Ljudspelare: Vad är De? Stationär Digital Ljudspelare Med Högtalare Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Dem? Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Ljudspelare: Vad är De? Stationär Digital Ljudspelare Med Högtalare Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Dem? Egenskaper

Video: Ljudspelare: Vad är De? Stationär Digital Ljudspelare Med Högtalare Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Dem? Egenskaper
Video: Deep Reinforcement Learning - Kalle Prorok 2024, Maj
Ljudspelare: Vad är De? Stationär Digital Ljudspelare Med Högtalare Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Dem? Egenskaper
Ljudspelare: Vad är De? Stationär Digital Ljudspelare Med Högtalare Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Dem? Egenskaper
Anonim

Nyligen har smartphones blivit mycket populära, som på grund av sin mångsidighet inte bara fungerar som ett kommunikationsmedel, utan också som en enhet för att lyssna på musik. Trots detta finns det fortfarande ett brett utbud av ljudspelare på marknaden.

Deras moderna modeller låter dig lyssna på båda spåren laddade i minnet och musik från radion, från Internet, dessutom har de ett användarvänligt gränssnitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Ljudspelaren är en bärbar en enhet som är utformad för att lagra och spela musikfiler som lagras digitalt på ett minneskort eller flashminne.

Det kan också betraktas som en förbättrad typ av kassettinspelare, som tack vare tekniska innovationer har fått en kompakt form och möjlighet att spela musikfiler i olika format.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ljudspelare har särdrag, nämligen:

  • deras design har minimala dimensioner och vikt;
  • enheten förbrukar lite el eftersom den är utrustad med inbyggda laddningsbara batterier eller utbytbara galvaniska batterier;
  • utformningen av ljudspelare är resistent mot extrema temperaturer, hög luftfuktighet, solstrålning och stötbelastningar;
  • denna enhet är enkel att använda, alla justeringar görs genom att trycka på knapparna.

Det huvudsakliga lagringsmediet för ljudspelare är antingen flashminne eller hårddisk. Det första alternativet låter dig lagra upp till 32 GB information och det andra - upp till 320 GB. Därför, för dem som älskar att ständigt lyssna på musik, experter rekommenderar att du väljer modeller som har både flashminne och hårddisk, vilket gör att du kan ladda ner många låtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Idag representeras marknaden av ett stort urval av ljudspelare som skiljer sig från varandra, inte bara i uppsättningen funktioner utan också i maskinvarans funktioner. Tillverkare tillverkar dessa enheter av tre typer.

Mp3-spelare … Detta är det enklaste och mest budgetalternativet för ljudspelare. De funktionella egenskaperna hos sådana modeller är smala, de är främst avsedda för att spela musik. Vissa tillverkare utrustar dessutom spelare med en röstinspelare och en radiomottagare.

Modeller med skärmar är mycket populära: de är praktiska att använda, eftersom användaren kan se information om filen som spelas upp.

Bild
Bild

Multimediaspelare … Denna typ av enhet har mer omfattande alternativ, de anses vara digital teknik. De flesta modeller har ett kraftfullt batteri och en högtalare. De kan användas både stationära (stationära) och bärbara.

Bild
Bild

Hi-Fi-spelare . Det är en flerkanals musikspelare som låter dig lyssna på filer i hög kvalitet. Den största nackdelen med enheterna anses vara ett ganska högt pris.

Bild
Bild

Förutom, alla ljudspelare skiljer sig åt i vilken typ av strömförsörjning, i detta avseende är de av två typer: drivna med AA-batterier eller med ett inbyggt kraftfullt batteri . Den första typen kännetecknas av användarvänlighet, eftersom batterierna inte behöver laddas (de ersätts med nya).

Laddningsbara ljudspelare är lätta och kompakta, men för att ladda det inbyggda batteriet måste du ha antingen en dator eller en strömförsörjning till hands hela tiden. Utan laddning kan de fungera från 5 till 60 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Trots det stora utbudet av ljudspelare är det svårt att göra rätt val till förmån för den eller den modellen, eftersom det finns många nyanser att ta hänsyn till. Produktens varumärke och recensioner om den spelar en stor roll.

FiiO X5 2

Detta är en specialiserad bärbar ljudutrustning som är billig och bra för den blivande audiofilen. Denna modell kommer i ett aluminiumfodral som ser snyggt ut . Enheten spelar nästan alla populära format, allt från mp3 och slutar med DSD, FLAC . I fristående läge kan ljudspelaren fungera utan laddning till klockan 10.

Paketet innehåller dessutom ett skärmskydd, ett halkskyddande silikonfodral, en adapter med en koaxial digital utgång och två microSD-kortplatser. De främsta fördelarna med modellen: driftsäkerhet, ett stort urval av stödjande ljudfilformat, bra kvalitet-prisförhållande. När det gäller nackdelarna inkluderar de asketisk funktionell utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Colorfly C4 Pro

Det är en stationär digital ljudspelare med ett 6,3 mm hörlursuttag. Enheten har en attraktiv design: prylen är förpackad i ett träfodral med originalstick och kompletteras med en gyllene frontpanel. Tillverkaren släpper denna modell med inbyggt minne på 32 GB, microSD-kort ingår inte.

Ljudspelarens vikt är 250 gram, i fristående läge fungerar det upp till 5 timmar . Enheten har också en utmärkt komfort vid användning och ett brett dynamiskt omfång. Fördelarna med modellen inkluderar: bra kompatibilitet med olika typer av hörlurar, elegant design, hög kvalitet. Nackdelar: besvärligt användargränssnitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

HiFiman HM 901

Tillverkarna gjorde ett bra jobb med att skapa designen för denna modell och kompletterade den med en dyr läderinsats på panelen. Produkten ser ut som en Walkman -kassettinspelare, men till skillnad från den har den en kompakt storlek. Enhetens design inkluderar en stor volymkontrolltrumma, många olika knappar för gränssnittsinställningar. Ljudspelaren ger rikt dynamiskt omfång med skarpt och präglat stereopanoram.

Fördelarna med enheten inkluderar: originalgränssnitt, enkel modifiering, utmärkt ljud. Nackdelar: liten mängd permanent minne (överstiger inte 32 GB).

Bild
Bild
Bild
Bild

Astell & Kern AK 380

Denna modell kan betraktas som exotisk, eftersom den är tillverkad i ett asymmetriskt facetterat fodral, tillverkat av flygplansaluminium. Dessutom försökte tillverkaren slutföra enheten och komplettera den med en trumtyp volymkontroll, en pekskärm (det finns ryska i den grafiska menyn), Bluetooth 4.0 samt Wi-Fi. Tack vare den "digitala fyllningen" ger ljudspelaren en utmärkt ljudväg. Den här stationära modellen med digital filuppspelning fungerar bra med ett balanserat headset och är lämpligt för att lyssna på ljudfiler i studiokvalitet, men är för dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Idag har nästan alla musikälskare en ljudspelare som låter dig glada medan du är borta från din fritid och vardag. Om den här enheten köps för första gången, då det är nödvändigt att ta hänsyn till många nyanser som dess fortsatta livslängd och ljudkvalitet kommer att bero på.

  • I förväg måste du bestämma vilken typ av enhetens minne . Varje typ av minne (inbyggt eller microSD) har sina fördelar och nackdelar. Spelare med Flash -minne är kompakta och lätta, vilket inte är fallet med enheter utrustade med hårddiskar och DVD -skivor. Samtidigt kan spelare med hårddiskar hålla mer information, är billiga, men de anses vara moraliskt föråldrade och väger mycket. Det är obekvämt att bära ljudspelare från CD-skivor, så om du planerar att lyssna på musik inte bara hemma, utan också på vägen, är det bättre att välja moderna MP3-modeller med inbyggt minne.
  • En enorm roll spelas av enhetens varaktighet på en batteriladdning . Om enheten kan fungera i mindre än 15 timmar anses köpet vara opraktiskt.
  • Dessutom är det nödvändigt att klargöra om det är möjligt att titta på videon på spelaren . Det är bäst att köpa mediaspelare med en stor skärm och en stor hårddisk på 1 GB eller mer. Detta gör att du samtidigt kan lyssna på ljudfiler och titta på dina favoritvideoklipp.
  • Möjligheten att lyssna på radio och spela in röstanteckningar anses också vara viktig . Sådana modeller är dyrare, men de är mer funktionella och praktiska att använda.
  • Hörlurar är ett av huvudattributen för en ljudspelare .… Därför bör företräde ges till de modeller som är utrustade med märkta "öron". Om du köper en enhet utan dem kan det bli problem med deras ytterligare val. Det kommer också att medföra extra kostnader.
  • Modeller med en equalizer är mycket populära, eftersom de låter dig bekvämt justera frekvensnivån och korrigera musikåtergivningens trohet . Därför, när du väljer en ljudspelare, måste du definitivt fråga en konsult om närvaron av en equalizer, sätta på hörlurar och kontrollera ljudet.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt materialet från vilket enhetens kropp är tillverkad .… Den måste vara hållbar och tillverkad av metall. Många tillverkare erbjuder spelare med ett plastfodral, de är mycket billigare, men mindre motståndskraftiga mot mekaniska skador. När det gäller metallboxen kommer den att säkerställa långvarig användning av ljudutrustning och skydda den från olika skador, inklusive repor. Dessutom är det nödvändigt att klargöra nivån på vätskegenomsläpplighet i fodralet, moderna modeller är utrustade med en speciell design som skyddar enheten från vatteninträngning inuti, de kan användas när du simmar i havet, poolen eller när du duschar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom allt ovanstående måste du vara uppmärksam på typen av blockering . Den kan installeras antingen självständigt genom att trycka på en knapp eller en speciell spak, eller med programvara. Tack vare låset är huvudknapparna inaktiverade och spelaren växlar inte vid rörelse. För sport måste du välja sådana modeller som inte tillåter dig att uppleva besvär under lektionerna. Sådana alternativ skiljer sig åt miniatyrutseende och är ofta utrustade med speciella klämmor för fastsättning på kläder.

När du väljer en ljudspelare med högkvalitativt ljud bör du vara uppmärksam på förhållandet mellan klart ljud och främmande brus. Det beror direkt på kvaliteten på förstärkaren inbyggd i strukturen. Dessutom kommer det inte att skada om spelaren kompletteras med Wi-Fi-teknik.

Rekommenderad: