Golvstående Luftkonditioneringsapparater Utan Luftkanal: Hur Väljer Man En Bärbar Rumskonditionering För Ett Hus Och Lägenhet Utan Att Gå Utanför? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Golvstående Luftkonditioneringsapparater Utan Luftkanal: Hur Väljer Man En Bärbar Rumskonditionering För Ett Hus Och Lägenhet Utan Att Gå Utanför? Ägarrecensioner

Video: Golvstående Luftkonditioneringsapparater Utan Luftkanal: Hur Väljer Man En Bärbar Rumskonditionering För Ett Hus Och Lägenhet Utan Att Gå Utanför? Ägarrecensioner
Video: Så enkelt monterar du en portabel AC. 2024, April
Golvstående Luftkonditioneringsapparater Utan Luftkanal: Hur Väljer Man En Bärbar Rumskonditionering För Ett Hus Och Lägenhet Utan Att Gå Utanför? Ägarrecensioner
Golvstående Luftkonditioneringsapparater Utan Luftkanal: Hur Väljer Man En Bärbar Rumskonditionering För Ett Hus Och Lägenhet Utan Att Gå Utanför? Ägarrecensioner
Anonim

Golvstående luftkonditioneringsapparater utan kanal är en "lätt" version av traditionella split -system och blir snabbt populära. Till skillnad från stationära motsvarigheter som kräver professionell installation är dessa bärbara enheter mycket enkla att använda, effektiva i användning och kräver inte stora ekonomiska investeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och arbetsprincip

Golvstående luftkonditioneringsapparater som inte har luftkanaler anses vara en ganska populär typ av hemklimatutrustning. Detta beror på försämringen av människors välbefinnande under värmen och behovet av att skapa bekväma förhållanden i rummet. Mobila luftkonditioneringsapparater klarar effektivt detta problem, skapar ett gynnsamt mikroklimat och bibehåller det länge.

Den golvstående luftkonditioneringen utan kanal är en medelstor bärbar enhet som enkelt kan flyttas till önskad plats. Installation av sådana system kräver inte kränkning av skiljeväggarnas och väggarnas integritet, liksom installationen av ett massivt block på byggnadens fasad. Detta blir möjligt på grund av det faktum att enhetens kompressor redan är inbyggd i sitt hus och bildar ett enda monoblock med den. För att starta enheten behöver du bara ansluta den och ställa in de parametrar som krävs.

Bild
Bild

Principen för drift av en golvmonterad luftkonditionering utan luftkanal är baserad på avdunstning av vätska. Enheten är utrustad med en rymlig behållare och ett poröst filter som har höga hygroskopiska egenskaper ., det vill säga det absorberar och behåller vatten väl. En kompakt pump levererar vatten från behållaren, och en inbyggd fläkt blåser den med en kraftig luftstråle. Som ett resultat absorberar fukten avdunstad från ytan på filtret tillräckligt med värme, vilket gör att luften svalnar i rummet.

Kylningens effektivitet beror till stor del på luftfuktigheten i rummet - ju högre den är, desto mindre intensiv avdunstning från filtret och långsammare kylning av luften. För att undvika denna effekt det är nödvändigt att regelbundet ventilera rummet eller använda en modell med avfuktningsfunktion … I detta avseende rekommenderas inte användning av enheter utan korrugering i källare och blinda utrymmen. Samtidigt rekommenderas användning av golvluftkonditionering i rum med en yta på högst 25-30 m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående modeller förbrukar en liten mängd el, vilket kan jämföras med sina stationära motsvarigheter. På många enheter anges termisk effekt inte i kilowatt, utan i brittiska enheter - BTU / h. De flesta apparater på marknaden har en termisk effekt mellan 7000 och 24000 BTU / h, där 1 BTU / h motsvarar 0,293 W . Till skillnad från klassiska luftkonditioneringsapparater är mobila modeller mer känsliga för miljöförhållanden, därför beror mängden elförbrukning per timme på yttre faktorer: väderförhållanden utanför fönstret, rummets storlek, antalet personer i det, närvaron av värme källor i rummet, husets designfunktioner (mängden fönster och dörrar).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att känna till enhetens kraft kan du göra enkla beräkningar och ta reda på hur mycket dess arbete kommer att kosta under månaden . Till exempel, om enheten förbrukar 0,5 kW och arbetar 8 timmar om dagen, kommer den att förbruka 4 kW, vilket i monetära termer är cirka 16 rubel. Således kommer hans arbete att kosta cirka 500 rubel i månaden.

Många modeller av golvstående apparater kan användas inte bara för kylning utan också för uppvärmning av rum. Uppvärmningsläget kan dock endast slås på om utetemperaturen inte sjunker under noll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som alla andra typer av HVAC-utrustning har golvstående luftkonditioneringsapparater utan luftkanaler sina egna styrkor och svagheter.

Bild
Bild

Nedan är de positiva aspekterna av dessa kompakta, men samtidigt effektiva modeller

  • Den viktigaste fördelen med golvstående enheter kallas gradvis kylning av rumstemperaturen till en bekväm + 23 grader Celsius, vilket åtföljs av en gradvis normalisering av luftfuktigheten. Det är omöjligt att bli förkyld bredvid en sådan enhet. Detta skiljer positivt golvmodeller från stationära modeller, vilket bidrar till deras större popularitet.
  • Luftkonditioneringsapparater är mycket enkla att använda, vilket inte är svårt för barn eller äldre. De senaste modellerna är utrustade med en fjärrkontroll, medan de tidigare har en panel med knappar direkt på kroppen.
  • Tack vare användningen av vanligt kranvatten som köldmedium är de golvstående modellerna helt miljövänliga och lämpar sig för personer som lider av allergiska sjukdomar.
  • Bärbara luftkonditioneringsapparater fungerar ganska tyst, vilket gör att de kan installeras i sovrum och i plantskolor utan rädsla för att störa sömnen hos hushållsmedlemmar.
  • De flesta modeller är utrustade med små hjul för att göra det lättare att flytta apparaten i rummet och för att enkelt ändra installationsplatsen.
  • Många moderna modeller är utrustade med en uppsättning alternativ som gör att de kan användas som värmare, fläkt och jonisator. Vissa modeller har dessutom en isbehållare, vilket gör det möjligt att avsevärt minska den tid som krävs för att sänka temperaturen. Sådana enheter kan kyla ett rum i genomsnitt 5 grader på en halvtimme.
  • Mobila luftkonditioneringsapparater är mycket billigare än traditionella modeller och förbrukar mycket mindre el.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med golvstående enheter utan luftkanal inkluderar lägre effektivitet jämfört med stationära delade system, behovet av konstant övervakning av vattennivån i tanken och omöjligheten till effektiv användning i rum över 30 m2. Förutom, apparater som inte är utrustade med isbehållare tar lång tid att kyla rummet … Många användare ser dock detta ögonblick som en välsignelse, eftersom en alltför snabb temperaturnedgång oundvikligen kommer att leda till förkylning.

Bild
Bild

En annan betydande nackdel med golvstående modeller är deras förmåga att väsentligt befukta rummet under sitt arbete. Detta kräver regelbunden ventilation av rummet, annars är utseendet på mögel och mögel garanterat.

Av denna anledning bör golvprover inte installeras i fuktiga områden som badrum och duschar, och de bör inte heller användas i slutna, oventilerade utrymmen som förråd och källare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Den moderna HVAC-utrustningsmarknaden presenterar ett brett utbud av golvstående luftkonditioneringsapparater utan luftkanal.

Bland inhemska prover bör det noteras Kibor 30 enhet , producerat av företaget med samma namn. Enheten har en hög kylkapacitet, som har ett luftflöde på upp till 1300 m3 / h. Detta möjliggörs genom användning av en toppmodern tangentiell kompressor med två turboaggregat. Enheten är utrustad med en inbyggd värmare, därför är den lämplig inte bara för att kyla rummet, utan också för att värma det. Modellen har två uppvärmningslägen - 1150 och 2100 W, den kan höja temperaturen i rummet med 5-10 grader jämfört med den första.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av installationen av en stor vattentank med en volym på 10 liter kan luftkonditioneringen drivas i ganska stora rum med en yta på upp till 30 m2. Enheten är utrustad med en joniseringsfunktion avsedd för uppfriskande och antibakteriell behandling av inomhusluft . I luftkonditioneringsapparaten ingår en fjärrkontroll med en räckvidd på upp till 6 m. Bland alternativen finns närvaron av en ljudpåminnelsessignal, en minnesfunktion och en timer som låter dig programmera enheten för automatisk avstängning. Modellen har en låg strömförbrukning i kylläge, som bara är 130 W, och kan fungera i tre lägen. Enheten fungerar på ett 220-240 V nätverk, väger 10,2 kg, tillverkas i dimensioner 37, 2x36, 4x82, 8 cm och kostar 19 900 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte mindre populär Kinesiska modellen Ballu BPAC-07 CM har en kylkapacitet på 2,05 kW , förbrukar samtidigt 0, 78 kW, och är perfekt för ett hem, ett sommarboende, ett butiksutrymme eller ett kontor. Enheten har en låg ljudnivå på 45 dB, förutom att värma och kyla luften filtrerar den och renar den. Enheten är utformad för att fungera i rum som inte är mer än 20 m2, finns i storlekarna 27x69, 5x48 cm och väger 25 kg.

Bild
Bild

Av alternativen bör det noteras funktionen att justera fläkthastigheten, vilket gör att du kan justera kraften i dess drift, liksom luftkonditioneringens förmåga att fungera inte bara för kylning utan också för avfuktning. Dessutom, modellen är utrustad med ett tvättfilter, högkvalitativ LCD-display och en elektronisk termostat … Garantin för luftkonditioneringen är 2 år, kostnaden är från 13 500 till 16 800 rubel, beroende på leverantör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mobilmodellen av det svenska märket Timberk AC TIM 9H P4 är tillverkad i Kina och har en mekanisk kontroll . Enheten används för kylning, uppvärmning och avfuktning av rumsluft i rum upp till 26 m2. För att minska bullerbelastningen är luftkonditioneringshöljet utrustat med ett 1 cm tjockt ljudisoleringsskikt, och tekniken för snabb uppvärmning / kylning hjälper till att ändra lufttemperaturen på några minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Värmeflödet är 9 BTU, luftkapaciteten är 360 m3 / h. Luftkonditioneringen finns i måtten 30x45, 5x63 cm och väger 23 kg. Modellen är utrustad med roterande hjul, tack vare vilken den enkelt kan flyttas till önskad plats . Modellen har en automatisk kondensatförångningsfunktion, är utrustad med en mycket effektiv Tesom -kompressor och förbrukar väldigt lite el. Kostnaden för enheten är 17 100 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar amerikansk modell Honeywell ES800 är en lätt och kompakt enhet kan fungera i kyl-, befuktnings-, renings- och ventilationslägen. Parametrar ställs in med hjälp av en fjärrkontroll utrustad med på / av -knappar, en timer, en fläkthastighetsregulator och en termostatnyckel. Enheten är avsedd för rum som inte är mer än 20 m2, har en ljudnivå på 9 till 55 dB, beroende på valt läge och kan sänka lufttemperaturen i rummet på bara 15 minuter. Modellen är utrustad med en 8-liters vattentank, är utrustad med honungskaka och kolfilter för luftrening och kännetecknas av låg energiförbrukning (36-70 W). En sådan luftkonditionering kostar 19 900 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Budgetmodellen från den indiska tillverkaren Symphony Diet 8i är avsedd för hemmabruk och är effektivt i små rum upp till 18 m2. Enhetens effekt är 125 W och vattentankens volym är 5,5 liter. Luftkonditioneringen är utrustad med en fjärrkontroll, har en digital pekskärm och är väldigt tyst. Dessutom tar den praktiskt taget inte plats i rummet, förbrukar lite energi och använder vatten sparsamt. Modellen är utrustad med automatiska persienner och roterande hjul för enkel förflyttning runt lägenheten. Räckvidden för luftkylningsflödet är 7,5 m. Enheten produceras i dimensioner på 30x33x73 cm, fungerar med en spänning på 220-230 V och kostar 11 600 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Vid val av luftkonditionering utan kanal det finns ett antal viktiga punkter att tänka på.

  • Enhetens kraft måste strikt överensstämma med storleken på rummet som den köps för. Annars blir enhetens drift ineffektiv och rummet kyls inte ordentligt.
  • Bullerbelastning är också en viktig parameter. Om enheten köps för ett barns rum eller sovrum är det bättre att välja modeller med flera bruslägen eller viloläge.
  • Enhetens funktionalitet måste också beaktas. Många modeller, tillsammans med huvudfunktionen - luftkylning, kan rena, jonisera och värma den. Därför kommer köpet av en multifunktionell enhet att eliminera behovet av att köpa flera enheter.
  • Det är bättre att välja luftkonditioneringsapparater med en isolerad vattentank eller med en isbehållare. Detta påskyndar processen att kyla rummet avsevärt och ökar dess effektivitet.
  • Det är lämpligt att köpa produkter från kända företag som har producerat klimatutrustning i mer än ett år och värderar sitt rykte. Dessa inkluderar Samsung, Electrolux, Ballu, Honeywell, Kibor och andra välkända företag på världsmarknaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Reglerna för drift av luftkonditionering utan luftkanal är mycket enkla. Enheten säljs färdig att använda och behöver bara skruvas på hjulen . För att göra detta, lägg det på en plan yta, installera rullarna i boet och fixa det. Öppna sedan vattenbehållaren och fyll den enligt deklarerad volym upp till maxmarkeringen (MAX). I framtiden, se till att vattennivån inte faller under minimimärket, men helst i mitten mellan MAX- och MIN -märkena. Detta slutför beredningen av luftkonditioneringen, och enheten kan startas. För att göra detta är kontakten ansluten till ett 220 V -uttag och startknappen på panelen eller fjärrkontrollen slås på. Därefter ska indikatorn tändas, vilket innebär att enheten är klar att användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att luftkonditioneringen ska fungera lång och säker är det nödvändigt att följa vissa regler

  • Det är förbjudet att öppna och reparera enheten själv. Vid ett haveri måste du kontakta servicecenteret.
  • Användning av luftkonditioneringsapparater utan att ta röret till gatan är oacceptabelt i ett fuktigt rum.
  • Vid oavsiktlig vältning av vatten på enhetens kropp är det nödvändigt att omedelbart dra ut kontakten ur uttaget och torka enheten. Dessutom måste enheten kopplas bort från elnätet när den inte används.
  • Det är förbjudet att installera luftkonditioneringsapparater nära källor till öppen eld, liksom i omedelbar närhet av värmeutrustning.
  • Under drift bör luftkonditioneringsapparaten placeras strikt på en horisontell yta, eftersom lådans lutning kan orsaka att vatten rinner över tankens kant.
  • Under drift får enheten aldrig täckas med papper, kartong, trasa eller andra tjocka material. Ventilationsöppningarna måste alltid hållas öppna. Annars kan apparaten överhettas och antändas.
  • Det är förbjudet att placera olika föremål på luftkonditioneringen, samt skaka eller vända det. Vid kontaminering av höljet bör tvätten utföras med en mjuk svamp och flytande tvättmedel. Användning av bensin, toluen och andra frätande ämnen är strängt förbjudet.
  • För ett obehindrat luftflöde till luftkonditioneringen måste installationen utföras minst 15 cm från väggen och möbler.
  • Om du inte planerar att använda luftkonditioneringen inom en snar framtid måste du tömma vattnet från tanken och torka det torrt.
  • Ett par gånger i månaden rekommenderas att tömma vattnet från behållaren och rengöra det från sediment och plack.
  • Använd inte enheten med en skadad kontakt eller sladd, eller använd den för andra ändamål.
  • Om det finns små barn i huset, lämna dem inte ensamma när enheten är påslagen.
  • Förvara luftkonditioneringen på en sval och torr plats, bort från solljus och direkta värmekällor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Enligt de flesta ägare är luftkonditioneringsapparater utan luftkanal en bra uppfinning och gör att du effektivt kan kyla rummet i varmt väder. Konsumenter noterar modellernas rörlighet och låga vikt, vilket gör att de kan tas med till kontoret och till landet . Dessutom lockas många av frånvaron av behovet av komplex installation, regelbundet underhåll och dyra reparationer, liksom det relativt låga priset.

Bild
Bild

men tillsammans med många positiva recensioner finns det också negativa … Så många användare är eniga om att golvstående modeller är betydligt sämre i effektivitet än stationära luftkonditioneringsapparater och inte kan ge tillräcklig kylning vid extrem värme. Detta klagomål förekommer dock främst där människor har använt modeller med låg effekt, utformade för ett litet torg och installerat dem i större rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan nackdel med vissa modeller kallas för kallt utgående luftflöde ., vilket inte tillåter att till exempel låta ett litet barn gå på golvet eller i allmänhet vara i samma rum med luftkonditionering. Många mammor skriver att de tvingas först kyla rummet, stänga av enheten och först efter det startar barnet. Ljudnivån för vissa enheter är också för hög, även i viloläge. Unga mödrar klagar också över detta, som inte kan få sina barn att somna under ljudet från en luftkonditionering.

Bild
Bild

I allmänhet människor är nöjda med sitt köp, de tror att enheterna är helt överensstämmande med deras pris … Och även om man inte behöver vänta på funktionerna hos stationära luftkonditioneringsapparater från dem, klarar de kylning av små områden, liksom uppvärmning, rening och jonisering av luft, de klarar sig utmärkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ännu mer intressant och användbar information om golvstående luftkonditioneringsapparater utan luftkanal i videon.

Rekommenderad: