Skivspelare "Vega": Skivspelare För Vinyl 122C, 110 Och Andra Stereomodeller, Skivspelningens Schema Och Deras Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Skivspelare "Vega": Skivspelare För Vinyl 122C, 110 Och Andra Stereomodeller, Skivspelningens Schema Och Deras Egenskaper

Video: Skivspelare
Video: Unboxing Argon SA1 | HiFi Klubben 2024, Maj
Skivspelare "Vega": Skivspelare För Vinyl 122C, 110 Och Andra Stereomodeller, Skivspelningens Schema Och Deras Egenskaper
Skivspelare "Vega": Skivspelare För Vinyl 122C, 110 Och Andra Stereomodeller, Skivspelningens Schema Och Deras Egenskaper
Anonim

Med tillkomsten av 2000 -talet har vinylskivor blivit på modet igen. Deras försäljning ökade betydligt när många artister började släppa sina album på vinylskivor. De mest populära är Vega-retrospelare, som gör det möjligt att fullt ut utvärdera ljudet av låtar och njuta av realistiskt "levande ljud".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Moderna stereospelare har ett antal fördelar. De låter dig lyssna på din favoritmusik i utmärkt kvalitet.

Dessutom ser ett sådant tillbehör riktigt snyggt ut i alla rum, vilket betonar ägarens stora smak.

Många köper dem just av denna anledning.

Tack vare den nya tekniken har alla prestationer under 1900 -talet bevarats . Men samtidigt har en ytterligare teknisk fyllning dykt upp i spelarnas enhet, vilket gör att du kan lyssna på musik på skivor mer bekvämt och på ett nytt sätt. Till exempel har vissa moderna grammofoner inbyggda phonosteg eller bluetooth-sändare. Detta gör dem populära även bland unga människor som inte är likgiltiga för låtarnas rena ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska noteras att ljudet av vinylskivor skiljer sig markant från ljudet från CD -spelare . När den första spelas in förvandlas ljudvågen till en elektrisk impuls. Som ett resultat är det möjligt att producera "levande ljud" med hjälp av spelaren.

Du måste också ta hänsyn till det faktum att vinyl inte är något nytt inom musikområdet. Sådana skivor är tidstestade klassiker.

Enhet

För att förstå vad spelaren är måste du bekanta dig med dess enhet mer detaljerat

  1. Först och främst är det en frontplatta eller med andra ord en stödskiva som plattan är placerad på.
  2. Tonarm eller spak. En patron med en nål måste fästas på den.
  3. En vikt eller motvikt som du enkelt kan justera nålens downforce med.
  4. Skridskridskor eller med andra ord en anordning för justering av kompensatorn.
  5. Pickuphuvud eller patron. Denna del anses vara den viktigaste delen av hela skivspelaren. Det är trots allt hon som ansvarar för att läsa musikaliska ljud från plattan. Pickuphuvudena kan vara olika. Spelarens ljudkvalitet och inställningsfunktioner beror på vilket huvud som används.
Bild
Bild

I vilket fall som helst är ett diagram kopplat till en sådan grammofon, med hjälp av vilken du kan reparera mindre fel själv och förstå stämningsfunktionerna.

Laguppställningen

Vega -spelaren representeras av ett stort antal modeller som skiljer sig åt i små detaljer eller modifieringar. De mest populära bland dem är följande.

Vega 122C

Radioanläggningen i Berdsk ägnade sig åt att släppa sådana enheter. De dök upp 1990 och var avsedda att återge ljud från skivor av olika format.

Ofta användes en sådan enhet som en del av block stereokomplex eller med utrustning med ljudförstärkare.

Därför knäppte de en gång för snabbt.

Bild
Bild

Patronen på denna skivspelare är elektromagnetisk. Dessutom inkluderar den lifta och mikrolift.

Autostoppet aktiveras omedelbart efter inspelningens slut, sedan återgår tonarmen till sin ursprungliga position och själva enheten kopplas omedelbart bort från elnätet, vilket är mycket bekvämt. Du behöver inte hoppa upp för att stoppa rekordet.

När det gäller de tekniska egenskaperna är de följande:

  • spelarens effekt är 6 watt;
  • skivan gör 45 varv per minut;
  • driftsfrekvenser har ett intervall på 20 tusen hertz;
  • detonationen av EPU: n är 0,13 procent;
  • signalstyrkan är 64 decibel;
  • en sådan anordning väger 4, 4 kilo;
  • spelarens dimensioner är 43x1, 12x34, 9 centimeter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vega 110 C

Dessa spelare utvecklades och producerades också av radiofabriken i Berdsk. Deras utseende bland befolkningen går tillbaka till 1984. Denna enhet var ursprungligen avsedd att fungera med ett komplex av icke-professionell radioutrustning. Med dess hjälp kan du spela skivor inte bara från monoplatser, utan också från stereoplatser.

De tekniska egenskaperna hos "Vega 110 S" är följande:

  • skivan gör 45 varv per minut;
  • knock -koefficienten är 0,15 procent;
  • arbetskraften har ett intervall på 16 tusen hertz;
  • vikten på denna modell är 10 kilo;
  • måtten på denna spelare är 43x38x13 centimeter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vega 123C

Denna modell släpptes också 1990, av samma fabrik i Berdsky.

Med det kan du spela skivor från skivor i olika format. Ljudkvaliteten på vinyl förblir på samma nivå. Spelaren är också väl lämpad för fans av modern musik.

Enheten innehåller en lift, som utlöses omedelbart efter ljudets slut. Därefter återgår tonarmen till sin ursprungliga position, skivspelaren är helt avstängd. När det gäller de tekniska egenskaperna hos denna modell är de följande:

  • skivan roterar med 45 varv / min;
  • arbetskraften har ett intervall på 20 tusen hertz;
  • detonation är 0,13 procent;
  • strömförbrukningen från nätverket är 6 watt;
  • spelarens dimensioner är 43x13x36 centimeter;
  • enheten väger cirka 5 kilo.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer och använder man?

För det första rekommenderar proffs inte att spara pengar när man köper en skivspelare. Du bör inte välja för billiga modeller utan att helt se till att deras kvalitet . Annars kan du förstöra dina favoritskivor. Därför måste du välja de modeller som beskrivs ovan eller helt enkelt rådgöra med experter som rekommenderar en anständig enhet.

En annan punkt som du måste uppmärksamma är vikt. Skivspelaren måste väga minst 7 kilo.

När det gäller val av nålar är några av dem sfäriska, medan andra tvärtom är gjorda med en elliptisk skärpning . Vinylkännare ger sin preferens till det senare. I alla fall, i en bra modell, kan du alltid byta ut både nålen och patronen. Om den köpta spelaren har en budgetpatron måste den bytas ut mot en dyrare och högkvalitativ. Dessutom kan andra komponenter behöva bytas ut också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi överväger priset på sådana enheter, bör i detta avseende företräde ges till gamla, använda modeller. När det gäller deras kvalitet är de absolut inte sämre än nya och dyra spelare . Dessutom kan ljudet från äldre modeller i vissa fall vara mycket bättre.

Men det blir omöjligt att byta ut eller returnera dem efter köpet. Nya modeller ges ofta en garanti, och spelaren måste returneras.

Det är absolut nödvändigt att testa spelaren. För att göra detta behöver du bara lägga på skivan och lyssna på hur det låter. Om ljudet är korrekt kan du säkert köpa den modell du gillar.

Innan du köper måste du fråga säljaren vilka tillbehör som är lämpliga för den köpta modellen . Du måste också ta reda på om det finns möjlighet att köpa dem om det behövs och var det kan göras. Om detta inte är möjligt måste du antingen hoppas att enheten inte går sönder, eller om den går sönder, leta efter den nödvändiga delen från samlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet bara bra saker kan sägas om Vega -spelare … Detta är en beprövad klassiker som definitivt kommer att passa finsmakare av bra musik och samlare. Därför, om det finns möjlighet att köpa en högkvalitativ enhet för att lyssna på dina favoritskivor, är det bäst att omedelbart ta en av modellerna från detta märke.

Rekommenderad: