Bluetooth -hörlursadaptrar: Varför Kan Adaptern Inte Se Hörlurarna? Hur Ansluter Jag? Modeller Med Och Utan Mikrofon

Innehållsförteckning:

Video: Bluetooth -hörlursadaptrar: Varför Kan Adaptern Inte Se Hörlurarna? Hur Ansluter Jag? Modeller Med Och Utan Mikrofon

Video: Bluetooth -hörlursadaptrar: Varför Kan Adaptern Inte Se Hörlurarna? Hur Ansluter Jag? Modeller Med Och Utan Mikrofon
Video: How to change Apple lightning 3.5 mm headphone adapter settings - iPhone 11 2024, April
Bluetooth -hörlursadaptrar: Varför Kan Adaptern Inte Se Hörlurarna? Hur Ansluter Jag? Modeller Med Och Utan Mikrofon
Bluetooth -hörlursadaptrar: Varför Kan Adaptern Inte Se Hörlurarna? Hur Ansluter Jag? Modeller Med Och Utan Mikrofon
Anonim

Bluetooth -adapter är ett oumbärligt attribut för dem som är trötta på ledningar . Enheten har möjlighet att ansluta till olika typer av hörlurar via Bluetooth. Denna artikel kommer att diskutera de bästa sändarmodellerna, dess val, installation och anslutning.

Vad det är?

Bluetooth -hörlursadapter är inte bara lämplig för datoranvändare … Nyligen har vissa smarttelefontillverkare gett upp att utrusta sina enheter minijack … Användare av märken som Apple och Xiaomi uppmuntras att använda trådlösa hörlurar via Bluetooth.

Därför kommer enheten också att tilltala de amatörer som inte vill ge upp trådlösa telefonhörlurar.

Adaptern är en kompakt enhet med olika kontakter (jack eller AUX), som själv ansluter till enheter via en kabelanslutning . Sändarens funktion är baserad på att ta emot en signal via en trådbunden anslutning och sända den trådlöst via Bluetooth.

Bild
Bild

Följande funktioner är värda att notera:

  • anslutning till telefoner utan minijack;
  • signalöverföring från telefonen till datorn;
  • för att para ihop en dator med en annan enhet med en inbyggd trådlös sändare (i det här fallet kan det vara hörlurar, moderna skrivare och andra enheter);
  • många modeller har möjlighet att ansluta till bilradioer eller högtalare som inte har trådlös teknik.
Bild
Bild

Toppmodeller

Toppmodeller Recension Öppnar Bluetooth -sändare Orico BTA 408 . Adaptern är avsedd att kopplas ihop med en dator. Kompakt enhet har stöd för Bluetooth 4.0 -protokoll . Versionen är inte ny, men signalen räcker för att överföra data med en hastighet av 3 Mb / s. Signalavstånd upp till 20 meter. Använda en sådan sändare till en dator flera enheter kan anslutas samtidigt . Av plusserna noterar de snabb anslutning och energibesparing på grund av funktionerna smart sömn och vakna. Kostnaden för enheten är från 740 rubel.

Bild
Bild

Ett mer budgetalternativ anses vara en modell Palmexx USB 4.0 . Denna enhet kan klassificeras som "billig och glad". Adaptern har ingen onödig funktionalitet, är kompakt och ansluts snabbt. Enhet har stöd för protokollversionen Bluetooth 4.0 . Priset på enheten är 360 rubel.

Bild
Bild

Quantoom AUX UNI Bluetooth -adapter . Enhet Har en AUX -kontakt (uttag 3,5 mm) , vilket gör det möjligt att ansluta till många enheter. Modellen kan anslutas till trådlösa hörlurar, bilradio, hemmabio. Stöder Bluetooth 4.1 -version . Därför kommer att lyssna på musik i olika format utan distorsion och stamning. Det viktigaste är att enheten från vilken signalen överförs känner igen versionen av Bluetooth -protokollet.

Quantoom AUX UNI kan användas som headset eftersom enheten är utrustad med en mikrofon.

Modellens kropp har ett skydd mot fukt, en klämma för att fästa på kläder eller en väska och kontrollnycklar . Adaptern fungerar i 11 timmar utan laddning. Har en USB -port för laddning. Kostnaden för enheten är från 997 rubel.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att göra rätt val, när du köper, måste du vara uppmärksam på följande aspekter

  1. Protokoll . När du väljer en enhet måste du vara uppmärksam på versionen av Bluetooth -protokollet. Ju nyare den är, desto högre dataöverföringskvalitet och parningsintervall.
  2. Codec -stöd . Signalöverföring utförs med hjälp av tre typer av codecs: A2DP, SBC, ACC. Med de två första typerna komprimeras filerna kraftigt, vilket resulterar i dålig ljudkvalitet. För uppspelning är det bättre att välja en enhet med en ACC -codec.
  3. Ingångar och hus . Enhetsfodralet kan vara av metall eller plast. Vissa modeller ser ut som en vanlig flash -enhet, andra ser ut som en nyckelring. Ett par ledningar kan inkluderas i adaptern: för laddning och trådbunden parning. Enheter i form av en flash -enhet har en speciell kontakt för laddning.
  4. Batterityp … Strömförsörjningen spelar en viktig roll när du väljer en Bluetooth -sändare. De bästa alternativen är modeller med ett litiumjon- och litiumpolymerbatteri.
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Det är väldigt enkelt att ansluta adaptern. Om enheten måste anslutas till en dator , för detta måste du sätta in enheten i USB -kontakten. Parningsinställningen beror på OC -versionen av datorn. Normalt är anslutningen automatisk. Ett fönster dyker upp i det nedre hörnet av skärmen, där du bara behöver bekräfta anslutningen.

Om automatisk inställning inte skedde, då anslutning kan göras manuellt . För att göra detta, gå till kontrollpanelen och öppna avsnittet "Enheter och skrivare". Se till att adaptern är ansluten. Klicka sedan på "Lägg till Bluetooth eller annan enhet" och välj Bluetooth. Därefter öppnas en lista över anslutna enheter, där du måste välja önskad enhet och bekräfta anslutningen.

Anpassning ansluta till smartphones ännu enklare. Förfarandet är följande:

  • aktivera Bluetooth -adaptern genom att trycka på knappen på fodralet;
  • aktivera Bluetooth på din telefon;
  • välj sändaren från listan över hittade enheter och bekräfta anslutningen genom att ange lösenordet.
Bild
Bild

Möjliga problem

Vissa problem kan uppstå när du ansluter Bluetooth -adaptern. Om enheten som sändaren är ansluten till inte ser den, då det kan finnas många anledningar . Till exempel, sändaren kan vara urladdat . I det här fallet pratar vi om adaptrar i form av en flash -enhet.

Enheten levereras med en USB -kabel, genom vilken enheten måste laddas.

Musik kan inte spelas via hörlurar … Det är nödvändigt att kontrollera detekteringsknappen på sändarkroppen. Det måste vara aktiverat. Samma brist på förare kan orsaka att enheten inte ser sändaren. För att lösa problemet måste du ladda ner programvaran för operativsystemet på din PC eller smartphone.

Vid anslutning till en dator kan ett virus vara en möjlig orsak . Du måste kontrollera operativsystemet och ansluta igen.

Bild
Bild

Proceduren för nedladdning av drivrutiner till en dator:

  • i avsnittet "Enhetshanteraren", klicka på Bluetooth -objektet och klicka på "Uppdatera";
  • systemet uppdaterar automatiskt den programvara som krävs.

Med ett problem uppdatera drivrutiner på din telefon Android -användare möter. När sändaren är ansluten börjar systemet installera programvaran automatiskt, men Android -plattformen kanske inte upptäcker adaptern. Installationen av drivrutinerna måste avbrytas och programvaran måste laddas ner från Internet först. När du har installerat programvaran måste du gå till avsnittet "Trådlöst nätverk" och välja Bluetooth. Markera rutan bredvid ikonen. I framtiden kommer telefonen automatiskt att ansluta till tillgängliga enheter.

Rekommenderad: