Rumsdesign 20 Kvm. M (52 bilder): Designprojekt För En Ett-rums Lägenhet För En Kille På 20 år, En Inredning I Ett Sovrum För En Ung Man Med Ett Område På Tjugo Rutor

Innehållsförteckning:

Video: Rumsdesign 20 Kvm. M (52 bilder): Designprojekt För En Ett-rums Lägenhet För En Kille På 20 år, En Inredning I Ett Sovrum För En Ung Man Med Ett Område På Tjugo Rutor

Video: Rumsdesign 20 Kvm. M (52 bilder): Designprojekt För En Ett-rums Lägenhet För En Kille På 20 år, En Inredning I Ett Sovrum För En Ung Man Med Ett Område På Tjugo Rutor
Video: MIN LÄGENHET FÖRE & EFTER!!! 2024, April
Rumsdesign 20 Kvm. M (52 bilder): Designprojekt För En Ett-rums Lägenhet För En Kille På 20 år, En Inredning I Ett Sovrum För En Ung Man Med Ett Område På Tjugo Rutor
Rumsdesign 20 Kvm. M (52 bilder): Designprojekt För En Ett-rums Lägenhet För En Kille På 20 år, En Inredning I Ett Sovrum För En Ung Man Med Ett Område På Tjugo Rutor
Anonim

Att utrusta en ett-rums liten lägenhet är inte en lätt uppgift. Som regel är det i sådana fall nödvändigt att kombinera funktionaliteten hos två rum samtidigt i ett utrymme, nämligen sovrummet och vardagsrummet. Men misströsta inte. Med rätt tillvägagångssätt för design kan du skapa även i ett litet rum på 20 kvadratmeter. m en mysig hemmastämning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rumsindelning

Det finns flera sätt att dela upp ett bostadsutrymme på 20 "rutor" i två separata zoner:

  • visuell separation, oftast bildad med hjälp av olika väggdesigner, tak i flera nivåer, inbyggda valv och flervägda ljuskällor;
  • uppdelning i zoner med hjälp av podier, möbler och ytterligare designartiklar;
  • kontinuerlig uppdelning med hjälp av en skjutbar skiljevägg, hyllor, skärmar eller gardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid zonindelning av ett rum spelar rymdens färgdesign en mycket viktig roll. Välj ett färgschema baserat på mängden naturligt ljus i rummet och designstilen du väljer. Om det inte finns tillräckligt med solljus i rummet, är det bättre att välja ljusa och varma nyanser för att dekorera väggar och golv. Glöm inte den psykologiska komponenten i varje specifik färg. För sovrummet är det bäst att välja pastell lugnande färger som kommer att bidra till en hälsosam nattsömn.

I vardagsrummet kan du använda neutrala färger - på detta sätt kommer de delade delarna av rummet att kombineras bättre och utgöra ett enda utrymme, vilket är mycket viktigt för rum med olika funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av möbler

När du väljer möbler för ett litet rum där det är nödvändigt att kombinera ett sovrum och en hall, kom ihåg att det måste vara kompakt så att det finns tillräckligt med ledigt utrymme i rummet att flytta. Mycket beror på rummets form, om det är rektangulärt eller fyrkantigt, liksom på antalet fönster, därför är det nödvändigt att noggrant mäta rummet runt omkretsen, upprätta en plan innan du besöker en möbelaffär eller projekt av framtida möbler med de exakta måtten på de föremål du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de bästa alternativen för små rum är konvertibla möbler.

Huvuduppsättningen av möbler kan vara följande:

  • sängen för sovrumsområdet kan vara antingen dubbel eller en och en halv och enkel;
  • ett sängbord eller sängbord kan också placeras i rekreationsområdet;
  • en garderob, hyllor eller en minivägg kan effektivt användas för att separera utrymmet i sovrummet och vardagsrummet;
  • en bekväm soffa för vardagsrummet kan vara traditionell eller hörn, beroende på utformningen av vardagsrummet;
  • ett bord i vardagsrummet är också nödvändigt, och för att spara ledigt utrymme kan du köpa ett sockelbord eller ett hopfällbart bord;
  • TV eller hemmabio i vardagsrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan uppsättning nödvändiga möbler i ett rum på 20 m2 hjälper till att spara utrymme utan att störa det med onödiga saker och gör att du bekvämt kan placera alla föremål du behöver i vardagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rumsdekoration för en man

Nyligen blir inredningsarkitekter alltmer tilltalade av unga män som vill skapa bekväma levnadsvillkor i ett litet utrymme. Tjugoåriga pojkar som just är på väg in i vuxen ålder ställer alltmer vissa krav på sitt bostadsutrymme.

Dessa inkluderar följande punkter:

  • en individuell stil utvecklad för de specifika behoven och kraven hos en viss ung person;
  • maximal komfort. Det ska inte finnas onödiga och onödiga saker i en 20-årig killes rum, bekvämlighet i allt är huvudregeln när man planerar utformningen av ett herrrum;
  • rationell organisation av rymden, bekväma möbler för förvaring av personliga tillhörigheter och kläder. Detta är nödvändigt för att upprätthålla konstant ordning i en bachelor lägenhet;
  • minimalism i inredningen och dekorationen av rummet. Rummets utformning bör helt återspegla ägarens intressen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa dessa grundläggande designregler är det möjligt att skapa en individuell atmosfär i rummet, med funktioner som är inneboende i den moderna unga mannens karaktär och ambitioner.

En annan viktig faktor är valet av en lämplig designstil som lyfter fram de bästa karaktärsdragen hos husägaren.

Design riktningar

Brutal stil - ett av favoritdesignalternativen för en modern mans lokaler. Denna designlösning antar minimalism, som gränsar till asketism. I rummet, inrett i stil med "brutalism", finns det som regel ingen traditionell efterbehandling med tapeter eller färgat gips. Vägg- och golvytor kan efterlikna betongplattor, grovt trä eller tegel. Stilen har också ett mycket återhållsamt färgschema utan ljusa, prickiga accenter, huvudfärgerna i designen är svart, brun, vit och grå.

Bild
Bild

Fönster i ett rum inrett i denna stil hänger som regel inte alls, eftersom denna inredning kräver bra belysning från både naturliga och konstgjorda ljuskällor. Närvaron av gardiner på fönstren här blir helt enkelt olämplig, som en sista utväg kan du utrusta fönsteröppningar med snygga persienner. Möbler i ett sådant rum ska vara så enkla och funktionella som möjligt. Vid inredning är det lämpligt att välja enkla och kompakta former. Stilen tillåter inte placering av skrymmande skåp och möbeluppsättningar. För att lagra kläder och hushållsartiklar kan du också organisera hyllor och nischer med lådor inbyggda i väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Loft " Är en annan trendig stil som ofta används för utformningen av den moderna mans hem. Ledigt utrymme är viktigt här, så om du vill använda det för att dekorera ett litet rum måste du ta fram en plan för att optimera varje kvadratmeter i rummet. Du kan behöva ta bort alla väggar i lägenheten och lämna bara partitionerna som separerar badrummet och toaletten. Fönster i loftstil bör också vara så stora som möjligt. Precis som den brutala stilen accepterar detta designalternativ inte gardiner och tullar. Maximalt ljus och utrymme - grundregeln för "loftet".

Bild
Bild

För att dekorera väggar, golv och tak i denna designlösning kan de mest otroliga kombinationerna av enkla finish med de senaste innovationerna inom inredningsdesign användas. Det kan vara murverk av väggar i kombination med LED -belysning av ett sträcktak. Huvudlinjen i designen bör fortfarande vara ett industriellt motiv. För dekoration är det också tillåtet att använda vintage och antika inredningstillbehör: målningar, paneler eller affischer, inklusive delar av väggarna dekorerade med ljusa graffitifärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designstil " högteknologisk " också mycket efterfrågad bland en stark hälft av mänskligheten. Stilen kombinerar till synes enkel enkelhet med de senaste tekniska framstegen. Som regel används moderna efterbehandlingsmaterial, såsom plast, glas, metall, i överflöd i utformningen av denna riktning.

Bild
Bild

" Hi-tech" är först och främst tydligheten i former och svårighetsgraden av linjer . Multifunktionella möbler med många bekväma hyllor och lådor väljs för inredningen. För att betona stränghetens och korrektheten hos linjerna i designen byggs ofta hemliga skåp och hyllor för förvaring av personliga tillhörigheter och hushållsapparater in i väggarna. Huvudfärgerna i designen är svart, vitt och silvermetallic. Konstgjord belysning är att föredra i denna stil, och det borde finnas mycket av det. Många lampor inbyggda i väggarna, LED -takremsor och till och med punktbelysning av golvet kommer att vara lämpliga här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilens huvuddrag är den moderna tekniken med stora dimensioner. Bredskärms -tv och datorskärmar är designens huvudfokus och visas. För zonindelning i ett sådant interiör är det bäst att använda glidväggar av frostat glas eller tunn metall. Ytterligare dekorativa element kan förekomma här, till exempel målningar, figurer eller ramar med svartvita fotografier. Det är viktigt att inte avvika från huvuddesignlinjen, inte överdriva det med dekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att ignorera en mer modern inre riktning, nämligen rock stil design . Detta är en relativt ny ungdomsstil, vars huvudsakliga egenskaper ännu inte är fullt utformade. För unga som gillar musik är denna stil i inredningen mycket relevant idag. Kanske är de viktigaste reglerna som bör följas för att dekorera ett unikt musikälskares rum enkelhet och frånvaro av onödiga föremål. För vägg- och golvdekoration kan du använda de grundläggande principerna för alla ovanstående stilar.

Bild
Bild

Bra belysning är också oerhört viktigt. Det är bra om fönstren i rummet är så stora som möjligt och släpper in mycket solljus. För ytterligare belysning är det bättre att använda vägglampor och LED -remsor. En stor takkrona i denna stil skulle vara helt på sin plats.

Du kan använda ljusare färger i designen, gardiner på fönstren och mysiga filtar i soffan eller sängen kommer att se bra ut här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken stilriktning du väljer själv, måste du först och främst lita på din smak och preferenser, din stil och livrytm och dina idéer om optimal komfort och bekvämlighet, som helt enkelt är nödvändiga i den moderna verklighetens häftiga rytm.

Rekommenderad: