Vad Ska Jag Göra Om Hörlurar Faller Ur öronen? Hur Sätter Man In Och Sätter På Dem Korrekt? Hur Kan Man Förhindra Att De Faller?

Innehållsförteckning:

Video: Vad Ska Jag Göra Om Hörlurar Faller Ur öronen? Hur Sätter Man In Och Sätter På Dem Korrekt? Hur Kan Man Förhindra Att De Faller?

Video: Vad Ska Jag Göra Om Hörlurar Faller Ur öronen? Hur Sätter Man In Och Sätter På Dem Korrekt? Hur Kan Man Förhindra Att De Faller?
Video: TWS НАУШНИКИ DEFUNC TRUE GO SLIM - ДЕТАЛЬНЫЙ ОБЗОР и ТЕСТЫ 2024, April
Vad Ska Jag Göra Om Hörlurar Faller Ur öronen? Hur Sätter Man In Och Sätter På Dem Korrekt? Hur Kan Man Förhindra Att De Faller?
Vad Ska Jag Göra Om Hörlurar Faller Ur öronen? Hur Sätter Man In Och Sätter På Dem Korrekt? Hur Kan Man Förhindra Att De Faller?
Anonim

Uppfinningen av små enheter som sattes in i öronen för att lyssna på musik och text, förändrade kvalitativt unga människors liv. Många av dem, som lämnar huset, bär öppna hörlurar, de är vana vid att ständigt ta emot information eller en tillströmning av gott humör från att lyssna på sina favoritlåtar. Men prylen har också en baksida, ibland faller hörlurarna ur öronen, vilket irriterar ägaren. Vad händer om detta händer, och hur man skyddar sig från sådana situationer? Vi kommer att prata om detta i artikeln.

Bild
Bild

Möjliga orsaker till problemet

På 2000 -talet, tack vare den utbredda användningen av mobiltelefoner, blev det nödvändigt att utrusta dem med miniatyrlyssningsapparater. Så här såg de första modellerna av små hörlurar ut, deras utseende liknade "fat" som sattes in i öronen. Men dessa enheter passade inte alltid perfekt in i öronsnäcken, ibland ville de inte dröja kvar där, vilket irriterade ägarna. On-ear-hörlurar sitter bekvämt och tätt på huvudet, men de är inte särskilt bekväma att vandra runt på gatorna med. Men öronsnäckor kan bete sig annorlunda, för några av dem faller ut är en vanlig sak, det finns flera anledningar till detta:

  • fälternas misslyckade form;
  • missbruk av prylar.

Vilken som helst av dessa situationer kan korrigeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bär man hörlurar korrekt?

Vissa människor är så "sammansmälta" med hörlurar att de anser att de är deras fortsättning. Men denna uppfinning är inte bara bekväm, utan också farlig. Felaktig användning av prylar kan orsaka hörselnedsättning, irritabilitet, trötthet och huvudvärk.

Bild
Bild

För att inte förlora hälsan måste du följa ett antal regler

  1. Lyssna på hög musik under lång tid kan leda till hörselnedsättning .eftersom ljudet från hörlurarna är mycket starkare än det mänskliga örat klarar.
  2. Plötsligt insatta öronsnäckor kan trycka in ansamlat vax i hörselgången och skapa en plugg . Om detta händer kommer kvaliteten på hörseln att minska märkbart, då måste läkaren hantera problemet.
  3. Standard hörlurar insats i 90 graders vinkel … Den roterade modellen måste sättas på så att tråden ligger bakom örat.
  4. Insatsen ska sättas in långsamt och skjuta något inåt … Det är bättre att göra detta smidigt, som om du skruvar fast enheten i örat tills den sitter ordentligt på plats.
  5. Gadget med överlägg du måste gå försiktigt in , inte för djupt, men tillräckligt hårt.
  6. Det är också nödvändigt att ta ut hörlurarna utan hast .… Från en kraftig utdragning kan dynan fastna i örat, då kommer läkarens hjälp att behövas igen.
  7. Det är säkrare att använda hörlurar om dynorna uppdateras regelbundet , eftersom de slits ut och måste bytas ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer de föreslagna reglerna blir det inga hälsoproblem. Möjligheten att korrekt sätta på och ta av hörlurar hjälper i större utsträckning att hantera det andra problemet - förlusten av öronsnäckor.

Vad ska jag göra om det faller ut?

Om hörlurarna ramlade ut ett par gånger ska detta inte tillmätas betydelse. Du måste vidta åtgärder när fall inträffar regelbundet. Oavsett vilken typ av prylar (vakuum eller droppar), kan det hända att de inte sitter bra i öronen och kräver justering. Låt oss överväga lösningen på problemen separat för varje typ av hörlurar.

Bild
Bild

Foder

Öronproppar (eller droppar) är mycket populära. De är utformade så att ljudet inte kommer in i hörselgången direkt, vilket gör det möjligt att skydda bäraren från utvecklingen av hörselnedsättning. Men de smala linjerna i den lilla kroppen får prylen att glida ur örat.

Det finns rekommendationer för sådana fall

  1. Idealiska bilagor … Ett sätt att hålla prylar i öronen är att använda rätt öronproppar. Ofta ingår flera uppsättningar öronkuddar med hörlurarna. Alla vet att munstyckena finns i olika storlekar och till och med tillverkade av olika material. Vår uppgift är att välja bland de modeller som är de mest lämpliga när det gäller öronens storlek och form. Om det inte finns några i satsen kan du låna från andra hörlurar eller köpa. Efter att ha plockat upp de perfekta munstyckena, bör du komma ihåg deras parametrar och använda liknande produkter i framtiden.
  2. Rätt passform i örat … Om du inte hittar dem i öronöppningen kan öronsnäckorna falla ut. För att hörlurarna ska sitta korrekt bör du trycka lätt på den utskjutande delen av örat och luta det något framåt. Sätt sedan in kupolen i rät vinkel i hörselgången och tryck ner något. Man bör komma ihåg att plötsliga och starka rörelser är oacceptabla när man utför sådana åtgärder.
  3. Icke-standardiserad placering . Det finns tillfällen då hörlurarna faller ut under trådens vikt. Då är den enklaste, om än icke-standardiserade lösningen att vända på öronsnäckorna. Detta omdirigerar tråden till övre delen av örat och slutar dra ner koppen. Ett liknande nummer fungerar inte med alla hörlurar, men det är värt att försöka, kanske är detta den lyckliga chansen.
  4. Stor storlek . Ibland köps för stora öronsnäckor, som innehåller ett par sändare i sitt fodral på en gång. Det låter kanske konstigt, men stora hörlurar är svårare att hålla i dina öron än små.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vakuum

Varje person har sin egen unika öronstruktur. Vakuum hörlurstillverkare styrs av de genomsnittliga anatomiska proportionerna av användare. Fram till nu har dilemmat inte lösts: hörlurar faller ur icke-standardiserade öron eller produktens form är skyldig. Det finns olika sätt att lösa problemet, vi föreslår att du gör dig bekant med dem.

  1. Plats i örat . Strukturellt liknar vakuumprodukter konventionella öronproppar, och anledningarna till att de inte fastnar i dina öron är mycket lika. Ibland får standardplaceringen av specifika öronsnäckor dem att glida ur örat. Du måste sakta omdirigera produkterna, vrida åt ena eller andra sidan 30 grader tills prylarna sitter ordentligt. Om detta inte hjälper bör du prova andra metoder som vi föreslår nedan.
  2. Storleken . Stora hörlurar, beroende på öronsystemets enhet, kan krossas eller falla ut. I det första fallet kan situationen leda till huvudvärk och andra obehagliga konsekvenser. Det andra alternativet indikerar att du måste välja en gadget med en lämpligare storlek.
  3. Överlägg . Genom försök och fel bör du välja de mest lämpliga bilagorna för dig själv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande typer av produkter hjälper till att hantera problemet med prylar som faller ur öronen

  • Med krokar . Dessa dynor ger extra stöd och en tätare passform i öronöppningen.
  • Silikon . Antislipmaterialet ger en säker passform och hjälper till att hålla produkten i dina öron, även när du springer.
  • Svamp . Mest budgetmaterial, men inte det värsta. Svampkuddarna sitter tätt i dina öron och passar bra in i själva öronsnäckorna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Det finns några fler tips för att förbättra passformen på dina hörlurar. Kan användas klädnypa för tråd , vilket ofta får hörlurarna att falla ut. Det fixar kabeln och förhindrar att gadgeten faller ur örat. Ägare av långt hår kan dra en kabel under istället för ovanpå . Då kommer håret att fungera som en hållare. Om hörlurar med kuddar som har använts bra under en lång tid började falla ut, är det dags att byta ut öronkuddarna, allt kommer en gång att slita ut.

Problemet med att hörlurarna faller ut kan lösas, du behöver bara hitta ditt eget acceptabla sätt.

Rekommenderad: