Nyårspanel (49 Foton): Gjord Av Filt Och Saltdeg På Väggen Med Egna Händer, Dekorativ Panelsträckning, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Nyårspanel (49 Foton): Gjord Av Filt Och Saltdeg På Väggen Med Egna Händer, Dekorativ Panelsträckning, Andra Alternativ

Video: Nyårspanel (49 Foton): Gjord Av Filt Och Saltdeg På Väggen Med Egna Händer, Dekorativ Panelsträckning, Andra Alternativ
Video: Gör slime med ingredienser du garanterat har hemma | ft Edith 2024, Maj
Nyårspanel (49 Foton): Gjord Av Filt Och Saltdeg På Väggen Med Egna Händer, Dekorativ Panelsträckning, Andra Alternativ
Nyårspanel (49 Foton): Gjord Av Filt Och Saltdeg På Väggen Med Egna Händer, Dekorativ Panelsträckning, Andra Alternativ
Anonim

Förberedelserna inför nyåret börjar alltid några veckor före semestern. Och vi pratar inte bara om att köpa mat till nyårsbordet, utan också om att dekorera huset. Idag är de mest populära dekorationerna paneler. Denna typ av kreativitet är så mångfacetterad att den låter dig skapa flera kompositioner av de mest välbekanta materialen i vardagen. Men det mest anmärkningsvärda är att små barn kan vara med och skapa en nyårspanel. De kommer att med stor glädje delta i att skapa ett festligt mästerverk som kommer att dekorera ett hus eller en innergård på nyårsafton.

Bild
Bild

Särdrag

En dekorativ panel är en bild som låter dig dekorera interiören i alla rum. Dess storlekar kan vara mycket olika, allt från mini till stora dimensioner . Panelen som dekorativ design är relevant under alla årstider. Ett särskilt intresse för det visas dock på vintern, när det är nödvändigt att skapa en festlig inredning för nyåret.

En mängd olika material och verktyg kan användas för att skapa en panel . Samtidigt behöver du inte springa till kreativitetsbutiken, bara se dig omkring. Det är en annan sak om arbetet utförs av en högkvalificerad arbetsledare för personliga intäkter. Det är absolut nödvändigt för honom att använda specialiserade högkvalitativa material.

Det bör noteras att skapandet av en dekorativ panel är en extremt kreativ process. Detta arbete är mycket tidskrävande och tekniskt utmanande. Om du följer alla regler för utförande kommer du att kunna skapa ett verkligt konstverk.

Nyårets tema för panelen innebär att man använder en mängd bilder som en skiss, allt från en vanlig snöflinga till en komplex komposition av en fantastisk produktion . Denna inredning kan användas för att dekorera väggar, tak, fönster, dörrar och andra delar av huset. Det viktigaste är att först göra mätningar och besluta om bildens material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

Alla kommer ihåg att nyårsstämningen dyker upp när man skapar dekorationer för en festlig inredning. Säker, du kan köpa färdiga dekorationer i butiken, men det är mycket mer intressant att skapa festliga mästerverk med egna händer . Det är särskilt trevligt när alla familjemedlemmar, inklusive barn, deltar i processen. Dessutom utvecklar arbetet med små delar av kompositionen finmotorik i händerna.

Du kan använda alla material för att skapa en dekorativ panel .… Till exempel kommer det att vara möjligt att göra en fantastisk inramad krans eller en elegant julgran i mänsklig tillväxt av julbollar. Moderna mästare föreslår att man tar fönster som grund för panelen. Ovanpå glaset kan du skapa de mest ovanliga kompositionerna i ett sagotema. Du kan också sträcka ut den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av tygstycken, spetsar och pärlor kommer det att visa sig att skapa en panel med bilden av en Snow Maiden . Om underlaget för bilden är stort kommer det att vara möjligt att montera en nyårskomposition med många sagokaraktärer. Till exempel dansar skogsdjur runt trädet. Det kan finnas möss, ekorrar, en varg, en björn, en räv och en igelkott.

En väggpanel med decoupage -teknik kommer att se ganska snygg ut . Det är lämpligt att ta en dekorerad julgran som en bild. Det kommer att vara möjligt att dekorera köket endast med en väggpanel med en sammansättning av en festlig middag. Som dekorativ panel kan du ordna ett tapet, bara du behöver börja väva det från början av hösten. Den idealiska bilden av ett sådant hantverk kommer att vara en ren i en släde och jultomten i en släde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Invånare i privata hus bör ägna särskild uppmärksamhet åt dekorationen av gatan och innergården. Panelen anses i detta fall vara ett idealiskt alternativ. Ett gatulysande hantverk, där LED -remsor används, kommer att se ganska vackert och mycket imponerande ut . Sådana paneler dekorerar inte bara platsen utan spelar också rollen som ytterligare belysning av territoriet. På ytterdörren är det lämpligt att placera en panel med en plywoodfot, på vilken med dekorativ plast fixeras olika dekorativa element som utgör den tänkta bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från filt

En panel av filt är ett idealiskt alternativ för att dekorera en inredning till nyårsafton. Filt är det vanligaste materialet för att skapa dekorativa föremål för alla tillfällen. Filt är lätt att använda och har ett brett utbud.

Många filtfärger finns i textilbutiker idag . Ryssland, Korea, Italien bedriver produktion av detta material. Varje representerat land skapar dock detta material, som skiljer sig åt i sammansättning och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det tre typer av filttyger: syntet, ull eller halvull. För tillverkning av paneler är italiensk tillverkad halvullsfilt bäst lämpad. H innan du fortsätter med designen av panelen är det nödvändigt att kontrollera om befälhavaren har en allergi mot ull. Om det finns en känslighet för filt av ull och ullblandning måste du använda tyger av syntetfibrer för arbetet. Dess särdrag ligger i dess styrka, och vid skärning smuler kanterna inte.

Känsla är faktiskt fantastiska saker . Med dess hjälp kan du dekorera rummet med fantastiska kompositioner. Det viktigaste är att välja rätt element för jobbet. Det är att föredra att använda skum som bas; dubbelsidig tejp är lämplig för fixering. Knappar, pärlor, pärlor, strass passar som en extra inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Saltad deg

Förvisso kommer alla ihåg hur de i skolan, på en arbetslektion, gjorde figurer av salt deg. Och då verkade det för alla att denna vetenskap inte skulle vara användbar i livet. Men denna åsikt visade sig vara felaktig. Idag kan en underbar nyårspanel tillverkas av saltad deg, som kommer att glädja både vuxna och barn.

Denna typ av material väljs av många hantverkare och nybörjare . För det första kräver förberedelseprocessen ingen särskild kunskap. För det andra visar sig den färdiga panelen vara omfattande och liknar till och med ett fotografi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga fördelar med saltad deg är möjligheten att använda många ytterligare dekorativa element och en lång period av bevarande av det ursprungliga utseendet.

För att nyårspanelen ska bli ekologisk är det nödvändigt att komma ihåg flera viktiga rekommendationer

  • Placera inte dekorativa degpaneler bredvid en värmekälla.
  • För att färga saltdeg måste du välja pastellfärger så att de matchar materialets naturliga färg.
  • Panelens ram bör motsvara färgsammansättningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korg

I det här fallet pratar vi om tekniken för att skapa paneler med lappteknik, där tyger och trådar används. För nybörjare som inte har sömnad kan det vara väldigt svårt att skapa en sådan dekoration . Med lapptäckvävningstekniken kan du skapa dekorativa målningar som fyller rummet med mys och värme, vilket är mycket viktigt att känna på nyårsafton.

Denna teknik är mycket vanlig . För att skapa ett mästerverk behöver du inte gå till järnaffären. Materialet finns i alla hem, det räcker att gå igenom garderoben och hitta kläder som inte längre kommer att bäras. Erfarna hantverkare rekommenderar i sin tur att välja tyger som liknar strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från papper

Pappershantverk har alltid varit mycket populärt. Pappersmästerverk kräver inte speciella kunskaper och färdigheter. Och även ett litet barn kan göra nyårspaneler av det presenterade materialet med egna händer.

Arbetet kräver en minsta uppsättning verktyg och material: bas, kartong, sax, lim, vitt och färgat papper . Du kan limma figurer i nyårstemat. Till exempel ett rådjur, snöflinga, jultomten, Snow Maiden eller snögubbe. Och detta är bara en liten del av hantverket för panelen, som kan tillverkas av skolmaterialet som är bekant för alla.

Men för en papperspanel kan du inte bara använda kontors- eller färgat papper. Även från tidningsrester rullade i rör kan du göra en voluminös komposition, till exempel en kruka. Och grenen på ett riktigt träd är ett festligt träd som växer från behållaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från trådar och små spikar

Det är inte svårt för en vuxen att göra en nyårspanel av trådar och spikar. Små barn kan också delta i skapandet . Men de ska bara få skapa en skiss, eller linda tråden på naglar. Barn får under inga omständigheter släppas in i processen med att slå in naglar i basen, eftersom de kan bli skadade.

Idag anses en panel gjord av trådar och spikar vara den mest populära och mycket vanliga inredningen för att dekorera ett rum för någon semester. För det nya året är det att föredra att använda bilder av sagofigurer eller huvudpersonerna i denna semester, nämligen Snow Maiden och Santa Claus.

Arbetet kräver en minsta uppsättning material och verktyg: spik, stickningstrådar och en bas där du kan köra spikar

Det är värt att notera att trådens sammansättning fyller alla rum med hemvärme och mys, vilket är så viktigt för nyårshelgen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kottar

Att göra en panel av julgranskottar är en mycket svår uppgift. Det kräver särskild koncentration och stor ansträngning. Många dekorativa prydnader kan tillverkas av de vanligaste kottarna . Lämna dem samtidigt i sin naturliga färg eller måla dem med akryl. För att dekorera en nyårspanel är det dock att föredra att komplettera kottens spetsar med snövit färg, vilket skapar effekten av snö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hittills finns det flera principer för att utarbeta en nyårspanel från kottar

  • Minimalism . Det är han som låter dig förvandla bildens lediga utrymme till en komplett komposition.
  • Kreativitet . I det här fallet pratar vi om dekorativa element som kan komplettera konens mästerverk.
  • Kompositionell enkelhet . Det är värt att tydligt tänka på panelens fyllning utan att överbelasta den med många detaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Från grenarna

Grenar är ett naturmaterial, vilket är ett utmärkt alternativ för att dekorera en dekorativ panel i nyårsstil. Det mest anmärkningsvärda är att när du skapar ett mästerverk behöver du inte investera ens en liten summa pengar, det räcker att gå ut och samla gamla torra grenar.

Det är mycket viktigt att huvudelementet i den dekorativa panelen av grenar har sitt ursprungliga utseende under lång tid. Det är därför filialerna genomgår särskild utbildning:

  • kontrolleras för bucklor och sprickor;
  • rensas från olika skräp, jord och smuts;
  • alla oegentligheter slipas;
  • grenen måste grundas;
  • färg appliceras över primern och sedan lackas grenen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från pärlor

Idag är vävning från pärlor mycket populärt, särskilt vid beredningen av nyårspaneler. Vad som är anmärkningsvärt kan du göra julgransdekorationer från pärlor och sedan dekorera basen med dem. Andra hantverkskvinnor föredrar att brodera paneler med motsvarande tema. För att dekorera nyårsbilder är det värt att använda pärlor med olika aspekter i ett glänsande intervall.

Mästare säger att inte alla människor kan behärska tekniken att väva med pärlor . Endast de som kännetecknas av hårt arbete, speciellt tålamod och lust kommer att kunna förstå det invecklade med att skapa pärlstavar.

Arbetsområdet där pärlpanelen är skapad ska vara väl upplyst, eftersom en person måste dra små pärlor med ett litet hål genom en nål på en tråd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LED -hantverk

Enligt dess designegenskaper har den lysande panelen ett stålfodral som är inslaget i en ledkrans. Tack vare användning av lysdioder garanteras maximal energieffektivitet och säkerhet för båten. Sådana strukturer kan installeras inomhus och utomhus.

Moderna versioner av den lysande panelen är gjorda i två typer

  • Bulk hantverk . De placeras på en speciell bas på ett visst avstånd från möblerna. Ofta har de bilder av sagofigurer, djur, jultomten och Snow Maiden. Det finns inga gränser för konstruktionen av stålkonstruktioner. Allt beror på mästarens fantasi.
  • Platt hantverk . Sådana paneler formas på en rak yta. Detta kan vara en byggnadsfasad eller en separat bas på vilken en lysande nyårsbild utförs enligt det avsedda temat för semestern.
Bild
Bild

Idag är varje hörn av huset inrett. Så till exempel kan du hänga glödande figurer i form av snöflingor, julbollar, istappar från taket. Det rekommenderas att sätta ett lysande träd på gatan eller installera en struktur av jultomten med en släde. Du kan göra en gratulerande glödande panel.

Det mest anmärkningsvärda är att sammanställningen av ljusa nyårspaneler är mycket billigare än färdiga kommersiella mönster. Det räcker bara att ta en metalltråd, använda den för att göra en ram, köpa en tejp med fuktskydd och linda in trådstrukturen. Sedan är kransen ansluten till ett uttag och figurerna börjar glittra med starkt ljus.

Bild
Bild

Rekommendationer

Innan vi fortsätter med tillverkningen av en dekorativ panel, som kommer att bli en prydnad i nyårets inredning, är det nödvändigt att besluta om några nyanser

  • Först och främst måste du förstå var, på väggen eller på dörren, den framtida produkten kommer att placeras. Volymen av den framtida sammansättningen och användningen av vissa material beror helt på detta.
  • Det är nödvändigt att göra noggranna mätningar av den framtida sammansättningen. Om panelen plötsligt visar sig vara av större storlek, passar den inte in i det utrymme som är tilldelat för båten. Det betyder att du måste leta efter ett alternativt sätt att placera dina smycken.
  • Innan du fortsätter med konstruktionen av panelen är det nödvändigt att välja lämpligt material. Och vi pratar inte bara om texturen, utan också om färgschemat. Till exempel kommer filt att se ganska lakoniskt ut i kombination med kottar.
  • Under processen att skapa ett mästerverk ska du inte i något fall skynda dig.

Färdiga arbeten

Varje nyår får en person att bli till ett litet barn igen. Önskemål görs igen, gåvor förväntas, och viktigast av allt, en festlig inredning förbereds. Idag har dekorativa paneler vunnit enorm popularitet.

Här är till exempel en liten dekoration som du kan hänga i barnrummet. Huvuddelen av panelen är gjord av wellpapp, sedan fylls hantverket med applikationsarbete

Bild
Bild

Det broderade rådjuret dekorerat med vinterblommor och kottar ser väldigt intressant och fascinerande ut. I det här fallet har hantverkets färgschema valts framgångsrikt. Den är idealisk för klassiska interiörer

Bild
Bild

I denna version av panelen är minimalismstilen synlig. Flera raka grenar, julgransdekorationer, en dekorerad bas - och nu har vi en charmig julgran

Bild
Bild

Volymetriska paneler ser väldigt imponerande ut, men det är viktigt för dem att ha ledigt utrymme i närheten. Men det färdiga hantverket visar sig vara mycket effektivt och glädjer hushållets ögon

Bild
Bild
Bild
Bild

Perfekt skönhet skapad med trådar och naglar. Således kan du göra komplexa hantverk, flerskiktade. Det viktigaste är att inte rusa

Rekommenderad: