Trädgårdsstolar: Plast-, Trä- Och Smidda Modeller För Sommarstugor, Landsbygdsstolar Från IKEA Och Andra Tillverkare, Runda Och Modeller Av Andra Former

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsstolar: Plast-, Trä- Och Smidda Modeller För Sommarstugor, Landsbygdsstolar Från IKEA Och Andra Tillverkare, Runda Och Modeller Av Andra Former

Video: Trädgårdsstolar: Plast-, Trä- Och Smidda Modeller För Sommarstugor, Landsbygdsstolar Från IKEA Och Andra Tillverkare, Runda Och Modeller Av Andra Former
Video: Home garden chairs ideas 2024, April
Trädgårdsstolar: Plast-, Trä- Och Smidda Modeller För Sommarstugor, Landsbygdsstolar Från IKEA Och Andra Tillverkare, Runda Och Modeller Av Andra Former
Trädgårdsstolar: Plast-, Trä- Och Smidda Modeller För Sommarstugor, Landsbygdsstolar Från IKEA Och Andra Tillverkare, Runda Och Modeller Av Andra Former
Anonim

En trädgårdstol är en mångsidig möbel som fungerar som viloplats efter trädgårdsarbete eller som en sittgrupp för gästerna. Du kan sola på den en sommardag. För ägare av sommarstugor och privata hus är detta ett obligatoriskt attribut på webbplatsen. Låt oss försöka förstå funktionerna i trädgårdsstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av trädgårdstolar.

På benen

Detta är den mest populära typen av stolar. Typiskt är exemplaret en 2-sitsig bänk eller en konvertibel solstol . En budget och ett praktiskt alternativ för ett sommarboende. Om du väljer en vikningsmodell med ben, kommer köparen att förenkla uppgiften att transportera och lagra möbler avsevärt.

Försök att undvika produkter med mycket långa eller smala ben, annars kommer de att gå djupt ner i marken, vilket kommer att orsaka besvär under drift. Ge företräde åt breda och låga stöd. Vi rekommenderar att du installerar stolen på en hård yta, till exempel en veranda eller nära en pool.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd

Ett intressant prov för en sommarstuga. Det finns flera typer av hängande modeller.

  • Korg . Det är en rymlig sits med ett kort ryggstöd och mjuka dynor inuti.
  • Kokong . Ett favoritalternativ för barn, eftersom det i utseende ser ut som ett hus där du kan gömma dig.
  • Hängmatta . Ett ovanligt alternativ för älskare av sommarstugor, vilket ger en position med lutande rygg, men att ligga i en sådan modell är mycket problematisk.
  • Boll . Det är ett äggformat halvklot med en flätad rund ram, inuti vilken du helt kan klättra och koppla av i frisk luft.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstolar

Detta exemplar är så bekvämt att vissa människor använder det för att sova en varm natt. Viftande rörelser lugnar, slappnar av, ger en god vila efter att ha arbetat i sängarna. Flera alternativ är möjliga.

Med löpare . Trä- eller metallprodukter är vanligare. Inte en mycket populär modell, eftersom det inte är särskilt bekvämt att skjuta av för att svaja när du använder den. Dessutom minskar löparnas böjningar provets stabilitet, pip och knackning kan uppstå under drift.

Bild
Bild

Pendel . Detta alternativ är perfekt lämpligt för installation på en gräsmatta, på sand eller i lös jord. Produktens stöd är stationärt och gungningen utförs med en enkel separat mekanism.

Detta är ett mer bekvämt prov jämfört med ovanstående - ett tryck räcker för att strukturen ska producera 10-15 vickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korg . Detta är ett mycket estetiskt alternativ som harmoniskt passar in i landskapsdesign, men själva materialet är inte särskilt bra för utomhusinnehåll. Dessa stolar tål inte ultraviolett ljus och regnväder, så det är viktigt att dölja dem från dessa naturfenomen. Dessutom kan en sådan produkt endast installeras på en hård yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderbelastad . Den nedre delen av denna struktur är gjord i form av en bred ring. Detta alternativ kan placeras på gräsmattan eller på sanden. Svängning sker på grund av arbetet med en stor fjäder som ligger i benet ovanför basen. Vanligtvis är produkten utrustad med en rund, fin och bekväm sittplats.

Bild
Bild

Material (redigera)

Trädgårdstolar finns i olika material. Låt oss överväga de mest populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Ganska lämpligt material för utomhusbruk. Den tål olika väderförhållanden bra, effekterna av nederbörd, är mycket lätta och därför lätta att bära och förvara. Tänk dock på nackdelarna med produkterna när du köper. Dessa inkluderar belastningsbegränsning, liksom sårbarhet för mekaniska faktorer: de resulterande reporna kan inte döljas.

För tillverkning av trädgårdsmöbler används vanligtvis PVC . Ibland är produkter gjorda av polykarbonat - denna råvara tål värme, snö, medelhög hagel och annan nederbörd, dessutom är det problematiskt att förstöra eller bryta den.

Bild
Bild

Trä

Stolar av naturligt trä ser väldigt fina ut i trädgården. Trädet är hållbart, det tål påverkan av ultraviolett strålning väl, men om det överhettas för länge kan det torka ut , kan detta fenomen bedömas utifrån den karakteristiska knarren. För att skydda ytan mot fukt lackeras trädgårdsmöbler i trä med en speciell antiseptisk komposition.

När du väljer en stol av trä är det bättre att vara uppmärksam på hårda arter, till exempel ek eller lärk, trä med en genomsnittlig densitet är också lämpligt - detta inkluderar tall eller björk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Smidda modeller utmärks av estetik, sofistikering samt stabilitet och hållbarhet. Denna produkt tål höga belastningar. Nackdelarna med en sådan instans inkluderar dålig fukttolerans. För att skydda locket från regnvatten, stolen bör periodvis lackeras eller täckas med korrosionsskyddande medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer av aluminium tål fukt bättre, dessutom är dessa produkter lätta i vikt, rengörs snabbt, kräver ingen särskild skyddande behandling, men för att förlänga livslängden är det bättre att ta bort en sådan produkt för vintern inomhus.

Stålstolar är tyngre i vikt, men mer hållbara. Oavsett vilken metall som väljs, kommer ägaren till stolen få speciella mjuka kuddar i förväg för en bekvämare och bekvämare vistelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Kunderna är intresserade av flera modeller från olika märken.

Gungstol Derong KM-0001

Modellen är gjord i form av ett korgnäst av konstrotting . Bekvämlighet kompletteras med bekväma kuddar av fuktbeständigt tyg. Solljus tränger igenom genom korgens väggar, vilket innebär att stolen passar den som gillar att läsa i frisk luft. Produkten tål en vikt på upp till 100 kg, själva provets vikt är 25 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbar stol Palisad med armstöd och mugghållare

Praktiskt brett mönster som passar inte bara för trädgårdsbruk, utan också för fisketurer. Sitsen är tillverkad av polyester, så konstruktionen är hållbar och pålitlig. Och modellen har också en förstärkt ram och dess maximala belastning är 120 kg. Speciellt användare lockas av kopphållaren i armstödet - det är bekvämt att lägga ett glas eller en burk med en drink här.

Kunderna uppskattade också vikthetsmekanismens lätthet, liksom de kompakta måtten på den monterade stolen. Setet innehåller ett vattentätt lock. Det är möjligt att använda modellen inte bara på gatan, utan också i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

IKEA PS VOGE

Fåtölj-stol av hållbar plast som är mycket motståndskraftig mot solljus och inte är benägen att blekna och spricka. Regnvatten som kommer på ytan ackumuleras inte, utan rinner genom ett speciellt hål i sätet. Kunderna älskar det enkla och snabba underhållet av denna enkla modell. En sådan trädgårdstol kombineras vackert med ett BUNSO barnstol och ett IKEA PS SANDSHER serveringsbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

YUPPERLIG från IKEA

En annan intressant och populär modell från den svenska tillverkaren. Köpare lockas av enkel kopiering, så att du enkelt kan flytta stolen från en plats till en annan … Produkten kräver inte ytterligare montering eller verifiering av skruvfixering. Enligt tillverkaren har stolen testats och uppfyller kraven på säkerhet, hållbarhet och stabilitet enligt följande standarder: EN 16139 och ANSI / BIFMA x5.1.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en trädgårdstol, var uppmärksam på maximal belastning. Tillverkare anger endast ungefärliga värden, och standardbelastningen ligger vanligtvis i intervallet 100-150 kg. På grund av de ungefärliga parametrarna rekommenderas en person med en vikt på till exempel 90 kg att köpa strukturer med en belastning på 130 kg, så att inga incidenter inträffar under drift, samt för att förlänga möblernas livslängd.

Om budgeten för en trädgårdstol är begränsad, rekommenderas det att välja plastmodeller

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av sofistikering är det mer lämpligt fåtölj i smidesjärn , men kom ihåg att den behöver periodisk specialbehandling mot korrosion. Om stolen är vald för en veranda eller lusthus kan du välja korg - - det är billigt, ser intressant ut, har en lång livslängd när det används under ett tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om korgbitar är det värt att nämna naturlig och konstgjord rotting . Det är det första alternativet som är att föredra när du väljer en stol för ett baldakin, och det syntetiska provet tål ganska utomhusförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att med köpet kontrollera alla nyanser av vård och förvaring av trädgårdsmöbler. Läs monterings- och bruksanvisningen noggrant. Var uppmärksam på hur bra materialet tål exponering för ultravioletta strålar - trots allt kommer stolen att vara i solen hela sommaren.

Bild
Bild

Ovan har det sagts mycket om tillverkningsmaterialen, men ett viktigt kriterium vid valet är också tyget som används vid tillverkning av trädgårdsmöbler. De måste vara slitstarka, andningsbara och blekningsbeständiga material.

Linné . En matta för en trädgårdstol kan göras av denna råvara. Linne är starkt, stabilt, men inte särskilt trevligt vid beröring, och dess naturliga färg är inte särskilt estetisk, så köpare föredrar färgade modeller.

Bild
Bild

Gobeläng . Tål solen bra, har hög hållbarhet, absorberar perfekt fukt, har andningsförmåga. Dess största nackdel är tendensen till puffar.

Bild
Bild

Skog . Det mest lämpliga alternativet för stoppning av trädgårdsmöbler. Den har fukt- och smutsavvisande egenskaper och har också en speciell anti-klo-beläggning, så den är lämplig för katthållare. Och även detta material är resistent mot töjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl . Detta tyg kännetecknas av hög rivmotstånd, god luftgenomsläpplighet, sårbarhet mot solljus, bleknar inte och absorberar fukt väl.

Bild
Bild

När du väljer en stol med tygklädsel, uteslut bomull och ull från listan över möjliga alternativ - dessa material bleknar snabbt, rullar och tappar formen under utomhusförhållanden.

Vackra exempel

Kolla in några intressanta trädgårdstolar gjorda av olika material

Söta fåtöljer i trä med armstöd för sommarsemester . Uppskatta benens form och den snövit färg. En sådan modell kan till och med utföras oberoende.

Bild
Bild

Detta exempel visar det budgetplastmodeller kan se väldigt snygga och moderna ut med rätt färgkombination med andra möbler .

Bild
Bild

Sådan hängande stol kommer framgångsrikt passa in i trädgårdslandskapsdesignen i en exotisk stil.

Bild
Bild

Trästol i smidesjärn - en indikator på lyx och god smak hos webbplatsens ägare. Du kan anpassa produkten, men glöm inte att utrusta den med en mjuk kudde.

Rekommenderad: