Tvättmaskiner Med Frontmatning: Storlekar På Modeller Med Horisontell Lastning, De Tystaste Och Mest Pålitliga Tvättmaskinerna, Betyg Av Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskiner Med Frontmatning: Storlekar På Modeller Med Horisontell Lastning, De Tystaste Och Mest Pålitliga Tvättmaskinerna, Betyg Av Modeller

Video: Tvättmaskiner Med Frontmatning: Storlekar På Modeller Med Horisontell Lastning, De Tystaste Och Mest Pålitliga Tvättmaskinerna, Betyg Av Modeller
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskiner Med Frontmatning: Storlekar På Modeller Med Horisontell Lastning, De Tystaste Och Mest Pålitliga Tvättmaskinerna, Betyg Av Modeller
Tvättmaskiner Med Frontmatning: Storlekar På Modeller Med Horisontell Lastning, De Tystaste Och Mest Pålitliga Tvättmaskinerna, Betyg Av Modeller
Anonim

Den automatiska tvättmaskinen har redan blivit en nödvändig teknik, utan vilken det är extremt svårt att föreställa sig en modern människas liv. I det här fallet är enheterna indelade i två stora kategorier enligt metoden för att ladda linne: frontal och vertikal. Idag lär vi oss hur man väljer frontmatade tvättmaskiner.

Särdrag

Frontmatade tvättmaskiner, eller horisontella, är de mest populära bland ryska användare. Denna typ av teknik betraktas med rätta som en klassiker, som, som du vet, inte åldras och inte tillhör det förflutna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilar med frontlucka blev kär i den ryska användaren, som själv noterade de främsta fördelarna med sådan utrustning:

  • relativt överkomlig kostnad;
  • attraktivt, till och med elegant utseende som inte kan skada inredningen på något sätt;
  • ett omfattande urval av storlekar, allt från miniatyrmodeller för 3 kg föremål och slutar med stora enheter med en maximal kapacitet som kan överstiga 10 kg -märket;
  • hög ergonomi gör det möjligt att installera "frontal" enheter under tvättställ och bänkskivor, i köksapparater och nischer;
  • genom glaset på laddningsdörren kan du styra tvättprocessen och alltid veta vad som händer inuti maskinen;
  • i många modeller öppnas dörren 180 grader, vilket gör driftprocessen ännu bekvämare;
  • dörrarna måste låsas under hela tvättsteget;
  • den övre delen av maskinerna används mycket ofta som en extra hylla, som de topplastade modellerna inte kan skryta med på något sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med sådana maskiner inkluderar behovet av extra utrymme för att öppna dörren.

Dimensioner

Dimensionerna på tvättmaskiner med frontlastning är inte reglerade och följer inte allmänt accepterade standarder. Men det hände så bland tillverkare att tvättmaskinernas dimensioner beror på designfunktionerna och deras funktionalitet.

Varje tillverkare försöker skapa kompakta modeller med stor kapacitet.

Bild
Bild

Formen på de främre bilarna är nära en parallellpiped. Dimensioner består av tre huvudparametrar, som köparen styrs av under urvalet.

  1. Utrustningens höjd avgör möjligheten att placera en "tvättmaskin" under diskbänken eller bygga in den i möbler. I modeller i full storlek är denna siffra ofta 85 cm. Undantag i form av låga bilar är sällsynta.
  2. Bredden avgör bilens förmåga att passa i det tillgängliga utrymmet. Standarden är 60 cm.
  3. Varje tillverkare försöker minska djupet och "överträffa" sina konkurrenter. Ju grundare djupet på den främre tvättmaskinen är, desto mer plats kan du spara. Och även maskinens kapacitet och graden av vibrationer som den kommer att ge ut under drift beror på denna indikator. Denna parameter börjar vid 32 cm och kan gå upp till 70 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardmåtten för höjd och bredd (H x B) är 85 respektive 60 cm. Detsamma kan inte sägas om djupet, som är en variabel. Beroende på denna parameter skiljer sig olika typer av frontmatade tvättmaskiner.

  1. Modeller i full storlek är inom 60 cm djup … Dessa enheter är de största. För att installera sådana dimensionella modeller behövs rymliga rum, för vilka platsbesparingsfrågor inte är relevanta. Kapaciteten börjar från 7 kg.
  2. Standard "brickor" kännetecknas av ett djup av 50 till 55 cm . De passar lätt i hörnet och kommer inte i vägen. Kapaciteten överstiger inte 7 kg.
  3. Smala maskiner har ett djup av 32 till 45 cm . Deras val är relevant för små rum där varje centimeter är viktigt. Sådana små produkter rymmer inte mer än 3,5 kg tvätt, särskilt för modeller med minimidjup.

Smala "brickor" är sämre än sina större motsvarigheter i stabilitet, eftersom basytan är otillräcklig. Och även när de snurrar vibrerar de mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många tillverkare erbjuder mycket små modeller. De är relevanta i fall där det inte finns plats ens för en smal skrivmaskin. Deras höjd överstiger inte 70 cm, bredden varierar från 40 till 51 cm och djupet kan vara från 35 till 43 cm. Högst 3 kg saker kan laddas i sådana maskiner. Miniversioner finns vanligtvis under handfat och i skåp.

När du väljer en framåtvänd tvättmaskin är det nödvändigt att ta hänsyn till dess dimensioner . Det är värt att först mäta måtten på den plats där utrustningen kommer att stå. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till avstånden på sidorna och baksidan för tillförsel av rör. När du installerar inbyggda apparater är det nödvändigt att mäta mycket exakt så att maskinen tydligt faller på plats.

Och också i förväg är det värt att oroa sig för transport av utrustning - det gäller dörröppningarnas bredd. I vissa fall måste du ta bort frontpanelen för att maskinen ska klämma in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller betyg

På grund av det enorma sortimentet av tvättmaskiner som är tillgängliga för den ryska användaren är det extremt svårt att göra ett betyg. Varje tillverkare försöker göra en unik produkt med hög prestanda, eftersom många modeller är värda.

Av tillförlitlighet

Det är svårt att välja tvättmaskiner enligt detta kriterium, eftersom det är nödvändigt att studera material inte bara från officiella källor, utan också recensioner av riktiga användare. Baserat på denna information skapas de bästa bästa bilarna, som inte har sin like när det gäller tillförlitlighet.

  1. Tvättmaskin Kuppersbusch WA 1940.0 AT inte alla har råd med det, eftersom kostnaden överstiger 200 tusen rubel. Men denna teknik från Schweiz är gjord i århundraden. Det är utan tvekan det bästa av alla frontmatade tvättmaskiner. Lägen för alla tillfällen, en pålitlig och bekväm TFT -display, bullerisolering, tvättvägning och många andra viktiga och nödvändiga tillägg.
  2. Modell Miele WDB 020 W1 Classic mer än 2 gånger billigare än den tidigare modellen, men det gör det inte värre. Varje modell av detta märke kan kallas pålitlig, men vi tyckte mest om den här modellen. Den utmärks av perfekt montering, ett brett utbud av program för nästan alla typer av tyger, en signaturtrumma, tyst drift och många andra fördelar. Dessutom återstår bara att säga om det rostfria stål som tanken är tillverkad av.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter ljudnivå

Av de tysta modellerna tilldelades två exemplar

  1. Samsung WW12K8412OX - detta är höjden på de innovationer som är tillgängliga för tillfället. Uttrycksfull design möter sofistikerad funktionalitet, fjärrkontroll via smartphone och trummans kapacitet gör att du kan ladda upp till 12 kg tvätt. Med en så imponerande uppsättning egenskaper visar maskinen tyst drift.
  2. Ett utmärkt exempel på den tystaste tvättmaskinen är modellen F-10B8ND från LG . Denna "tvättmaskin" är fantastisk på många sätt. Trots sitt grunda djup och en rymlig tank på 6 kg är maskinen väldigt tyst. För utrustning av denna klass är kostnaden på en överkomlig nivå.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Så vi kommer till huvudfrågan: hur man väljer rätt tvättmaskin med frontmatning. "Frontalki" produceras i ett stort sortiment, där det inte är förvånande att gå vilse. För att underlätta valet måste du bekanta dig med de viktigaste sorterna och grundläggande klassificeringsparametrar.

Låt tankens material inte vara det primära kriteriet, men inte mindre viktigt, vilket också bör beaktas när du väljer. Det finns flera alternativ:

  • emaljerade tankar är mindre och mindre vanliga, eftersom de är opraktiska och kortlivade;
  • rostfritt stål - det här är ett mycket bra alternativ, men dyrt, men en sådan tank kan hålla upp till 100 år (!);
  • plast billigare, mindre hållbart än rostfritt stål, men mer tillförlitligt än emaljerat stål, och även sådana tankar är tystare under tvätt och håller värmen i vattnet bättre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Styrningen kan vara elektronisk eller mekanisk. Elektronisk styrning är mer modern och sofistikerad, kännetecknad av bred funktionalitet och förmåga att utföra självdiagnostik. Men mekanik anses vara en mer pålitlig enhet som inte är rädd för förändringar i elnätet. "Brickor" med mekanisk styrning är mer tillgängliga.

Läckageskydd kan vara helt eller delvis . Vid delvis skydd stänger maskinen automatiskt av vattentillförseln.

Fullt skydd styr dessutom överflödet av vatten i tanken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande alternativ kännetecknas av motortypen:

  • uppsamlaren är utrustad med en remdrivning, den är prisvärd och kan repareras, men visar bräcklighet och kännetecknas av högljudd drift;
  • invertermotorer arbetar enligt principen om direktdrivning, de är mer hållbara och ekonomiska, mindre bullriga och mindre vibrerande;
  • asynkron är utrustad med remdrift, kännetecknas av låg kostnad, tyst drift och enkel reparation, den kännetecknas också av låg effekt.

Tvättklassen är en mycket viktig, nästan avgörande indikator på vilken tvättmaskin som helst. Denna egenskap avgör kvaliteten på att tvätta saker, så du kan inte spara på det på något sätt.

Nästan alla moderna "tvättmaskiner" har tvättklass A och ännu högre (A +, A ++ eller A +++).

Bild
Bild
Bild
Bild

Snurrklassen är en lika viktig indikator, som också måste beaktas när du väljer . Ju högre den är, desto mindre fukt kommer att finnas kvar i saker. Till exempel har klass A en restfuktighet på mindre än 45%. Med en minskning av centrifugeringsklassen stiger andelen fukt med 9 enheter.

Energiklassen har en liknande bokstavsbeteckning. De mest ekonomiska bilarna tillhör A +++ - de förbrukar mindre än 0,15 kWh / kg.

Det kommer inte vara överflödigt att uppmärksamma vattenförbrukningen. Medelvärden ligger i intervallet 36-60 liter. Det finns modeller med en mycket hög vattenförbrukning (upp till 100 liter), därför måste denna parameter också beaktas.

Bild
Bild

Torkning av tvätt är ett alternativ som blir mer och mer populärt. Denna funktion är otvetydigt användbar, men på grund av den ökar maskinens kostnad och dimensionerna ökar. När du väljer sådana enheter är det nödvändigt att uppmärksamma ett antal funktioner:

  • antalet program som måste utformas för olika tyger;
  • den maximala vikten av tvätten som kan torkas på en gång;
  • torktiden bör bero på föremålens fuktinnehåll och inte fastställas.

Rekommenderad: