Strömmande Mikrofoner: Topp över Bästa Budget Och Dyra Strömmande Mikrofoner. Ställer In Dem. Hur Väljer Jag En Mikrofon För Streaming?

Innehållsförteckning:

Video: Strömmande Mikrofoner: Topp över Bästa Budget Och Dyra Strömmande Mikrofoner. Ställer In Dem. Hur Väljer Jag En Mikrofon För Streaming?

Video: Strömmande Mikrofoner: Topp över Bästa Budget Och Dyra Strömmande Mikrofoner. Ställer In Dem. Hur Väljer Jag En Mikrofon För Streaming?
Video: The Best Microphone for Your Budget - Cheap to Pro 2024, April
Strömmande Mikrofoner: Topp över Bästa Budget Och Dyra Strömmande Mikrofoner. Ställer In Dem. Hur Väljer Jag En Mikrofon För Streaming?
Strömmande Mikrofoner: Topp över Bästa Budget Och Dyra Strömmande Mikrofoner. Ställer In Dem. Hur Väljer Jag En Mikrofon För Streaming?
Anonim

Om du organiserar dina individuella sändningar förstår du förmodligen hur viktig ljudkvaliteten är i denna fråga. Och för att ljudet ska vara av hög kvalitet krävs en bra mikrofon. Idag har många relativt billiga men bra kvalitetsmodeller dykt upp på hemmamarknaden, så att välja den optimala är inte så lätt. Låt oss stanna vid funktionerna i denna typ av utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Visst är det väldigt få människor i dessa dagar som inte skulle veta vad en sändning eller ström är, för det är tack vare detta som du kan visa händelserna som äger rum live, demonstrera dina prestationer och färdigheter i ett populärt dataspel och bara chatta med fans om alla intressanta ämnen. Du kan se strömmarna på Twitch, Mixer och WASD. TV och samma YouTube . Alla dessa plattformar har två grundläggande krav som tillåter sändning - en höghastighetsinternetanslutning och en bra mikrofon. Om allt är klart med den första punkten, så behöver den andra aspekten det mest genomtänkta tillvägagångssättet. Om ljudkvaliteten är otillräcklig kommer en bloggares eller streamerns karriär att sluta innan den ens börjar - tittarna gillar inte streams av låg kvalitet.

En strömmande mikrofon är en enhet som är utformad för att fånga och hålla röst och överföra den till alla typer av datorutrustning, samt en smartphone eller surfplatta

En standardmikrofon, som ingår i hörlurar och vissa andra prylar, är inte lämplig här - i de flesta fall är sådana modeller halvprofessionell utrustning, vars kommunikationskvalitet är långt ifrån studion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Av alla typer av mikrofoner idag används endast två på professionell eller amatörnivå - dessa är såväl kondensor som dynamiska studiomodeller. Dynamiska inställningar kännetecknas av minskad känslighet, vilket minskar snabbt när ljudkällans räckvidd ökar . Deras otvivelaktiga fördel är neutraliseringen av ekon och bakgrundsljud, varför denna utrustning i de flesta fall installeras på konsertlokaler och andra föreställningar. Naturligtvis finns det produkter i denna kategori med ökade ljudparametrar, inspelningskvaliteten i dem skiljer sig praktiskt taget inte från kondensatormoduler, men priset för dem är inte alls lågt.

Den andra typen av mikrofoner är kondensor . Det var han som blev mer utbredd, eftersom det låter dig spela in ljud av fantastisk kvalitet även under förhållanden med en blygsam budget. Sådana modeller med hjälp av ett membran kan fånga de minsta fluktuationerna, men de kräver också konstant laddning. Följaktligen innebär detta en betydande nackdel med system av denna typ - kondensatorn själv behöver konstant fantomkraft.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av membranets ökade känslighet med en ökning av avståndet från ljudkällan följer dessutom ett andra minus - för full användning är det nödvändigt att bygga ljudisolering. Annars kommer varje katt som bestämmer sig för att göra en serenad utanför fönstret förstöra din inspelning.

Tekniska framsteg står inte stilla, och efterfrågan på strömmande mikrofoner ökar stadigt dessa dagar . För att nybörjaren inte ska bli förvirrad när man köper förstärkare och nätaggregat och inte "stör" sig med externa ljudbärare, utvecklades en funktionell och praktisk lösning - för att skapa en mikrofon där alla dessa alternativ redan är installerade.

Denna utrustning används av de flesta streamers och bloggare - faktiskt är produkter den gyllene medelvägen när det gäller pris / kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Butikerna har det största utbudet av strömmikrofoner - från de mest budgetmodellerna till de lyxiga. Var och en har sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar. Vi erbjuder en översikt över enheter som ingår i de högst rankade användarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Budget

Sven MK- 150

Detta är en av de billigaste modellerna som kan köpas för 180-250 rubel. Mikrofonen har ett frekvensområde på 50-16000 Hz och en känslighetsparameter på 58 dB. Den är ansluten till bäraren via en kabel via ett 3,5 mm -uttag . För en så billig mikrofon ger den här modellen ett relativt bra ljud, enheten är liten. Tråden är ganska lång - 1,8 m, vilket gör enheten ganska mobil.

Satsen innehåller en hållare som låter dig fixa enheten säkert. I allmänhet kommer den här gadgeten att vara optimal för nätverksförhandlingar och streaming, eftersom den överför ljud korrekt och ganska bra. Den enda nackdelen med modellen var dess låga känslighet.

För att enheten exakt ska kunna förstå och återge det du spelar in måste den hållas nära huvudet i en perfekt nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritmix RMD-120

Denna modell kostar cirka 500 rubel. Kondensator-typ, rundstrålande. Fungerar i intervallet 50-16000 Hz med ett motståndsindex på 2, 2 kOhm och känslighetsparametrar på 30 dB . Den är ansluten till bäraren via ett ljuduttag med en kabellängd på 1,8 m. Paketet innehåller ett bekvämt stativ, vilket gör det möjligt att placera produkten på ett bord med möjlighet att justera tiltparametern. Mikrofonen är lämplig för dig som gillar att strömma och sända.

På kroppen finns en knappomkopplare som vid behov kan stänga av ljudet - det här alternativet är relevant för många streamers. På grund av omnidirektionaliteten behöver du inte tänka på exakt vilken vinkel du ska tala in i mikrofonen. Att installera denna mikrofon, både externt och internt, är väldigt enkelt. Av nackdelarna betonar många användare behovet av att ansluta enheten via ett 3,5 mm -uttag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanprissegment

Trust GXT 211 Reyno USB

Denna modell kostar cirka 1400-1500 rubel. Mikrofonen ger högkvalitativt ljud i ljudområdet 100-1000 Hz. Den är ansluten från USB med en 1,4 m tjock kabel. Enheten ger högkvalitativt ljud, har ett brusreduceringsalternativ - så att främmande ljud inte når inspelningen. Ett viktat stativ ingår i mikrofonen.

Tråden som gör att du kan ansluta enheten till en dator är mycket tjock, vilket garanterar tillförlitlighet och hållbarhet . Fördelarna kan också hänföras till att anslutningen sker via USB, och inte via ett ljuduttag. Användare har klagomål om kabelstorleken, som bara är 1,5 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lita på Micro USB

Modell som kostar 1800-2000 rubel. Detta är en kondensatortyp, kroppen är tillverkad av metall och plast. Anslutning görs via ett ljuduttag, samt USB med en kabel 1, 8 och 3,5 m lång. Ljudtrycket är cirka 115 dB, frekvensområdet i korridoren är 50-16000 Hz, impedansen är 2200 Ohm . Tekniken är kompatibel med Windows och Mac OS. Mikrofonen har bra brusreducering, vilket garanterar högkvalitativt ljud i inspelningen utan bakgrund och störningar. Ingen speciell programvara krävs för att integreras med en dator.

Stativet är ergonomiskt, pålitligt och låter dig fixera mikrofonen i ett statiskt läge . En vridmekanism tillhandahålls så att användaren kan placera mikrofonen i en given vinkel. Av nackdelarna utmärks en kabel, som visuellt inte ser särskilt pålitlig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

BM800

Denna modell under en mängd olika namn finns inte bara i hushållsapparater, utan också på kinesiska sajter som AliExpress, så kostnaden kan variera avsevärt. Följaktligen kan ljudkvaliteten också hoppa, så när du köper i nätbutiker bör du alltid läsa recensionerna.

Ägare av sådana mikrofoner stöter ofta på problem med ljud vid låga frekvenser . Totalt sett är dock ljudkvaliteten jämförbar med en professionell.

Mikrofonen kan fungera med eller utan batteri, det är bättre att föredra det andra alternativet, eftersom det kommer att spela in mer naturligt ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

Arozzi Sfera mikrofon

Kostnaden för denna modell varierar mellan 5000-6000 rubel. Enheten har en kardioidorientering, fungerar i frekvensområdet 50-1600 Hz. Ljudtrycket är 120dB, känsligheten är 44 kHz och bithastigheten är 24 bitar . Installationen använder en kondensorkapsel som säkerställer högkvalitativt ljud. Satsen innehåller ett bekvämt stativ som låter dig hålla mikrofonen i önskad position.

Anslutning sker via USB, en hörlursutgång tillhandahålls - förresten, de har sin egen volymkontroll, samt en anslutningsknapp. Bland bristerna noteras höga krav på datorns funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marshall Electronics MXL Tempo

Denna teknik är något dyrare-6000-6500 rubel, det är en kondensatormikrofon med ett bra USB-gränssnitt. Känsligheten är 47 dB. Har ett frekvensområde på 44,1-48 kHz. Kroppen är gjord av metall, det finns en hörlursutgång.

Mikrofonen är lätt och bärbar, så att du kan spela in ljud även när du är på språng . För att underlätta streaming finns det ett hopfällbart stativ och ett styvt fäste - det låter dig säkert fixa utrustningen. Kabellängd - 1,8 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå yeti

Denna mikrofon är en av de vanligaste bland YouTube -bloggare, den kostar cirka 12 000 rubel. Även de som är väldigt långt ifrån teknik har hört talas om det. Modellen fick en sådan efterfrågan på grund av dess höga ljudkvalitet och exceptionella användarvänlighet . Om du inte är en ivrig perfektionist behöver du inte justera någonting extra - du behöver bara ansluta en mikrofon till din dator och spela in klart ljud av bra kvalitet.

Av de intressanta chipsen kan man särskilja förekomsten av flera driftlägen, och ett av dem låter dig spela in flera samtalspartners samtidigt, belägna mittemot varandra för att inte fånga ljud från tredje part.

Idag anses denna utrustning vara en av de bästa för en nybörjare videobloggare och för alla som planerar att delta i röstinspelning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rode NT- USB

Denna modell kostar cirka 17 000 rubel och är en professionell utrustning med ett frekvensområde på 20-20000 Hz och en hög känslighet på 110 dB. Det finns en inbyggd LED för indexering av arbete och ett speciellt hörlursuttag . Modellen är välutrustad, innehåller en metallruta, hållare, stativ, fodral, 6 m kabel och popfilter.

Mikrofonen innehåller elektronik av hög kvalitet, tack vare vilken rösten spelas in i bästa kvalitet . Alternativet för brusreducering gör ljud fritt från buller och bakgrund. Utrustningen kan anslutas till både mobila enheter och en persondator. Kostnaden för mikrofonen är hög, men du måste betala för kvaliteten - om du planerar att tjäna pengar med dina strömmar, så är utrustningen du behöver just det. Men om du inte har långtgående ambitiösa planer kan du ganska titta på en billigare modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Tänk på följande faktorer när du väljer en mikrofon för streaming. Direktivitet är en parameter som är ansvarig för i vilken riktning ljudet kommer att spelas in. För hemmabruk räcker det med en enkelriktning. Känslighet - det indikeras med dB, medan ju lägre värdet är desto bättre spelar mikrofonen in tysta ljud. Frekvenssvar - i det här fallet menar vi möjligheten att spela in de tystaste och högsta ljuden utan förvrängning. Ju bredare detta intervall, desto mer naturligt blir ljudet - och de höga tonerna kommer tydligt att urskilja, och basen försvinner inte någonstans.

Anslutningsmetod - det är bäst att föredra USB -mikrofoner, det finns flera anledningar till detta:

  • det är ganska billigt;
  • sådana modeller är kompakta och mobila;
  • inget extra gränssnitt krävs för att ansluta dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

För proffs är alternativet att köpa en XLR -mikrofon av hög kvalitet . Den har inte en analog digital omvandlare och en förförstärkare, så du måste köpa ytterligare utrustning för att spela in en ström. Designfunktioner - konventionella bordsmikrofoner har ett stativ som de är fästa på en horisontell yta. Men i mikrofoner för streaming är denna lösning inte den bästa lösningen, eftersom de bara tar användbart utrymme på bordet. Bättre att ta lavalier -modeller med budget, särskilt om flera personer är inblandade i inspelningen.

Om du planerar att spela in sändningar hemma, bör du ta hänsyn till mikrofonernas "nyckfullhet" - mycket känsliga enheter spelar in även ljudet av hushållsapparater i nästa rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa en ström av hög kvalitet måste du tänka på att köpa ytterligare tillbehör

  • Kuggstång . Ett nödvändigt attribut för alla mikrofoner för streaming. Hon håller inte bara, utan deltar också i ljudjustering. Det finns tre typer av ställningar som säljs:

    • utomhus - det används av sångare;
    • strömavtagare - liknar en kran visuellt;
    • bordsmodell - dessa ställ är vanligtvis utrustade med knappar för enkel användning.
  • Popfilter . Denna enhet innehåller flera lager tunn nylon, så att mikrofonen skyddas från "explosiva" ljud. Observera att det är bättre att inte köpa metallfilter.
  • Spindelfäste . Hjälper till att skydda utrustningen från vibrationer, vilket kan påverka ljudet negativt under inspelning.

Förutom en mikrofon behöver du definitivt hörlurar för sändning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassning

För att korrekt konfigurera mikrofonen för streaming måste du ändra alla grundparametrar för dess funktion, vilket på något sätt kan påverka ljudets klarhet under sändningen.

Det finns två alternativ för inställning:

  • med hjälp av kontrollerna på själva mikrofonen;
  • i systeminställningarna för din surfplatta, bärbara dator eller dator.

Mindre ofta används ett alternativt konfigurationsalternativ; det kan endast implementeras genom att installera ytterligare programvara.

Varje metod kan påverka systemets funktioner, till exempel:

  • mikrofonkänslighet;
  • volymen av ljudöverföring till den mottagande kanalen under sändningen;
  • frekvensparametrar som justeras med alternativet "equalizer".
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga fel

Vid genomförande av strömmar stöter en mikrofonanvändare, särskilt en modell från budgetkategorin, ofta på problem som ständiga ljud, väsande och fonitik. Om mikrofonen är bullrig måste du först ladda ner program för att arbeta med ljudspår - Virtual Audio Cable eller Adob . De måste ställa in medelvärdet och sedan justera fångsten beroende på individuella preferenser. Helst ska fångsten vara 50%, med hjälp av kardioidmetoden - i modeller av en hög prisgrupp är det precis det som standard, i billigare motsvarigheter måste du installera det själv.

Dessutom kan du ladda ner Virtual Audio Cable för Windows . I det här fallet, på datorn, i avsnittet "Ljudinställningar", måste du välja alternativet "inspelningsenheter" och konfigurera om enheten i enlighet med OBS -formatet som vanligtvis är 44, 1 kHz, och företrädesvis 48 kHz. Efter det måste du gå till fliken "inspelning", klicka på mikrofonikonen och gå till fliken "egenskaper" - i fönstret som öppnas väljer du kategorin "nivåer" och fixar volymen till 50%.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bli av med främmande brus från enheten, välj "effekt" -ikonen och lägg till funktionen Adaptiv brusreducering. Med det här alternativet kan du minska mängden grundläggande strömbrus - de blir mindre uttalade, normala för ljud.

För att bli av med det irriterande högfrekventa bruset i din strömmande mikrofon kan du använda filtret i equalizern . Vid låga frekvenser hjälper endast en speciell adaptiv brusreducerande enhet att ta bort dem.

Rekommenderad: