Logitech Webbkameror: Brio Stream -videokameror Och Andra Modeller Med En Mikrofon, Konfigurering Och Anslutning Till En Dator

Innehållsförteckning:

Video: Logitech Webbkameror: Brio Stream -videokameror Och Andra Modeller Med En Mikrofon, Konfigurering Och Anslutning Till En Dator

Video: Logitech Webbkameror: Brio Stream -videokameror Och Andra Modeller Med En Mikrofon, Konfigurering Och Anslutning Till En Dator
Video: Logitech Brio vs 4K Pro Webcam - What's The Difference & Unboxing 2024, April
Logitech Webbkameror: Brio Stream -videokameror Och Andra Modeller Med En Mikrofon, Konfigurering Och Anslutning Till En Dator
Logitech Webbkameror: Brio Stream -videokameror Och Andra Modeller Med En Mikrofon, Konfigurering Och Anslutning Till En Dator
Anonim

I den moderna teknikens tid kan du arbeta utan att lämna ditt hem. Det finns ett stort antal lediga platser som kräver arbetslust och närvaro av en webbkamera, vilket gör att chefen kan intervjua dig och kommunicera om arbetsämnen.

Webbkameran ansluter till datorn och överför bilden direkt till den . Låt oss titta närmare på produkter från Logitech -märket - en av de mest populära tillverkarna av sådan utrustning.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Logitech videokameror har sina egna egenskaper, men nästan alla är positiva. Om du vill köpa någon av modellerna bör du studera företaget som helhet och se vad som är fördelarna och nackdelarna med produkterna.

Vi kommer att diskutera de positiva aspekterna först

  • En hög upplösning . Du kan köpa kameror med olika egenskaper, men överallt kommer upplösningen att vara från 1280x720 till 3840x2160, vilket gör att du kan få tydliga ramar både i fotografier och i videor.
  • Minsta krav på dator . Kameror är lämpliga för nästan alla system och omedelbart efter att de slås på via USB börjar de fungera. Detta kräver inte ytterligare drivrutiner eller några speciella program.
  • Trevlig mikrofon . Mikrofonen finns i alla modeller, den är inbyggd. Det finns brusreducering nästan överallt, vilket gör människors röster tydligare utan störningar. Men även om du tar en webbkamera, som inte har en sådan funktion, blir ljudkvaliteten mycket bra.
  • Rörelsesensor . Med den här funktionen kan du spela in åtgärder i rörelse, slå på och av bakgrundsbelysningen samt ljud när kameran upptäcker rörelse. Tack vare det stora synfältet kan du avvika från mitten av kameran, men stanna kvar i ramen.
  • Zoom . Gör att du kan skjuta alla rum med fokus på varje detalj. Även i det största konferensrummet blir det inga problem med små och luddiga bilder. Allt detta måste dock konfigureras genom speciella program, vilket görs på ett par minuter.
  • Materialet som kroppen är tillverkad av . Kamerorna är svarta i färg, gjorda av ett material som inte kommer att repa eller gå sönder alls vid stöt, men du måste fortfarande vara försiktig.
  • Möjligheten att rotera kameran 360 grader . Gör att du kan skjuta från alla hörn av rummet genom att vrida webbkameran efter behov för det perfekta fotot.
  • Lång tråd . Denna funktion gör det möjligt att använda webbkameran på ett avsevärt avstånd (1,5 meter) från datorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns väldigt få nackdelar, men de finns kvar

  • Högt pris på vissa modeller . Trots att priset motsvarar kvaliteten är inte alla nöjda med det. Det finns modeller som kan köpas för 1, 5 tusen rubel, och det finns de som kostar 70-80 tusen. Naturligtvis kommer kvaliteten på fotografering och andra egenskaper att vara helt annorlunda, men priserna är fortfarande chockerande.
  • Obekväm fastsättning . Alla kameror har ett speciellt fäste, och vissa har också möjlighet att montera på ett stativ. Men det finns inte en enda modell där fästet normalt skulle hålla enheten. Den är ganska svag överallt, tillverkad av plast och klarar inte webbkamerans vikt.
  • Liten storlek . Inte precis ett minus, snarare en funktion, men många gillar det inte.

Vissa miniatyrmodeller väcker inte självförtroende, eftersom det inte är många som kan passa in i ramen. Detta är mycket obekvämt för möten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Ett stort urval av webbkameror med olika egenskaper och till olika priser får dig att fundera över vilken du ska välja. För att besvara denna fråga, överväg de mest populära modellerna bland användare.

Logitech Brio Stream . Videokamera som låter dig filma i Ultra HD 4K med 60 bilder per sekund. Vid återgivning är färgerna lika ljusa som i livet, vilket är mycket tilltalande. Belysningen påverkar inte den resulterande bilden på något sätt, eftersom kameran justeras automatiskt. Ramupplösningen är 3840x2160, vilket garanterar tydliga bilder även när du kör. Kameran väger bara 63 gram, enheten är i princip liten och nästan osynlig på datorn.

Men trots en så liten storlek har den här modellen fungerat i minst ett år. Pris - 15 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Logitech C920s . Modellen är utrustad med två mikrofoner som tydligt kan överföra ljud utan störningar. Dessutom är ett autofokussystem inbyggt, vilket hjälper till att ta bra bilder. Videofilmning sker i Full HD 1080p, bilden överförs snabbt, vilket är mycket viktigt under konferenser. Precis som med den tidigare modellen är kameran utrustad med ljuskorrigering. Skillnaden är den nya Capture -programvaran och priset - 6, 4 tusen rubel.

Bild
Bild

Logitech C615 . Ovanlig webbkamera som kan vikas och passa även i en ficka. Videokvaliteten möjliggör videokommunikation med bra bilder och ingen störning. Modellen är kompatibel med alla datorer och kräver inte ytterligare programvara för att fungera. Återigen autofokus och automatisk ljuskorrigering, vilket är mycket bekvämt för kommunikation. Modellen har en garanti på 12 månader och ett pris på 4 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Logitech C525 . Video i 720 p -format och brusreducering gör det möjligt att inte bara chatta utan även göra videor på olika webbplatser. Kameran kan monteras på valfri plan yta och filmas på stort avstånd, trådlängden här är 1,83 meter. Själva enheten är större - den väger 88 gram och har följande dimensioner: 40, 4x31, 75x68, 5 mm.

Garantin för denna enhet är 2 år, tillverkaren är säker på produktens kvalitet. Du kan kontrollera detta genom att köpa en modell för 3 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Logitech C310 . Denna webbkamera producerades för länge sedan, men den har inte genomgått en enda förändring, eftersom det är ett mycket bra alternativ. Automatisk spårningsfunktion, ljuskorrigering, högkvalitativt ljud och bildöverföring - allt detta gör användarna nöjda. Alla älskar priset ännu mer - bara 2500 rubel för en så högkvalitativ modell.

Bild
Bild

Logitech C922 . Den billigaste modellen, men kvaliteten blir inte sämre av detta. Hög upplösning och videoinspelning i 720 p -format, som många kameror, men för 1, 5 tusen rubel. Bilden korrigeras automatiskt, bildens ljusstyrka och färger justeras. Den inbyggda mikrofonen gör videosamtal ännu bekvämare. Den enda nackdelen är fästet, som inte passar alla skärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Logitech C270 . Du kan köpa den i vilken butik som helst för ett litet pris - endast 1,5 tusen rubel. Endast kameran och installationsdiagrammet ingår. Kabeln är bara 50 cm, vilket är en nackdel om du behöver ansluta kameran över en lång sträcka. Mikrofonen är känslig och bildkvaliteten är tilltalande. Det kommer inte att finnas några problem med videokommunikation. Naturligtvis är denna modell inte särskilt lämplig för möten, utan för ett uppriktigt samtal med släktingar - precis lagom.

Bild
Bild

Logitech Brio Ultra HD Pro -webbkamera . Den lilla modellen låter dig spela in bilder i Full HD 4K -kvalitet. Inbyggd mikrofon, snabb installation och snabba anslutningar gör denna modell till en av de bästa. Snygg design (du kan välja inte bara en svart kamera, utan också en orange) är naturligtvis inte en anledning att betala 15 tusen rubel för det, men utmärkt ljud och en avtagbar USB -kabel är en anledning.

Bild
Bild

Logitech C925e Business webbkamera . Modellen kan köpas för 5-6 tusen rubel, samtidigt som den får en liten kamera som är certifierad för företag. Fotograferingshastigheten når 30 bilder per sekund, vilket gör kommunikationen mer produktiv. Synfältet är 78 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Logitech B525 vikbar företagswebbkamera . Webbkameran är också gjord speciellt för företag, men med den kan du också undervisa över Internet och spela spel över nätverket. Ljudkvaliteten är utmärkt och rösterna är begripliga, vilket är mycket viktigt i affärskommunikation. Kamerans framsida är stängd för att skydda enheten från damm. Priset på 3 tusen rubel för en sådan enhet är inte så mycket.

Bild
Bild

Logitech C930e Business webbkamera . En modell med en ovanlig design, men med samma egenskaper. Bra kvalitet, snabb autofokus, utmärkt färgåtergivning och zoom, snyggt kroppsmaterial. Du kan oändligt lista de positiva aspekterna, så låt oss vända oss till nackdelarna. Det är en, men mycket stor - priset är cirka 10 tusen rubel. För sådan kvalitet kräver de en bra summa, som inte är tillgänglig för alla.

Bild
Bild

Och det finns också runda kameror - Logitech ConferenceCam Group och Logitech ConferenceCam PTZ Pro 2, men de är inte annorlunda, förutom form och pris - det här är samma modeller som du måste betala 70-80 tusen rubel för.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst måste du bestämma vad kameran är till för och hur den ska användas. Beroende på syftet behövs olika egenskaper, därför olika modeller. I grund och botten krävs webbkameror för konferenser, Skype -samtal till familj och vänner, för streaming och videoinspelning på olika webbplatser.

När vi väljer uppmärksammar vi ett antal faktorer

  1. Sensorupplösning . Den mäts i megapixel och kan vara från 0, 3 till 3. Bildens kvalitet beror på dessa siffror.
  2. Video och fotoupplösning . Och storleken på ramen är också viktig, i Logitech -kameran kan den vara från 1280x720 till 3840x2160.
  3. Bildhastighet per sekund . Denna parameter påverkar överföringen av rörelse i videon. Det kan vara från 7 till 60, men det är bättre att uppmärksamma modeller där hastigheten är minst 30 bilder per sekund.
  4. Fokuserar . Många kameror har automatisk fokusering, vilket är mycket bekvämt. I kommunikationsprocessen kan du ändra kroppens position, men ändå stanna i ramen och inte förlora bildens klarhet.
  5. Betraktningsvinkel . Påverkar den resulterande bilden. Här, ju högre siffra, desto bättre.
  6. Mikrofon . Alla kameror har en inbyggd mikrofon, men du bör vara uppmärksam på de kameror som har brusreducering så att bara din röst kan höras och inte rop från gatan eller hög musik från grannar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Vid köp får vi en webbkamera med en USB -kabel, vars längd är från 0,5 till 1,8 meter, olika dokumentationer och specialprogram (de kan vara användbara under installationen). Om du plötsligt behöver ytterligare drivrutiner kan de hittas på den officiella webbplatsen, men innan det måste du ta reda på och ange vilken modell programmet är.

Sedan måste du ansluta enheten och konfigurera den. Installationen är väldigt enkel - det finns nästan ingenting att göra . När du har anslutit kameran till datorn visas installationsfönstret. Operativsystemet känner automatiskt igen enheten och om några minuter är den klar att användas.

Speciell programvara på skivan låter dig ansluta kameran och omedelbart börja spela in från flera källor, gör det möjligt att filma i 9: 16 -format och genomföra direktsändningar. Dessutom kan användaren välja bildvinkel, upplösning för inspelning, justera vitbalansen och antalet bildrutor per sekund.

Rekommenderad: