Gipspanel (40 Bilder): Hur Man Gör En Dekorativ Panel På Väggen Med Egna Händer? Former Och Mästarklass Av Väggpaneler, Vackra Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Gipspanel (40 Bilder): Hur Man Gör En Dekorativ Panel På Väggen Med Egna Händer? Former Och Mästarklass Av Väggpaneler, Vackra Exempel

Video: Gipspanel (40 Bilder): Hur Man Gör En Dekorativ Panel På Väggen Med Egna Händer? Former Och Mästarklass Av Väggpaneler, Vackra Exempel
Video: Ламинат на стену. Монтаж 3D ламината. Все этапы. Необычная объемная стена. 2024, Maj
Gipspanel (40 Bilder): Hur Man Gör En Dekorativ Panel På Väggen Med Egna Händer? Former Och Mästarklass Av Väggpaneler, Vackra Exempel
Gipspanel (40 Bilder): Hur Man Gör En Dekorativ Panel På Väggen Med Egna Händer? Former Och Mästarklass Av Väggpaneler, Vackra Exempel
Anonim

Gipsskivor - ett enkelt och opretentiöst sätt att dekorera de tomma väggarna i bostadsutrymmet i en lägenhet, ett privat hus, på landet. Denna inredning ser mest elegant och härlig ut i moderna interiörer, där en viss designstil användes. Från billigt material kan du skapa reliefbilder av människor, djur, växter eller attraktiv abstraktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Ibland, efter en större översyn, uppstår en ihållande känsla av ofullständighet, när ägarna till lägenheten visuellt observerar att något verkar saknas i designstilen.

Och sedan använder de en mängd extra tillbehör för att ge interiören ett komplett utseende.

Lusten att uppnå förbättrad originalitet, estetik i vardagsrummet, korridoren, och orsakas av frekvent användning av gipsskivor

Små basreliefbilder på ett annat tema dekorerar inte bara väggarna, taket i panelens lägenheter, byggnader i flera våningar eller stora herrgårdar där rika, kända personligheter bor. Ett sådant spektakulärt attribut används ofta för att förbättra stilen på restauranger, ytterdörrar, hallar och utställningshallar. Sådan utbredd användning är ingen slump. Dekorativa paneler uppfyller framgångsrikt flera nyckelfunktioner:

  • ge lite originalitet, dekorativitet till inredningen;
  • tillsammans med andra objekt bildar ikoniska accenter i vardagsrummet;
  • maskera områden med öppna elektriska ledningar, väggfel, takplattor;
  • betona det ekonomiska välbefinnandet för ägaren av bostadsutrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av ett opretentiöst tillbehör kan du vackert dekorera alla rum. Om du bestämmer dig för att använda en gipspanel för att förbättra stilen på ditt bostadsutrymme, måste du överväga köpalternativet. Och i denna fråga finns det tre vanliga sätt att lösa problemet, hur man uppnår ljus originalitet i interiören:

  • köp en liten men vacker basrelief;
  • beställa ett element av samtidskonst från en mästare;
  • gör ett gips tillbehör med dina egna händer.

För många ser det första alternativet det mest attraktiva ut . Det kommer att eliminera behovet av att söka efter en erfaren hantverkare, liksom andra svårigheter som säkert kommer att uppstå om du försöker göra en panel med dina egna händer. Men om du skapar ett tillbehör av gips utan hjälp från utomstående, har ett sådant steg många underbara fördelar:

  • möjligheten att lära sig användbart och intressant arbete;
  • göra inredning med exakt iakttagande av de nödvändiga dimensionerna;
  • sätt din egen, unika konstnärliga betydelse;
  • för att uppnå ikonisk originalitet vid tillverkning av en basrelieff.
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att göra detta bör du vara uppmärksam på ett viktigt koncept - paneltema … Det är nödvändigt att det är i harmoni med huvuddesignkonceptet i vardagsrummet, korridoren, barnkammaren. Glöm inte heller det sådana eleganta basreliefer kombineras bäst med klassisk stil och liknande trender, men där det inte finns några ljusa trender av futurism, minimalism, funktionalism.

Om det beslutas att hänga gipspanelen i barnrummet, bör bildens ämne vara lämpligt - tecknade serier, sagofigurer, blommor, bilar etc.

Innan du gör en gipspanel, förutom att förbereda verktyg, enheter, är det lämpligt att studera instruktionerna för att inte göra misstag och inte förstöra materialet.

När den teoretiska delen har behärskats noggrant, förbered:

  • plasticin eller pasta för modelleringsändamål;
  • rektangulär form (kan tas från en bakningssats);
  • gipslösning;
  • växter (torkade eller färska);
  • akrylfärger;
  • rullpinne av trä;
  • speciella brädor för ramen;
  • bord för att inte fläcka bordets yta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett sådant verk är okänt, är det lämpligt att skapa det första ämnet med deltagande av befälhavaren, så att han kontrollerar den kreativa processen och påpekar misstag.

Hur man gör det?

I princip är det inte svårt att skapa en vacker gipsskiva … Det är nödvändigt att noggrant studera den presenterade mästarklassen och utföra arbetet i etapper.

Kavla ut en pannkaka 1, 5-2 cm tjock av mjuk plasticine eller pasta. I diameter ska den gå utöver formens kanter. Det är nödvändigt att uppnå en viss plasticitet så att beredda växter lätt kan komma in i materialet

Bild
Bild

Skapa en liten likhet med formavtryck på pannkakans yta och sprida florarepresentanterna inuti. Istället för blommor, löv, stjälkar kan du använda andra föremål - fantasi som hjälp

Bild
Bild

Ta den förberedda kaveln och rulla mönstret längs pannkakans plan

Bild
Bild

Ta bort växter från ytan, slutför de resulterande utskrifterna, vik platta kanter

Bild
Bild

Blanda gipslösningen tills en flytande konsistens bildas och häll i den förberedda formen. Tills massan har hunnit härda knackar du på kanterna så att gipset tränger in i varje millimeter av utskriften och lämnar ett dygn. Många lägger till PVA -lim för bättre hållfasthet hos gipslösningen

Bild
Bild
Bild
Bild

Så snart gipskompositionen torkar säkert måste plast- eller pastamögonen avlägsnas. Rengör försiktigt kanterna på den resulterande basen med sandpapper eller en fil

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbered akrylfärg, ta en pensel och måla framsidan av det dekorativa föremålet. Här kan användaren också bli kreativ med hur man applicerar färg på arbetsstycket

Bild
Bild
Bild
Bild

Ta de förberedda lamellerna och gör en ram så att inredningen kan hängas på väggen. Vilken färg man ska måla baksidan är upp till eleven som utför arbetet

Bild
Bild
Bild
Bild

Limma gipsunderlaget på den färdiga ramen med ett pålitligt lim. Du kan använda Kristall -lim eller annat med liknande egenskaper

Bild
Bild

Skapa öljetter för montering på en vägg eller ett stativ så att inredningen kan läggas på bordet

Bild
Bild

Detta slutför processen med att göra gipshantverk med dina egna händer.

Bild
Bild

För att förbättra gipsskivans attraktivitet kan produkten dekoreras på ett speciellt sätt, nämligen genom att lägga till belysning.

Upplysta dekorativa basreliefer kan delas in i två kategorier avseende genomförandet av den tänkta idén

  1. Tonalt ljus - användning av neonljus (dold belysning).
  2. Installation av snygg, liten lampor på framsidan .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om användningen av bakgrundsbelysningen väcker uppmärksamhet, här är det bättre att tänka på att göra stora paneler … Det vanligaste exemplet i bostadsutrymme är installationen av gipsskivor. De kan också göras utan hjälp.

Hur placeras?

Det är värt att betona att gips har unika egenskaper. Bland de viktigaste egenskaperna:

utmärkt estetik

  • brandsäkerhet;
  • miljösäkerhet;
  • hypoallergen;
  • plast;
  • fuktbyte;
  • ljudisolering;
  • värmeisolering;
  • restaurering av arbetet på några minuter;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

De listade och andra fördelarna är de viktigaste motiverande faktorerna som stimulerar användningen av materialet för att skapa originalpaneler och placera dem i vardagsrummet. Förutom små basreliefer kan du enkelt göra modilloner, pilaster, pelare, fästen och golvlister av gips. När gipsskivorna är klara uppstår frågan om vacker uppvisning av hantverk i vardagsrummet. Detta kan lösas på följande sätt:

  • lägg på en byrå, arbetsbord, spaljé;
  • hänga på väggen i korridoren, köket, vardagsrummet;
  • bli kreativ och limma produkterna i taket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I princip kan även ett badrum dekoreras med dekorativa basreliefer, eftersom gips tål hög luftfuktighet mycket ihållande.

I princip kan även ett badrum dekoreras med dekorativa basreliefer, eftersom gips tål hög luftfuktighet mycket ihållande.

Det är vettigt att lista flera grundläggande förutsättningar för en framgångsrik placering av gipsskivor

  1. En harmonisk kombination av hantverkets nyanser med färgerna på resten av föremålen.
  2. Enat koncept med basreliefteckning och designstil i rummet.
  3. Parametrar, produktformer och mängden inredning i förhållande till rummets utrymme.
  4. Välja en plats för bekväm visuell uppfattning.

Användbara rekommendationer bör kompletteras med ytterligare en regel - panelen ska inte sticka ut mycket mot bakgrunden av andra inredningstillbehör.

Vackra exempel

Det finns många framgångsrika installationer av kompakta gipsbasreliefer. Det är vettigt att titta på några härliga exempel.

På köket … Ett litet gips tillbehör som görs med egna händer ser ganska attraktivt och motiverat ut. På grund av egenskapen till brännbarhet kan ett sådant hantverk säkert placeras bredvid en gasspis.

Bild
Bild

I sovrummet . Bas-reliefen i gipset i sängens huvud, med karakteristiska tematiska bilder, ser väldigt elegant och ädel ut. Ett sådant element dekorerar perfekt det inre utrymmet, kränker inte stilen.

Bild
Bild

I vardagsrummet . Om området i hallen tillåter är det vettigt att ordna flera gipsskivor - vertikalt eller horisontellt, eller att göra en stor produkt, välja ett tema - natur, djur och andra ämnen.

Bild
Bild

I barnkammaren … För att barnet ska kunna njuta av föräldrarnas kreativitet, i detta fall är hantverk med ljusa landskap, snälla djur, fiskar, superhjältar bättre lämpade.

Bild
Bild

Dekorativa basreliefer ser väldigt imponerande och livligt ut. Vägg, bordsskivor gjorda av gips handgjorda, inspirerar en stolthet över sitt arbete och pryder till och med en banal inredning underbart.

Rekommenderad: