Xiaomi Luftfuktare: Renare Med Befuktning Smartmi Zhimi Luftfuktare Och Deerma Luftfuktare, En Genomgång Av Andra Modeller För Lägenheten. Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Xiaomi Luftfuktare: Renare Med Befuktning Smartmi Zhimi Luftfuktare Och Deerma Luftfuktare, En Genomgång Av Andra Modeller För Lägenheten. Recensioner

Video: Xiaomi Luftfuktare: Renare Med Befuktning Smartmi Zhimi Luftfuktare Och Deerma Luftfuktare, En Genomgång Av Andra Modeller För Lägenheten. Recensioner
Video: Xiaomi Mijia SmartMi Evaporative Humidifier v2 - review 2024, April
Xiaomi Luftfuktare: Renare Med Befuktning Smartmi Zhimi Luftfuktare Och Deerma Luftfuktare, En Genomgång Av Andra Modeller För Lägenheten. Recensioner
Xiaomi Luftfuktare: Renare Med Befuktning Smartmi Zhimi Luftfuktare Och Deerma Luftfuktare, En Genomgång Av Andra Modeller För Lägenheten. Recensioner
Anonim

Torr inomhusluft kan leda till en mängd olika sjukdomar och en grogrund för virus. Problemet med torr luft är särskilt vanligt i stadslägenheter. I städer är luften generellt mycket förorenad och torr, än mindre tätbefolkade områden . Men du kan alltid hitta en lösning för din lägenhet, till exempel en luftfuktare. Det kommer att hålla luftfuktigheten i lägenheten på rätt nivå, vilket kommer att känna av alla dess invånare, och kommer också att göra livet lättare för människor som är allergiska mot damm eller pollen.

Bild
Bild

Om märket

Det finns många olika företag som tillverkar elektroniska luftfuktare. Denna artikel kommer att behandla modeller från varumärket Xiaomi . Det är ett av de mest kända kinesiska märkena i världen som inte bara tillverkar luftfuktare utan även annan elektronik. De viktigaste produkterna som tillverkas av företaget inkluderar smartphones, bluetooth -högtalare, surfplattor, bärbara datorer, konsumentelektronik, luftfuktare och många andra prylar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna av detta märke är av mycket hög kvalitet, vilket gör dem till valet för många människor runt om i världen . Trots att varumärket har funnits under relativt kort tid (det grundades 2010) har det redan fört fört köparnas förtroende. Företaget är engagerat i utvecklingen inom elektronik och uppdaterar ständigt de prylar som släpps ut på marknaden. Sortimentet ökar ständigt, eftersom Xiaomi ständigt släpper något nytt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För produkter från varumärket Xiaomi markerar köpare ett antal för- och nackdelar som du bör vara uppmärksam på innan du köper. Xiaomi luftfuktare har många fördelar. Dessa inkluderar:

  • lågt pris;
  • hög kvalitet;
  • ständigt expanderande sortiment;
  • egen utveckling
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om priset på produkter är det verkligen mycket lägre än för andra företag . Samtidigt får du för de spenderade pengarna en enhet som har egenskaper som saknas från produkter från andra märken till ett liknande pris. Varornas höga kvalitet är inte heller att förbise. Vi kan notera både högkvalitativ montering (lödning) av själva enheterna och deras "fyllning". Till exempel har "smarta" luftfuktare från detta märke sin egen mobilapplikation som skiljer enheten från andra märken och gör den mer bekväm att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig faktor som lockar köpare är det ständigt växande sortimentet. Xiaomi försöker följa alla moderna trender inom teknik och ställer dem ofta själva. Tack vare detta har köpare alltid ett val.

Ett ganska stort antal Xiaomi -utrustningsanvändare märker att enheterna har problem med att ansluta till mobilapplikationen på sin smartphone. Företaget själv hävdar att i de senaste versionerna av prylar har detta åtgärdats och anslutningen sker i 85% av fallen utan några fel . Om du ändå har otur och luftfuktaren inte har kopplats ihop med din smartphone är det bättre att ta den till ett servicecenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan allvarlig nackdel är det lilla antalet funktioner för att reglera driften av enheter. Nästan alla som är missnöjda med sitt köp klagar över att de inte kan rikta luftflödet till en viss punkt "längs Y-axeln". Den kan bara roteras åt olika håll, men du kommer inte att kunna få den att "titta" upp eller ner.

Ett annat vanligt produktklagomål är att tillverkaren inte innehåller reservdelar eller reparationsarmaturer för luftfuktare i satsen. Även detta kan inte ignoreras, trots allt, om något går sönder med dig, måste du leta efter en ersättare för den trasiga delen själv eller köpa en ny enhet … Naturligtvis, innan garantiperioden löper ut, kan luftfuktaren tas till salongen, där den kommer att repareras eller en ny kommer att utfärdas, men det finns inte så många Xiaomi -märkta salonger i Ryssland och OSS -länderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av de bästa modellerna

Som nämnts ovan förändras marknaden ständigt, så för att välja den bästa modellen för dig själv måste du ta reda på alla tillgängliga alternativ och jämföra dem.

Bild
Bild

Xiaomi VH Man

Denna enhet är en liten cylinder som mäter 100,6 x 127,6 millimeter. Xiaomi VH Man är den billigaste luftfuktaren från detta märke, vilket lockar mycket uppmärksamhet till det . Dess pris är cirka 2 000 rubel. Jämfört med alla andra modeller är VH Man en mycket kompakt och bärbar enhet. Denna användbara gadget har inte bara extremt små dimensioner, utan också en trevlig färg, presenterad i tre varianter: blå, grön, vit och orange. En av dessa färger passar absolut vilken inredning som helst - från land till högteknologi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket damm ackumuleras alltid i vilken lägenhet som helst (särskilt en stad) . Även om du torkar hyllorna varje kväll, kommer det att bildas där igen nästa morgon. En luftfuktare hjälper också till att hantera detta problem. På grund av det faktum att enheten kommer att bibehålla en luftfuktighet på cirka 40-60% i lägenheten, kommer damm mindre aktivt att lägga sig på hyllorna. Denna fastighet kommer särskilt att hjälpa människor som lider av olika former av allergier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har husdjur kommer de också att dra nytta av den här enheten. För kattens och hundarnas hälsa är luftfuktigheten i lägenheten inte mindre viktig än för deras ägare.

Xiaomi Guildford

Denna luftfuktare är mycket mer funktionell än VH Man. Många budgetbefuktare har ett mycket allvarligt problem: ojämn vattenspray . Det förnekar 70% av enhetens användbarhet. Trots det låga priset (cirka 1500 rubel i den officiella webbutiken) kunde tillverkarna undvika detta i den här gadgeten. Detta uppnås genom en speciell algoritm för enhetsdriften: mikrosprayteknik används, på grund av vilken mikropartiklar av vatten under högt tryck sprutas med hög hastighet. Detta gör det möjligt att befukta luften i hela rummet och samtidigt bibehålla en optimal luftfuktighet. Dessutom kommer denna sprutning inte att göra golvet i huset blött.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa företag introducerar speciella smakar kapslar i sina enheter, som ger vattenånga en behaglig lukt, men om de inte är av hög kvalitet kommer de att bli en fiende för din hälsa, särskilt för barn. Xiaomi Guildford använder inte sådana smaker, den behöver bara vanligt vatten . Denna funktion gör enheten helt säker och kan användas även inomhus där små barn bor.

Bild
Bild

Det kan också noteras att Xiaomi gjorde deras gadget helt tyst . Det kan säkert lämnas i sovrummet hela natten utan att oroa dig för buller. Dessutom har enheten en inbyggd 0,32 liters vattentank. En full tank räcker för 12 timmars kontinuerlig drift, vilket ger dig möjlighet att fylla den en gång före sängen och sova lugnt utan rädsla för att få slut på vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de funktioner som beskrivs ovan kan Xiaomi Guildford fungera som en mini nattlampa. När du trycker länge på startknappen börjar enheten lära sig en varm färg som inte stör sömnen. Naturligtvis, liksom den tidigare modellen, kommer Xiaomi Guildford att hjälpa allergiker att hantera sina sjukdomar.

Xiaomi Smartmi luftfuktare

Enheten representerar en av de färskaste och mest kraftfulla modellerna av luftfuktare från Xiaomi. Gadgeten har sin egen mobilapplikation genom vilken du helt kan anpassa den, samt se avläsningarna av alla sensorer inbyggda i enheten . Det är knappast någon hemlighet för någon att när du använder billiga eller lågkvalitativa fuktkräm kan du skapa en gynnsam miljö för tillväxt av skadliga bakterier eller svampar. Smartmi luftfuktare tillåter inte detta. Vattnet du fyller enheten med kommer att renas själv och desinficeras innan du använder det i affärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenrenaren fungerar med antibakteriellt ultraviolett ljus, samtidigt som den förstör upp till 99% av alla bakterier . Du behöver inte oroa dig för din hälsa, eftersom enheten inte använder några kemikalier, utan bara vanlig UV -strålning. En person utsätts inte för det på något sätt, och vattnet från honom försämras inte. Lamporna tillverkas av det berömda japanska märket Stanley. De är fullt certifierade, säkra och uppfyller alla hälsokrav.

Bild
Bild

Enhetens kropp och alla dess delar innehåller en bakteriedödande substans, tack vare vilken svamp och bakterier inte kommer att utvecklas inuti enheten.

Det är värt att notera bekvämligheten med att fylla luftfuktaren. Smartmi luftfuktare behöver inte ens snurra eller ta ut något av det . Det räcker bara att hälla vatten i det uppifrån, och det kommer omedelbart att börja fungera. För enkelhets skull har enheten en speciell fyllningssensorlist på sidan. Vattentankens volym är så mycket som 3,5 liter, vilket gör att du kan fylla på den mindre ofta. Om du plötsligt glömmer att "dricka" det, meddelar gadgeten dig med en ljudsignal.

Bild
Bild

Förutom meddelanden om slut på vatten har enheten en fuktsensor och automatisk reglering av befuktningsgraden . Så snart sensorvärdet når 70%, slutar enheten att fungera, vid en luftfuktighet på 60%fortsätter operationen, men inte särskilt aktivt, och så snart sensorn upptäcker 40%kommer aktiv fuktningsprocess att Börja. Smartmi luftfuktare har en sprayradie på 0,9-1,3 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Deerma luftfuktare

Enheten är en mer avancerad version av Smartmi luftfuktare. Den styrs av en mobilapplikation och har en standard uppsättning sensorer. Som med den äldre modellen visas avläsningarna av alla sensorer här på skärmen i mobilapplikationen. I allmänhet har enheten alla egenskaper hos sin föregångare, förutom att den har en intern vattentank inte för 3, 5, utan för så mycket som 5 liter. Vi kan lugnt säga att Deerma luftfuktare klarar sina uppgifter mycket bättre, eftersom dess effekt också har ökats . Sprutkapaciteten för denna gadget är 270 ml vatten per timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Smartmi Zhimi luftfuktare

En annan gadget från Smartmi Air Humidifier -serien med uppdaterade egenskaper. Den här enhetens kropp är tillverkad av ABS -plast för att förbättra dess miljövänlighet . Dessutom är materialet helt säkert för människokroppen och husdjur. Detta gör det möjligt att använda den även i rum med små barn. ABS -plasthöljet fastnar inte på smuts, vilket gör enheten bekvämare att sköta.

Bild
Bild

Vattentankens volym har reducerats till 2,25 liter för att öka enhetens kompaktitet och bärbarhet. Dess spraykapacitet är 200 ml per timme, vilket är ganska bra om du installerar prylen i små utrymmen. Den är perfekt för användning i ett sovrum eller vardagsrum.

Urvalstips

Nu när du har lärt dig i detalj om alla modeller av luftfuktare från Xiaomi måste du förstå hur du väljer rätt enhet för ditt hem. För att göra detta måste du bestämma några kriterier. För att behålla samma luftfuktighet i hela rummet måste du överväga dess skala . Om du inte har en mycket stor lägenhet, skulle den bästa lösningen vara att köpa inte en stor enhet, utan flera små. För att processen ska fungera korrekt och jämnt skulle den bästa lösningen vara att köpa luftfuktare för varje rum.

Bild
Bild

Om du äger en medelstor lägenhet eller ett litet hus är det bäst att köpa ett par Xiaomi Guildford-luftfuktare och ett par VH Man. Du kan välja vilket arrangemang som helst, men proffs rekommenderar dig att göra detta: de större och mer effektiva Guildfords bör installeras i de mest tidskrävande rummen (vanligtvis sovrummet och vardagsrummet), medan den mindre och mindre effektiva VH Man bör installeras på toaletten och köket, där luftfuktigheten redan är normal. På grund av ett så enkelt arrangemang kommer du att fördela fukt i vardagsrummet.

Bild
Bild

Om du bor i en stor lägenhet eller privat hus, överväg definitivt att köpa en luftfuktare för varje rum. Experter rekommenderar att du installerar Smartmi luftfuktare i vardagsrummet, sovrum och barnmodeller och Guildford i alla andra rum i huset . Detta beror på att storskaliga bostadsområden behöver mer fukt, vilket innebär att de kräver kraftfullare enheter. Nästa parameter att välja är din bostad. Det är vettigt att om du bor i havs- och havsområden behöver du knappast en luftfuktare. Men om du vill minska antalet skadliga bakterier och svampar i ditt hem, bör du köpa minst en enhet.

Bild
Bild

Om du bor i ett område med genomsnittlig luftfuktighet, bör du tänka på att köpa en luftfuktare, för i sådana klimatzoner kommer det att ge en enorm fördel för ägaren.

Om du bor i torra områden bör du definitivt överväga att köpa en luftfuktare. Extremt torr luft ökar risken för att drabbas av lungsjukdomar och kan förvärra dammallergier. Bara för torra zoner är Smartmi luftfuktare från Xiaomi också lämplig . Under sådana förhållanden hjälper den här prylen inte bara att bevara och stärka hälsan för dig och ditt hushåll, utan kommer också att få de flesta husblommorna att känna sig i naturen, vilket utan tvekan kommer att ha en positiv effekt på deras tillväxt och utseende. Du måste också tänka på en sådan faktor som pris. Efter att ha bestämt alla tidigare faktorer bör du svara på frågan om hur mycket pengar du är villig att spendera på den här enheten. Efter att ha svarat på denna fråga, köp gärna en pryl för det belopp som du inte har något emot för det - det kommer definitivt att lösa det.

Bild
Bild

Användarmanual

Någon av Xiaomis luftfuktare är mycket lätt att använda. Att ta hand om honom innebär flera enkla åtgärder som kan anförtros även ett barn, och eftersom enheterna är ganska lätta kommer även en äldre person att kunna hantera dem. Luftfuktaren ska fyllas på igen var 12: e eller 24: e timme (beroende på volymen på enhetens tank). Det övre locket på gadgeten skruvas loss, varefter den nödvändiga mängden rent vatten hälls i den . Det ska under inga omständigheter kloreras, annars sprutas det också med blekmedel.

Bild
Bild

Rengör vattentanken minst en gång i veckan. För att göra detta, skruva loss enheten och ta bort tanken från den. Skölj med varmt vatten utan tvättmedel och torka sedan av det med en alkoholservett. Nu kan du sätta tillbaka tanken på plats och tanka enheten. Det blir lättare för Smartmi Air Humidifier -ägare att ta hand om prylen . De behöver också regelbundet rengöra sin pryl, men för detta behöver de bara torka insidan av enheten med en alkoholservett och hålla en hand över toppen. Du behöver inte tvätta den med vatten, prylen klarar allt själv.

Bild
Bild

Och självklart måste enheten endast användas för det avsedda ändamålet, så att den deklarerade livslängden inte slutar tidigare än den borde.

Granska översikt

Xiaomi -märket är mycket populärt och recensioner på dess produkter är extremt enkla att hitta. För att vara säker på att recensioner är riktiga är det bäst att undersöka oberoende webbplatser och butiker. Efter att ha analyserat olika källor där recensioner för luftfuktare från Xiaomi lämnades verkliga och inte sårades, fick vi följande statistik:

  • 60% av köparna är helt nöjda med sitt köp och dess värde;
  • 30% är helt nöjda med den köpta enheten, men de är inte helt nöjda med det pris som de fick betala inte för honom;
  • 10% av konsumenterna gillade helt enkelt inte produkten (kanske på grund av fel val eller de nackdelar som angavs i början).

Rekommenderad: