Hur Ansluter Jag Skrivaren Till Min Dator Med En Kabel? Via Nätverkskabel Och USB. Varför Kan Inte Min Dator Se Skrivaren Och Vad Ska Jag Göra?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Skrivaren Till Min Dator Med En Kabel? Via Nätverkskabel Och USB. Varför Kan Inte Min Dator Se Skrivaren Och Vad Ska Jag Göra?

Video: Hur Ansluter Jag Skrivaren Till Min Dator Med En Kabel? Via Nätverkskabel Och USB. Varför Kan Inte Min Dator Se Skrivaren Och Vad Ska Jag Göra?
Video: Så här installerar du en trådlös HP-skrivare med HP Easy Start i Windows | HP-skrivare | HP 2024, April
Hur Ansluter Jag Skrivaren Till Min Dator Med En Kabel? Via Nätverkskabel Och USB. Varför Kan Inte Min Dator Se Skrivaren Och Vad Ska Jag Göra?
Hur Ansluter Jag Skrivaren Till Min Dator Med En Kabel? Via Nätverkskabel Och USB. Varför Kan Inte Min Dator Se Skrivaren Och Vad Ska Jag Göra?
Anonim

I den nuvarande verkligheten är det inte längre en lyx att ha en egen skrivare, utan ett medvetet behov. En utskriftsenhet behövs inte bara för kontorsarbetare, utan också för alla som arbetar på distans - revisorer, ekonomer, copywriters, grafiska formgivare. Men efter att ha köpt en funktionell produkt stöter många internetanvändare på problem när de aktiverar funktionsalternativen för en kringutrustning.

Bild
Bild

Nätverkskabelanslutning

Moderna användare, för att ansluta en dator till en skrivare, använder en av flera metoder - de kopplar ihop enheter via en nätverk USB -kabel, konfigurerar den för att fungera trådlöst. Till exempel har en nätverkskabel många fördelar. Den innehåller många trådar isolerade från varandra, kombinerade till ett tätt hölje. Sådan isolering är gjord av polyvinylklorid, polyeten eller polypropen och är tillräckligt rivbeständig. Om till exempel en kontorsarbetare bestämmer sig för att använda en nätverkskabel, vinner han:

  • i produktens kostnad;
  • på ett enkelt sätt att ansluta.
Bild
Bild

Nätverkskablar används ofta som tillbehör . De läggs i lådan på fabriken tillsammans med instruktionerna och skrivaren så att användaren omedelbart kan börja arbeta efter att ha köpt enheten. Erfarna kontorsarbetare kopplar enkelt ihop två enheter - en skrivare och en dator som kör Windows -operativsystemet.

Bild
Bild

För oerfarna användare, kontrollera proceduren för anslutning med en nätverkskabel.

Förfarandet är enkelt, och med anslutning av en funktionell produkt till en dator kommer alla nybörjare att klara starten av aktiveringen. De sekventiella stegen beskrivs nedan.

  1. Anslut ena änden av kabeln till PC -porten (USB -kontakt) och den andra till uttaget på utskriftsenheten.
  2. Slå på enheten genom att trycka på knappen.
  3. Installera programvaran från disken (dykaren).
  4. Vänta på att parningsprocessen för de två enheterna är klar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista steget är att skriva ut en testsida (han kommer att erbjuda att göra detta på egen hand). I vissa fall, särskilt när utskriftsenheten är av en äldre modell, måste du ansluta skrivaren manuellt. Detta kan göras enligt följande.

  • Anslut kabeln mellan datorn och kringutrustningen.
  • Installera programvara.
  • Aktivera "Kontrollpanelen" i datorn.
  • Hitta raden "Enheter och skrivare".
  • Klicka på "Lägg till skrivare".
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du följa rekommendationerna från "Anslutningsguiden". De kan variera beroende på vilket operativsystem som är installerat, men i allmänhet visar de tydligt att parningsprocessen har slutförts.

Bild
Bild

Hur ansluter man via USB?

Om du inte kan avgöra skrivarens funktioner, om den kan fungera via Wi-Fi, om det finns en lämplig kontakt på routern, hjälper följande metod att lösa problemet. Först kan du använda den medföljande sladden för att ansluta din dator och ett tillbehör. Det ytterligare förfarandet är följande.

  • Anropa kommandoraden - skriv i sökfältet "Kör cmd -värde".
  • Ange kommandot ipconfig och tryck på Enter.
  • Skriv ner eller kom ihåg routerns adress.
  • Stäng kommandoraden.
  • Öppna Enheter och skrivare från Start -menyn.
  • Välj "Lägg till skrivare".
  • Aktivera "Lägg till en lokal skrivare".
  • Markera rutan "Skapa en ny port".
  • Skriv ut standardvärdet för TPC / IP -port i fönstret som öppnas och klicka på "Nästa".
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det kommer en ny anslutning att visas. När datorn hittar den port som krävs, öppnas ett nytt fönster där du måste markera rutan "Special" och klicka på "Alternativ".

I de fria fälten ("Portnamn", "Skrivarnamn" eller "IP -adress") anger du de värden som tidigare skrivits från kommandoraden. Markera även LPR -objektet längst ner och klicka på OK. " Lägg till skrivare" visas där du ska markera "Special" och klicka på "Nästa ". I fönstret som visas anger du ett nytt namn eller lämnar allt oförändrat. Ange i slutskedet "Ingen delad åtkomst till den här skrivaren" och skriv ut en testsida.

Bild
Bild

Möjliga problem

Med den senaste generationen kringutrustning finns det inga svårigheter att ansluta till en dator. Efter installation av programvaran hittar datorn vanligtvis enheten på egen hand. Men det finns situationer när användaren fortfarande måste ingripa i parningsprocessen och konfigurera arbetet manuellt. Det är vettigt att lista de viktigaste problemen som användare står inför när de ansluter en kringutrustning och hur man löser dem.

Datorn känner inte igen skrivaren . Här kan du försöka ansluta USB -kontakten till en annan port på din dator, installera om drivrutinen eller hitta uppdaterad programvara på tillverkarens webbplats. Det är inte överflödigt att kontrollera att skrivaren är säkert ansluten till 220 volt -nätverket.

Bild
Bild

Om datorn fortfarande inte ser skrivaren måste du starta om datorn och försöka återupprätta anslutningen . Annars öppnar du "Kontrollpanelen" och försöker konfigurera parning med "Anslutningsguiden".

Bild
Bild

Sällan, men det händer att skrivaren bara gick sönder . Störningar kan orsakas av felaktig avstängning av enheten efter tidigare utskrift av dokument, till exempel när avstängningen inte utförs med en knapp, utan genom att dra ut kontakten från uttaget. I så fall måste du kontakta servicecenteret.

Bild
Bild

På vissa skrivare måste strömbrytaren hållas intryckt i några sekunder när den är påslagen .för att förbereda kringutrustningen för användning. Utan denna åtgärd kommer du inte att kunna aktivera skrivaren.

Bild
Bild

Ofta beror bristen på parning mellan enheter på en felaktig kabel . Vad ska man göra i den här situationen? Byt ut sladden och anslut igen.

Bild
Bild

Om inga fel hittas eller om skrivaren inte ansluter, eller om skrivaren inte ansluter, hjälper en erfaren tekniker till. Enheten kan ha mekaniska skador eller programvaruproblem . För att ansluta skrivaren själv måste du först noggrant läsa instruktionerna och först sedan fortsätta med avsiktliga åtgärder. Och glöm inte att installera de senaste drivrutinerna, liksom den korrekta avstängningen av utskriftsenheten i slutet av utskriftskön.

Rekommenderad: