Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Bärbara Dator? Anslutning Till En Bärbar Dator Med En Kontakt. Hur Kan Jag Ansluta En Trådlös Och En Trådbunden Mikrofon?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Bärbara Dator? Anslutning Till En Bärbar Dator Med En Kontakt. Hur Kan Jag Ansluta En Trådlös Och En Trådbunden Mikrofon?

Video: Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Bärbara Dator? Anslutning Till En Bärbar Dator Med En Kontakt. Hur Kan Jag Ansluta En Trådlös Och En Trådbunden Mikrofon?
Video: How to connect a wireless microphone to a laptop 2024, Mars
Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Bärbara Dator? Anslutning Till En Bärbar Dator Med En Kontakt. Hur Kan Jag Ansluta En Trådlös Och En Trådbunden Mikrofon?
Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Bärbara Dator? Anslutning Till En Bärbar Dator Med En Kontakt. Hur Kan Jag Ansluta En Trådlös Och En Trådbunden Mikrofon?
Anonim

Idag är mikrofonen en integrerad del av en modern människas liv. På grund av de olika driftsegenskaperna hos den här enheten kan du skicka röstmeddelanden, utföra dina favorit hits i karaoke, sända onlinespel och till och med använda dem i det professionella fältet. Men det viktigaste är att det inte finns några misslyckanden under driften av mikrofonen. För att göra detta måste du vara särskilt uppmärksam på principen om att ansluta enheten och konfigurera den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluts med en sladd

I det inte så avlägsna förflutna hade bärbara PC -modeller bara en trådbunden metod för att ansluta mikrofoner, högtalare och andra typer av headset. Flera ljudkontakter i standardstorlek fungerade som ljudingång och -utgång.

Ingångskontakten tog emot signalen från mikrofonen, digitaliserade rösten och skickade den sedan till hörlurar eller högtalare.

Bild
Bild

På den konstruktiva sidan skilde sig inte kontakterna åt. Den enda skillnaden mellan dem är färgkanten:

  • den rosa kanten var avsedd för mikrofoningången;
  • den gröna kanten var utgången för hörlurar och andra alternativ för ett externt ljudsystem.

Ljudkort på stationära datorer är oftast utrustade med kontakter i andra färger, som alla har ett specifikt syfte. Till exempel line-in eller optisk-out. Det var omöjligt att hitta sådana klockor och visselpipor i bärbara datorer. Deras lilla storlek tillät inte ens en extra ingångs- eller utgångskontakt att byggas in.

Bild
Bild

Den snabba utvecklingen av nanoteknik har dock lett till att bärbara tillverkare började använda kombinerade alternativ för att ansluta ljudsystem till bärbara datorer . Nu började den bärbara kontakten fungera enligt 2-i-1-principen, nämligen att ingången och utgången var i samma fysiska kontakt. Denna anslutningsmodell har många obestridliga fördelar:

  • ekonomisk inställning till enhetens kropp, särskilt när det gäller miniatyr ultrabookar och transformatorer;
  • möjligheten att kombinera med telefonheadset;
  • det är inte möjligt att av misstag ansluta kontakten till ett annat uttag.
Bild
Bild

Ägare av gammaldags headset med separata ingångs- och utgångskontakter tyckte dock inte om den kombinerade anslutningsmodellen. I grund och botten är det enkelt att gå till din närmaste butik och köpa versionen med ett plugg. Men de flesta använder mycket dyra enheter som har klarat testet i flera år. Och de kommer verkligen inte att vilja ändra sin favoritteknik för en analog med en annan typ av utgång.

Av denna anledning är alternativet att köpa ett nytt headset inte längre ett alternativ. Och möjligheten att ansluta via USB är irrelevant.

Bild
Bild

Den enda rätta lösningen vore köp av en adapter för anslutning av ett headset med en bärbar dator . Och kostnaden för ytterligare utrustning blir mycket mindre än en ny högkvalitativ mikrofon.

Den moderna människan ägnar särskild uppmärksamhet åt den trådlösa metoden för att ansluta ett ljudheadset. Det är mycket bekvämt att sjunga, prata, ringa upp med sådana mikrofoner. Professionella spelare föredrar dock trådbundna prover. Bluetooth-teknik ger naturligtvis en garanti för en högkvalitativ anslutning, men det finns fortfarande tillfällen då den återgivna rösten går förlorad eller igensatt av andra vågor.

Bild
Bild

Till en bärbar dator med en kontakt

Den enklaste metoden för att ansluta en mikrofon till en bärbar dator med en port är anslut i headsetets sista rosa kontakt . Men i det här fallet stängs de bärbara högtalarna av automatiskt och själva hörlurarna, som finns i headsetdesignen, kommer inte att vara aktiva. Lösningen kan vara att ansluta högtalaren via Bluetooth.

Bild
Bild

Det mest framgångsrika sättet att ansluta hörlurar med en mikrofon till en bärbar dator med en ingångsport är dock att använda ett extra tillbehör

Splitter . Enkelt uttryckt, en adapter från en kombinerad ingång till två kontakter: ingång och utgång. När du köper ett tillbehör är det viktigt att uppmärksamma den tekniska punkten: för att ansluta till en bärbar dator med en kontakt måste adaptern vara av denna typ "två mödrar - en pappa".

Bild
Bild
Bild
Bild

Externt ljudkort . Enheten är ansluten via USB, vilket är mycket bekvämt och acceptabelt för alla bärbara datorer. Denna metod används dock endast inom yrkesområdet. Hemma bärbara datorer är utrustade med delare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Båda metoderna ger den bärbara datorn två ingångar och utgångar som kan användas som i gamla dagar.

Till PC med två kontakter

Trots kärleken till det klassiska sättet att ansluta ett headset vill många använda en mikrofon med en kombinerad typ av anslutning.

En adapter krävs också för detta ändamål. Bara det ser lite annorlunda ut: på ena sidan finns två pluggar med rosa och gröna fälgar, på den andra - en kontakt. Den obestridliga fördelen med detta tillbehör är i omöjligheten att trassla ihop sig i splitterns sidor.

Bild
Bild

När du köper en adapter det är viktigt att kontrollera att kontakterna och ingångskontakten har standardmått, nämligen 3,5 mm , eftersom liknande tillbehör med mindre dimensioner används för mobila enheter.

Priset på en sådan adapter är ungefär detsamma med omvända modeller. Men i alla fall är detta den minsta investeringen för att använda det favorit- och beprövade headsetet.

Bild
Bild

Hur ansluter jag den trådlösa modellen?

Alla modeller av moderna bärbara datorer är utrustade med Bluetooth -teknik. Det verkar som om ett trådlöst headset med en mikrofon löser många anslutningsproblem: det finns ingen anledning att spendera pengar på adaptrar, oroa dig för att storleken på kontakten inte passade, och viktigast av allt, du kan säkert flytta bort från källan av anslutning. Och ändå har även sådana perfekta enheter flera nyanser som är värda att uppmärksamma.

  • Ljudkvalitet . Bärbara datorer har inte alltid en högkvalitativ ljudfunktion. Om din bärbara datoradapter stöder aptX -teknik kan du överväga ett trådlöst headset. I detta fall måste själva tillbehöret också stödja aptX.
  • Försenat ljud . Denna nackdel förföljer främst modeller med fullständig brist på ledningar, till exempel Apple AirPods och deras motsvarigheter.
  • Det trådlösa headsetet måste laddas . Om du glömmer laddningen måste du säga adjö till underhållningen i minst 3 timmar.
Bild
Bild

Trådlösa mikrofoner är det bästa sättet att bli av med oönskade ledningar. Det är enkelt att ansluta enheten:

  • du måste sätta i batterierna i headsetet och starta enheten;
  • para sedan ihop headsetet med en bärbar dator;
  • kom ihåg att ladda enheten i tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ingen uppgraderad programvara krävs för att upprätta en trådlös anslutning till headsetet.

För mikrofoner som kräver installation via en speciell applikation finns programnedladdningsfilen på skivan som ingår i satsen. Efter installationen justeras mikrofonen automatiskt.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Efter att ha kommit fram till hur du ansluter ett headset till en bärbar dator måste du bekanta dig med steg-för-steg-instruktionerna för att installera en mikrofon. Denna enhet ansvarar för ljudkvaliteten. För att kontrollera dess parametrar, du måste spela in din egen röst och sedan lyssna på den . Detta är det enda sättet att identifiera behovet av ytterligare inställningar eller att lämna de inställda parametrarna oförändrade.

Bild
Bild

För att skapa en testinspelning, följ instruktionerna steg för steg

  • Tryck på "Start" -knappen.
  • Öppna fliken Alla program.
  • Gå till mappen "Standard".
  • Välj raden "Ljudinspelare".
  • Ett nytt fönster med knappen "Starta inspelning" visas på skärmen.
  • Sedan talas några enkla och komplexa fraser in i mikrofonen. Det rekommenderas också att sjunga versen eller refrängen till vilken låt som helst. Den inspelade röstinformationen måste sparas.
Bild
Bild

Efter att ha lyssnat på ljudinspelningen kan du förstå om ytterligare ljudjustering krävs.

Om allt är bra kan du börja använda headsetet.

Om ytterligare konfiguration krävs måste du spendera lite tid, särskilt sedan Varje Windows -operativsystem har individuella alternativ och platsen för de nödvändiga parametrarna.

Bild
Bild

Steg-för-steg-process för att installera en mikrofon för Windows XP

  • Öppna "Kontrollpanelen".
  • Gå till avsnittet "Ljud och ljudenheter", välj "Tal".
  • Klicka på "Volym" i fönstret "Spela in".
  • Markera "Välj" i fönstret som visas och flytta reglaget till toppen.
  • Klicka på "Apply". Upprepa sedan testinspelningen. Om allt är i ordning kan du börja använda enheten. Om ljudet hoppar över eller verkar oklart, gå till avancerade inställningar.
  • Öppna menyn Alternativ och välj Avancerade alternativ.
  • Klicka på knappen "Konfigurera".
  • Markera "Mikrofonförstärkning".
  • Klicka på "Apply" och testa ljudet igen. Mikrofonvolymen kan behöva sänkas något.
Bild
Bild

Steg-för-steg-process för att installera en mikrofon för Windows 7

  • Högerklicka på högtalarikonen nära klockan.
  • Välj "Inspelare".
  • Klicka på "Egenskaper".
  • Välj fliken "Nivåer" och justera volymen.
Bild
Bild

Steg-för-steg-process för att installera en mikrofon för Windows 8 och 10

  • Klicka på "Start" och klicka på kugghjulsikonen.
  • Välj "System" i fönstret som visas.
  • Öppna fliken "Ljud".
  • Hitta "Input" och klicka på "Device Properties".
  • Öppna fliken "Nivåer", justera volymen och förstärkningen, klicka sedan på "Apply". Efter en testinspelning kan du börja arbeta.
Bild
Bild

Metod för att ansluta en karaokemikrofon

  • Konfigurera först headsetet.
  • Öppna avsnittet "Lyssna".
  • Markera kryssrutan "Lyssna från den här enheten" så att ljudet går genom högtalarna. Klicka på "Apply".

Rekommenderad: