Sony-objektiv: E-mount Och A-mount, Sony FE Och Alpha, E-mount 18-135 Mm Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Sony-objektiv: E-mount Och A-mount, Sony FE Och Alpha, E-mount 18-135 Mm Och Andra Modeller

Video: Sony-objektiv: E-mount Och A-mount, Sony FE Och Alpha, E-mount 18-135 Mm Och Andra Modeller
Video: 18-105 vs 18-135 Сравнение на #sonyA6600 2024, Maj
Sony-objektiv: E-mount Och A-mount, Sony FE Och Alpha, E-mount 18-135 Mm Och Andra Modeller
Sony-objektiv: E-mount Och A-mount, Sony FE Och Alpha, E-mount 18-135 Mm Och Andra Modeller
Anonim

Sony är en av de största tillverkarna av högkvalitativ teknik. Märkets sortiment innehåller en mängd olika enheter, inklusive utmärkta linser med olika parametrar. I artikeln kommer vi att granska sådana enheter från märket och ta reda på vad deras funktioner är.

Bild
Bild

Särdrag

En välkänd japansk tillverkare producerar objektiv av utmärkt kvalitet. Märkets produkter har alltid varit kända för sin oklanderliga prestanda och praktiska egenskaper, vilket lockar många köpare. Original Sony -utrustning är utformad för många års problemfri service - företagets linser finns sällan i servicecentra.

Moderna linsmodeller från den japanska tillverkaren är utrustade med matriser av hög kvalitet. Många av enheterna har höga zoomförstoringar.

Det finns många olika typer av linser tillgängliga från Sonys portfölj. Det kan vara en trendig "vidvinkel" och "porträtt" och en universell lins för alla tillfällen - valet är stort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony tillverkar kvalitetslinser inte bara för nuvarande kameror utan också för mobiltelefoner. Små avtagbara linser låter dig använda din smartphone som en riktig kamera, som kan ta bilder av oöverträffad kvalitet . Användare förvirrar ofta de resulterande ramarna med fotografier tagna med dyra DSLR.

Moderna Sony-objektiv används ofta för att filma inte bara vackra foton utan också videofiler av hög kvalitet

Tack vare sådana detaljer kan du få vackra, saftiga videor, som du sedan vill titta om och om igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna av det aktuella märket är inte bara med en zoom, utan också med en fast brännvidd. Vanligtvis är den senare typen av linser den lättaste och enklaste att använda . Men de räcker inte om du vill ta ljusa och intressanta bilder i det populära makroläget.

Den obestridliga fördelen med nuvarande Sony -objektiv är deras stora urval . Varje konsument kan själv välja den perfekta enheten som uppfyller alla hans krav och önskemål. Men man bör komma ihåg att många av linserna hos det japanska företaget är ganska dyra.

Bild
Bild

Modellöversikt

Som nämnts ovan glädjer Sony -varumärket kunderna med ett brett utbud av objektiv. Till salu hittar du olika modeller med uppdaterade specifikationer. Tänk på en översikt över de bästa exemplaren.

E-fäste

En populär lineup, som innehåller många högkvalitativa och dyra linser med olika egenskaper och brännvidden. Låt oss titta närmare på parametrarna för några populära enheter.

SEL600 F40GM . Ett lyxigt och dyrt teleobjektiv med en brännvidd på 600 mm. Enheten har hög tillförlitlighet och praktiska egenskaper. Bekväm i drift, har en genomtänkt struktur. Utrustad med funktioner av professionell kvalitet. Visar utmärkt G Master -upplösning. Denna dyra enhet väger 3040 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony SEL-16F28 . Ett relativt billigt vidvinkelobjektiv som passar kompaktkameran Alpha NEX, 16 mm, f2.8. Modellen är lätt - dess vikt är bara 67 g. Produktformatet är APS -C. Brännvidden når 16 mm och betraktningsvinkeln är 83 grader.

Bild
Bild

SEL135 F18GM . En modern modell av det egenutvecklade objektivet, utrustat med nya optiska element. Kan uppvisa utmärkt upplösning och intressanta effekter som bokeh vid användning med ett teleobjektiv med bred bländare, fast brännvidd och bra fokus i allmänhet. Modellen är 35 mm fullformat. Filterdiametern är 82 mm. Det finns en standard rundformad huva med bajonettfäste. Modellens vikt är 950 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

SEL70350G . Den robusta, optomekaniska designen av detta objektiv har utmärkta supertele-kameror med zoom och en avancerad APS-C-sensor. Tack vare denna produkt kan fotografen få detaljerade bilder av hög kvalitet. Med ett stort antal positiva egenskaper och möjligheter har SEL70350G själv en kompakt storlek, en 5x zoom, inbyggd optisk stabilisering tillhandahålls. Modellens vikt är 625 g.

Bild
Bild

SEL-P18200 . Zoomobjektiv av hög kvalitet från Sony, 18-200 mm. Inkluderar bajonettfäste. Produkten innehåller speciella komponenter som ger mjuk zoom vid fotografering av videomaterial av hög kvalitet. Objektivet visar enkel och snabb fokusering. Det finns en utmärkt bildstabilisator Optical SteadyShot. Produktens vikt är 649 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

SEL-35F28Z . En kraftfull "vidvinkel" av oklanderlig kvalitet. För bättre ljusöverföring finns det en speciell T-beläggning. Modeller av detta märke är fullformat, 35 mm. SEL-35F28Z är en ganska lätt variant, som bara väger 120g.

Bild
Bild
Bild
Bild

SEL-20F28 . Modern kompakt linsmodell. Den har snabb och problemfri drift. Modellen är vidvinkel. Diskret objektiv 20 mm. Lämplig för E-mount-kameror. SEL-20F28 är idealisk för miljöer med svagt ljus. Linsen är lätt och bekväm, väger bara 69g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belopp

En annan populär linje där köparen kan välja ett utmärkt objektiv för sig själv, både dyrt och mer "demokratiskt" vad gäller kostnad. Låt oss ta en titt på egenskaperna hos vissa modeller från denna Sony -serie.

SAL-1855-3 . Denna modell är utrustad med en 3x zoom, så att fotografen kan ta intressanta och ljusa bilder. Objektivet har följande parametrar - Fe 18-55 mm. Format - APS -C. SAL-1855-3 är en relativt billig modell som väger 222 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

SAL-55200-2 . Ett populärt märkesobjektiv med brännviddsparametrar - 55-200 mm. Avser APS-C-format. Produkten är mycket bekväm och enkel att använda. Väger 205 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

SAL-85F28 . Produkten har ett bajonettfäste av Sony A. Modellen är i fullformat, 35 mm. Linsen är kompakt och väger bara 175 g. Lätt att använda. Med dess hjälp kan du ta mycket effektiva och vackra bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

SAL-50M28 . Ett proprietärt 50 mm makroobjektiv som kan vara perfekt om du vill fotografera närbilder eller porträtt. Den kortaste brännvidden som tillhandahålls av denna produkt är 20 cm. Enheten är i fullformat, brännvidden är 50 mm. Vikten av detta objektiv är 285 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

SAL-18-135 . Högkvalitativt telezoomobjektiv med 18-125 mm parametrar. Modellen är relativt dyr, men du kan ta fantastiska bilder. Produktens vikt är 398 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

SAL-1650 . En populär zoominstans utformad speciellt för det moderna Alpha -spegelsystemet. Produktens brännvidd är 16-50 mm. Modellvikt 577 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Sony japanska fotolinser har utmärkt kvalitet och hög funktionalitet. Det finns många ursprungliga märkesmodeller till salu, så det är inte så lätt att göra ett val till förmån för ett enda alternativ . Låt oss överväga i detalj vad du bör vara uppmärksam på när du väljer sådana enheter för kameror.

Först och främst måste du bestämma för vilka syften du vill köpa ett fotolins . Den japanska tillverkaren tillverkar många typer av enheter som är lämpliga för olika uppgifter. För professionell filmning är det bättre att köpa mer avancerade och dyra modeller, av vilka det finns mycket i märkets sortiment.

Om du vill välja den optimala produkten för vanligt hem- och familjefotografering är det ingen idé att betala för mycket - välj ett objektiv med ett mer överkomligt pris, men med tekniska egenskaper som passar dig.

Bild
Bild

Var noga med att uppmärksamma de tekniska parametrar som objektivet du har valt har. Det är värt att överväga enhetens brännvidd, typen av matris, förmågan att förstora motivet och andra viktiga egenskaper . Det är starkt avskräckt att lära sig allt om linsen bara från säljassistentens ord, eftersom de ofta överskattar parametrarna för den utrustning som säljs för att locka köparen mer. Det är lämpligt att se alla objektivets egenskaper i den medföljande tekniska dokumentationen - bara här kan du se tillförlitlig information.

Sony -objektivet måste vara av perfekt kvalitet . Kontrollera gärna utrustningen innan du betalar. Ta en närmare titt på alla ytor och linser på produkten. De ska inte ha en enda defekt som repor, flis, skav, löst fixerade delar. Kontrollera hur zoomobjektivet fungerar.

Om du märker minst en nackdel eller defekt i kvaliteten på enheten i den valda tekniken är det bättre att vägra köpet - leta efter ett annat alternativ eller gå till en annan butik.

Bild
Bild

Se till att du är bekväm med att använda det nya objektivet. Håll enheten i dina händer, kontrollera dess funktioner. Om modellen tyckte du var för tung och inte ergonomisk, är det bättre att titta närmare på en annan produkt som verkar mer bekväm och praktisk för dig . Detta kriterium bör inte försummas eftersom det spelar en viktig roll för att välja den optimala Sony -objektivmodellen.

För inköp av sådan utrustning rekommenderas det starkt att gå till en Sony-butik av ett märke eller ett specialaffär där hushålls- eller fotografisk utrustning säljs.

På sådana platser kan du hitta en original (och inte en falsk) lins från en japansk tillverkare, granska den i detalj och köpa den, åtföljd av garantiservice.

Bild
Bild

Du bör inte köpa Sony fotoutrustning från tvivelaktiga butiker eller på marknaden . Ofta är utrustning på sådana platser mycket billigare (även om Sony -objektiv oftast är dyra) och är inte alltid i perfekt skick. Ofta finns det direkt förfalskningar här, som inte har lämpliga märken eller märken, eller reparerad utrustning som osannolikt kommer att tjäna dig på länge. Du ska inte spara pengar genom att gå till sådana butiker.

Bild
Bild

Konsumentrecensioner

Numera är Sony -objektiv efterfrågade mycket, trots den inte särskilt "bra" kostnaden för många av dem. Köpare lämnar olika recensioner om märkets produkter. Låt oss först ta en titt på vad bra människor har märkt i de ursprungliga Sony -objektiven.

  • Enligt kundrecensioner fungerar Sony -objektiv inte bara ganska snabbt, utan också nästan tyst, så det är mycket trevligare och bekvämare att arbeta med dem.
  • Många av märkets linser är kompakta och lätta. Konsumenter hävdar att sådana modeller är mycket bekväma och enkla att använda.
  • De flesta användare är nöjda med funktionaliteten hos de ursprungliga kamerorna. Enligt konsumenterna gör tekniken ett utmärkt jobb med sina uppgifter.
  • I Sonys arsenal finns det objektiv som har ett överkomligt pris, men utmärks av utmärkt kvalitet och rikt funktionsinnehåll. Denna kombination av positiva egenskaper glädjer många fotografintresserade.
  • Originallinser av det japanska märket låter dig få riktigt detaljerade och ljusa bilder av hög kvalitet, samt videor. Detta är den positiva kvalitet som många amatörfotografer väljer dem för.
  • Användare gillar också den vackra bokeh -effekten, som enkelt kan uppnås med japanska Sony -objektiv.
  • De flesta av märkets modeller har utmärkta bländarinställningar - en kvalitet som noteras av många Sony -objektivägare.
  • Sony -märkta linser har utmärkt optisk stabilisering, tack vare vilket användare kan bli av med många problem (till exempel suddiga ramar från skakiga händer). Det utmärkta arbetet med denna komponent märktes av många användare som använde proprietär optik från ett japanskt företag.
Bild
Bild

De flesta köpare som köper ett äkta Sony -objektiv är nöjda med objektivet. Användarna noterar dock också några nackdelar med fotografisk utrustning med märken. Låt oss ta en titt på några av dem.

  • Konsumenter hatar det faktum att objektivkroppen är gjord av plast, som bajonetten, som är långt ifrån det starkaste och mest pålitliga materialet där repor snabbt uppstår.
  • Amatörer ogillar också byggkvaliteten hos vissa objektivmodeller (en vanlig nackdel som märks bakom SAM SAL 35 F1 -objektivet).
  • Inte den mest prisvärda kostnaden är en annan vanlig orsak till negativa konsumentrecensioner. Naturligtvis Sony -fotografisk utrustning mer än motiverar priset och kostar mycket pengar, men många köpare tycker att det är för dyrt, eftersom konkurrerande produkter med liknande parametrar är mycket billigare.
  • Några av linserna från det japanska märket verkar för mörka för användare (en populär brist som ses med SEL-P1650).
  • Bristen på manuell fokusering och dålig bländare är allvarliga nackdelar som uppmärksammats av vissa användare (liknande feedback lämnas om SEL-P1650-objektivmodellen).
  • I varumärkets sortiment hittar köpare ett tillräckligt antal linser som inte ger ut den nödvändiga skärpan vid kanterna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många användare märkte dock inga nackdelar bakom märkeslinser . De listade negativa recensionerna betyder inte att du definitivt kommer att stöta på dem. Mycket beror på hur man använder sådan fotografisk utrustning och var man kan köpa den. Om även det dyraste objektivet behandlas felaktigt kan det allvarligt göra besättaren besviken, och om du tar det från en tveksam butik, kan dess livslängd bli förvånansvärt kort.

Rekommenderad: