Kamerafodral (24 Bilder): Vinter- Och Regntäcke För En DSLR -kamera Och Ett Tvålfat, För Ett Bälte Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Kamerafodral (24 Bilder): Vinter- Och Regntäcke För En DSLR -kamera Och Ett Tvålfat, För Ett Bälte Och Andra Modeller

Video: Kamerafodral (24 Bilder): Vinter- Och Regntäcke För En DSLR -kamera Och Ett Tvålfat, För Ett Bälte Och Andra Modeller
Video: Time Warp Scan TikTok Compilation #4 2024, April
Kamerafodral (24 Bilder): Vinter- Och Regntäcke För En DSLR -kamera Och Ett Tvålfat, För Ett Bälte Och Andra Modeller
Kamerafodral (24 Bilder): Vinter- Och Regntäcke För En DSLR -kamera Och Ett Tvålfat, För Ett Bälte Och Andra Modeller
Anonim

En kamera är en känslig teknik som bör skyddas mot damm, smuts, regn och oavsiktliga mekaniska påverkan. Därför är nästa viktiga köp fallet.

Bild
Bild

Det är inte värt att försena köpet, särskilt om du har dyr utrustning.

Behovet av brådska beror på följande faktorer:

  • teknikens skörhet och det finns en stor sannolikhet för att skada den, och locket ger tillförlitlighet och förtroende för säkerheten;
  • bekvämligheten med vissa omslag med handtag , snabbt uppskattat av fotografer;
  • multifunktionella fodral med fickor och extra fack låter dig bära med dig inte bara kameran, utan också de små sakerna som är anslutna till den - ett minneskort, batterier, en servett, ett extrabatteri.
Bild
Bild

Utnämning

Situationerna där du behöver skjuta är olika, du måste inte välja årstider och väder. Omslag i deras sort kommer att hjälpa till att hantera påverkan av den yttre miljön. Till exempel kommer regnversionen att hålla utrustningen i vått väder, den isolerade kommer att skydda den dyra utrustningen i kylan. Det finns olika typer av vattentäta omslag, från kompakta, tättslutande till vattenlådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så med avsikt kan vissa typer av omslag särskiljas

Vattentät . De är inte bara gjorda av vattentätt material, utan också helt förseglade. Omslag av detta slag är också uppdelade efter syfte. Vissa är utformade för regnigt väder, medan andra är för undervattensfilmning. De senare klassificeras i sin tur efter djupindikatorer, till vilka gränser de kan utföra en fullvärdig tjänst.

Bild
Bild

Frostbeständig . Varma omslag är oumbärliga för kameror på vintern, särskilt i hårda klimatförhållanden. Även om skjutningen utförs inomhus kan du bara ta med värdefull utrustning till den i ett skyddande fodral. Sådana produkter har ett pålitligt isoleringsskikt beläget mellan lockets yttre och inre delar.

Bild
Bild

För att resa . Dessa inkluderar multifunktionella alternativ med ytterligare sektioner och fickor. Kameran och allt som behövs för den är säkert gömt och transporterat i ett fall. Sådana produkter kompletteras vanligtvis med bekväma handtag.

Bild
Bild

För fotografering i staden eller parken . Om kameran måste bäras hela dagen för att upprätthålla landmärken, väljs fodralet med minsta storlek och vikt, med möjlighet till snabb åtkomst till teknik. Ofta har den en lång rem för att bära runt halsen och en kort kant, vilket gör det möjligt att hänga enheten på armen.

Bild
Bild

Visningar

Det finns inte mindre varianter av omslag än kamerorna själva, det är omöjligt att klassificera dem entydigt. Vi har redan räknat ut de särpräglade egenskaperna efter syfte, nu ska vi överväga andra kriterier för åtskillnad.

  • Efter storlek … Det är helt naturligt att en digital "tvålåda" kräver ett fall med mycket mindre parametrar än för en SLR -kamera.
  • Av estetiska preferenser … Kvinnor kan välja modeller i känsliga färger. Män föredrar bekväma former och strikta färger - svart, grått, brunt. De som bryr sig om status eller stil kommer att köpa en läderprodukt. Fodral för barnutrustning är mer som en ljus låda för en leksak.
  • Efter densitet . Det beror på tillverkningsmaterialet. För vem minimivikten är viktig - välj omslag av tyg, om du behöver stötsäkra funktioner, var uppmärksam på ett hårt fodral med ett mjukt inre lager.
  • På platsen för bärning . Förutom omslaget kan det finnas axelremmar, en ögla att bära på handleden. Hölsterfodralet sitter på bältet, insatsfodralet är i en vanlig väska, slyngskottet ligger på axeln (ryggsäckversion med en rem).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Omslagets utseende, prestige och skyddande egenskaper beror på materialet

Tyg . Hållbara syntetiska textilier väljs ut för produkterna. Avser billiga och lätta alternativ.

Bild
Bild

Neopren … Kloroprengummi, elastisk, vattentät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . Modern kraftig plast används för hårda fodral.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikon . Tätsittande lock med utskärningar för arbetsföremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läder . De används för kompakta statusmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer ett kamerafodral, du bör uppmärksamma viktiga punkter.

  • Storleken . Utrustningen ska inte dingla fritt i fodralet, den skyddande produkten ska väljas efter storlek.
  • Pålitlighet … Alla ventiler, fästelement och fästelement kontrolleras före köp.
  • Bekvämlighet … Det är bättre att omedelbart testa möjligheten att bära utrustningen och välja det mest praktiska sättet.
  • Säkerhet . Förekomst av vattentäta och stötsäkra kvaliteter är önskvärt.
  • Kapacitet . Det finns fack för små saker som skapar vissa bekvämligheter.
Bild
Bild

När du väljer ett fodral måste du komma ihåg att den idealiska produkten kommer att vara lätt, med snabb åtkomst till arbetselement, med goda skyddande egenskaper och bekväm viktfördelning.

Rekommenderad: