Fläkt Med Luftfuktare (28 Bilder): Betyg På Utomhusmodeller Med Befuktning Och Jonisering För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Fläkt Med Luftfuktare (28 Bilder): Betyg På Utomhusmodeller Med Befuktning Och Jonisering För Hemmet

Video: Fläkt Med Luftfuktare (28 Bilder): Betyg På Utomhusmodeller Med Befuktning Och Jonisering För Hemmet
Video: Dyson Pure Hot & Cool - Upp till bevis! 2024, April
Fläkt Med Luftfuktare (28 Bilder): Betyg På Utomhusmodeller Med Befuktning Och Jonisering För Hemmet
Fläkt Med Luftfuktare (28 Bilder): Betyg På Utomhusmodeller Med Befuktning Och Jonisering För Hemmet
Anonim

Stoft och torr luft i rummet är mycket irriterande för en person. Värmeens skadliga effekter påverkar hjärtat och blodkärlen: pulsen snabbar, trycket sjunker och hela kroppen börjar arbeta i ett extremt läge. Mot bakgrund av allt detta har en person till och med en psykisk störning.

Moderna klimatsystem hjälper till att fly från "tre svettströmmar". Primitivt i princip, relativt billigt, men fans är fortfarande relevanta bland dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avancerade fans

Idag har dessa enkla enheter - fläktar - förbättrats. Tillverkare har kompletterat dem med luftfuktare. Nu skapar en fläkt med denna funktion inte bara ett driven luftflöde, utan mättar det också med fukt. Den resulterande luftmiljön från driften av en fläkt med en luftfuktare liknar effekten från en luftkonditionering.

Hur allt detta uppnås kan läras av enheten och fläktens funktionsprincip med befuktning. Hittills har endast golvtypen genomgått strukturella förändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Så här fungerar det nu modern golvfläkt:

  • rörformat stöd med höjdjustering;
  • elektrisk motor;
  • pumphjul skyddat av ett nät;
  • block med lägesomkopplare;
  • stativbehållare för vatten;
  • avdunstningskammare;
  • vattenvärmesystem;
  • ultraljudssändare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller, mestadels dyra och med luftjonisering, kompletteras med:

  • inbyggd timer;
  • kontrollpanel;
  • en hygrometer som kontrollerar luftfuktigheten;
  • aromatiseringsenhet med utbytbara patroner.

Joniseringsfunktionen, obegriplig för många, är faktiskt ett stort plus. Tack vare henne blir luften sällsynt, mättad med syre. Det skapar en känsla av att vara i bergen eller nära en vattenkropp. När sådan luft inandas visas en laddning av livlighet och humör. Trots de många och obegripliga elementen fungerar enheten helt enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur det fungerar med en luftfuktare

När enheten är ansluten till elnätet matas matningsspänningen till motorn. Han och pumphjulet, fixerat på sin axel, börjar rotera. Beroende på den inkluderade hastigheten bildas ett luftflöde med en viss styrka.

Samtidigt värms vattnet i tanken upp . Uppvärmningsprocessen och ultraljudsverkan leder till avdunstning av vatten. Den resulterande ångan genom rören inuti stödet stiger till bladen, där den sprutas från luftströmmen som skapas av dem. Så fungerar befuktningssystemet.

Jonisering uppnås i en separat enhet. Den innehåller en strömtransformator och ett filter. Som sändare används elektroder, från vilka arbetet bildas fria elektroner. De faller under luftströmmen och bildar en jonisk vind, som mättar luften med syre.

Som du kan se av ovanstående har fläkten idag förvandlats från en enkel enhet till en riktig klimatkontrollenhet. Dess hushållsbruk för hemmet har nu utökats till industriell skala. Befuktade fläktar finns i växthus, uterum, vårdinrättningar, tillverkningsanläggningar, catering och nöjesställen. Men dess huvudsakliga tillämpning förblir vardagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Det finns många utomhusversioner av fläktar med luftfuktare.

Kända märken är:

  • Ves Electrik;
  • Ricci;
  • Vitta;
  • Havs BRIS;
  • AEG;
  • Vitek;
  • Zanussi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Prisklassen på dessa modeller börjar från 3 tusen rubel, vilket gör dem överkomliga för ett brett spektrum av konsumenter.

Automatisk reglering av alla parametrar, inklusive:

  • hastighetsläge;
  • timer på och av;
  • uppvärmningsintensitet;
  • automatiskt rotera;
  • bakgrundsbelysning, jonisering och fjärrväxlingsalternativ.

I allmänhet finns allt i modellerna från dessa tillverkare.

Enligt betyget för golvstående modeller är det definitivt omöjligt att nämna det bästa. Allt beror på den potentiella köparens personliga preferenser och ekonomiska kapacitet. Du kan bara hjälpa till att förstå de tekniska möjligheter som bör beaktas när du väljer en fläkt med befuktning

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av tekniska ögonblick

När du köper är det viktigt att överväga en sådan indikator som enhetens kraft. Det mäts i watt, och serviceområdet beror på det. För 1 kvm. m står för 6-7 W av enhetens användbara effekt. Därför, till exempel, för ett sovrum på 14 kvm. m, är en fläkt med en effekt på 100-120 W lämplig. Fläkten i hallen är vanligtvis vald från gränsen på 150 watt.

  1. Pumphjulets diameter . Momentet är viktigt. Fläktens radie beror på den. Ju större diameter, desto större yta täcks av luftflödet.
  2. Vattentankens volym . Frekvensen för tillsats av vätska beror på dess kapacitet. Det är naturligtvis bättre för en upptagen person att köpa en modell med en stor behållare så att dess volym är tillräcklig för hela den heta säsongen.
  3. Lutning och rotationsvinkel . Dessa värden hänvisar till instrumentets "huvud". Ju högre siffror, desto bättre. Dessa indikatorer, såväl som pumphjulets diameter, påverkar det täckta området av blåsen.
  4. Bullriga enheter . Mätt i decibel. Värden som faller inom gränserna på upp till 30 dB är lämpliga. Allt över detta värde måste tålas.
  5. Prestanda . Den uppnådda komfortnivån beror på det. Felaktigt vald prestanda leder till att fläkten inte klarar en av huvudfunktionerna - befuktning. Du behöver inte beräkna någonting, du behöver bara ta modellen med maximal prestandafaktor om möjligt. Produktiviteten måste vara minst 5 tusen kubikmeter per timme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare alternativ som du kan tycka är användbara är fjärrkontroll, bakgrundsbelysning och självutlösare. Fjärrkontrollen skapar bekvämlighet när du byter driftläge. Motljuset hjälper dig att inte tappa eller hitta din enhet på natten. Den automatiska timern, förprogrammerad för driftläget, kommer inte att distrahera kontrollen. Vid en viss tid kommer han att slå på eller av enheten, och han kommer att göra det med de inställda parametrarna för hastighet, ångintensitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

En av de frågor som vanligtvis uppstår hos en köpare som bestämmer sig för att köpa en golvfläkt gäller behovet av en befuktningsfunktion. Den konventionella modellen kommer faktiskt att kosta mindre. Men fördelarna med en fuktad fläkt bevisar något annat.

Fördelarna med befuktade fläktar är övertygande

  1. Tack vare kylning och samtidig befuktning skapar ett bekvämt mikroklimat.
  2. Enkel användning . Till skillnad från en luftkonditionering, som gör ungefär samma sak, krävs ingen dyr installation och efterföljande underhåll (tankning, reparationer).
  3. Ekonomisk överkomlighet . Det faktiska ögonblicket när det inte är möjligt att köpa en dyr klimatkontrollenhet.
  4. Gradvis effekt på temperaturen . Risken att bli förkyld av plötsliga förändringar är minimal.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Bilden av att använda en fläkt med befuktning är rosig. Vi får dock inte glömma nackdelarna.

De hittade också sin plats i en så ovanlig enhet

  1. Buller . Tillverkare har inte kunnat bli av med det alls. Långsiktig drift av enheten stör med dess susande ljud från vinden.
  2. De kräver en viss mängd utrymme . Golvversionen för trånga utrymmen visar sig vara besvärlig. I detta avseende är de överlägsna luftkonditioneringsapparater, som är installerade under taket och inte stör människors rörelse.
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Trots nackdelarna vinner förmånernas antal och vikt. Ett billigt alternativ till en luftkonditionering i form av en fläkt med ett befuktningssystem fungerar effektivt och sparar miljontals människor som har valt det från värmen. En primitiv fläkt i en modifierad form håller redan på att bli en försäljningsledare och tävlar med många typer av klimatsystem, och tävling, som ni vet, uppstår inte från grunden.

Rekommenderad: