Skrivaren Har Slut På Toner: Vad Ska Jag Göra Och Hur Fyller Jag På Bläcket? Hur Vet Du Om Det Inte Finns Toner? Varför Skriver Det "byt Toner" Och "inget Bläck"

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren Har Slut På Toner: Vad Ska Jag Göra Och Hur Fyller Jag På Bläcket? Hur Vet Du Om Det Inte Finns Toner? Varför Skriver Det "byt Toner" Och "inget Bläck&quot

Video: Skrivaren Har Slut På Toner: Vad Ska Jag Göra Och Hur Fyller Jag På Bläcket? Hur Vet Du Om Det Inte Finns Toner? Varför Skriver Det
Video: How To Replace Brother Toner Cartridge - Brother HL-L5200DW Laser Printer 2024, April
Skrivaren Har Slut På Toner: Vad Ska Jag Göra Och Hur Fyller Jag På Bläcket? Hur Vet Du Om Det Inte Finns Toner? Varför Skriver Det "byt Toner" Och "inget Bläck"
Skrivaren Har Slut På Toner: Vad Ska Jag Göra Och Hur Fyller Jag På Bläcket? Hur Vet Du Om Det Inte Finns Toner? Varför Skriver Det "byt Toner" Och "inget Bläck"
Anonim

Många användare står inför en situation när en inskrift om brist på toner visas på tryckutrustningen. I detta fall kan ett meddelande visas även om färgen nyligen ändrats. I ett sådant fall är det viktigt att förstå den verkliga orsaken och vidta lämpliga åtgärder. Låt oss överväga alternativen och ta reda på vad vi ska göra om skrivaren tar slut på toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bestäms?

Toner Är ett partikelformigt pulver som används i skrivare för att skriva ut tecken eller bilder på papper. Många användare kallar det helt enkelt färg eller bläck. Om det står "ersätt toner", "toner ut" eller om det visas ett annat liknande meddelande på utrustningen, bör du först ta reda på vad som hände … Faktum är att en sådan inskrift inte alltid betyder att det finns lite bläck i skrivaren.

Det är möjligt att orsaken är något fel som måste elimineras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om pulvret verkligen tar slut, triggas sensorn, varefter a underrättelse … Därefter kan du skriva ut högst 200 ark. Utskriften låses då automatiskt även om bläcket inte är helt tomt. Därför får vi inte tveka.

Du kan se till att du behöver förnya tonern genom att titta på utskriftskvaliteten . I det här fallet blir färgen svag, och på vissa platser skrivs inte ens bokstäver eller fragment av bilder ut. Kan användas för att kontrollera mängden återstående färg ett speciellt datorprogram . Om skrivaren har en knapp som visar information om tonerstatus trycker du på den. Om bläcket ligger bakom ett transparent hus är det ännu lättare att bedöma situationen.

Bild
Bild

Om det inte finns något meddelande om behovet av tankning, men utskrift inte utförs, bör du diagnostisera manuellt . För att göra detta, gå till menyn, hitta avsnittet "enheter och skrivare" och klicka på knappen som visar färgens tillstånd. Om du behöver förnya tonern behöver du bara fylla på patronen. Om det inte finns tillräckligt med bläck har ett fel uppstått.

Möjliga orsaker kommer att diskuteras i slutet av artikeln. Först måste du veta hur du häller bläck i skrivaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur byter jag färg?

Så om bläcket i skrivaren tar slut måste det läggas till

  1. Koppla först från skrivaren . Detta är viktigt, annars kan vissa element skadas om de startas av misstag.
  2. Förbered några tidningar för att skydda dina möbler , golv och andra ytor från att råka falla på dem. Det blir omöjligt att tvätta det. Du behöver också en spruta, lösningsmedel, engångshandskar och en bit vävnad.
  3. Ta ut patronen . Fyll sprutan med färg. Öppna locket och fyll försiktigt på toner. Det är bäst att göra detta långsamt för att minimera risken för spill. Byt ut patronen efter byte av bläck.

Vissa modeller antar bara installera en ny patron . I det här fallet fungerar det helt enkelt inte att lägga till färg på det gamla elementet och sätta tillbaka det. Du måste köpa en ny. Det är viktigt att överväga vilken typ av patroner som är lämpliga för en viss skrivare.

För att inte misstas i valet kan du skriva ner eller fotografera markeringen av elementet som behöver bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Om det finns tillräckligt med bläck i skrivaren kan det finnas ett annat problem.

Torkad färg

Om du inte använder skrivaren på länge kan tonern torka ut. Om du öppnar fodralet och är övertygad om att så är fallet måste du rengöra det (blötlägg elementet i destillerat vatten eller spolvätska, "koka" det i 2-3 minuter eller använd ultraljudsbadmetoden).

Bild
Bild

Felaktig kassettinstallation

Produkten kanske inte”ser” toner om patronen levereras inte korrekt eller kontakterna är smutsiga.

I det här fallet behöver du bara ta bort elementet, torka av kontakterna med en bomullstuss och sätt tillbaka delen.

Bild
Bild

Ej infödd patron

Vissa tillverkare tillåter inte att andra märken installeras på skrivaren . I det här fallet kommer den billiga analogen att kännas igen av ett speciellt chip inbyggt i utrustningen. Skrivaren fungerar inte och användaren ser ett meddelande om behovet av att byta tonern. Problemet kan lösas genom att enheten blinkar, varefter den inte längre kommer att skilja mellan patroner.

Bild
Bild

Defekt kopieringsräknare

Ett falskt meddelande kan visas om antalet utskrifter från den föregående patronen inte har raderats. I det här fallet kan du gå på två sätt:

  • om det finns ett fönster på skrivarens sidolucka som är involverat i att starta läsaren, behöver du bara försegla det med ogenomskinlig tejp;
  • om det inte finns något fönster bör du ändra parametrarna i maskinvaruinställningarna (det ska finnas en knapp i menyn med namnet "reset toner counter" eller något liknande).

När ovanstående steg har slutförts bör meddelandet "Toner slut" försvinna och skrivaren ska återgå till normal drift.

Bild
Bild

Patronproblem

Om tonerbehållaren är skadad bör den bytas ut mot en ny .… Att försöka försegla patronen eller åtgärda skadan på ett annat sätt är inte värt det.

Om en lämplig patron med tillräcklig mängd toner är installerad i skrivaren, saknas alla ovanstående fel, men en inskription om brist på bläck visas fortfarande, bör du kontakta specialisterna.

Kanske finns det ett annat problem som du inte kan lösa på egen hand.

Rekommenderad: