Hur Bär Man Hörlurar Korrekt? Hur Ska Man Bära Och Passa In I öronen? Hur Sätter Jag På Mina IPhone -hörlurar? Hur Bär Man En Hatt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bär Man Hörlurar Korrekt? Hur Ska Man Bära Och Passa In I öronen? Hur Sätter Jag På Mina IPhone -hörlurar? Hur Bär Man En Hatt?

Video: Hur Bär Man Hörlurar Korrekt? Hur Ska Man Bära Och Passa In I öronen? Hur Sätter Jag På Mina IPhone -hörlurar? Hur Bär Man En Hatt?
Video: Make Your Apple Earbuds Stick In Your Ear 2024, April
Hur Bär Man Hörlurar Korrekt? Hur Ska Man Bära Och Passa In I öronen? Hur Sätter Jag På Mina IPhone -hörlurar? Hur Bär Man En Hatt?
Hur Bär Man Hörlurar Korrekt? Hur Ska Man Bära Och Passa In I öronen? Hur Sätter Jag På Mina IPhone -hörlurar? Hur Bär Man En Hatt?
Anonim

Hörlurar har länge och fast trätt in i våra liv. De är lika enkla att använda både inomhus och utomhus. Men inte alla tänker på hur de ska bära sina favoritprylar på rätt sätt. Men att ha på sig hörlurar kan ha många problem, från dåligt ljud till medicinska diagnoser.

Bild
Bild

Varför är det viktigt att använda hörlurar korrekt?

Uppfinningen av hörlurar har gett särskild komfort och levande känslor i vårt vardagsliv. Det är trevligt att höra din favoritmusik överallt: på gatan, i en butik, i transport. Det är viktigt att ljuden inte stör någon. Den unga befolkningen på planeten har fast "vuxit ihop" med prylar och märkte inte omedelbart problem. Visar sig, en så liten och användbar vara kan förstöra vår hälsa om den används felaktigt.

Bedöm själv - det mänskliga örat kan uppfatta ljud upp till 90 decibel, och volymen på många hörlurar är klassad till 130 decibel.

Om du lyssnar högt och länge på musik faller belastningen på trumhinnorna och berövar dem känslighet. En ung man blir döv.

Bild
Bild

Det finns ett annat problem med att bära hörlurarna fel . Detta är deras fallande ur öronen. Ofta får prylar på sig bråttom. Om de inte sitter ordentligt i hörselgången kan brusreducering minska, ljudkvaliteten försämras och hörlurarna falla ut.

Om prylen faller ut kan du uppmärksamma modellen "med en krok". Det gör att du kan montera hörlurarna tätt i öronöppningen på grund av den extra infästningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att välja rätt storlek på öronkuddarna för vakuumhörlurarna. Tillverkare erbjuder olika produkter: små, medelstora, stora. Det är bättre att börja testa med den genomsnittliga versionen, eftersom den är utformad för den genomsnittliga användaren. Om du känner dig obekväm i hörlurarna bör du lyssna på dina känslor:

  • insatsen expanderar hörselgången, vilket innebär att en mindre storlek av produkten behövs;
  • gadgeten känns dåligt - ett större munstycke behövs.

Ägare till en grund hörsel får inte passa hörlurar med flera högtalare, eftersom de är större än modeller som innehåller en högtalare. Rätt vald storlek på produkten skapar behagliga förhållanden för att bära den och kommer inte att skada din hälsa.

Bild
Bild

Valet av formen på öronsnäckorna gäller också förutsättningarna för korrekt användning. Det bör matcha öratets anatomiska egenskaper.

Detta gör det bästa sättet att integrera gadgeten i hörselgången . Mer krävande användare kan beställa den så kallade anpassningen. För sådana hörlurar görs öronkuddar i form av ett intryck av ägarens öron. De kommer att passa perfekt i öronen, men de kommer inte att kunna missbrukas av vänner. Och en annan nackdel: anpassade hörlurar är mycket dyra, men de bärs på obestämd tid och har en original design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också vara uppmärksam på materialet från vilket öronkuddarna till hörlurarna är tillverkade (silikon, skum). PVC -modeller passar tätare in i hörselgången för bättre ljudkvalitet. Men silikonprodukter kommer att sitta bekvämare, eftersom de är mer smidiga och tar önskad form. Förutom silikon är ett halkskyddande material som hjälper till att fixa prylen väl i hörselgången även när du kör.

De mest billiga bilagorna inkluderar svampar, de gör också sitt jobb perfekt, sitter tätt i dina öron och har ett pålitligt grepp om hörlurarna. Rätt valt material kommer att göra närvaron av prylar i öronen osynliga och förbättra uppfattningen av ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öronkuddar med pannband skiljer sig påfallande från in-ear-produkter, men de gör samma sak. Att bära hörlurar är också viktigt. Om de täcker öronen ordentligt påverkar det högtalarnas effektiva prestanda och goda absorbering av yttre brus. Små hörlurar som endast täcker öronen väljs bäst från mjukt minneskum. Stora föremål som täcker hela huvudet ska vara täta, tillverkade av material som håller formen väl.

En annan punkt för korrekt användning av hörlurar är periodiskt byte av slitna öronkuddar. Hörlurarna som har tjänat sitt liv sitter inte bra i hörselgången, passerar buller, minskar högtalarnas effektivitet och blir hälsofarliga, eftersom bakterier ackumuleras med tiden.

Så, för en fördelaktig användning av hörlurar, måste du välja en bekväm storlek, form, material på produkten och också kunna sätta på den korrekt.

Bild
Bild

Tecken på fel användning

Felaktig användning och användning av hörlurar går inte obemärkt förbi för deras ägare. Hälsoeffekter kan vara mycket olika:

  • ständigt lyssna på hög musik direkt in i hörselgångarna kan du tappa hörseln;
  • hörselnedsättning är också associerad med bildandet av proppar som uppstår genom att svavel trycks in i hörselgångarna (detta händer när öronpropparna plötsligt sätts på);
  • om du bär hörlurar fel, uppstår ofta huvudvärk;
  • en person börjar känna sig svag och överansträngd;
  • obehag av att bära en misslyckad pryl leder till irritabilitet;
  • de som inte regelbundet byter öronkuddar kan visa tecken på ett infektiöst utslag i öronöppningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Felaktig användning av hörlurar påverkar också den tekniska komponenten i processen:

  • när gadgeten är lös hörs främmande yttre ljud;
  • musikaliskt ljud förlorar sitt djup, särskilt de lägre tonerna (bas) lider.

Hur ska du ta på dig den?

Det är omöjligt att entydigt svara på frågan om hur man sätter på hörlurarna. Dessa produkter är olika: vissa är installerade i hörselgången (vakuum, öronproppar), andra bärs ovanpå öronen och hålls av en bro på huvudet (overhead). Metoderna att ta på för olika typer av prylar är inte desamma.

Bild
Bild

Vakuum

Vakuum hörselskydd skiljer sig från öronsnäckor (droppar) i en tätare passform på grund av speciella kuddar. Båda sätts in i hörselgången, och metoderna för att sätta på dem är mycket lika. Det sker enligt följande:

  1. standard in-ear-hörlurar sätts in i rät vinkel, tråden på inverterade modeller placeras bakom örat;
  2. produkten ska sättas in utan hastighet, smidigt, utan att försöka trycka den så djupt som möjligt för att inte provocera öronproppar;
  3. När öronsnäckan är praktiskt taget isatt, med den andra handen, dra något ned öronsnäcken och hjälpa produkten att ta plats tätt.
  4. du bör också ta ut prylen lugnt, långsamt, annars kan dynan glida av och fastna i örat, och det är inte lätt att ta bort den: du kan behöva någon annans hjälp.

Med rätt insättning av hörlurarna kommer ljudet att vara högt, fylligt utan att yttre ljud tränger in.

Bild
Bild

Det är inte alltid bekvämt att bära hörlurar med tråden nere . Klassiska prylar faller ofta ut under kabeltryck. Vägen ut är en enkel lösning: vänd på hörlurarna så att tråden ligger högst upp och därifrån går ner bakom öronen.

Asymmetriska prylar med olika trådlängder leder kabeln bakom nacken. I denna position blir det mindre märkbart.

För iPhone

Vissa ägare till produkten Earpods (iPhone) undrar varför hörlurarna faller ut. Apples produkter har alltid kännetecknats av sin originalitet, vilket också manifesterade sig i denna modell. För en mer exakt justering producerade företaget hörlurar för varje specifikt öra:

  • vänster - för vänster;
  • rätt - för den rätta.

Du bör titta närmare på enhetens fodral: bokstaven L eller R. bör markeras på den. Om du inte förväxlar begreppen "vänster" och "höger" kan hörlurarna bäras utan några klagomål.

Bild
Bild

Denna typ av produkt är utrustad med förbättrad funktionalitet. Hörlurarna är utrustade med en kontrollpanel fixerad på kabeln, samt en samtalsknapp. Detta kit är inget nytt, men Apple har gått längre och utrustat sin enhet med ytterligare alternativ:

  • mittknappen är associerad med samtalsmottagning, paus och ljudstart;
  • för att hoppa till ett spår (fram och tillbaka) måste du dubbelklicka på vänster eller höger tangent;
  • bakåt slås på med två tryckningar plus att du håller ned knappen: höger - för att gå framåt, vänster - bakåt.

Avancerade hörlurar gör det lättare att styra spelaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man bära utomhus?

Massan som gick på gatorna med hörlurar började för inte så länge sedan. De två tusenåriga åren präglades av den snabba spridningen av mobilkommunikation, telefoner dök upp för alla, och med dem behövde man lyssna på musik på språng. Att springa runt på gatorna med hörlurar är inte särskilt bekvämt, men hörlurarna löste problemet direkt. De första modellerna såg ut som fat. Med tiden började tillverkarna modellera produkter med hänsyn till örats anatomiska struktur och förutom att erbjuda öronkuddar i olika storlekar.

Tyvärr innebär användning av prylar utanför hemmet en viss fara. Det är inte lätt att höra miljön i hörlurar, dessutom absorberar musik uppmärksamhet, låter dig inte koncentrera dig på din rörelse.

Bild
Bild

Om du vill stanna med dina favoritlåtar hela tiden bör du följa vissa regler

  • När du korsar vägen är det bättre att ta av hörlurarna, eftersom ljudet av musik i öronen leder till förlust av vaksamhet och kan resultera i en nödsituation.
  • När du cyklar på vägar är det bättre att släppa headsetet helt och hållet.
  • Allvarlig frost kan orsaka skörhet i trådarna, som lätt går sönder om du rör dig vårdslöst. För att undvika problem är det bättre att gömma kabeln under kläderna och täcka insatserna med en hatt.
  • Om tråden kommer i vägen när du går på gatorna kan dropparna vändas. Kabeln som visar sig vara ovanpå ska lindas bakom öronbenet och flyttas till nacken.
  • På vintern är det mer bekvämt att byta till att bära overhead -prylar: de bärs över en stickad hatt medan ljudet inte minskar. Och om vintern inte är för frostig kan du helt överge hatten och ersätta den med hörlurar med pälskuddar.
  • När det inte finns några främlingar i närheten som kan störas av musik, är det bättre att hänga stora on-ear-hörlurar runt halsen och göra ljudet högre. Denna användning av prylar gör att hörselgångarna kan ta en paus från riktningseffekterna av ljudvibrationer.
  • Glöm inte klädstilen när du lämnar huset med hörlurar på. Overheadprodukter är inte lämpliga för en affärsdräkt; här behöver du ett oansenligt headset dolt under kläderna. Men den informella klädseln för en tonåring eller sportutrustning kommer att se bra ut med ljusa overhead -prylar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

För att hörlurarna ska fungera länge och inte skapa problem finns det ett antal rekommendationer för deras användning:

  • Gör inte plötsliga rörelser när du tar bort öronproppen från örat, eftersom det kan leda till att duken går sönder eller att öronen skadas med dina egna naglar;
  • in-ear-enheter tillhör enskilda användningsföremål, så de bör inte ges för att bära främlingar;
  • om enheter som det inte fanns några tidigare problem började falla ur öronen, då är det dags att byta öronkuddarna när de är slitna;
  • för att bättre kontrollera situationen på gatan, bör du välja hörlurar med öppen typ;
  • platt kabel av vakuumprylar är mer slitstark, och du måste vara uppmärksam på detta när du väljer en produkt;
  • om tråden kommer i vägen kan du använda ett speciellt klipp som hjälper till att fixa det på ett bekvämt ställe;
  • det är lättare för ägare av långt hår att föra kabeln under håret, här kommer de att fungera som en fixator.
Bild
Bild

För många har hörlurar blivit en del av vardagen. Trots hotet mot hälsan, idag kommer ingen att vägra en så bekväm sak. Efter enkla regler kan du lyssna på texter och musik utan att skada dig själv.

Ta reda på hur du sätter på dina anpassade hörlurar nedan.

Rekommenderad: