Luftfuktare: Kyler Det Rummet Bra? Funktioner För En Kylt Luftfuktare För Hemmet. Mobila Och Andra Modeller För Befuktning

Innehållsförteckning:

Video: Luftfuktare: Kyler Det Rummet Bra? Funktioner För En Kylt Luftfuktare För Hemmet. Mobila Och Andra Modeller För Befuktning

Video: Luftfuktare: Kyler Det Rummet Bra? Funktioner För En Kylt Luftfuktare För Hemmet. Mobila Och Andra Modeller För Befuktning
Video: 10 amazing benefits of humidifiers you wish you knew! 2024, Mars
Luftfuktare: Kyler Det Rummet Bra? Funktioner För En Kylt Luftfuktare För Hemmet. Mobila Och Andra Modeller För Befuktning
Luftfuktare: Kyler Det Rummet Bra? Funktioner För En Kylt Luftfuktare För Hemmet. Mobila Och Andra Modeller För Befuktning
Anonim

Torr inomhusluft kan leda till en mängd olika sjukdomar och en grogrund för virus. Problemet med torr luft är särskilt vanligt i stadslägenheter . I städer är luften generellt mycket förorenad och torr, än mindre tätbefolkade områden. Men du kan alltid hitta en lösning för din lägenhet, till exempel en luftfuktare. Det kommer att hålla luftfuktigheten i lägenheten på rätt nivå, vilket kommer att känna av alla dess invånare, och kommer också att göra livet lättare för människor som är allergiska mot damm eller pollen.

En lika viktig faktor är rumstemperaturen . Många krukväxter och husdjur tar värme fruktansvärt. För att sänka temperaturen i huset kan du också använda en luftkonditionering, men ingenjörerna bestämde sig för att kombinera dessa två enheter, och nu kan du se en sådan produkt som en "luftfuktare-kylare för luft" på butikshyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och principer för drift av olika enheter

Luftfuktare-kylare för luft kan variera på många sätt. Alla som vill köpa en sådan enhet behöver veta om alla dessa skillnader. Eftersom dessa prylar består av två moduler har varje modul sina egna skillnader. Således, luftfuktaren kan vara ånga eller ultraljud, och kylaren kan drivas genom den första modulen (dvs kylning av vattenånga) eller bara fungera separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ångfuktarmodul

Endast föråldrade eller de billigaste enheterna fungerar nu enligt denna princip. Funktionsprincipen är så enkel som möjligt: vatten upphettas först för att få ånga, och sedan släpps ångan ut i luften i en tunn stråle. En sådan anordning liknar en vattenkokare, med den enda skillnaden att den stängs av när absolut allt vatten har kokat bort.

Fördelarna med sådana strukturer inkluderar det faktum att du behöver inte byta filter i dem … Ångan kommer alltid att vara ren och steril om du bara använder renat vatten. Ångmodulernas mycket höga prestanda gör att en vattenutsläppshastighet på 700 ml / timme kan uppnås. Med en enhet med en sådan modul kan du enkelt öka luftfuktigheten i rummet till 60-80%. Nackdelarna inkluderar hög energiförbrukning och oförmåga att kontrollera luftfuktigheten. På grund av den höga effekten kommer enheten att förbruka ganska mycket energi (och detta tar inte hänsyn till kylaren).

Dessutom är dessa enheter bullriga nog att de inte kan användas i sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultraljuds nebulisator

De mest moderna luftfuktare-kylarna fungerar med sådana moduler, eftersom detta är en av de nyaste och mest produktiva teknikerna. Sådana moduler är inte bara tysta och extremt effektiva, utan har också en vacker design. I sådana konstruktioner överförs vatten till en platta som vibrerar med en ultraljudsfrekvens. Vatten sprutas på mikropartiklar och blåses sedan ut ur enheten av speciella fläktar.

Förutom, sådana sprutor har inbyggda fuktsensorer, vilket gör det enkelt att övervaka deras funktion … Vissa typer av enheter inkluderar också dammsensorer, som gör det möjligt att spåra enhetens effektivitet. Liten storlek och låg ljudnivå gör enheterna mycket kompakta och kan användas även i sovrummet. Som sådan har ultraljudsmoduler inga nackdelar. Det enda som kan hänföras till nackdelarna med sådana konstruktioner är byte av filter. För att njuta av tystnad, skönhet och bekvämlighet måste du byta ut specialfiltren inuti enheten då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu ska vi prata om kylmoduler. Grundläggande arbetsprinciper: arbeta genom en luftfuktare eller självständigt. Enheter vars moduler fungerar genom varandra är ganska sällsynta. De är dyrare än modeller där modulerna fungerar separat. Dessa enheter har en 100% chans att använda ultraljudsförstoringsteknik.

Själva kylningen sker vid ångutkastningsstadiet . Fläktar som blåser ut mikropartiklar av vatten kommer att göra denna ånga svalare. Sådana anordningar är ineffektiva och kyler luften mycket dåligt, eftersom själva kylningen sker endast på grund av ånga. Priset på enheterna bestäms bara av deras extremt små storlek: de skiljer sig inte mycket från konventionella luftfuktare, men de utför två funktioner samtidigt. Dessa minikylare är mycket rörliga, vilket gör dem lätta att flytta eller transportera.

Sådana enheter klarar avfuktning bättre än kylning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Separat modul

Det ska sägas direkt att sådana enheter är mycket skrymmande och tar mycket plats. Deras arbetsprincip är följande: det är en korsning mellan en vanlig fläkt eller liten luftkonditionering och en enkel luftfuktare. Separat drift förutsätter att vattenånga inte kyls på något sätt. Ånga och kall luft lämnar enheten antingen från olika sidor eller från en tvärsnittsvy.

När ånga och luft flyter tvärs har det en större effekt än motsatta sidor . Luft blåser inte bara på ångan och kyler den, utan ger den också hastighet. På grund av detta sker återfuktningsprocessen mycket snabbare och mer effektivt. Enheterna förbrukar också stora mängder el. Detta beror på det irrationella arbetet med båda modulerna i gadgeten. Sådana kylare med ett befuktningssystem kommer verkligen att göra ett bra jobb med sina uppgifter. Men på grund av deras pris och stora storlek är de inte lämpliga för alla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur effektiva är luftfuktare-kylare?

Utan tvekan kommer dessa enheter att göra luften i rummet mycket svalare, men de är fortfarande ineffektiva. Det finns fortfarande ingen teknik som gör att dessa prylar kan prestera bättre än konventionella luftkonditioneringsapparater när det gäller effektivitet . Och eftersom luftfuktare-kylare har dykt upp relativt nyligen, är deras priser mycket högre än för klassiska enheter som luftkonditionering. De kommer bara att klara sig riktigt bra i små utrymmen. Det är mycket billigare och mer lönsamt att köpa ett delat system och en luftfuktare av god kvalitet separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

När marknaden växer sig bredare måste du veta vilka modeller som är bäst för tillfället.

Honeywell CHS071AE

Denna enhet kan kallas en mobil luftkonditionering med befuktningsfunktion. Denna gadget hjälper dig att kyla ett litet rum upp till 15 kvm. m och kommer att öka dess luftfuktighet. Den genomsnittliga kyltemperaturen är cirka 5 grader Celsius. Förutom kylning, på vintern, kan gadgeten värma ett rum upp till 45 kvm. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

SABIEL MB16

SABIEL MB16 är en gadget som har tre funktioner samtidigt. Förutom standardfuktning och kylning kan enheten också jonisera luften. Det kommer att bibehålla den nödvändiga aerojoniska sammansättningen av luften, vilket bidrar till känslan av friskhet i hela rummet. Produktens produktivitet är otroligt hög: 1600m3 per timme. Trots denna höga effektivitet förbrukar enheten mycket lite ström (cirka 100 watt).

Enheten har ett avtagbart nät som du inte kan ändra utan bara rengöra (tack vare själva filtret). Den har en vidvinkel där du kan styra luftflödet (cirka 100 grader).

Vattenångan som släpps ut från enheten kommer inte att lägga sig på golvet i form av dagg, så du kan säkert använda prylen i ett hus där det finns parkett eller trämöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

SABIEL MB30V

SABIEL MB30V är en mer avancerad version av den tidigare modellen som beskrivits. Denna gadget är inte bara nyare, utan också nästan 2 gånger dyrare (kostnaden kan nå 30 000 rubel från och med 2019), så det är inte särskilt efterfrågat. Liksom sin föregångare har SABIEL MB30V befuktnings-, kyl- och joniseringsfunktioner. De har inte förändrats på något sätt, förutom ökningen av effekt och effektivitet. Med ökad effekt ökade också strömförbrukningen (från 100 till 115 W).

Förutom de gamla funktionerna finns det en ny: luftrening . Enheten kommer inte bara att befukta och fräscha upp luften utan också rengöra den. Under driften av gadgeten kommer luft in och ut ur enheten kylt och joniserat. På väg genom enheten passerar luft genom ett vattenlager, där interaktionsprocessen äger rum - vattenfiltrering. Vattnet från detta filter absorberar allt damm och andra "extra" ämnen från luften och går sedan in i en speciell sump, varifrån det måste hällas. Liksom sin föregångare är SABIEL MB30V en mobil luftkonditionering. Det betyder att det inte bara kan svalna, utan också värma luften när du behöver det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sabiel MB35

En annan luftfuktare-kylare som kommer att rädda dig från både värme och kyla. Jämfört med den tidigare modellen har enhetens storlek och effektivitet ökats. Nu kan prylen förbruka så mycket som 3 liter per timme, och effekten är så mycket som 200 watt istället för 115. Tillverkare kunde göra deras enhet mindre bullriga: nu är dess ljudnivå cirka 45 dB.

Men trots många förbättringar har inga nya funktioner lagts till i gadgeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honeywell ES800

Honeywell ES800 kan säkert kallas en hel klimatkontrollenhet. Enheten har många fördelar jämfört med andra konkurrenter. Liksom många andra modeller kan Honeywell ES800 rengöra luft, kyla, befukta och jonisera den. Det finns en inbyggd tank för 8 liter och flera driftlägen. Driftlägen kan väljas från "normal" till "turbo ". Under drift i "turbo" -läge kan bruset nå 47 dB, vilket är en utmärkt indikator.

Enheten har en inbyggd timer som gör att du inte behöver oroa dig för närvaron av vatten i den. Timern kan ställa in drifttiden från 0,5 till 7,5 timmar utan avbrott. Gadgeten förbrukar ganska mycket el: beroende på läge, upp till 70 watt.

Rekommenderad: