Nätverksljudspelare: Vad är De? Översikt över Strömmande Ljudspelare. Hur Fungerar Det? Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Nätverksljudspelare: Vad är De? Översikt över Strömmande Ljudspelare. Hur Fungerar Det? Hur Väljer Man?

Video: Nätverksljudspelare: Vad är De? Översikt över Strömmande Ljudspelare. Hur Fungerar Det? Hur Väljer Man?
Video: Lundhags - Hur vadar man över vattendrag? 2024, Maj
Nätverksljudspelare: Vad är De? Översikt över Strömmande Ljudspelare. Hur Fungerar Det? Hur Väljer Man?
Nätverksljudspelare: Vad är De? Översikt över Strömmande Ljudspelare. Hur Fungerar Det? Hur Väljer Man?
Anonim

Modern ljudutrustning kan läsa information från olika typer av media. Men på grund av flerstegs informationsbehandling minskar ljudkvaliteten oundvikligen. Nätverksljudspelare kan minimera dessa kostnader. Detta uppnås på grund av det faktum att spelaren är direkt ansluten till en källa som levererar en initialt högkvalitativ signal.

Bild
Bild

Vad det är?

Nätverksspelare, till skillnad från andra ljudsystem, tar direkt emot signalen som finns på olika resurser. Hantering av moderna modeller utförs både med hjälp av hårdvaruknappar på panelen och genom speciella applikationer installerade på användarens smartphone. Nätverksspelarens huvudfunktion är att spela upp ljudfiler.

Beroende på ändringen kan enheten ha ytterligare funktioner:

  • filutbyte och lagring;
  • organisation av ett hemmamedia -bibliotek;
  • fungera som en separat komponent i DLNA- och UPnP -nätverk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom har enhetsanvändaren möjligheten att komma åt Internetapplikationer och ytterligare tjänster . Sammantaget är nätverksljudspelaren en ny generations multifunktionella verktyg för att lyssna på ljudfiler i olika format. Om det behövs kan användaren för att utöka eller minska möjligheterna för själva spelaren, om lämplig funktionalitet är tillgänglig.

Nätverksljudspelare spelar filer i olika format. De mest populära är: FLAC, AIFF, ALAC. MP3 och WAV är också tillgängliga, men kräver ofta konvertering för att spela dem.

Bild
Bild

Modellöversikt

Det finns en mängd olika modeller av nätverksljudspelare på marknaden idag. De skiljer sig från varandra i extern design, funktionalitet och kostnad.

De mest populära modellerna är följande

DNP-720AE från Denon. Vi kan säga att detta är en av de mest attraktiva modellerna som kombinerar en skivspelare och en tuner. De positiva sidorna av modellen är: högkvalitativ bearbetning och reproduktion av on-air Internet-sändningar, omedelbar läsning av mappar och en bekväm kontrollpanel.

Denna modell fick kritik för avsaknaden av funktioner som bakåtspolning och tidssökning. Kostnaden är cirka 28 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pioneer N-50A - en modell som har visat sig ganska bra som musikspelare. Spelaren har en bra display, ett aluminiumhölje och en intressant design. Nackdelen är bristen på trådlösa adaptrar i paketet (men de kan köpas separat). Kostnaden är 63 tusen rubel.

Bild
Bild

Cambridge CXN - det här är en dyr mottagare, men kvaliteten är på rätt nivå. Bland andra modeller kännetecknas det av: förbättrat ljud, bred funktionalitet, stöd för nästan alla ljudfilformat, extern överlägsenhet. Den enda nackdelen (för dem med en begränsad budget) är den höga kostnaden - 70 tusen rubel.

Bild
Bild

Cyrus stream xa - strömmande ljudspelare värd 140 tusen rubel. Fördelarna med denna modell: utmärkt ljud, rytm, detalj. Nackdelen är den lilla displayen.

De flesta användare som har köpt den här ljudspelaren tycker att skärmen är obekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är bara de mest populära modellerna. I butiker och på onlinesidor kan du hitta spelare för alla smaker och plånböcker.

Valbara kriterier

Det rekommenderas att du bestämmer kraven innan du köper en skivspelare. I de flesta fall kommer ljudkvaliteten först, men med ett sådant krav kan prisskillnaden mellan modellerna vara enorm. Det optimala valet är populära modeller från mellersta prissegmentet eller initiala enheter från företag som producerar dyr utrustning. Ett sådant val hjälper inte bara att skaffa utrustning med alla deklarerade egenskaper, utan också att avsevärt spara på budgeten.

Glöm inte eventuella ytterligare funktioner som inte är tillgängliga för varje spelare:

  • lagringsgränssnitt;
  • USB uttag;
  • förmågan att spola tillbaka och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att inte ignorera materialet som produkten är tillverkad av. För flera år sedan var nätverksanslutna ljudspelare fast förankrade i segmentet musikutrustning. Trots de höga priserna förblir denna teknik populär än idag. Det viktigaste är att inte misstas med valet av en sådan spelare.

Rekommenderad: