Jutepanel: Med Säckväv Och Filigran På Väggen Med Egna Händer. Exempel På Väggpaneler För Köket Och Andra Rum

Innehållsförteckning:

Video: Jutepanel: Med Säckväv Och Filigran På Väggen Med Egna Händer. Exempel På Väggpaneler För Köket Och Andra Rum

Video: Jutepanel: Med Säckväv Och Filigran På Väggen Med Egna Händer. Exempel På Väggpaneler För Köket Och Andra Rum
Video: Lustrolite Coloured High Gloss Acrylic Wall Panels 2024, Mars
Jutepanel: Med Säckväv Och Filigran På Väggen Med Egna Händer. Exempel På Väggpaneler För Köket Och Andra Rum
Jutepanel: Med Säckväv Och Filigran På Väggen Med Egna Händer. Exempel På Väggpaneler För Köket Och Andra Rum
Anonim

Gör-det-själv heminredning kan förvandla interiören, göra atmosfären mysigare och mer själslig, och dess skapande kräver inte speciella färdigheter och betydande ekonomiska kostnader. Efter att ha spenderat bara några timmar får du en unik dekoration för ditt hem och kan förkroppsligar alla kreativa idéer, vilket ger interiören en bit av din personlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Jutepaneler kan dekorera interiören i vintage, Provence, country eller annan stil. Det passar perfekt in i interiören, där det finns linnegardiner eller möbelklädsel, element av säckväv och trä, som också är karakteristiska för den rustika stilen . Användningen av jutepaneler i etnisk riktning är särskilt relevant - beroende på kompositionen kan den komplettera den ryska folkliga, indiska eller afrikanska stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jutehantverk kommer att behålla sitt utseende i många år - de bleknar inte i solen, de är inte rädda för överdriven fukt och kemiska påverkan.

Jute garn är ganska billigt, så du kan undvika materiella investeringar . Den kombineras bra med andra naturmaterial och bildar en enda komposition. Det kan säkert kombineras med kaffebönor, sten, trä, torkade blommor, fjädrar eller skal. När du skapar en väggpanel kan du inte begränsa din fantasi och komma med de mest ovanliga och bisarra bilderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg

De viktigaste materialen för att skapa en panel är:

  • wellpapp;
  • naturligt tätt tyg eller en tapetbit;
  • jute garn;
  • polymerlim;
  • sax;
  • limpistol.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på din idé kan du också använda ytterligare dekorativa element, till exempel:

  • pärlor;
  • spetsfläta;
  • servetter för decoupage;
  • korn (kaffe, majs, solros);
  • stenar;
  • mynt;
  • guld- eller silverakrylfärg (för att skapa en patinaeffekt);
  • lack (för att konsolidera resultatet vid arbete med akrylfärger);
  • fläck (för färgning av jutegarn).
Bild
Bild

Utförande teknik

Att göra en panel med egna händer är ett noggrant men kreativt arbete, vars resultat kan överraska dig.

Till basen behöver vi wellpapp . Det är nödvändigt att klippa ut flera former av samma form från den och limma dem ovanpå varandra. Formen kan vara vilken som helst beroende på din idé: en cirkel, en oval, en kvadrat, en rektangel, en polygon. Om kartongen är ganska tät och omfattande räcker det med 2-3 lager, om de är tunna är det bättre att försäkra dig själv och göra en bas med 4-5 lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om kompositionen är enkel och inte innehåller komplexa element i utförandet, kan du lägga ut mönstren direkt på tyget, efter att tidigare ha ritat en skiss av den framtida bilden. Om du har en komplex bild lägger du en styv transparent film på skissen, cirklar linjerna med lim och lägger jute ovanpå . För enkelhets skull kan du göra varje element separat och sedan fästa alla komponenter på panelen som en applikation. För att göra en färgglad panel i etnisk stil, hitta ett mönster av mönster som du gillar och överför dem till basen. Dessa kan vara indiska, eskimiska eller egyptiska ornament.

För att göra lederna snygga är det bättre att klippa snittet snett och hålla saxen parallella med bordet . De centrala hålrummen i jutemonogram och lockar kan dekoreras med valfri inredning, för detta måste du limma inredningen innan du börjar applicera mönstret. Om du gör en panel för köket kan du använda spannmål, torkade blommor eller spannmål.

Bild
Bild
Bild
Bild

När limmet har stelnat, ta bort jutemosaiken från folien och lim varje bit ordentligt på basen med en limpistol. För en patina -effekt, applicera silver- eller guldakrylfärg på jutefiligranen, undvik sidorna.

För att hänga panelen på väggen kan du limma en ögla eller metallupphängning på baksidan

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras i inredningen?

I köket kommer panelen att se positivt ut över mat- eller arbetsbordet, liksom bredvid hyllorna för kryddor och köksredskap. En panel placerad ovanför matbordet skapar en mysig atmosfär för en familjemiddag eller trevliga sammankomster ., och i arbetsområdet kommer att bli en del av den övergripande kompositionen och kommer att muntra upp värdinnan medan du lagar mat.

I vardagsrummet kan du placera panelen ovanför soffan eller på vilken ledig vägg som helst.

Bild
Bild

I sovrummet kan panelen placeras ovanför sängen - så det kommer att sätta det allmänna budskapet i interiören, spela rollen som den första fiolen . I ditt personliga konto kommer en jutebild att se bra ut över ditt skrivbord. Du kan också hänga upp en modulpanel i korridoren genom att placera den längs korridorens fria vägg. En liten bild kommer att se bättre ut över dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Låt oss ta en titt på några ovanliga verk för inspiration.

Här kan du se en jutepanel som visar en häst . Den är tillverkad med filigranteknik, vanlig och blekt jute av samma tjocklek användes för att skapa den. Det kan användas för att dekorera interiören i lantlig stil.

Bild
Bild

Denna påfågelpanel är idealisk för att dekorera ett sovrum eller vardagsrum . Det är också tillverkat med filigranteknik, men när man skapade det användes också genomskinliga dekorativa stenar för en vas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En liten panel med blommor och monogram passar perfekt in i den etniska inredningen . Du kan placera den på valfri plats: i vardagsrummet, i köket, i korridoren eller i sovrummet.

Bild
Bild

En opretentiös panel som visar en saga-drake är idealisk för att dekorera ett barnrum.

Rekommenderad: