Plywoodpaneler: Flerskiktade, Snidade Och Andra Paneler På Väggen. Hur Gör Man Det Med En Sticksåg Med Egna Händer Enligt Ritningarna?

Innehållsförteckning:

Video: Plywoodpaneler: Flerskiktade, Snidade Och Andra Paneler På Väggen. Hur Gör Man Det Med En Sticksåg Med Egna Händer Enligt Ritningarna?

Video: Plywoodpaneler: Flerskiktade, Snidade Och Andra Paneler På Väggen. Hur Gör Man Det Med En Sticksåg Med Egna Händer Enligt Ritningarna?
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Plywoodpaneler: Flerskiktade, Snidade Och Andra Paneler På Väggen. Hur Gör Man Det Med En Sticksåg Med Egna Händer Enligt Ritningarna?
Plywoodpaneler: Flerskiktade, Snidade Och Andra Paneler På Väggen. Hur Gör Man Det Med En Sticksåg Med Egna Händer Enligt Ritningarna?
Anonim

Plywood - enkelt och prisvärt material som används för reparation. Men få människor vet att plywood gör fantastiska paneler, värda de mest lyxiga interiörer.

Bild
Bild

Visningar

En panel av plywood är inte sämre i estetiska egenskaper än trä, men det finns fortfarande skillnader.

Plywood består av flera fanerlager limmade ihop så att fibrerna i intilliggande lager är vinkelräta mot varandra.

Bild
Bild

Detta är dess huvudsakliga skillnad, som på ett fördelaktigt sätt skiljer det från trä - materialet torkar inte ut, spricker inte och torkar inte ut . Samtidigt kan man inte säga om materialets höga miljövänlighet, eftersom de används för limning fenol - eller ureaformaldehydlim … Sådana målningar rekommenderas att placeras i rymliga rum på avstånd från sovplatser.

Bild
Bild

Plywoodprodukten på väggen kan vara:

  • huggen;
  • flerskikt;
  • flerskikts, bakgrundsbelyst;
  • tillverkad med decoupage -teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skuren produkt är ett enda plywoodskiva med utskärningar. Panelen kompletteras med ett underlag som skjuter upp ritningen. Flerskiktsarbete består av flera lager plywood, skurna och kombinerade till en volymetrisk bild. Ett stort antal ark, skickligt skärda med en sticksåg, är redan en elegant skapelse, men kompletterad med belysning är den ännu mer förvandlad. Ett slags nattljus, höljt i varmt och mjukt ljus, kan komplettera hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

För att skapa din egen skapelse behöver du en lust och en framtid skiss … Ritningen måste ritas om i sin ursprungliga storlek och mätas. Tack vare en sådan blank är det lätt att hitta plywood i stora stormarknader och skära den enligt mått. Plywood säljs i ark på cirka 150x150 cm och i större skala. Till försäljning finns det oftast från mjukt trä och björk, polerat och opolerat, med olika tjocklek.

Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att för högkvalitativa hantverk behöver du första eller andra klassens material med ett minimalt antal defekter.

Slipad och slät, plywood kommer att vara en bra grund för framtida skapelser. Observera att ämnen också finns i kreativa butiker, men produktens storlek kommer att vara begränsad.

Bild
Bild

Plywood tjocklek - en av de viktiga stunderna i en framgångsrik panel. Stora målningar av tunt material kan deformeras under påverkan av vatten från färger, primrar och lacker. För en bild på högst 30 cm är en plywoodtjocklek på 4-5 mm lämplig, från 30 cm - 6 mm, mer än 50 cm - 8 och mer mm. Stora paneler, även med hög materialtjocklek, måste förstärkas med remsor som ligger vinkelrätt mot varandra.

Bild
Bild

Förutom grunderna behöver du:

  • manuell eller elektrisk sticksåg;
  • lim titan och PVA;
  • penna;
  • linjal;
  • teckning;
  • lameller för att stärka en stor produkt.
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att skapa ett flerskiktsskapande med egna händer du behöver flera plywoodskivor . I arbetet kan du använda ultralätt plywood tillverkad av tropiskt trä, vilket minskar vikten av den färdiga produkten. Med din sticksåg, pennor och lim redo kan du börja arbeta.

Det är också möjligt att använda plywood i olika nyanser för att uppnå effekten av bildavstånd i bilden.

Bild
Bild

Algoritmen för att skapa en panel är följande

1. Rita den önskade huvuddiagrammet på spårpappersritningen.

2. Vi avslutar resten av ritningarna i enlighet med måtten på den första. De kommer att innehålla detaljer som vi planerar att göra tredimensionella.

3. Rita om ritningen på det första arket.

Bild
Bild

4. Skär försiktigt ut tomten med en sticksåg.

Bild
Bild

5. Överför nästa bild till det andra arket.

6. Klipp ut med en sticksåg.

7. Vi upprepar stegen för varje efterföljande blad.

Bild
Bild
Bild
Bild

8. Vi täcker de färdiga elementen med lack eller färg, beroende på panelens karaktär.

9. Lägg arken ovanpå varandra och limma ihop dem med Titan -lim. För produkter som planeras placeras hemma rekommenderas att använda naturligt lim.

10. Torka den färdiga produkten.

Bild
Bild

Snygg volymetrisk panel är redo för sin huvudroll - dekoration och komplement till interiören.

Bild
Bild

Var ska man placera?

Som nämnts tidigare består plywood av flera lager faner limmade ihop och placerar därför produkten i sovrummet i sängens huvud är mycket avskräckt. Den perfekta lösningen här kan vara platsen för bilden i vardagsrummet, korridoren eller köket, liksom i de rum där områdena är väl ventilerade . Plywoodprodukter glädjer sig med sin konsistens och ädla utseende. I sällsynta fall kan de vara organiska grannar till vissa målningar och fotografier.

Bild
Bild

För sådant arbete rekommenderas designers att definiera en separat zon och därmed inte ladda det inre utrymmet.

Små paneler skapad för små utrymmen, medan stora kan diversifiera ett rymligt hem. I andra fall överbelastar stora produkter små utrymmen och små går vilse på en stor och tom vägg.

Bild
Bild

Vackra exempel

Romantisk skiktad produkt kunna dekorera ett hem där kärlek och romantik lever. Dessutom är panelen dekorerad med detaljer med hjälp av bränningstekniken.

Bild
Bild

Fantastiskt snidat paneler med de minsta detaljerna - ett värdigt val för en jugendinredning.

Bild
Bild

Liten skogsskiss ser mysig och hemlik ut tack vare volymetriska detaljer i en naturlig nyans, kompletterad med brännande.

Bild
Bild

Snygg modul som består av flera delar , behagar med naturliga nyanser och de minsta elementen.

Rekommenderad: