Sony Vinylspelare: Funktioner I PS-LX300USB, LX310BT Och Andra Modeller. Hur Väljer Man En Skivspelare För Vintage -skivor Och Skivor?

Innehållsförteckning:

Video: Sony Vinylspelare: Funktioner I PS-LX300USB, LX310BT Och Andra Modeller. Hur Väljer Man En Skivspelare För Vintage -skivor Och Skivor?

Video: Sony Vinylspelare: Funktioner I PS-LX300USB, LX310BT Och Andra Modeller. Hur Väljer Man En Skivspelare För Vintage -skivor Och Skivor?
Video: Виниловый проигрыватель SONY PS-LX300USB 2024, Maj
Sony Vinylspelare: Funktioner I PS-LX300USB, LX310BT Och Andra Modeller. Hur Väljer Man En Skivspelare För Vintage -skivor Och Skivor?
Sony Vinylspelare: Funktioner I PS-LX300USB, LX310BT Och Andra Modeller. Hur Väljer Man En Skivspelare För Vintage -skivor Och Skivor?
Anonim

Utvecklingen av modern teknik har gett en fantastisk möjlighet att lyssna på musik när som helst, var som helst. Det verkar som att detta är allt som en person kan drömma om, men så är inte alltid fallet. Tillgängligheten till musik tar bort dess unikhet, berövar lyssningsprocessen en speciell atmosfär. Inte en enda modern ljuduppfinning kan förmedla hela ljuddjupet, alla dess nyanser, som vinylskivor.

Dessa vintage -apparater, som förlorade sin popularitet i slutet av 1900 -talet, vinner musikälskares hjärtan igen. Stora utrustningstillverkare erbjuder kunderna de senaste enheterna som kombinerar modern teknik och ljuddjup från det förflutna. Sony är en av de mest populära tillverkarna av skivspelare för sin höga kvalitet och snygga design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i vinylspelare är sättet att återge ljud: det utförs från skivor. Produktionen av den senare har ökat exponentiellt under de senaste åren, vilket förklaras av modet för vintageartiklar.

Sony skivspelare har ett antal fördelar jämfört med skivor. För det första värt att notera ljudkvaliteten … MP3 -ljudenheter återger en "ögonblicksbild" av signalen i motsats till ljudet av vinyl. Den avger en analog signal så nära originalkällan som möjligt. Detta ljud är djupare, rikare och mer mångsidigt. Dessa indikatorer är särskilt viktiga för att lyssna på "levande musik": orkestrar, inspelningar av liveframträdanden av rock- eller popmusiker, klassisk musik. Vad som än återges, förmedlar vinyl atmosfär och fördjupas i ljud.

Dessutom gör en sådan enhet det möjligt att lyssna på musik från vintage -skivor. Naturligtvis är detta mycket trevligare än att lyssna på musik från en populär Internetresurs.

Bild
Bild
Bild
Bild

När vi talar mer specifikt om Sony som tillverkare av skivspelare är det värt att notera dess främsta egenskaper

  • Sony återupptog produktionen av skivspelare i mars 2018 och har redan lyckats: sedan dess har 3 modeller släppts i olika prissegment.
  • Den japanska tekniktillverkaren kunde kombinera fördelarna med modern ljudteknik och vinylreproduktion. Till exempel har vissa modeller möjlighet att ansluta till hörlurar via Bluetooth och digitalisera ljud.
  • Den lakoniska och enkla designen av Sony -enheter kommer att uppskattas särskilt av finsmakare av minimalism och skandinavisk stil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Sony har släppt tre modeller av skivspelare sedan 2018: PS-HX500, PS-LX300USB, PS-LX310BT. Bland dem är de två sista värda särskild uppmärksamhet.

PS-LX300USB

Perfekt för vinylälskare hemma: överkomligt pris och ljudkvalitet. En elegant plast- och metallkropp med en diamantpennan kommer att skapa en rörliknande atmosfär och leverera fullt djup. Låga energikostnader kommer inte att lämna likgiltiga krigare för miljön och medveten konsumtion. Modellen stöder Bluetooth version 2.0. Små dimensioner på 100 * 420 * 360 mm med en vikt på bara 3 kg tar inte mycket plats, men kommer att bli ett snyggt attribut för interiören.

Modellen för spelaren PS-LX300USB är mycket enkel att använda, huvudfunktionen som stöds är uppspelning av vinylskivor, så det finns väldigt få kontrollknappar. Samma inbyggd ljudinspelningsfunktion … Användare noterar det sammetslen, mjuka ljudet från skivspelaren.

Oavsett skivans ålder är ljudet klart och rikt. Sony PS-LX300USB blir ett bra köp som den första skivspelaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

PS - LX310BT

PS - LX310BT - en mer modern och dyrare modell, fick en strikt, lakonisk design: ett minimum av kontrollknappar, ett avtagbart dammskydd. Möjligheten till trådlös anslutning via Bluetooth gör naturligtvis att lyssna på musik många gånger bekvämare, särskilt eftersom Bluetooth är en av de senaste versionerna - 4.2. Trots att den här modellen är dubbelt så dyr som den föregående, det finns inget inspelningsalternativ.

Men användarna lockas särskilt av funktionen att ansluta spelaren till Bluetooth-hörlurar: nu kan du lyssna på vinyl ensam. Enheten med en svart kropp och medeldimensioner på 110 * 430 * 370 mm har en vikt på endast 3,5 kg och förbrukar samtidigt ett minimum av energi. Köpare noterar ljudkvaliteten, som med alla Sony -modeller, liksom den enkla användningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

En vintage musikuppspelningsenhet är ett originalköp, särskilt som en present. Vinylens popularitet växer igen, du bör inte neka dig själv detta nöje. Spelaren låter dig komma ihåg klassikerna i andra epoker, samt bekanta dig med modern musik i alla genrer.

Det finns ett antal egenskaper du bör vara uppmärksam på när du väljer en skivspelare i vinyl

  • Kroppsmaterial och mått … Tyvärr är de billigare modellerna, helt tillverkade av plast, mycket sämre i ljudkvalitet än sina metall, tyngre konkurrenter.
  • Skivmaterial för spelare … Tillverkare erbjuder skivor i tyger av aluminium, stål eller polymer. Det senare alternativet är det mest framgångsrika, eftersom de lättare materialen skapar märkbara vibrationer, vilket definitivt påverkar ljudkvaliteten.
  • Slipning av nålen … Det finns två vanligaste alternativen: sfäriska och elliptiska. Det är värt att föredra det elliptiska, dyrare alternativet, eftersom det sfäriska kan repa plattan.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra rätt val av en vinylskivspelare är det värt att följa viktiga tips

  • Bestäm huvudsyftet med köpet … Vi pratar om ytterligare funktioner: möjligheten att digitalisera ljud, trådlös anslutning. Valet av denna eller den modellen beror direkt på detta.
  • Definiera en budget … Den budget som kan läggas på en sådan enhet kommer att begränsa valet av modell.

Det bör noteras här att alla Sony -modeller har god ljudkvalitet och den nödvändiga uppsättningen egenskaper.

Rekommenderad: