Pioneer Skivspelare: Vintage Tangentiella Skivspelare, PL-990, PLX-1000 Och Andra Skivmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Pioneer Skivspelare: Vintage Tangentiella Skivspelare, PL-990, PLX-1000 Och Andra Skivmodeller

Video: Pioneer Skivspelare: Vintage Tangentiella Skivspelare, PL-990, PLX-1000 Och Andra Skivmodeller
Video: Pioneer PL-990 Stereo Turntable review HD 2024, April
Pioneer Skivspelare: Vintage Tangentiella Skivspelare, PL-990, PLX-1000 Och Andra Skivmodeller
Pioneer Skivspelare: Vintage Tangentiella Skivspelare, PL-990, PLX-1000 Och Andra Skivmodeller
Anonim

För inte så länge sedan lyssnade folk bara på musik på vinylspelare. Det var på modet i många länder. Mycket har förändrats sedan dess, men det betyder inte att vinylskivor har sjunkit i glömska för alltid. Idag fortsätter många tillverkare av musikutrustning att producera sådana enheter, de ser nästan likadana ut som sina föregångare, men i allmänhet är de mer moderna.

Därefter kommer vi att titta närmare på vinylspelarna av det populära japanska märket Pioneer, överväga populära modeller och rekommendationer för att välja.

Särdrag

Många människor, som ser en vinylskivspelare för första gången, har absolut ingen aning om att den juridiskt tillhör modern musikteknik. En myt som är värd att skingra är att inte alla skivspelare är vintage.

Bild
Bild

När det gäller spelarna av det japanska märket Pioneer är det värt att notera att tillverkaren försökte bevara så mycket som möjligt egenskaperna hos de gamla spelarna, som aktivt producerades på 70- och 80 -talen av förra seklet på toppen av sin popularitet. Samtidigt lade märket till en mängd moderna "chips" till sin utrustning.

Vinylskivspelare från märket har ett klassiskt arrangemang av kontrollknappar, lätt vikt, inbyggt phono-scen och lätt rak arm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationerna kan variera beroende på modell. Utbudet av Pioneer idag inkluderar både budgetspelare och dyra. Även professionella DJs väljer moderna vinylalternativ.

Vi rekommenderar att du köper lämplig Pioneer DJ -utrustning från en auktoriserad musikhandlare.

Bild
Bild

Populära modeller

Enligt Pioneer -märket slår ingenting vinylklassiker. Det är därför man förutom modern musikutrustning kan hitta unika vinylspelare i märkets sortiment.

Låt oss bekanta oss med de mest relevanta modellerna

Skivspelare PL-990 … Denna enhet är ett högteknologiskt stereosystem med inbyggd equalizer. "Skivspelaren" är helautomatisk, har elektronisk omkoppling och en exakt likströmsservodrift. Denna spelare kan enkelt anslutas till valfri ingång på ett minisystem eller förstärkare från märket. Priset är cirka 13 tusen rubel.

Bild
Bild

Skivspelare PLX-1000 … Den professionella ljudkvaliteten för denna "skivspelare" kommer att glädja de mest sanna finsmakarna av musik. Denna skivspelare är utrustad med direktdrivning, snabbstart och omkoppling av tonhöjd. Designad för professionella DJs baserade på ett halvt sekels erfarenhet av produktion av denna typ av musikprodukt. Viktiga egenskaper hos modellen inkluderar: rotationsstabilitet, pålitlig anti-vibrationskonstruktion och en S-formad tonarm med gummiinlägg. Genomsnittspriset är cirka 60 tusen rubel.

Bild
Bild

PLX-500 skivspelare … Denna modell är mycket lik den som beskrivs ovan och gäller även för professionella. Den har den bekanta kontrolllayouten och det analoga ljudet från PLX-1000. Tonarmen är universell, har en s-form. På denna "vinyl" kan du börja spela eller bara lyssna på musik på skivor. Starttid - högst en sekund. Denna spelare säljs omedelbart med alla nödvändiga tillbehör, vilket är mycket bekvämt för nybörjare. Priset är i genomsnitt 27 till 29 tusen rubel.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Från sortimentet av "vinyl" av det japanska märket för nybörjare och de som bara vill kasta sig in i gamla dagar, rekommenderar vi att köpa skivspelaren PL-990. Det ger acceptabla ljudprestanda, och det har också ett mycket attraktivt pris.

Denna teknik rekommenderas också för dem som vill flytta till en ny nivå i framtiden, till exempel för att förvärva professionell utrustning.

Bild
Bild

När det gäller professionella skivspelarmodeller beror mycket på musikälskarens personliga preferenser. Vanligtvis, dyra prover av denna typ tas för allvarliga musikevenemang; de är inte nödvändiga för enkel hemmabruk.

Det är värt att välja en spelare vid de officiella försäljningsställena för varumärket, där du direkt kan lyssna på ljudet av den modell du gillar, bekanta dig med dess tekniska egenskaper och utseende.

Det är att föredra för hemmalyssning att välja "skivspelare" med inbyggd phono-scen. Uppsättningen med skivspelaren måste innehålla högtalare och en förstärkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer bör du vara uppmärksam på tonarmen, som du ofta kommer att använda. Tonarmarna kan vara roterande och tangentiella. Den första - den vanligaste, är med en rak spak och s -formad. I den andra typen kommer spaken alltid att röra sig vinkelrätt mot plattans radie. Valet mellan typerna bör baseras på personliga preferenser och bekvämligheten med att slå på vinylskivor.

Tangentiella armskivor är i allmänhet mer komplexa och kommer att ta lite tid att vänja sig vid.

Rekommenderad: