Luftfuktare Med Jonisatorer: Vad är Jonisering? Betyg Av De Bästa Luftfuktarna-jonisatorerna I Ett. Hur Väljer Jag En Jonisk Luftfuktare För Ditt Hem?

Innehållsförteckning:

Video: Luftfuktare Med Jonisatorer: Vad är Jonisering? Betyg Av De Bästa Luftfuktarna-jonisatorerna I Ett. Hur Väljer Jag En Jonisk Luftfuktare För Ditt Hem?

Video: Luftfuktare Med Jonisatorer: Vad är Jonisering? Betyg Av De Bästa Luftfuktarna-jonisatorerna I Ett. Hur Väljer Jag En Jonisk Luftfuktare För Ditt Hem?
Video: Luftfuktare - Få ett bättre och friskare inomhusklimat. 2024, April
Luftfuktare Med Jonisatorer: Vad är Jonisering? Betyg Av De Bästa Luftfuktarna-jonisatorerna I Ett. Hur Väljer Jag En Jonisk Luftfuktare För Ditt Hem?
Luftfuktare Med Jonisatorer: Vad är Jonisering? Betyg Av De Bästa Luftfuktarna-jonisatorerna I Ett. Hur Väljer Jag En Jonisk Luftfuktare För Ditt Hem?
Anonim

Gasföroreningar och överbefolkning i städer försämrar luftkvaliteten märkbart, och täppta lägenheter och luftkonditionerade kontor förvärrar bara situationen. Joniseraren förbättrar luftkvaliteten genom att släppa ut luftburna partiklar som tar bort statisk elektricitet i hela lägenheten.

En luftfuktare med en joniserare hjälper till att reglera koncentrationen av fukt och mättar luften med fördelaktiga partiklar, som är naturligt rika på havsluft.

Bild
Bild

Vad är jonisering i en luftfuktare?

Luftmassan sugs in i enheten genom inloppet, rengörs, fuktas med kall ånga, joniseras och släpps ut genom speciella perforerade hål.

Jonisering är luftmättnad med negativt laddade och positivt laddade partiklar som neutraliserar statisk elektricitet, olika flyktiga föreningar: lukt, tobaksrök, etc.

Bild
Bild

För en fullständig rengöring av huset rekommenderas att du dessutom utför en noggrann våtrengöring 2 gånger i veckan .eftersom dammpartiklar sätter sig snabbare i ett rum med normal luftfuktighet än i torr luft.

Om rummet är sällan och lite ventilerat, ackumuleras positivt laddade partiklar i luften, vilket orsakar sömnlöshet, huvudvärk och snabb trötthet hos människor och djur.

Bild
Bild

Fördel och skada

En luftfuktare är användbar genom att den inte bara minskar torrheten i rummet, utan också tar bort lukt, gör dammpartiklar tyngre, desinficerar luften från virus, mikrober och mättar den med luftjoner. Jonisering neutraliserar statisk elektricitet från driften av många hushållsapparater, som ständigt ackumuleras och är skadligt för det mänskliga nervsystemet och blodkärlen . Denna luftbehandling förhindrar bildning av mögel, vilket är mycket viktigt under lågsäsong när det inte finns någon centralvärme. Normalisering av luftfuktigheten i rummet har en fördelaktig effekt på ögonen: det minskar torrheten i slemhinnan och lindrar spänningen i ögonmusklerna.

Bild
Bild

Skadan från en luftfuktare med en joniseringsfunktion är att om de inre delarna av enheten och filtren inte rengörs i tid, kommer luften att bli förorenad istället för att rengöra. Apparaten kan också påverka TV: ns funktion negativt .därför måste den installeras på något avstånd och drivas från ett separat uttag.

Det är lämpligt att mäta ozonnivån i lägenheten och först då använda joniseringsfunktionen: överskott kan skada människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Ett ganska brett utbud av luftfuktare med olika modifieringar presenteras på den moderna marknaden.

Bild
Bild

Typer av luftfuktare med jonisator:

  • klassisk, med inbyggd fläkt: ger en annan ljudnivå, beroende på modell, men samtidigt kommer det ingen tydlig lukt av ozon i rummet på grund av luftspridning i hela rummet (en sådan enhet installeras främst på vintern, nära batteriet, vilket hjälper för att öka luftfuktigheten i ett torrt och sällan ventilerat rum);
  • ångtyp: vattnet kokar och avdunstar, en inandningseffekt skapas (sådana modeller är bullriga och förbrukar mycket energi);
  • ultraljudsenheter med inbyggd UV-lampa inte bara rengöra, utan också desinficera luften (medan salter avsätts som en vit beläggning på möbler och horisontella ytor);
  • klimatkomplex med en inbyggd silverstav, förstör många mikrober och virus;
  • modeller med HEPA -filter de rengör luften kvalitativt, befuktar och joniserar den, men de måste rengöras varje månad och filtret måste bytas ut var sjätte månad.
  • jonisator med elektrostatiskt filter det räcker att skölja under ett kraftigt tryck av rinnande vatten från kranen, varefter du ska torka av med en mjuk ren trasa och låta det torka helt naturligt i 6–8 timmar;
  • två-i-ett-ozonisator-jonisator genom att använda specialfilter gör luften av högsta kvalitet: eliminerar lukt, toxiner och partiklar av tobaksrök.

De bästa är de modeller av luftfuktare där joniseringsfunktionen kan stängas av om det behövs eller ha automatisk reglering med hjälp av ozonnivåsensorer i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Produktionen av luftfuktare med jonisering utförs av både kända jättar som tillverkar olika hushållsapparater, och snävt fokuserade företag som endast producerar luftfuktare.

Bild
Bild

Bland tillverkarna av luftfuktare-jonisatorer är följande märken mest populära:

Sharp (Japan) - tillverkar elektriska apparater av hög kvalitet till mycket rimliga priser, under många år på marknaden, bra kundrecensioner;

Bild
Bild
Bild
Bild

Ballu (Ryssland) - produktionen ligger i Kina, kvalitetsnivån är genomsnittlig, rimliga priser;

Bild
Bild
Bild
Bild

Ecology Plus (Ryssland) - cirka 20 år på marknaden, specialiserat på luftrenare, men byggkvaliteten hos luftfuktare är genomsnittlig;

Bild
Bild
Bild
Bild

Boneco (Schweiz) - jonisatorer tillverkas med den senaste utrustningen, högkvalitativ montering, oavbruten drift av enheter under hela garantiperioden;

Bild
Bild
Bild
Bild

Panasonic (Japan) - detta märke har producerat olika elektriska apparater i många år, strikt kontrollerar kvaliteten på färdiga produkter och har ett utmärkt rykte över hela världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sititek (Ryssland) - inhemsk innovativ utveckling, vars produktion ligger i Kina, kvaliteten på den genomsnittliga nivån, men ganska acceptabel för hemmet;

Bild
Bild
Bild
Bild

Fanline (Ryssland) - montering i Ryssland, genomsnittlig kvalitet, rimliga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En elektrisk apparat som rengör och joniserar luften, måste säljas med ett komplett paket med dokument:

  • en standard som bekräftar enhetens hygieniska säkerhet;
  • kvalitetscertifikat;
  • bruksanvisningar;
  • garantikort.
Bild
Bild

Om du planerar att köpa en luftfuktare med en joniseringsfunktion bör du vara uppmärksam på följande parametrar:

  • kraft - prestandanivån påverkar radien för dess effektiva verkan (ju kraftfullare, desto bättre);
  • typ av strömförsörjning - från elnätet eller från batterier;
  • avdunstningstemperatur - jonisatorerna måste innehålla extremt kall ånga, denna funktion är särskilt viktig i torra klimatzoner under den varma sommarperioden;
  • vattentankens storlek - beror på storleken på rummet, lägenheten eller huset: ju större yta, desto större ska tanken vara;
  • inbyggt vattenfilter minskar risken för vita avlagringar på möbler;
  • ljudnivå under arbetet - för hemmet är tysta eller tysta modeller att föredra (optimalt cirka 25 dB);
  • närvaron av automatisk styrning - själva enheten reglerar luftfuktigheten och joniseringsgraden baserat på data som tas emot med hjälp av sensorer;
  • närvaron av en hydrometersensor - bidrar till noggrann kontroll av luftfuktigheten i rummet och optimerar dess nivå i automatiskt läge;
  • energiförbrukning - en luftfuktare med en jonisator fungerar i genomsnitt cirka 12 timmar om dagen, ju mindre energi den förbrukar, desto bättre.
Bild
Bild

Antalet joner per 1 kubikcentimeter bör inte överstiga 50 tusen joner.

Det är bättre att köpa modeller av jonisatorer med en indikator på filterkontaminering.

Varje rum behöver sin egen jonisator eller ett lätt kompakt bärbart alternativ för hela lägenheten så att den enkelt kan flyttas.

Bild
Bild

Hur man använder?

Den optimala luftfuktigheten i rummet är cirka 55%, överskott eller brist på fukt påverkar en persons prestanda, sömn och välbefinnande negativt.

Det är nödvändigt att använda joniseraren strikt enligt instruktionerna; du kan inte använda enheten dygnet runt

Använd endast lämpligt vatten (destillerat, kokt eller vanligt kranvatten) fyllt till rekommenderad nivå. Om det inte finns någon hygrometersensor och vattennivåsensor och det inte finns någon automatisk avstängning måste du själv övervaka alla parametrar, för detta kan du använda påminnelsen i telefonen. Det är nödvändigt att regelbundet och omedelbart rengöra alla inre delar från skala och slambildning.

Dofter kan bara läggas till i specialfacket, tillsättning till vattentanken är strängt förbjuden.

Bild
Bild

Endast rumstemperaturapparaten kan slås på

Det är lämpligt att inte gå in i rummet under de första 15 minuterna efter att den har slagits på, tills jonisatorn når sin effektivitet.

Det är strängt förbjudet att röka i ett rum med en påslagen luftfuktare-joniserare för att undvika ytterligare spridning av cancerframkallande ämnen.

Det är lämpligt att placera enheten inte närmare än 2 meter från en person, och vid infektionssjukdomar är det nödvändigt att alla familjemedlemmar lämnar rummet medan luftfuktaren är i drift.

Bild
Bild

En luftfuktare med en joniserare, med korrekt drift och aktuell vård, är oumbärlig för astmatiker och allergiker och ger också påtagliga fördelar vid utbrott av luftvägsinfektioner genom att desinficera luftmassorna i rummet.

Rekommenderad: