Macrame-paneler (52 Foton): Mönster För Vävning Av En Macrame-panel På Väggen, Steg-för-steg-att Göra En Uggla Med Egna Händer För Nybörjare, Andra Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Macrame-paneler (52 Foton): Mönster För Vävning Av En Macrame-panel På Väggen, Steg-för-steg-att Göra En Uggla Med Egna Händer För Nybörjare, Andra Idéer

Video: Macrame-paneler (52 Foton): Mönster För Vävning Av En Macrame-panel På Väggen, Steg-för-steg-att Göra En Uggla Med Egna Händer För Nybörjare, Andra Idéer
Video: How to make Macrame Wedding Arch, Macrame Backdrop, Macrame Curtain #2 by TNARTNCRAFTS 2024, April
Macrame-paneler (52 Foton): Mönster För Vävning Av En Macrame-panel På Väggen, Steg-för-steg-att Göra En Uggla Med Egna Händer För Nybörjare, Andra Idéer
Macrame-paneler (52 Foton): Mönster För Vävning Av En Macrame-panel På Väggen, Steg-för-steg-att Göra En Uggla Med Egna Händer För Nybörjare, Andra Idéer
Anonim

Macrame är en knutvävning, vars popularitet ligger i dess tillgänglighet, frånvaron av komplexa verktyg och utrustning . Idag åtnjuter knutkonsten en ny våg av popularitet. Du kan tacka för denna fashionabla stilistiska inredningstrender: scandi, boho, eco. Det är i sådana interiörer som macrame -panelen har blivit en ljus, organisk och önskvärd detalj.

Bild
Bild

Särdrag

Det huvudsakliga "produktionsverktyget" i makrame är mästarens händer (och oftare hantverkskvinnorna). Idag anses macrame vara en handgjord trend inom inredning .… Kärnan i tekniken består i att knyta antingen från en sladd eller från lämpliga tjocka trådar. Olika mönster görs från knutarna.

I Sovjetunionen var makrame särskilt populär på 70- och 80 -talen. Needlewomen vävde krage, glasögon, krukor, mattor och till och med överkast. Cirklar arbetade i skolor, diagram trycktes i sovjetiska tidskrifter - moderiktigt handarbete tog fart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och idag samlar denna konst hundratusentals likes på sociala nätverk, hantverkare marknadsför aktivt sina tjänster, och i recensionerna av rum i varannan lägenhet kan du se en vacker macrame -panel på väggen.

Vad de gör i denna teknik idag:

  • paneler och krukor;
  • mattor;
  • lampskärmar;
  • gardiner för fönster;
  • gardiner i dörröppningar;
  • hängmattor;
  • säten för fåtöljer;
  • kuddfodral;
  • skärmar och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De gör också stora (i själva verket monumentala) verk som säkert kan kallas konstverk. Macrame används för att skapa en utsökt boho -bröllopsinredning . Med ett ord är detta en teknik som är mycket rik på möjligheter, som efterfrågas och tydligen inte kommer att ge upp sina positioner.

Bild
Bild

Vad är de gjorda av?

För macrame kan du använda trådar av olika tjocklek och vridning. Om du behöver väva hängen och hängen är tråd, nylon och bomullstrådar lämpliga. Från ett rep av medeltjocklek är det verkligen möjligt att väva ett vackert band för en flaska eller burk.

Tja trådar används för paneler, mattor, banor på bordet, alla typer av underlägg. Fjädrar och pärlor, olika dekorativa inneslutningar, företrädesvis av naturlig natur, till exempel träelement i olika former, kan vävas in i panelen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka paneler är vävda från:

  • sladdar av olika tjocklek;
  • tjocka bomullstrådar;
  • enkelt lintrep;
  • nylonsnören;
  • bendelning;
  • sisal av olika färger;
  • platt fläta;
  • fiskelinje av olika tjocklekar;
  • jute fiber;
  • vegetabiliska fibrer;
  • stickat garn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet ska vara ganska starkt, men samtidigt smidigt att väva . Han måste passar modell och tema för utförande . Naturligtvis är både materialets kvalitet och färgöverensstämmelse med det deklarerade viktiga. Trådarna måste vara styva och vridna, eftersom utan detta kommer det inte att fungera för att få en normal knut. Hårda trådar, förresten, kan mjukas upp.

Bild
Bild

Du bör också vara uppmärksam på repens yta - det ska inte vara särskilt halt (och syntetiska trådar "syndar" med detta). Och trådarnas fluffighet ska också vara låg, annars fungerar det inte för att uppnå uttrycksfulla knutar vid vävning.

Stickningsteknik

Macrame -träning börjar med en bekantskap med teknik - de grundläggande mönstren för vävknutar. Det finns fyra huvudnoder i makramen.

Fastsättning . Varje arbete börjar med denna nod. Arbetstrådarna måste fixeras på den huvudsakliga.

Bild
Bild

Platt … Detta är makramens viktigaste knut, de lär sig att väva den först.

Bild
Bild

Reps … Kan, precis som platt, vara vertikal och horisontell. En kedja av sådana noder kallas en brid.

Bild
Bild

Fyrkant … Detta är en växling av höger och vänster sida platta knutar.

Bild
Bild

Först måste du räkna ut alla grundläggande element enligt scheman, förstå deras detaljer, "fylla" din hand. Sedan kan du börja väva en specifik produkt. Naturligtvis bör detta vara så enkelt som möjligt.

Bild
Bild

Men macrame är också bra eftersom även mycket enkla produkter ser övertygande ut inom inredningen.

Intressanta idéer

Med dina egna händer kan du göra både ett blygsamt jobb (som fluffiga löv eller ett påskäggsband) eller en mer komplex komposition.

Bild
Bild

Här är några superidéer för nybörjare

Macrame uggla . Detta är en mycket populär produkt, vars vävteknik erbjuder många intressanta variationer. Det finns mycket enkla scheman för att göra små kompositioner. Det finns flerfärgade modeller med träinsatser eller fjädrar. Ugglans ögon är alltid vävda i en ring, vilket är det som lockar den här modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett träd i en ring . Att väva sådant arbete är inte svårt, men det ser väldigt elegant ut i inredningen. Slutet på ett sådant träd kan vara fluffiga löv som "växer" från ringen.

Bild
Bild

Väggpanel med en kombination av flätor, spetsar, flätor . Det vill säga, förutom vävning, är tunna band, fläta, spetsinlägg, flätor vävda av garn också fixerade på arbetsbasen (gren). Det är populärt i boho -stil. Tillverkningen av sådana produkter innebär mycket trevligt improviserat.

Bild
Bild

Panel med hyllor . Det görs lite svårare, men du kan hantera steg-för-steg-instruktionerna. Istället för den vanliga tråkiga hyllan finns det en korgstruktur som ser väldigt skonsam och diskret ut.

Bild
Bild

Panel komplett med vagga och fönstergardin . För en vanlig inredning kan detta vara för aktivt, men för en känslig barnkammare i boho-stil är det mycket harmoniskt. Bara barnkammaren ska vara ganska rymlig, eftersom det finns mycket garn i ett litet rum - det här är inte helt korrekt (mycket damm kommer att samlas på det).

Bild
Bild

Panel med årets symbol . Dessutom kan det förändras varje nytt år - den vävda råttan kommer att ersättas av ett annat djur, som symboliserar året enligt den östra kalendern. Det är bara det att djurfiguren själv behöver vävas separat och göras till en avtagbar del.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panel från gamla saker . Detta är en idé för dem som inte kan dela med sina favorit saker, som inte längre kan bäras, men som du vill behålla som ett minne. De kan skäras i strimlor och användas som garn. Du får en speciell panel med minnen.

Bild
Bild

Panelens attraktivitet ligger i det faktum att den kan tas bort från en vägg och överföras till en annan. Någon gång kan den till och med hängas på fönstret (om storleken tillåter), och det blir en helt ny, stämningsfull gardin. Olika vävtekniker används: från ett fiskbensben till ett schackbräda.

Rekommendationer

En nybörjare har många frågor om grunden att väva på

  1. Arbetsbasen för vävning kommer att vara en måttligt stabil kudde . Men det är fullt möjligt att ersätta den med en skumbräda eller en mjuk träskiva. En bit plywood fungerar också.
  2. På denna "träbit" måste du fästa skumgummiskikt, vadderat eller filtat , täck den med en mörk trasa eller vanlig satin.
  3. För att göra vävkudden bekväm, det är vettigt att fästa det på bordet med klämmor . Baksidan av en stoppad stol, fåtöljer kan också användas som en arbetsbas.
  4. Befälhavaren borde ha till hands säkerhetsnålar , de måste injiceras i kanterna på kudden innan arbetet påbörjas. För att de inte ska gå vilse i duken måste tapparna vara långa och starka, med plasthuvuden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta arbetshörna på macrame -mastern anpassar sig till sig själv. Men vi får inte glömma bekvämt arbete, säkert, det vill säga bra belysning, ett bekvämt läge, säkerhet för hushållsmedlemmar (det är viktigt att barn inte har tillgång till stift, sax, etc.)

Vackra exempel i inredningen

Och slutligen, exempel - de kan inspirera, bli kär i macrame och bli en utgångspunkt för en ny, mycket vacker hobby.

10 paneler som du vill överföra till din interiör:

elegant design av sovdelen - ett alternativ till matta och en bra arrangör av utrymme (du kan också slå andra vita element, genombrutna komponenter i rummet)

Bild
Bild

vitt på vitt kan vara vackert, och detta boho -foto bekräftar detta

Bild
Bild
Bild
Bild

ett exempel på hur en panel direkt kan omfamna interiören, göra den varmare och mjukare

Bild
Bild
Bild
Bild

om rummet har flera huvudfärger i designen kan de kombineras i en panel med hjälp av macrame -tekniken

Bild
Bild
Bild
Bild

sådana modeller är nu särskilt efterfrågade - de är lämpliga för inredningen i alla rum

Bild
Bild
Bild
Bild

ett annat mycket snyggt exempel på en panel i sovrummet - mild, varm, lugnande

Bild
Bild
Bild
Bild

fashionabla accenter som ser så naturliga, lätta och snygga ut som möjligt

Bild
Bild
Bild
Bild

en sådan panel kommer att se väldigt bekväm ut i barnkammaren, den kommer säkert att älskas av ägarna i rummet

Bild
Bild
Bild
Bild

det är inte nödvändigt att hänga panelen på en ljus vägg - kontrasten kan inte vara mindre attraktiv

Bild
Bild

när som helst i lägenheten kommer en lakonisk panel att bli en vacker accent

Rekommenderad: