Hur Fäller Jag Ihop Mina Hörlurar? Hur Man Knyter Det Korrekt Så Att De Inte Blir Förvirrade? Hur Stickas Snyggt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Fäller Jag Ihop Mina Hörlurar? Hur Man Knyter Det Korrekt Så Att De Inte Blir Förvirrade? Hur Stickas Snyggt?

Video: Hur Fäller Jag Ihop Mina Hörlurar? Hur Man Knyter Det Korrekt Så Att De Inte Blir Förvirrade? Hur Stickas Snyggt?
Video: Effective & easy method to keep headphone wires from tangling 2024, Maj
Hur Fäller Jag Ihop Mina Hörlurar? Hur Man Knyter Det Korrekt Så Att De Inte Blir Förvirrade? Hur Stickas Snyggt?
Hur Fäller Jag Ihop Mina Hörlurar? Hur Man Knyter Det Korrekt Så Att De Inte Blir Förvirrade? Hur Stickas Snyggt?
Anonim

I transport, på gatan och hemma, var som helst, älskar vi att lyssna på musik. Och om du inte har trådlösa hörlurar har du förmodligen stött på ett problem som en tråd som hela tiden trasslar ihop sig någonstans i fickan eller väskan. Men hur kan du undvika den tråkiga avvecklingen av dem? Det är väldigt enkelt! Vik tråden med en av de speciella teknikerna, som vi nu kommer att överväga.

Bild
Bild

Vikningsmetoder

Här är några kreativa sätt att fälla dina hörlurar snabbt och snyggt

" Get ". Denna metod har ett sådant namn av en anledning. För att vrida hörlurarna använder vi en fingerform som kallas en get. Förläng två fingrar - index och pinky. Börja linda tråden runt dem, utifrån själva hörlurarna så att du i slutet har slutet med kontakten i handen. Men ta dig tid att lägga hörlurarna i fickan så här. Lämna cirka 10-12 cm tråd till slutet av lindningen och linda den över din nystan i flera cirklar. Trä in de återstående centimeterna i en av dina ringar. Det blir snyggt och snyggt.

Bild
Bild

Ett annat liknande sätt att kompakt fälla ditt headset erbjuds av tidningen The Verge … Vrid hörlontråden runt tre fingrar och lämna en liten ände. Ta bort den resulterande ringen från dina fingrar och gör med den återstående änden några cirklar genom mitten av ringen så att den inte så småningom smuler ihop i separata trådar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det visar sig ganska snyggt, om än lite längre än den första metoden. Om du stoppar en sådan lindning i fickan kommer den inte att gå sönder, även om du letar efter något i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också knyta dina hörlurar med en enkel knut . Räta ut tråden och vik den på mitten så att kontakten och hörlurarna sitter ihop. Sedan igen i hälften. Nu är det bara att binda trådarna i en knut som en plastpåse.

Framför allt, dra inte åt för hårt för att undvika att skada isoleringen.

Bild
Bild

Om du inte har några tillgängliga verktyg och till och med en extra sekund för att fälla hörlurarna, då använd själva smarttelefonen som hållare … Håll bara kontakten på plats och linda tråden runt telefonen flera gånger.

Detta är inte det bästa sättet, för om du använder det för ofta kan det bildas frakturer på tråden i korsningen med kontakten, vilket gör att ljudkvaliteten försämras tills den försvinner helt.

Bild
Bild

Vi använder enheter

För att förenkla vikningsprocessen kan du använda några tillgängliga verktyg. Till exempel ett gammalt bankkort eller till och med en flaska kork. Detta minskar kraftigt den tid det tar att vrida hörlurarna.

Vi använder det gamla kreditkortet korrekt . Gör två skåror i plastrektangeln mittemot varandra, cirka 1,5 cm djupa och 1 cm breda, och gör ett snitt på cirka 0,7 cm djup för själva hörlurarna på sidan. Nu, när du behöver vika hörlurarna, räcker det att trä ena änden genom detta snitt och linda tråden genom skårorna. Den andra änden kan helt enkelt stoppas under tråden så att den inte trasslar ihop sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, en enkel hårslips kan användas med ett bankkort … För enkelhets skull kan du limma det på ena sidan av kortet med smältlim. När du behöver ta bort hörlurarna viker du dem helt enkelt till en cirkel och fäster med ett elastiskt band på kortets yta.

Bild
Bild

Återstår en keps från gammal grädde eller till och med tandkräm? Det är praktiskt för att fälla hörlurarna! Rulla bara tråden till en ring, böj den på ena sidan och sätt in den i locket så att den snäpper fast, så att lock som är för stora eller för små inte fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du efter en fest fortfarande har en vinkork i ditt hem , det är perfekt för att hålla dina hörlurar städa. Säkert efter användning finns det ett ganska djupt hål kvar på din korkskruv från korkskruven. Expandera den något med en syl eller andra improviserade medel så att kontakten från headsetet får plats fritt i den. På den andra sidan av korken gör du en liten urskärning där hörlurarna sedan ska fästas. Sätt helt enkelt in kontakten i hålet, linda tråden runt kontakten och fäst hörlurarna i facken.

Bild
Bild

Leksaksbehållare i ett chokladägg också bra för förvaring av ditt headset. Vik helt enkelt öronsnäckorna till en ring runt tre fingrar, vik dem på mitten och förvara dem i en behållare. Så tråden är inte rädd för slag, eller frakturer eller till och med faller i vattnet.

Bild
Bild

Pappersklipp - också ett bra tillfälle att snyggt fälla hörlurarna, särskilt om du arbetar på ett kontor. Fixera själva hörlurarna i klippet och linda tråden runt handtagen. Pluggen kan skjutas in i öglan på ett av handtagen så att tråden inte lossnar i förväg.

Denna metod kan dock inte kallas den säkraste, för under slarvig transport kan klippet lossna och hörlurarna kommer helt enkelt att falla av från det.

Bild
Bild

Driftsregler

Hörlurar har sällan instruktioner eller regler kopplade till dem som andra hushållsapparater eller elektronik. Och det verkar faktiskt, varför? Lägg det i dina öron, i din telefon - det är klart, njut! Men ändå finns det några regler för transport, lagring och användning av hörlurar som skulle vara användbara för alla som använder dem.

Använd öronsnäckorna i ett speciellt fodral så att de inte trasslar ihop sig . Många människor vet inte ens att det finns specialfodral för deras favorithörlurar. De ser ut som en cirkel ungefär lika stor som en hockeypuck. Tillverkad av två lager tätt, men mjukt material, mellan vilket ett lager plast eller hård kartong läggs. De stängs och öppnas med en blixtlås och har ibland även inuti speciella fickor av meshtyg, i vilka hörlurarna själva tas bort, så att du inte tappar dem om du av misstag öppnar fodralet felaktigt. Det finns också plastalternativ med skjutbart lock. I det här fallet kan du vika trådarna på vilket lämpligt sätt som helst.

Bild
Bild

Köp ett speciellt säkerhetslås för kontakten. Vi vet alla att tråden oftast försämras exakt på den plats där det är ganska svårt att reparera den - nära anslutningen till kontakten.

Men smarta människor har länge kommit med speciella skyddsklämmor så att tråden på denna plats inte rör sig. Du kan köpa dem i vilken elektronikbutik som helst, de är väldigt billiga. Och tack vare ett brett utbud av design- och färglösningar hittar alla något som de gillar.

Om dina hörlurar ändå har blivit till en boll någonstans i bakfickan är det bättre att vägra att ta bort dem tills du kommer till en lugn plats . Faktum är att ett invecklat headset kan fånga något från andra föremål och inte bara dra ut ur fickan, utan också gå sönder eller åtminstone skadas. Och under avvecklingen, dra inte i ledningarna eller dra dem för hårt. Bättre att försiktigt lossa dem en i taget. Detta sparar dig tid och skadar inte headsetet.

Bild
Bild

Ibland finns det verkligen inte tid att fälla ihop och förvara hörlurarna. I det här fallet kanske du borde tänka på att köpa trådlösa analoger? Nu på marknaden finns det tillräckligt med snygga och praktiska alternativ för trådlösa hörlurar för varje smak och plånbok . Du kan använda vilken vikningsmetod som helst beroende på hur mycket ledig tid du har.

Naturligtvis är det bäst att ha ett fodral med dig, men även om du inte har ett, bör du inte stoppa tråden i fickan.

Rekommenderad: