Golvdelningssystem: Hur Väljer Man För En Lägenhet Och Ett Privat Hus? Översikt över Luftkonditioneringsmodeller Utan Kanal

Innehållsförteckning:

Video: Golvdelningssystem: Hur Väljer Man För En Lägenhet Och Ett Privat Hus? Översikt över Luftkonditioneringsmodeller Utan Kanal

Video: Golvdelningssystem: Hur Väljer Man För En Lägenhet Och Ett Privat Hus? Översikt över Luftkonditioneringsmodeller Utan Kanal
Video: Ложь пропагандистов Первого канала.... Или как я на передачу сходил 2024, April
Golvdelningssystem: Hur Väljer Man För En Lägenhet Och Ett Privat Hus? Översikt över Luftkonditioneringsmodeller Utan Kanal
Golvdelningssystem: Hur Väljer Man För En Lägenhet Och Ett Privat Hus? Översikt över Luftkonditioneringsmodeller Utan Kanal
Anonim

Med början av sommarsäsongen börjar många fundera på att köpa en luftkonditionering. Men det är vid denna tidpunkt som alla installationsmästare har fullt upp, och du kan registrera dig för dem bara om några veckor, och det är bara väsen i butikerna som säljer. Men behöver du oroa dig så mycket för att välja en luftkonditionering och installera den när det inte är så många varma dagar på sommaren? Ett golvdelningssystem kan vara ett bra alternativ i liten storlek.

Laguppställningen

När du använder en golvstående luftkonditionering behöver du inte leta efter en plats för utomhusenheten, skapa hål i väggen för inomhusenheten.

Utrustningens rörlighet och kompaktitet gör att du kan placera den på valfri plats i rummet.

Bild
Bild

Tänk på de populära modellerna av golvdelningssystem

Växelriktare Mitsubishi Electric Inverter MFZ-KJ50VE2 . Om du inte har möjlighet att placera apparater på väggarna, är denna vy för dig. Den har en stilren design, är utrustad med en nanoplatinumbarriär och en antibakteriell insats med tillsats av silver, och är också lätt i vikt och storlek. Utrustad med en dygnssensor dygnet runt, ett driftsätt som kan ändras, ett automatiskt styrsystem-det kan fungera via Internet. Både kylning och uppvärmning av alla utrymmen med en yta på upp till 50 kvm är möjliga. Den enda nackdelen med denna typ är den höga kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraftfull Slogger SL-2000 . Det kan effektivt kyla luften och skapa ett gynnsamt inomhusklimat från 50 kvm. m. Den klarar sig bra med befuktning och jonisering. Utrustningens vikt är 15 kg, medan den är ganska mobil, den är utrustad med en inbyggd vattentank på 30 liter. Drivs av mekanisk styrning vid 3 hastigheter.

Bild
Bild

Liten Electrolux EACM-10AG skiljer sig åt i original design. Designad för områden upp till 15 kvm. m. Fördelar luften jämnt, fungerar i 3 automatiska lägen. Ger ventilation, skapar svalhet. Fjärrkontrollen är utformad enligt den senaste tekniken och är inbyggd i enhetens kropp. Låg ljudnivå. Bärbar. Ett filtreringskomplex är avsett för luft. Nackdelen är den korta strömkabeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

I avsaknad av en luftkanal, modell Midea Cyclone CN-85 P09CN … Manövrering i alla rum är möjlig. Dess uppgift är att kyla luften som passerar genom ett filter med kylt vatten eller is. Enheten har en fjärrkontroll, produkten är utrustad med en tidskontroll. Har utbytbara joniska biofilter som fångar upp damm och föroreningar.

Det värmer, kyler och cirkulerar bra över ett område på upp till 25 kvm. m. Mycket ekonomisk att använda, eftersom i princip bara fläkten fungerar. Trots vikten på 30 kg är luftkonditioneringen ganska kompakt och transportabel tack vare hjulen.

En enhet utan korrugerad slang ser mycket mer attraktiv ut än andra mobila modeller, men den kan inte kallas luftkonditionering i ordets fulla bemärkelse.

Tyst . Nackdelarna är låg effektivitet och avsaknaden av en kondensatuppsamlingstank. Och också behovet av konstant tankning med vatten och is skapar vissa besvär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående med befuktning av luft Honeywell CHS071AE . Kyler området upp till 15 kvm. m. Det används ofta i barns institutioner och lägenheter. Det klarar luftreningen bra, vilket minskar risken för ett antal sjukdomar. Mycket lätt och liten. Klarar värme ännu bättre än kylning. Den har inte ett separat kylläge, vilket är extremt obekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Saturn ST-09CPH-modell med värme . Har en bekväm enkel beröringskontroll. Luftkonditioneringen är utrustad med utmärkt kondensavlopp. Det flexibla luftutloppet är mycket bekvämt att använda. Tre lägen ger kvalitetsprestanda. Enheten är konstruerad för uppvärmning av områden upp till 30 kvadratmeter. Relativt liten, vikt 30 kg, mycket funktionell, med automatisk avdunstning av kondensat, vilket är mycket bekvämt i drift. Det antibakteriella filtret gör ett utmärkt jobb med att rengöra luften. Diagnostik av arbete utförs automatiskt. Den enda nackdelen är den låga ljudisoleringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Delade system Arctic Ultra Rovus består av två block anslutna med ett freonrör och en kabel för el. Det kan väljas för en lägenhet eller ett privat hus. Ett av blocken är mobilt och låter dig flytta runt i rummet under kommunikationens längd, det andra är stationärt och installeras utanför byggnaden. Utomhusenheten har funktionen att omvandla köldmediet från ett lufttillstånd till ett flytande tillstånd, och det inre, tvärtom, omvandlar freon från ett flytande tillstånd till ett lufttillstånd. Kompressorn är placerad i utomhusenheten. Dess roll är att inte stoppa cirkulationen av köldmediet längs kretsen, klämma den. På grund av den termostatiska ventilen sjunker freon -trycket innan det matas till förångaren. Inbyggda fläktar i utomhus- och inomhusenheterna är utformade för att cirkulera varm luft snabbare. Tack vare dem blåser luftflödena över förångaren och kondensorn. Speciella skärmar reglerar luftflödets riktning och dess effekt. Designad för att betjäna lokaler upp till 60 kvm. Styrs av fjärrkontrollen. Slangens utlopp till gatan i denna modell är ett måste.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När du köper en mobil luftkonditionering frågar köparen ofta om produktivitet och bra luftkonditionering. Men glöm inte att en sådan modell endast är utformad för små områden.

För ett större område bör endast vanliga split -system användas.

Bild
Bild

En golvmonterad luftkonditionering har sina egna fördelar och nackdelar. Låt oss börja med proffsen.

  1. Lätt i vikt, tack vare detta kan du flytta från plats till plats där du är direkt. Även om du bestämmer dig för att gå till dacha kan du ta den med dig.
  2. Lätt att använda och i sin design är hela poängen med processen att tillsätta vatten och is.
  3. Installation av golvluftkonditioneringar utförs utan specialister. Det finns ingen anledning att borra väggen och tänka på installationen av luftutloppet till gatan.
  4. Bekväm design, små dimensioner gör att de passar in i alla interiörer.
  5. Alla sådana modeller är självdiagnostiserande och självrengörande. Vissa av dem har luftvärme.
Bild
Bild

Men det finns också nackdelar:

  1. priset är ganska stort, men jämfört med stationära luftkonditioneringsapparater är det fortfarande billigare med 20-30 procent;
  2. ganska bullrigt, vilket orsakar särskilt obehag på natten;
  3. kylning från en mobil enhet är mycket lägre än från en stationär och kanske inte når den önskade indikatorn;
  4. konstant övervakning av vatten- eller isbehållaren krävs.
Bild
Bild

Vissa motståndare till mobila kylare vill inte kalla dem luftkonditioneringar, eftersom kylningseffekten inte längre är från luftkonditionering, utan från fuktning.

Trots detta får vi med rätt användning av sådan utrustning en lösning på de nödvändiga uppgifterna: en behaglig rumstemperatur och lämplig luftfuktighet.

Trots alla nackdelar och fördelar med golvstående luftkonditioneringar är de fortfarande efterfrågade .eftersom de ofta helt enkelt är oersättliga. Deras fördelar kan bekräftas av alla som redan har använt dem.

Rekommenderad: