Trådlös Dörrklocka: Hur Man Väljer En Dörrklocka För En Lägenhet, Ett Sommarboende Eller Ett Privat Hus? Modeller Med Två Knappar, Utan Batterier, Med Rörelsesensor Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Trådlös Dörrklocka: Hur Man Väljer En Dörrklocka För En Lägenhet, Ett Sommarboende Eller Ett Privat Hus? Modeller Med Två Knappar, Utan Batterier, Med Rörelsesensor Och Andra

Video: Trådlös Dörrklocka: Hur Man Väljer En Dörrklocka För En Lägenhet, Ett Sommarboende Eller Ett Privat Hus? Modeller Med Två Knappar, Utan Batterier, Med Rörelsesensor Och Andra
Video: X Smart Home Wireless Wifi Video Door Bell | Tech & Tactical 2024, April
Trådlös Dörrklocka: Hur Man Väljer En Dörrklocka För En Lägenhet, Ett Sommarboende Eller Ett Privat Hus? Modeller Med Två Knappar, Utan Batterier, Med Rörelsesensor Och Andra
Trådlös Dörrklocka: Hur Man Väljer En Dörrklocka För En Lägenhet, Ett Sommarboende Eller Ett Privat Hus? Modeller Med Två Knappar, Utan Batterier, Med Rörelsesensor Och Andra
Anonim

Dörrklockor har länge blivit en integrerad del av en mängd olika hem - från stadslägenheter till stugor och hus på landet. Numera är sortimentet av dessa produkter rikt och varierat. Vid försäljning kan köparen inte bara hitta en standard, utan också en trådlös klocka, som har många särdrag och egenskaper. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på sådana enheter och lära oss att välja dem korrekt.

Vad det är?

Trådlösa dörrklockor är enheter som används för att meddela hushållsmedlemmar om gästernas ankomst. Det här är produkter som är enkla att installera utan onödiga ledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det är inte förgäves att sådana enheter har blivit så populära, de har trots allt tillräckligt med positiva egenskaper för att locka konsumenter.

  • Den största fördelen med de aktuella produkterna är frånvaron av ledningar. Värdar behöver inte dra långa kablar. Denna kvalitet är särskilt viktig när det gäller att ordna utomhusutrymmen. Dessutom kommer ägarna under installationsarbetet inte att behöva borra extra hål i väggfoten och därmed förstöra estetiken i den befintliga interiören.
  • På grund av avsaknaden av ledningar är installationen av sådana samtalsmodeller också förenklad. Det nödvändiga arbetet tar lite tid. Ingen extra ansträngning krävs.
  • En annan stor fördel med trådlösa sorter är deras användarvänlighet. Samtalet kommer att vara mycket bekvämt för både ankommande besökare och husägare själva.
  • Nöjd med en rik uppsättning trådlösa dörrklockor. Idag har ägarna möjlighet att ringa samtal och mottagare i olika delar av bostaden eller bostadsområdet.
  • Dörrklockor kan senare ordnas om trådlöst till en annan plats som ägarna väljer för dem. Varje del av denna enhet kan övervägas var som helst utan onödiga problem.
  • Trådlösa dörrklockor utmärks av sin snygga och estetiska design. Enheterna ser snygga och snygga ut, förstör inte det övergripande utseendet.
  • Samtalen i fråga finns i ett stort sortiment. Till salu kan du hitta många olika alternativ för dessa användbara och funktionella produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man ska inte tro att dessa enheter saknar brister - tyvärr var de inte utan dem

  • En av de mest märkbara nackdelarna med de övervägda samtalen är gömd i det svaga fästet. Detta gäller särskilt kardborreband. Om du använder sådana produkter felaktigt, eller fixar dem på olämplig basis, riskerar de att falla från en höjd och lämna olika skador på sig själva. Liknande konsekvenser uppstår under omständigheter då samtalets kardborre slits ut och förlorar sina egenskaper. En tappad del kan vara defekt i både inre och yttre delar.
  • Regelbundet batteribyte är den svaga sidan av dessa samtal. Det finns olika typer av produkter på marknaden som är helt beroende av batterier. Energiförbrukningen är imponerande. Ägarna måste ständigt övervaka laddningsnivån, samt byta ut batterierna i tid. Det senare kan medföra onödiga utgifter.
  • Hushåll kan uppleva kortslutning eller störningar i trådlösa samtal. Om vatten eller damm plötsligt tränger in i det inre av dessa föremål, eller om det finns en bitter frost på gården, kan signalanordningen börja fungera fel, till exempel sluta ringa eller utlösas godtyckligt. Detsamma gäller förskjutningen av enhetskontakterna.
  • Det kan finnas ett problem utan signal. Denna defekt manifesterar sig om det finns en försämring av kvaliteten på uppfattningen av signalen från nyckeln eller på grund av fel i mekanismens funktion. Om det finns sådana problem kan knappen på produkten indikera att en signal har givits, men i själva verket kommer motsvarande signal inte att tas emot.
  • Att stjäla ett trådlöst samtal är enkelt. Om så önskas kan tjuvar eller vandaler enkelt ta bort enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så att ägarna under driften av det trådlösa samtalet inte stöter på de listade nackdelarna, det är viktigt att noggrant välja en lämplig och högkvalitativ enhet som fungerar korrekt och utan fel.

Typer och deras funktionsprincip

Sortimentet av autonoma signalanordningar innehåller exemplar av olika typer. De har sina egna särdrag och egenskaper som måste beaktas när du väljer sådana saker för ditt hem. Alla samtal som går utan kabeldragning i sin design är uppdelade i 2 huvudtyper.

  • Instanser med gemensamma måltider … I de angivna typerna fungerar själva knappen, drivs av batterier och samtalet - från nätverket.
  • Med gemensamma måltider … I varianter av denna underart fungerar båda huvudenheterna tack vare en likströmskälla (från ett batteri).
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla undertyper av samtal som skickas idag är också uppdelade enligt sådana kriterier

Genom funktionell belastning . Trådlösa enheter kan utformas för att fixas i landet eller i huset. För sommarstugor produceras pålitliga vattentäta utomhusalternativ, försäkrade mot vatteninträngning och fukt.

I butiker stöter du på varor installerade på dörrbladet i en lägenhet eller varor till en porttelefon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter konfiguration … Konsumenterna kan välja det bästa exemplaret bland flera konfigurationsalternativ. Det finns produkter som skiljer sig åt i antal knappar och högtalare: 1 + 1, 2 + 1, 1 + 2 eller 2 + 2.

När du väljer det mest lämpliga exemplaret måste du bygga på ingångarna och kvadraturen till själva bostaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter funktionalitet . Dagens trådlösa enheter kan kompletteras med ett Wi-Fi-nätverk, mikrofon, videokamera och andra användbara komponenter. Det finns också sådana sorter som ger möjlighet att självständigt ändra den polyfoniska ringsignalen (med hjälp av en flash -enhet). Utbudet av uppdaterade produkter, rikt på olika konfigurationer, är mycket varierande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för drift av trådlösa dörrklockor har mycket gemensamt med de klassiska trådbundna alternativen (220 volt modeller). Om vi överväger hur de andra kopiorna som fungerar från nätverket fungerar, kan ett antal punkter noteras:

  • från knappen på utsidan leds en tråd och "möts" med högtalaren, som är belägen i den inre delen av vardagsrummet;
  • knappen är också ansluten med en kabel till elnätet för att driva utrustningen som helhet;
  • så snart besökaren trycker på knappen skickas en signal över tråden och en melodi avges.
Bild
Bild

De undersökta enheterna fungerar på en liknande princip, men har en huvudskillnad: i sin design går signalen inte genom kabeln, men på grund av mottagning av radiovågor växlar den. Detta är ett mer bekvämt system eftersom det inte behövs några ledningar. Signalen ges också här genom att trycka på knappen. Högtalaren i signalanordningen är utrustad med en speciell mottagare, den "svarar" på vågorna som sänds till den.

Vidare återger det angivna elementet ett visst ljud och varnar hushållet för de anlända gästerna. När du väljer ett trådlöst samtal måste du ta hänsyn till att radien och räckvidden för utrustningen kommer att förändras baserat på materialet från vilket huset byggdes.

Tegel- och betongväggskonstruktioner samt dörrblad av metall kan delvis dränka signalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare egenskaper

Som nämnts ovan är en av fördelarna med trådlösa samtal att de kan kompletteras med ett stort antal olika funktionella komponenter. Låt oss lära känna dem bättre.

Videokamera … Med andra ord ett videoöga. Denna komponent kan fungera både kontinuerligt och aktiveras när en person kommer nära dörren på grund av närvaron av den nödvändiga sensorn. Det finns sorter på rea som är helt relaterade till samtalet och lanseras genom att trycka på ringknappen. I detta fall överförs den önskade bilden omedelbart till bildskärmen, som ingår i uppsättningen, eller till en smartphone eller surfplatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rörelsesensor … Produkter kompletterade med en infraröd rörelsesensor är relevanta idag. På grund av åtgärden av det här användbara alternativet är det möjligt att få ett meddelande om de ankomna gästerna innan de trycker på knappen. Om det finns ett högkvalitativt videoöga kan han starta kameran och spela in vad som händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intercom . Detta är ett generellt system som består av en direktuppringningsknapp (kanske en produkt med två knappar), som överför en signal till lägenheten och mottagaren. Konfigurationen kan innehålla extrahögtalare och en inbyggd mikrofon. Dessa senare element gör det möjligt för husägare och besökare att kommunicera med varandra. Alternativ utrustade med en kamera är populära.

Bild
Bild

Inte mindre populärt och efterfrågat idag är trådlösa samtal utrustade med andra användbara komponenter. Dessa kan vara följande instanser:

  • modeller där bakgrundsbelysningen tillhandahålls, vilket är särskilt användbart och nödvändigt i mörkret;
  • kopior med en nyckel för att ändra volymnivån (ägarna kommer att kunna ändra volymen på melodierna som levereras av utrustningen själva);
  • med funktionen att välja en melodi (hushåll kan självständigt välja en signal som de gillar mer och inte orsakar irritation);
  • med funktionen att signalera ankomst av gäster via SMS;
  • en modell där det finns en komponent mot vandalisering (vanligtvis en radioklocka med ett skyddande lock i sin design);
  • en modell som fungerar utan batterier (funktionerna i driften av dessa autonoma enheter är att generera en elektrisk impuls från att trycka på en knapp utan att använda batterier);
  • enheter med utomhuspaneler (en utmärkt lösning för byggnader och hus i ett mycket stort område, kan användas i hus på landet, bestående av 2 separata byggnader);
  • med larm för döva (i dessa enheter kan signaler matas med hjälp av ljus- eller vibrationslarm).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kommer närvaron av ytterligare alternativ i tekniken också att öka kostnaden. En multifunktionell modell med många funktioner kan vara mycket dyr.

Betyg

När du väljer en lämplig trådlös klocka rekommenderas det att föredra märkesmodeller av hög kvalitet. Låt oss analysera toppen av de mest populära och efterfrågade enheterna från välkända märken.

SmartBuy SBE-11-1-32 . Billig trådlös klockarmodell. Paketet är enkelt och består av en högtalare och en knapp. Tekniken fungerar från batterier. Produkten utmärks av en bra och högkvalitativ montering, trots att inte den bästa plasten användes vid tillverkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I hemmet 3BN-6 . En mer nyfiken enhet, men också budgetmässig. Paketet innehåller 2 högtalare som kan placeras så bekvämt som möjligt. Knappens räckvidd är cirka 120 m. Det finns 32 melodier att välja mellan.

Bild
Bild

Elektrostandard DBQ06M . Också billig, men visuellt attraktiv enhet. Det kan fungera i tre lägen: ljud + ljussignaler, eller dessa signaler, men separat från varandra. Det finns en ljusindikering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vstarcam D1 … En produkt med en trevlig design, multifunktionell. Kommunikationsradien här är liten och är bara 30 m, men detta är tillräckligt för en lägenhet. Paketet innehåller en kamera. Detta är en vanlig 2MP -sensor som tar bilder och skickar dem till en smartphone.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zamel BRILLO . Attraktiv modell, klar i grått. Knappen har god taktil feedback och är vattentät. Mottagaren är pålitlig, även om den är gjord av plast. Ström levereras av batterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

YaSmart Darho D1 . Ovanlig teknik som reagerar på rörelse. Det är inte lämpligt för en lägenhet, men för ett kontor eller ett bostadshus kan det vara en utmärkt lösning. Designad för att stödja micro SD -minneskort, spelar upp ljudfiler (mp3- och wav -format läses).

Bild
Bild

Smart dörrklocka . En populär kinesisk modell med bra funktionalitet. Samtalet kompletteras med en återkopplingshögtalare, kamera, rörelsesensor, ljus och infraröd sändare.

Bild
Bild

Zamel samba … En enkel ringsignal som är värd pengarna eftersom den inte kräver några batterier eller laddningsbart batteri för att fungera korrekt. Knappen här använder ett speciellt element som omvandlar mekanisk energi till elektrisk energi. Mottagaren måste vara ansluten till ett uttag. Handlingsradien är den vanligaste - 100 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ring Video Doorbell Satin Nickel . Dagens bästa val av trådlösa samtal är Ring Video Doorbell Satin Nickel. Inte den billigaste enheten, men den kännetecknas av oklanderlig kvalitet. Setet innehåller inte en intern mottagare, eftersom samtalet kommunicerar direkt med smarttelefonen, skickar ljudmeddelanden och sänder videomaterial.

Setet med signalanordningen innehåller komponenter: en skruvmejsel, en borrmaskin och till och med en speciell tätningsmassa.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Om du planerar att köpa en trådlös klocka av hög kvalitet finns det ett antal viktiga egenskaper som du måste vara mycket uppmärksam på. Låt oss bekanta sig med deras lista.

  • Närvaron eller frånvaron av batterier . Detta gäller både knapparna och mottagaren. Om en modell väljs utan batterier alls, kommer själva mottagaren att drivas från elnätet, och tangenten från att trycka på den direkt. I andra versioner måste batterier i 1 eller 2 set finnas.
  • Handlingsområde . Det vanliga intervallet räcker om samtalet ska användas som ett lägenhetssamtal. Om en enhet väljs för ytterdörren till ett privat hus, är det bättre att välja långdistansmodeller. I butiker kan du hitta speciella enheter utrustade med en speciell repeateranordning som är nödvändig för att utöka radien.
  • Pålitlighet . Det är bättre att välja pålitliga alternativ, kompletterat med ett litet visir. För både dacha och lägenhet är det lämpligt att köpa hushållsapparater mot vandal. Du bör också vara uppmärksam på materialet från vilket samtalet görs. Plast är inte alltid ett dåligt alternativ; många märkeskopior är gjorda av det, som är av god kvalitet.
  • Melodi . De flesta produkterna ger ungefär ett dussin melodier, men om du vill ställa in din egen signal bör du välja en mer avancerad version.
  • Signaltyp . Bestäm vilka klockor du vill köpa - bara med ljud eller ljud med ljus och vibrationer.
  • Design . Produkten ska vara i harmoni med miljön, oavsett vilken dörr eller grind du sätter på den. Enheten ska inte komma ur den allmänna sammansättningen och locka för mycket uppmärksamhet till sig själv.
  • Ytterligare funktioner . Bestäm i förväg vilken typ av funktionella tillägg du behöver i samtalet. Så du sparar dig själv från att köpa ett dyrt alternativ med många alternativ som du aldrig kommer att behöva.
  • Varumärke . Försök att välja trådlösa samtal med märken. Vissa av dem kan vara mycket dyra, men de kommer att hålla mycket längre och kommer inte att orsaka problem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Vid fixering av samtalet i fråga visar sig åtgärdsplanen vara mycket enkel. Dessa enheter kan fästas inte bara på dörrbladet, utan också till ett järnstaket eller en grind.

  • Vid dörren . Klockan kan fästas direkt på dörren om det inte är möjligt att skruva in en skruv i väggkonstruktionen hemma eller om samma kardborre inte kan fästas på efterbehandlingsmaterialen.
  • Nära ingången . Vanligtvis bestämmer ägarna att ringa ett trådlöst samtal till bandbandet eller på väggen som ligger på sidan av dörröppningen.
  • Port . Den bästa lösningen för ett privat hus eller sommarstuga. Enhetens plats bör väljas där den ska skyddas från de skadliga effekterna av nederbörd, solljus och andra liknande faktorer.
Bild
Bild

Alla andra detaljer i ett hus eller en lägenhet kan installeras var som helst. Vanligtvis är de fixerade på väggen i korridoren eller i rum där hushåll oftast finns. Typen av enhetens infästning varierar. Samtalet kan bifogas till:

  • Kardborre;
  • Dubbelsidig tejp;
  • skruvar

Efter installation av den valda enheten måste den vara korrekt ansluten och synkroniserad med andra prylar (till exempel med en smartphone). Du bör också justera melodin och hantera andra konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Låt oss överväga de grundläggande reglerna för användning av trådlösa samtal

  • Den trådlösa klockan bör installeras särskilt säkert och stadigt, för om den tappas kan dess struktur skadas allvarligt.
  • När du justerar enheten och gör justeringar för dig själv bör du förstärka eller omvänt försvaga signalen till en bekväm nivå.
  • Du bör alltid studera instruktionerna för att använda enheten, även om det verkar som om det är elementärt i drift.
  • Du måste använda samtalen noggrant och noggrant. Var försiktig när du använder enheten för att inte slå den av den valda basen.
  • Alla inre element i enheten måste monteras på väggen eller placeras på en separat piedestal.
Bild
Bild

Orsaker till haverier och reparationer

Med en trådlös ringsignal kan du stöta på ett antal vanliga problem

  • Enheten ringer av sig själv.
  • Falska positiva har inträffat.
  • Enheten släcks.
  • Svarar inte på att trycka eller fungerar utan att trycka.
  • Enhetens frekvens är densamma som för en annan gadget.
Bild
Bild

Många problem uppstår på grund av stängning av kontakterna i kretskortet på enhetens mikrokretsar, produktens banala slitage. Störningar uppstår också på grund av plötsliga temperaturförändringar, kraftig frost, inträngande av vatten. Låg batterikraft, som är för låg för att överföra en signal, kan också vara orsaken till problem. Vid frekvensmatchningar kan du vidta följande åtgärder.

  • Om enheten är dyr kan den ha ett hjul som justerar frekvensen. Den måste vridas och ringas genom att trycka på bell -knappen. Gradvis är det nödvändigt att flytta bort knappen och mottagaren.
  • Du kan ta bort höljet och hitta induktortrimmaren. Den måste dras åt med en dielektrisk skruvmejsel.
  • Erfarna radioamatörer kommer att kunna ändra och korrigera frekvensen och fixa enheten, som kan kontaktas om det inte finns någon önskan att hantera problemet med egna händer.

Om knappen sitter fast måste den tryckas in flera gånger eller demonteras och sättas ihop igen. Ägarna kommer att klara av laddningen av batterierna själva - de måste bytas ut mot nya. Om ett viktigare element relaterat till mikrokretsar går sönder är det bättre att överlåta reparationen till specialister som kan reparera alla fel utan att skada själva enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Positiva recensioner för trådlösa fjärrsamtal är associerade med följande punkter:

  • många modeller kännetecknas av ett bra avstånd, till exempel Luckarm -klockan;
  • köpare noterade tillförlitligheten hos ett högkvalitativt samtal med Proline B-228 vattentät knapp;
  • bra ljud och överkomligt pris är de viktigaste egenskaperna som lockar köpare och är inneboende i Volpe udp -modellen;
  • många användare är nöjda med byggkvaliteten på TDM 3BR -ringsignalen;
  • i modellerna SmartBuy SBE-11-1-32 lockades köparna av den kompakta storleken, valet av melodier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Köparna är också nöjda med den praktiska användningen av moderna trådlösa samtal och enkel installation. Människor och särdragen i driften av enheter noteras. Av nackdelarna märktes följande:

  • för högt pris på multifunktionella modeller:
  • irriterande, väsande eller pipande melodier;
  • svag kropp;
  • brist på fuktskydd;
  • ett litet urval av färger på många modeller.

Rekommenderad: