsstandarderna för både kroppen och delarna i sig, liksom ljudkvaliteten. Sortimentet är varierat, och urvalstipsen i den här artikeln hjälper dig att göra ett kvalitetsinköp som kommer att hålla i många år.

Rekommenderad: