Strömmande Kameror: En översikt över Bra YouTube -strömmande Webbkameror. Toppbudget Och Andra Videokameror För Streaming

Innehållsförteckning:

Video: Strömmande Kameror: En översikt över Bra YouTube -strömmande Webbkameror. Toppbudget Och Andra Videokameror För Streaming

Video: Strömmande Kameror: En översikt över Bra YouTube -strömmande Webbkameror. Toppbudget Och Andra Videokameror För Streaming
Video: #SanTenChan live chattar om den franska omröstningen och det italienska politiska landskapet! 2024, Maj
Strömmande Kameror: En översikt över Bra YouTube -strömmande Webbkameror. Toppbudget Och Andra Videokameror För Streaming
Strömmande Kameror: En översikt över Bra YouTube -strömmande Webbkameror. Toppbudget Och Andra Videokameror För Streaming
Anonim

Trots all kritik av hobbyen för Internet har det verkligen blivit ett av de viktigaste verksamhetsområdena i den moderna världen. Men för att producera anständigt innehåll för videohotell, och inte bara visa videor som "gå längs stranden och hålla min telefon framför mig", behöver du bra utrustning. Och det är därför det är så viktigt att studera funktionerna hos strömkameror, de grundläggande kraven för dem, innan du gör det slutliga valet.

Bild
Bild

Primära krav

Fram till nyligen kan kameran för streaming på YouTube vara vad som helst. Amatörer och till och med några yrkesverksamma tänkte inte på om det var inbyggt eller inte, utan bara slog på enheten och spelade in vad de ville. Eller sända - ingen såg skillnaden. Men med tiden har en mer krävande publik samlats på Internet, och även "veteraner" som först vet vad Fido är, har blivit mycket mer krävande. Självklart köper skolelever fortfarande allt för streaming, men deras publik är inte heller den mest föredragna, och erövringen kan verkligen inte anses vara en framgång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför behöver streamers nu definitivt en separat webbkamera med anständig upplösning och skjuthastighet . Närvaron av en extern mikrofon har också blivit en bra form. Det är på något sätt pinsamt att påpeka även det faktum att alla inbyggda modeller för YouTube och liknande tjänster är lite mindre lämpliga än ingenting. De kommer på något sätt vara till nytta för fjärrkommunikation på VK och liknande sociala nätverk, när en bild storleken på en smarttelefonskärm sänds - men detta är gränsen.

Bild
Bild

Krav kan också gälla:

  • typen av matris som används;
  • upplösning för den installerade sensorn;
  • fokusering;
  • betraktningsvinklar;
  • vridvinklar;
  • anslutningsmetoder;
  • utrustningsnivå;
  • delad programvara;
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

En videokamera för sändning från en dator eller bärbar dator är vanligtvis ansluten via USB. Viktigt: om det inte anges vilken version av denna standard som används antas USB 2.0 . Mobila personer rekommenderas att använda enheter med trådlösa anslutningsprotokoll. De används också oftare i professionella och halvprofessionella studior. Men det är också viktigt att påpeka att förutom webbkameror kan fler användas:

  • spegelanordningar;
  • hushållsvideokameror;
  • professionella videokameror;
  • actionkameror;
  • Utrustning i PTZ -klass.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Namnet "web" talar för sig själv. En sådan kamera är redo att sända bilden direkt efter anslutning . För att förenkla arbetet med andra typer av enheter är det nödvändigt att dessutom använda ett hårdvarukodningssystem med ett internt inspelningskort. Webbkamerorna själva får elektricitet direkt från datorn som de är anslutna till.

Bild
Bild

Observera: även för en bärbar dator som har en inbyggd webbkamera är det lämpligt att köpa en extern modell.

Med kvalitetsprover:

  • organisera webbkonferenser;
  • hålla avlägsna möten;
  • sändningspassager av videospel;
  • visa föreläsningar för fjärrlyssnare.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall genomförs strömmen till och med med hjälp av actionkameror . Sådana modeller låter dig fånga snabba rörelser, till exempel under sportmatcher eller extrema stadsspel. Actionkameran är lämplig för installation på valfri yta. Skaparna tillhandahåller nödvändigtvis en sådan tekniks motstånd mot betydande yttre påverkan. Det är också vanligt att använda ett vidvinkelobjektiv med stort synfält.

Bild
Bild

DSLR och spegelfria kameror används för att strömma mycket mindre ofta än de två typerna av enheter som beskrivs ovan . De är inte utformade för att sända video som standard. Många modeller saknar HDMI -utgång. Därför är det första att kontrollera närvaron av videoutgången.

Bild
Bild

Det är också värt att överväga att ibland även de korrekta inställningarna inte tillåter åtkomst till en "ren" signal.

Och om det finns en sådan möjlighet, kommer fotografiska matriser och processorer att överhettas kraftigt under långsiktig drift. Vanligtvis måste du begränsa dig till sändningar på högst 30 minuter. Oftast gäller detta problem Canon -utrustning, men produkter av andra märken lider också av det. En annan svårighet är att stänga av ett antal SLR -kameror under långvarig inaktivitet. Inte alla videobloggare vill hantera manipulering av att inaktivera energibesparande tidtagare eller ansluta kameror till extern ström.

Bild
Bild

Dessa nackdelar kompenseras dock av de objektiva fördelarna med SLR -kameror (på grund av vilka de fortfarande är populära). Med hjälp av denna teknik kan du inte bara sända, utan också ta bilder av anständig kvalitet. Dessutom är den mer kompakt än konventionella videokameror.

Bild
Bild

För din information: att bekanta dig med kamerans egenskaper bör du fokusera på minst 1080p 60 FPS. Detta är tillräckligt för att visa bilder på seriösa bildskärmar.

Och bara när det gäller kvalitet kan DSLR och spegelfria kameror utmana enastående modeller av andra typer. De har mycket stora matriser. Detta möjliggör videoströmning även i svagt ljus. Det är möjligt att uppnå ett "filmiskt utseende" utan att köpa en dyr videokamera med lämplig funktionalitet.

Bild
Bild

Men det är viktigt att förstå att linsernas egenskaper kommer att spela en avgörande roll.

När det gäller strömmande enheter kan vi inte ignorera digitala videokameror . De rekommenderas för långsiktig sändning. Kostnaden skiljer sig mycket beroende på funktionalitetsnivån, vilket gör att du kan välja den bästa lösningen för dig själv. Sådana ändringar är lämpliga för att sända en konsert, för att organisera en hemnyhetsstudio, för att visa publiken en match och liknande ändamål. Men det finns ett annat ganska lämpligt alternativ.

Bild
Bild

Det handlar om strömmande kameror PTZ . De styrs på avstånd och ger kommandon inte bara för fotografering utan också för att vrida eller slå på zoomen. PTZ är oftast utrustade med en platt bas och placeras säkert på en mängd olika ytor. Sådana ändringar är lämpliga för stora projekt, även för seriösa studior, men det är inte särskilt rimligt att köpa dem för privat bruk. Fördelen med PTZ -schemat är möjligheten att styra flera skjutsystem samtidigt från en operatörsstation.

Bild
Bild

Populära modeller

När du väljer en billig kamera för streaming, bör du vara uppmärksam på modellen A4Tech PK-910H . Tillverkaren lovar möjligheten att spela in Full HD -video med en bildhastighet på 30 bilder per sekund. En annan fördel är möjligheten att arbeta med en direkt USB -anslutning. Problem med att installera och använda drivrutiner löses i knuten. Till det pris som erbjuds är de grundläggande specifikationerna ganska anständiga.

Bild
Bild

Logitech HD webbkamera C270 - en annan billig modell ger också Full HD -bildutmatning, uppdatering sker 30 gånger per sekund. Även vid svagt ljus minskar inte antalet bilder som krävs. Systemet väljer automatiskt den optimala fotograferingslösningen. Kommer att glädja den minimalistiska prestandan och brusreduceringen; drivrutinsproblem bör inte visas i Windows 10.

Bild
Bild

Hon kom förtjänt in i toppen av de bästa modellerna och ASHU H800 … Utvecklarna kunde tillhandahålla fotografering med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar. I detta läge bibehålls en stabil 25 FPS. Belysning med 4 lysdioder tillhandahålls. De hjälper till när det är brist på ljus. Fodralet är lite skrymmande, men fästet fungerar mycket bra, och en ganska lång tråd används för anslutning.

Bild
Bild

Logitech HD webbkamera C525 sticker ut för sin attraktiva design. En sådan kamera är bekvämt monterad på en bildskärm. 360 graders rotation är möjlig. Denna modell utmärks positivt av närvaron av autofokus; Om det inte behövs kan programavstängning användas. En viktig funktion är ansiktsautorisation.

Bild
Bild

Toppen av betyget är välförtjänt Logitech Brio . Systemet garanterar 4K -bildtagning. Ett 1080p / 60 FPS -läge garanteras, vilket knappt försämras i svagt ljus. Autofokus är snabbt och mikrofonen är ganska känslig. Denna modell orsakar inga speciella klagomål.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du tar en kamera för streaming måste du analysera recensioner på oberoende webbplatser. Men bedömningar, även riktigt oberoende, behöver inte absolutiseras. Om du väljer samma kamera som "experter från Internet" eller till och med "goda granne Vasya" använder framgångsrikt kan du uppleva stor besvikelse . De som inte vill bry sig om långa inställningar när de ansluter, med drivrutiner, bör föredra webbkameror. Sådana enheter är perfekta för Skype.

Bild
Bild

När det gäller tillverkare kan det bästa valet betraktas som produkter:

  • Microsoft;
  • Geni;
  • Philips;
  • Logitech;
  • A4Tech;
  • Kreativ;
  • Försvarare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra märken förtjänar uppmärksamhet, till exempel:

  • Kanjon;
  • HQ-Tech;
  • Förtroende;
  • Gembird;
  • Gemix.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men valet mellan världens ledande varumärken är ett rent personligt val. Vi måste strikt fokusera på våra egna behov . Du kan välja alternativ med anständiga mikrofoner, med fjärrkontroller, med en högre upplösning. För resor och gatusändningar är det bättre att använda mer kompakta kameror. För seriösa videosändningar hemma är det lämpligt att använda modeller i fullformat.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du planerar att strömma via Skype kan du begränsa dig till ett billigt CMOS -system. Om du har gratispengar och färgbrusnivån är kritisk bör du föredra produkter med CCD. Det är sant att kostnaden för sådana versioner definitivt inte är för budgetkonsumenten. Men det kommer att vara fullt motiverat om det finns en avsikt att känna igen ansikten och enskilda objekt, att arbeta med seriösa grafiska program. Matrisens känslighet bestämmer belysningsnivån, vilket är tillräckligt för anständig fotografering.

Bild
Bild

Men det är viktigt att förstå det i halvmörkret tillåter inte ens de bästa kamerorna dig att räkna med anständig bildprestanda . Under normala förhållanden är det tillräckligt att fokusera på den övergripande upplösningen. Ju mindre den är, desto mer kornig bild skapas av enheten. För hemmet är det fullt möjligt att köpa en ändring med en kvalitet på 640x480 pixlar.

Bild
Bild

Det är sant att för en professionell ström (inte mellan släktingar) kommer detta inte längre att räcka.

Videoinspelningar skapas med en upplösning på 1280x720 eller 1280x1024 dpi . En sådan bild kan redan säkert visas på de flesta TV -apparater. I närvaro av höghastighetsinternet är det tillåtet att använda kameror med en upplösning på 1600x1200 eller till och med 1920x1080 pixlar. Denna utrustning gör det möjligt att inte bara skjuta utmärkta strömmar utan också att utbyta videofiler av hög kvalitet med andra människor.

Bild
Bild

Nästa viktiga parameter bildhastighet eller FPS . Genom att öka den kan du göra videoströmmen mjukare. I normala system ändras ramar 30 gånger per sekund. Men professionella streamers väljer definitivt modeller med FPS 40.

En annan betydande omständighet - typ av linser . Plastlinser överträffar nästan alltid sina traditionella glasmotståndare. De garanterar inte film av bra kvalitet. Och tydligheten i bilden lider lite.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om exceptionellt hög strömningsprestanda inte behövs är plastoptik bra.

Betraktningsvinkeln är också relevant . Om den är smal måste du sitta precis framför kameran hela tiden, annars blir det en utgång från ramen.

Även en högkvalitativ bild kommer inte att vara trevlig om fästet inte är tillräckligt säkert. Montering sker oftast på ett bord; detta alternativ är lämpligt om bordet är helt gratis . Kameror med detta fäste placeras vanligtvis på en speciell plattform bakom bildskärmen. Mer kompakt typ - "klädnypa". Stängda strömkameror är också sällsynta; den här lösningen har ett sidodel - videoövervakning i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om möjligt bör du föredra modeller med USB 3.0 . De ger snabbare kommunikation med en fjärrserver. Om du planerar att ansluta kameran till en dator måste kabeln vara minst 1,5 m lång. När den är ansluten till en bärbar dator spelar denna indikator ingen roll.

En mer attraktiv lösning för många är användningen av Wi-Fi eller Bluetooth, men sådana metoder för signalöverföring är endast lämpliga i avsaknad av starka störningar och hinder.

Bild
Bild

De allra flesta modellerna är utformade för användning i Windows -miljö. Fans av sällsynta operativsystem måste förtydliga denna punkt. Det är till och med värt att utföra ett test för överensstämmelse med strukturen för ett visst operativsystem för att undvika obehagliga överraskningar.

Den inbyggda mikrofonen är kostnadseffektiv, men denna besparing är endast lämplig för casual amatörströmmar . Men närvaron av en sådan mikrofon kommer åtminstone att fungera som ett skyddsnät om huvudakustiken misslyckas.

Bild
Bild

Ett antal modeller har specialeffekter förberedelse alternativ . Tillsammans med att lägga till en virtuell stänkskärm kan du förvränga den verkliga bilden eller introducera animeringselement. Dessa tillägg är mycket användbara för professionella YouTube-kanaler eftersom de låter deras innehåll sticka ut. De som bara planerar att ta itu med personliga, arbets- och utbildningsströmmar kan säkert ignorera specialeffekterna och inte betala för mycket för dem. Om medlen är begränsade kan du välja kameror med VGA -upplösning.

Rekommenderad: