Bläcket Har Torkat I Skrivaren: Vad Ska Jag Göra? Vilken Skrivare Torkar Inte Bläck?

Innehållsförteckning:

Video: Bläcket Har Torkat I Skrivaren: Vad Ska Jag Göra? Vilken Skrivare Torkar Inte Bläck?

Video: Bläcket Har Torkat I Skrivaren: Vad Ska Jag Göra? Vilken Skrivare Torkar Inte Bläck?
Video: Two ways to recover a dry ink cartridge |What can I do to fix a dry ink cartridge in Urdu/Hindi 2024, April
Bläcket Har Torkat I Skrivaren: Vad Ska Jag Göra? Vilken Skrivare Torkar Inte Bläck?
Bläcket Har Torkat I Skrivaren: Vad Ska Jag Göra? Vilken Skrivare Torkar Inte Bläck?
Anonim

Bläckstråleskrivare är utbredda idag. Vanligtvis köps de för hemmabruk, varför de ibland är lediga länge. I detta fall torkar deras patron, vilket leder till att skrivaren inte kan skriva ut text. Vi kommer att berätta vad du ska göra i denna situation i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av specialverktyg

Om skrivaren överhuvudtaget slutar skriva ut eller börjar ta bort kan du försöka rengöra den med en specialspolning för patroner. Den kan tillverkas med ett av följande recept:

  • för färgpatroner används en blandning av 10 delar vinäger, 10 delar etylalkohol och 80 delar destillerat vatten;
  • en universalblandning lämplig för alla typer av patroner kommer att vara en komposition av 10% glycerin, 10% alkohol och 80% vatten;
  • För Canon och Epson bläckstråleskrivare är en lösning av 10 delar ammoniak, 10 delar alkohol, 10 delar glycerin och 70 delar vatten optimal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att endast destillerat eller filtrerat vatten ska användas för att förbereda lösningen. Användningen av vanlig kranvätska orsakar bildning av skalor i munstyckena - detta leder till den slutliga förstörelsen av patronen.

Ett bra resultat kan uppnås genom att använda den gröna "Mr. Muscle" istället för spolmedlet .designad för rengöring av glasytor. Det späds ut med filtrerat vatten i förhållandet 1 till 1 och används som tvätt.

Om du inte har "Mister Muscle" till hands kan du använda någon annan billig förening för att tvätta glas och speglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra bearbetningsmetoder

Låt oss överväga några fler alternativ för vad du ska göra om bläcket har torkat i skrivaren.

Färja

Ärligt talat rekommenderar experter inte att använda ångpatronåtervinning. Även om behandlingen slutar framgångsrikt kommer det inte att finnas något bra för din patron och dess skrivhuvud på lång sikt från sådana procedurer . Du kommer inte att kunna utföra bearbetning av hög kvalitet i en hemmiljö. Med en hög grad av sannolikhet kommer du inte att kunna värma upp alla strukturella element jämnt, och detta kommer att leda till att den återställda delen deformeras, snedvrids och förlorar den form som krävs för effektiv funktion.

Du kan bara använda den här metoden när det är det sista av alternativen du har kvar . För att återanvända torkat bläck måste du koka en vattenkokare med vatten och vänta på det ögonblick då het ånga från pipen börjar släppas intensivt.

Alternativt kan du använda en ånggenerator.

Bild
Bild

Enhetens skrivhuvud placeras på ett avstånd av 5-7 cm från ångstrålen och hålls i cirka 15 sekunder, sedan blåses patronen direkt med ånga, får svalna och alla manipulationer upprepas minst 5 gånger.

Som praktiken visar kan denna metod hjälpa även om patronen har varit inaktiv i mer än en månad . Arbetet måste utföras mycket noggrant, eftersom du genom erfarenhet eller slarv kan stänga av enheten helt.

Bild
Bild

Blötläggning

Blötläggning i vatten kan rätta till situationen om patronen inte är inaktiv länge. Lösningens volym ska vara precis så att några munstycken kan sänkas ner i den; hela lådan i tryckstrukturen bör inte placeras i den beredda kompositionen . Blötläggningstiden beror direkt på hur torr färgen är. Ibland räcker det med ett par timmar, och om det är mycket torrt, kan blötläggningen ibland vara ungefär en dag. Medan munstyckena är i vätskan är det nödvändigt att övervaka dess nivå, låt den inte torka ut.

Efter alla manipulationer är det nödvändigt att fylla munstyckena för att se till att de kommer ut fritt . - för detta kan de blåses ut med en stor spruta.

Om denna metod inte hjälper kan du använda "fallande jet" -tekniken . För detta placeras tonerkassetten i ett badkar under ett högt tryck av det hetaste vattnet som är möjligt. Strålen måste vara stark och falla från en hög höjd. Efter denna behandling avlägsnas patronen och skakas och bearbetas sedan igen, dessutom blåses med en spruta, varefter det återstående vattnet och bläcket torkas bort.

Denna metod fungerar när skrivaren har varit inaktiv i mer än 3 veckor och bläcket är helt torrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka skrivare torkar inte bläck?

Många användare är intresserade av frågan om det finns skrivare med patroner som inte torkar. Svaret är entydigt - bläck torkar i alla bläckstråleskrivare, utan undantag . Det finns dock skrivare med ett skrivhuvud i vilket bläckbehållare sätts in. Andra modeller innehåller patroner med munstycken direkt i själva patronen.

Om skrivarens struktur med skrivhuvudet och bläckbehållarna torkar blir det mycket svårt och ibland till och med omöjligt att återställa det . Sådana modeller kräver konstant underhåll - de måste slås på, kontrolleras och vid behov rengöras. Vanligtvis utförs alla dessa åtgärder med specialprogramvara som medföljer skrivaren.

Bild
Bild

I det andra alternativet, när munstyckena är placerade i patronen, när patronen torkar, kan du byta ut själva patronen och skrivaren förblir fullt fungerande. Detta alternativ är mer effektivt, men kostnaden för en uppsättning patroner är som regel 2-2, 5 tusen rubel, beroende på skrivarmodell. För jämförelse överstiger kostnaden för en uppsättning bläck inte 500-600 rubel . Det är därför bläckbehållare oftare väljs för hushållsbruk, de utför bara allt nödvändigt servicearbete på skrivaren då och då.

Om detta alternativ inte passar dig är det bättre att köpa lasermodeller.

Rekommenderad: