Öronskydd För Hörlurar: Utbytbart Skum Och Silikon, Skum Och Andra Modeller. Hur Tar Man Av Och På Dem? Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Öronskydd För Hörlurar: Utbytbart Skum Och Silikon, Skum Och Andra Modeller. Hur Tar Man Av Och På Dem? Hur Väljer Man?

Video: Öronskydd För Hörlurar: Utbytbart Skum Och Silikon, Skum Och Andra Modeller. Hur Tar Man Av Och På Dem? Hur Väljer Man?
Video: How To EASY remove/replace ear pads on most headphones [DIY] 2024, April
Öronskydd För Hörlurar: Utbytbart Skum Och Silikon, Skum Och Andra Modeller. Hur Tar Man Av Och På Dem? Hur Väljer Man?
Öronskydd För Hörlurar: Utbytbart Skum Och Silikon, Skum Och Andra Modeller. Hur Tar Man Av Och På Dem? Hur Väljer Man?
Anonim

Utformningen av hörlurar ger närvaron av ett viktigt element som inte bara användarkomforten beror på, utan också i hög grad ljudkvaliteten. Denna artikel är öronkuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Öronkuddar för hörlurar är huvudkomponenten som direkt kommer i kontakt med användarens öra. Det är omöjligt att använda någon typ av hörlurar (dynamiska eller in-ear, monitor eller on-ear) utan att de används . I hörlurar över och under örat är öronkuddar mjuka dynor som kommer i direkt kontakt med dina öron eller ditt huvud. I in-ear och in-ear-hörlurar är öronkuddar bilagor som sätts in i hörlurskroppen och är placerade inuti öronen.

Bild
Bild

Intra-aural-modeller är en tätningspackning som upptar och tätar gapet mellan hörselgången och ljudstyrröret i hörlurarna.

Säker, huvudsyftet med detta tillbehör är att ge komfort när du använder hörlurar … En annan funktionell funktion är att skapa skydd mot yttre buller. De bidrar också till bättre ljud genom att bilda en ljudkammare mellan örat och hörlurar. Dessa funktionella funktioner manifesteras i varierande grad och beror på hörlurarnas typ och utformning, samt på hörselskyddenas anordning och materialet för tillverkning. En tilläggsfunktion för detta tillbehör är att fixa hörlurarna inuti öronen. Öronkuddar är utbytbara element som kan ersättas med nya när de slits ut.

Bild
Bild

Typöversikt

I enlighet med form, storlek, tillverkningsmaterial, skiljer sig flera typer av öronkuddar. För in-ear-hörlurar används dessa typer.

Standard

Öronkuddarna av standardtyp är de vanligaste, och de ingår nödvändigtvis i hörlurssatsen i mängden 3 stycken i olika storlekar, så de är lämpliga för de flesta användare. Sådana modeller består av en styv bas med mjuka munstycken, som sätts på ett ljudledarrör.

Bild
Bild

Dubbelflänsad

Denna typ av tillbehör har 2 speciella tillbehör - "fiskbens" eller kronblad, olika i diameter, och detta är deras skillnad från standardmodeller. Bättre ljudisolering förbättrar ljudkvaliteten . Det tillhandahålls exakt genom närvaron av 2 munstycken, de kan användas även under förhållanden med höga ljudnivåer. Sådana öronkuddar skapar dock inte fullständig komfort och orsakar lätt obehag när de bärs länge.

Bild
Bild

Trippel fläns

Denna typ liknar tvåflänsmodellerna och kännetecknas av närvaron av 3 munstycken. Fördelen med sådana öronkuddar är ännu högre ljudisolering. men Om storleken på modellen är fel blir lyssningsbesväret ännu större.

Bild
Bild

Ankare

Ankare anses inte vara öronkuddar utan är ytterligare ett sätt att fästa hörlurarna. De kompletteras vanligtvis med standardmodeller. Oftast används de i sporthörlurar, för vilka en säker passform är mycket viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skräddarsydda

Sådana öronkuddar är gjorda på beställning enligt en speciell individuell form av öronen. Sådana modeller är idealiska för den här användaren, garanterar mycket hög ljudisolering och är samtidigt nästan osynliga.

Bild
Bild

Skum

Skillnaden mellan denna typ av tillbehör är att mjukt skummaterial används för tillverkning. Skummodeller har elasticitet, vilket gör att du kan få en individuell form på hörselgången. Dessa öronkuddar kännetecknas av en hög grad av komfort och ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

In-ear-dynor kan ha olika form: med en mer långsträckt och spetsig konfiguration, rundad eller oval, i form av ett halvklot.

Graden av ljudisolering och komfort beror på formen. Öronkuddarna för hörlurar i full storlek har olika design beroende på deras tillämpning. I professionella bildskärmar och de flesta modeller för amatörbruk används dessa typer av öronkuddar.

Circum-aural ("runt örat") - de ser ut som stora rundade rullar som helt täcker öronbenen och pressas mot huvudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Supra-aural ("över örat") eller overhead - har formen av mjuka överliggande dynor (t.ex. en kudde) av flera mindre dimensioner, som endast är i kontakt med örat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öronkuddar för hörlurar över och under örat finns i runda, rektangulära eller långsträckta former.

Material (redigera)

Olika material används för att göra nya öronkuddar. Modeller för hörlurar i full storlek är tillverkade av dessa material.

Läder

Lädertillbehör är trevliga vid beröring, de anses vara de mest bekväma, miljövänliga och har en hög grad av ljudabsorbering, eftersom lädret har en hög densitet. Men öronkuddar i läder saknar andningsförmåga, vilket leder till svettbildning, särskilt i varmt väder och vid långvarig användning. Det finns dock modeller gjorda av perforerat läder av hög kvalitet, som ger ventilation och inte skapar en växthuseffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjort läder

Konsttillbehör är ett billigare alternativ, men de ger ganska bra ljudisolering och är av anständig kvalitet. Högkvalitativt konstläder är svårt att skilja från naturligt.

Modeller från olika typer av konstläder har olika egenskaper.

Ekoläder kan passera luft väl, "andas" och skapar ingen växthuseffekt. Billiga typer är kortlivat och material som inte andas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Velours

Velourattributen har tillräcklig ergonomi, materialet, behagligt vid beröring, garanterar bärkomfort. Mjuka öronkuddar absorberar perfekt ljud och dämpar lågfrekventa ljud . De har ett vackert utseende, men är mindre praktiska än läder. Men de blir snabbt smutsiga, absorberar damm och kräver byte av redskap efter nästan ett år, eftersom de är mycket svåra att rengöra.

Bild
Bild

Skumgummi

Skummodeller anses vara ett budgetalternativ. Skumgummi har inte tillräcklig styrka även efter speciell speciell impregnering, och livslängden för skumgummiprodukter är kort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrofiber

Detta tyg används för tillverkning av både budget- och premiummodeller. Dessa tillbehör är behagliga vid beröring, har god luftgenomsläpplighet och akustiska egenskaper.

Deras största nackdel är deras korta livslängd. On-ear-kuddar av dessa material fästs på hörlurarna med gummiband eller en plastring.

Vid tillverkning av öronkuddar för in-ear-hörlurar används sådant material.

Bild
Bild

Silikon

Silikonprodukter är hållbara och prisvärda. De är bra på att blockera omgivande buller, men de kan snedvrida ljudet lite . Silikonmodeller är indelade i enkelkretsar i form av ett halvklot och flerkretsar, som har flera överlägg och kan tränga djupare in i hörselgången. Dessa tillbehör kan ha mycket olika former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skummaterial

Skum öronkuddar är mindre hållbara och måste bytas hela tiden eftersom det mjuka, skumstrukturerade materialet snabbt blir smutsigt. De är bekväma att använda och har bra ljudisolering. Skummodeller har oftast en sfärisk eller stympad konisk form.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Bland det stora sortimentet av dessa tillbehör bestämde betyget sådana bästa modeller.

För hörlurar i örat

Sennheiser EP 515225 - Tysk produktion. Ljudkvaliteten är högsta prioritet hos denna tillverkare. Den runda modellen är gjord av skumgummi impregnerat med ett speciellt ämne för att göra det mer hållbart. Fördelarna med denna produkt är budgetkostnaden, konstant tillgänglighet för försäljning. Tonområdet präglas av måttligt basljud. Tillbehör sitter tätt i dina öron och har en bra ljudisolering. De ger dock otillräcklig nivå av det övre intervallet, medan de låga frekvenserna höjs.

Bild
Bild

Monster Audiophile Supertips GEL XS 12910-00 . Detta företag kännetecknas av lanseringen av ljudtekniska innovationer, modifierade för olika musikgenrer. Modellen kännetecknas av utmärkt ljud, hög ljudisolering. Setet innehåller 5 öronkuddar i olika former och färger.

Bild
Bild

För hörlurar i örat

Spinfit CP800 . En egenskap hos denna modell är möjligheten att ändra lutningsvinkeln på grund av närvaron av ett speciellt fäste. Setet innehåller 2 par attribut av samma storlek. Modellen ger bra ljudisolering, bärkomfort, som skapas av mjuk silikon. Det finns inget obehag även vid långvarigt slitage.

Bild
Bild

UiiSii - en produkt av kinesiska tillverkare med anständig ljudkvalitet och bra hörbarhet av både bas och diskant. Setet innehåller 2 par tillbehör i olika storlekar (S och L), tillverkade av högkvalitativ silikon.

Bild
Bild

Beyerdynamic Eartips för byron BT | BTA . Silikonmodeller används för hörlurar av vakuumtyp. Tillverkad med den senaste tekniken. Tillbehören är av hög kvalitet. Mjuk silikon ger en tät men ändå bekväm passform.

Bild
Bild

Uppsättningen består av 3 par attribut av olika storlekar (S, M, L). Ljud av hög kvalitet tillhandahålls med en återhållsam ton utan uttalad bas och höga ljud.

För hörlurar på örat

Beyerdinamic DT770 . Velourmodellen har en original design. Dess funktion är att säkerställa hög kvalitet och komfort vid användning. Detta attribut garanterar fullständig isolering av buller både i studion och utomhus. Produkten är utmärkt för professionell användning eftersom den har en hög ljuddetalj.

Bild
Bild

Shure Hpaec750 . Produkten är tillverkad av högkvalitativt slitstarkt konstläder. Modellen har en fast passform, hög komfort: obehag och svettning uppstår inte ens efter långvarigt slitage. Den höga ljudisoleringsgraden garanterar ljudkvaliteten.

Bild
Bild

KOOS UR-20 . Modellen är tillverkad av slät konstläder (lyxklass) och kännetecknas av hög komfort och långvarig användning. Attributet garanterar dubbelsidig isolering av ljud - både externt och internt.

Bild
Bild

Ljudet är smalt och proportionellt, men med viss basövervägande. Nackdelar inkluderar dålig ventilation, vilket leder till svettbildning.

Hur väljer man?

Valet av utbytbara öronkuddar är en ganska svår uppgift, eftersom vissa nyanser måste beaktas. Utseende och tekniska parametrar, ljudkvalitet är naturligtvis mycket viktigt. Men ergonomi är också av stor vikt. När du väljer öronskydd i örat bör du veta att varje person har en individuell struktur och storlek på öron och öronkanal. Universella öronkuddar finns helt enkelt inte, därför bör en individuell form och storlek väljas.

Modellens storlek är viktig, eftersom för stora tillbehör kommer att passa mycket tätt och orsaka mycket tryck, och små kommer helt enkelt att falla ut. Hörlurarna innehåller ofta en uppsättning extra öronkuddar - stora, medelstora och små (S, M, L) Du kan bara ta reda på din storlek genom att prova. Dessutom måste modellens storlek vara densamma som hörlurarnas ljudrör. I allmänhet har hörlurar samma ljudstyrdiameter, men vissa modeller kan ha en något större eller mindre storlek.

Bild
Bild

Formen väljs också i enlighet med de individuella egenskaperna hos hörselkanalens struktur; du kan bestämma önskad form genom att prova på olika modeller. Man måste komma ihåg att rätt valda form och storlek på öronkuddarna garanterar bekvämt slitage, fullständig tätning, vilket gör att du kan göra ljudet mindre högt, vilket innebär att det inte är så farligt för din hörsel

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer tillbehör för hörlurar över örat och på örat bör du också vara uppmärksam på formen. Runda modeller av stora storlekar passar inte alltid tätt, särskilt i occipitalregionen, vilket innebär att tillräcklig bullerisolering inte skapas. Om storleken är för liten, täcker de inte helt öronen, vilket också påverkar ljudisolering. Modeller med en långsträckt form som imiterar öronsnäckans form eller rektangulära öronkuddar anses vara det bästa alternativet: de ger bättre ljudisolering och jämnt fördelar trycket på öronen.

Graden av mjukhet är viktig, det är bättre att köpa mellanmjuka öronkuddar, eftersom de flesta modeller av denna typ är värmekänsliga.

Bild
Bild

När de bärs får de kroppstemperatur och blir ännu mjukare, vilket resulterar i att kopparna trycker för hårt på öronen. Det är viktigt att vara uppmärksam på produktens kvalitet och förmågan att deformeras. Högkvalitativa modeller, efter att ha tryckt med fingrarna, återgår till sin ursprungliga form, gradvis och långsamt utjämnar oegentligheter. Om denna process sker väldigt snabbt, kommer obehaget också snabbt när du bär det.

Syftet med användningen är också viktigt . Om hörlurarna ska användas i en studio eller ett annat rum, bör du köpa modeller med stora, mjuka, omslutande öronkuddar. Hörlurar med inomhusmodeller är mer lämpliga för utomhusbruk, simning eller andra sporter.

Bild
Bild

Hur man ändrar?

Det är ofta nödvändigt att byta ut öronkuddarna. Innan du sätter på nya måste du först ta bort de gamla modellerna. In-ear-tillbehör tas bort i denna ordning.

  • Först bör du böja bilagorna utåt - kronbladet för att frigöra den inre delen av öronkuddarna. Som ett resultat kommer bara basen (kärnan) på tillbehöret att finnas kvar på hörlurens ljudguide.
  • Efter det kan du ta bort attributet: ta försiktigt i mitten med två fingrar och dra det gradvis av ljudguiden, ta bort det slutligen. För att underlätta processen kan du försiktigt vrida munstycket medurs.

Rycka inte bort eller plötsligt ta bort tillbehöret, eftersom det kan skada och deformera det och kan försvåra borttagningen.

Det andra tillbehöret tas bort i samma ordning. För att sätta i öronkuddarna korrekt måste du göra följande.

  • Först måste du frigöra kärnan genom att göra samma steg som när du tar bort öronkuddarna.
  • Dra sedan försiktigt ena sidan av den över ljudguiden.
  • Efter det, gradvis avancera den fria sidan, helt sätta på ljudguiden. Samtidigt kan du också rotera tillbehöret något för att underlätta processen.
  • Kontrollera att installationen är korrekt efter installationen: kärnan måste helt täcka ljudstyrningens diameter och öronkudden måste sitta stadigt och säkert utan att skeva.
  • Återställ kronbladen till sin ursprungliga position.
Bild
Bild

På hörlurarna på örat måste du byta öronkuddar som är fixerade med spärrar enligt följande

  • Först måste du lossa en av spärrarna försiktigt. För att göra detta, böj det lätt med ett plastkort (eller en platt plastpinne) och placera det mellan hörlursbotten och spärren.
  • Efter det är de andra spärrarna fria att separera om du drar i öronkuddarna.
  • För att installera ett tillbehör måste du först fästa det på hörlurens bas, rikta in spåren och spärrarna och sedan trycka lätt på det: för hårt tryck kan skada delarna.

I hörlurar i full storlek kan öronkuddarna säkras med en plastring. För att ersätta den måste du följa dessa steg.

  • Hitta ringen genom att känna hela hörlurens omkrets med fingrarna.
  • Först måste du ta bort ringen från någon spärr, och från de andra kan den tas bort ganska enkelt. För att göra detta, flytta ringen något åt sidan, dra den försiktigt mot dig och ta bort den från hörlurshuset.
  • För att installera öronkudden behöver du bara fästa den på hörlursbotten, rikta in spåren och spärrarna. Tryck sedan lätt tills det klickar.

En korrekt installerad öronkudde sitter still, fast och jämnt.

Rekommenderad: