Panel Från Kaffebönor (18 Foton): En Mästarklass För Att Göra Paneler Av Kaffe Med Egna Händer För Köket Och Andra Rum, Vackra Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Panel Från Kaffebönor (18 Foton): En Mästarklass För Att Göra Paneler Av Kaffe Med Egna Händer För Köket Och Andra Rum, Vackra Exempel

Video: Panel Från Kaffebönor (18 Foton): En Mästarklass För Att Göra Paneler Av Kaffe Med Egna Händer För Köket Och Andra Rum, Vackra Exempel
Video: Oppsetting av utvendig panel 2024, April
Panel Från Kaffebönor (18 Foton): En Mästarklass För Att Göra Paneler Av Kaffe Med Egna Händer För Köket Och Andra Rum, Vackra Exempel
Panel Från Kaffebönor (18 Foton): En Mästarklass För Att Göra Paneler Av Kaffe Med Egna Händer För Köket Och Andra Rum, Vackra Exempel
Anonim

Panel från kaffebönor - en bra lösning för att skapa en original köksinredning. En sådan dekoration ser särskilt intressant ut i matsalsutrymmet eller i ett mysigt hörn för vila. Vackra exempel och en mästarklass för att göra en panel med egna händer för köket och andra rum hjälper inte bara att bli övertygad om detta utan också göra en inredning hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Panel - dekorativ platt dekoration placerad på väggytan. Den är gjord på duk eller andra strukturerade baser, placerade i en ram, ibland trimmad runt omkretsen med volymetriska element. Att skapa en panel av kaffebönor är inte särskilt svårt, medan det färdiga arbetet ser riktigt imponerande ut. För tillverkning av dekorativa inre målningar används olika sorter av denna produkt: Arabica har en mer långsträckt form, robusta är rundad, det är lättare att passa in i hantverkets design och materialet kostar mycket mindre.

För att skapa målningar och paneler av kaffe är det viktigt att tänka på produktens skala . Det ska vara tillräckligt stort, det är bättre att välja A3 eller större. Förutom, det rekommenderas inte att limma korn i 2-3 lager … För att skapa volymetriska former används papier-mâché, saltad deg och andra element som är limmade på basen och täckta med kaffedekor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Graden av rostning av bönorna är av stor betydelse för att skapa vackra paneler. Markera vissa alternativ.

  1. Orostat spannmål … Har en naturlig grön färg.
  2. Svag … Kornet är matt, har en ljus beige nyans.
  3. Genomsnittlig eller amerikansk . Kaffet får en fet glans och fyllig brun färg.
  4. Wien … Färgen ändras till mörk choklad, det finns en uttalad ebbe.
  5. Franska eller italienska . Den kännetecknas av en mycket mörk, nästan svart färg.

Vid dekoration av kaffepaneler används ofta andra material av naturligt ursprung: stjärnanisstjärnor, kanelstänger, kardemumma eller svarta pepparkorn. Du kan också använda en markprodukt. Kombinationen av vita bönor och svart kaffe ser intressant ut. Tunga och massiva element: koppar, skedar, fästa med cyanoakrylatlim. Kaffepanelen måste förvaras i minst 2 dagar i horisontellt läge så att limmet är helt torrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en panel behöver du inte bara kaffebönor . Som bas används tjock kartong, på vilken en duk eller annan texturerad bas limmas. Grov säckväv ser imponerande ut, men för inredningsmålningar i modern stil kan du använda ett underlag av tjockt färgat papper eller vanligt tyg. Du behöver flera typer av lim: själva kornen är fästa med en värmepistol och kompatibla stavar, PVA används för att fixera duken, porslin och lergods är monterade med superlim.

Ett oumbärligt inslag i en vacker panel är ram … Du kan ta en baguette eller bara göra den av tjock kartong och sedan dekorera med kaffebönor och andra material efter eget tycke. Stencils - element som gör det enklare att applicera mönstret på duken. De är också mycket användbara när du skapar dekaler från duken. För efterbehandling behöver du en färglös lack.

Lucken bör också fyllas i korrekt . De luckor som återstår när bönorna limmas fylls med malet kaffe eller målas över med en markör.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Alla kan göra en vacker panel med kaffebönor med sina egna händer. För nybörjare är det bättre att ta de enklaste mönstren, använda schabloner för att göra arbetet snyggt och vackert. För kaffehantverk måste du välja högkvalitativa råvaror; det är bättre att använda dukar i neutrala nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Workshop om att göra paneler för nybörjare

Skapandet av den ursprungliga inredningen börjar från grundens utformning . Kartongämnet från framsidan är belagt med PVA -lim. Ämnet pressas tätt mot det, kanterna lindas, limmas på baksidan av basen. Vänta tills limet torkar väl. Därefter måste du agera enligt en viss plan.

  1. Skissa på ytan av basen. Du kan göra det manuellt eller använda en färdig stencil. Du kan använda en vanlig penna.
  2. Måla över bakgrunden av den framtida inredningen. Du kan använda gouache eller en markör, men det är bättre att applicera ett lager PVA -lim och fixa det malda kaffet på det. Detta skapar en mer naturlig bakgrund, vilket gör det lättare att fästa resten av elementen.
  3. Kornen förbereds för arbete. Om de är för oljiga måste du skölja och torka något med en handduk. Vänta tills det är helt torrt.
  4. Den optimala lösningen för att montera en panel från kaffe är att använda en värmepistol. Den appliceras punktvis, inga ränder kvar. Kornet behöver bara pressas mot kompositionen som appliceras på ytan. Det är bättre att ta och fixa enskilda element med en pincett, men du kan också agera med händerna.
  5. Om du inte har en termopistol kan du använda PVA. Den appliceras på hela området för den framtida ritningen och täcks sedan noggrant med ett mönster av kaffebönor. Den färdiga prydnaden får torka i horisontellt läge i 1-2 dagar.
  6. Den färdiga panelen placeras i en ram. Den kan dekoreras separat eller lämnas som en klassisk baguette. Ramar dekorerade med kaffebönor, bönor, kanelstänger och stjärnanis ser ganska imponerande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det färdigmonterade dekorationsobjektet kan placeras på väggen genom att fästa en upphängningsslinga eller annat fäste på ramen . Kompositionen med korn kommer inte bara att fungera som ett element för att skapa en mysig atmosfär, utan kommer också att bidra till att bevara den behagliga lukten av en ädel dryck i rummet under lång tid.

Bild
Bild

Vackra exempel

Vackra kaffepaneler är relevanta inte bara för köket. En kopp doftande dryck i form av en bild passar bra in i vardagsrummet eller dekorerar väggen nära minibordet i ditt personliga kontor eller sovrum. Intressanta exempel på arbete är värda att överväga mer detaljerat.

Ganska enkel men effektiv dukpanel. En omfattande kaffekopp på en grov burlap -bakgrund kommer att dekorera interiören i ett litet kök.

Bild
Bild

Spektakulär paneler i modern stil kunna dekorera vardagsrummet i en studiolägenhet eller interiören i ett hus. Ett porträtt av en berömd musiker kantad med kaffebönor kan också bli det centrala konstobjektet i ett kafé, en klubb, ett café. Det återstår bara att tilldela honom en värdig plats.

Bild
Bild

En originalpanel med olika texturerade element . Lätt rök avbildas ovanför den stiliserade "koppen" med hjälp av vadderad polyester. Inskriptionen är stencillerad och passar väl in i den övergripande stilistiska lösningen.

Rekommenderad: